Ne bih mogao da kazem shta, jer definitivno TuRbo jeste OVIST!!!
ali....
Mozda bih ishao na TD04HL-19T koliko sam razumeo to ima snage do oko 310-340 KS i 500NM... Mozda bih ishao na tako neshto, i naravno dizne, pa zachin C, ili ti kako Ti kazesh ECU... InterCOOLER... i da mislim da jeste potreban... ipak je to dosta veliki pritisak, sa velikom volumetrijom vazduha, pa mislim da stock IC nemere gurati tu konfiguraciju.
A 330KS i 470-500 NM na 2.0 motoru... ih mislim da bi bio EXPLOZIVAN SAMO TAKO.
I iskreno preko 450-470 NM meni nebi trebalo nish vishe.
To je ono shto mislim da bi bilo OK.
PS Shta mislish sa Plinskim uredjajem, instalacijom, nisam siguran da ta konfiguracija moze da gura ovo shto imash, znachi i to mora da se menja.
pa pazi, ajde krenemo odozada:
sto se tice plina, ce ga nastelamo, pa makar budzili na onu moju prvu ideju iskljucenja apc ventila kad je na gasu, pa vozi sa 0.6 ...
a sto se tice 2.0 ili 2.3
tu je meni najveca dilema. po prirodi stvari 2.3 litra ima veci Nm.
po novcanoj stvari, jeftinije je 2.0 samo za konverziju na 2.3
sve ostalo je isto
znaci, ako se tom doplatom dobija stabilniji motor, dugotrajniji onda se isplati
a sto se tice turbine, slazem se da je 19 bolja od 18, ali tu ce da budu presudni dostupnost i cena, jer razlika u performansama je, da citiram BOOST-a, 3%
Kuciste menjacha FM57001 ili 57101 od 1997-1998 god.
Poznaje se po svim srafovima koji drze menjach u sklopu koji su M10 ane M8
Razlika unutra je: Simetricni diferencijal.
Razlog: Asimetricni diferencijal ima venac postavljen ne na sredini diferencijala vec malo izvan.
Uglovi subaca digerencijala i pinjon osovine su odredjeni od strane konstruktora da prilikom max napadne sile prenosa (Nm) dodje do dinamickog izjednacenja na obadva lezaja diferencijala.
U slucaju tuninga, sto ovde pricamo, prelazak preko 400Nm donosi probleme, jer sa tim pogonskim uglovima i silama dolzai do dinamickog prenosa sila na jedan lezaj i natezanja diferencijala po axisu , sto opterecuje kuciste menjacha do te mere da popusta i dolazi do zabacivanja i izmene ugla nalaeganja pinjon-venac.
Sve to = brza havarija.
Da li teras sa menjachem FM54001 ili sa FM57x01 ?
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
nesto se iskristalisalo da je najmanje ulaganje a ipak vece uzivanje sledeca konfiguracija:
ostaje se na 2.0 motoru ali se ide na stage 4, stabilno i tu se zaustavlja radi podesavanja celokupnog auta (farbanje, ogibljenje itd)
e sad ja tu imam par pitanja:
1. preporucuje se turbo garett tb25/28
2. wastegate actuator sa podesenjem na 0.45 base
3. kvacilo od aera (to imam)
i ne pise da se preporucuje onaj 3 bar map sensor, dok u njegovom opisu pise da je jako preporucljiv preko stage 3
moje pitanje je dakle: da li je on potreban, odnosno da li moze da smeta u ovoj konfiguraciji
kao i da li je dostupan ovaj turbo u polovnoj varijanti i koji je odnos cena/isplativost u odnosu na novi (naravno uracunato da ide na reparaciju)
Skinuti crevo od hladnjaka do vodene pumpe, na tu liniju prikaciti izmenjivach toplote , na izmenjivach toplote prikluciti ulje koje ide od filtera do vazdusnog hladnjaka ulja, iz izmenjivacha na vazdusni hladnjak ulja.
Dakle, izmenjivach toplote ide na seriju sa vazdusnim hladnjakom ulja a rashladjena voda pre nego li dodje do pumpe za vodu oduzima temperaturu ulju.
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
znaci ne gine mi td04
ja taman mislio da sam se izvukao
ok ...
to za hladjenje ulja i mene jako zanima jer sam se malo edukovao i mislim da bi to trebalo izvesti ... znaci i meni objasnjenje
ali ono sto me vise zanima ... ajde polagano spisak sta uraditi da bude stabilno 300 ks i koliko vec Nm
polako ...
ako sam dobro svatijio ...
i ako stavim td04 (neku reviziju) ali zadrzim moj map sensor imacu snage i Nm u granicama da izdrzi motor
odnosno, ako nije jasno
uradim stage 4 ali umesto garett 25/28 stavim npr td04-18 i njegov wastegate aktuator, i ostavim moje aero kvacilo, ostavim moje dizne (crvene), uradim to hladjenje ulja i narucim takav ecu - dobicu nesto sto radi bez opasnih segmenata (pritisci, temperatura i sl)
Comment