uu stvarno si fantasticno odradio posao! Svaka zcast! Nego, treba i ja da farbam klesta, pa me interesuje cime si ih prao, odmascivao tj. pripremao za nanosenje spreja?
Renault 19 1.8 16v
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Pa prvo sam prao kola i pod pritiskom isprao i taj deo. Zatim sam vodenom smirglom 120 smirglao dok mi nije dosadilo i na kraju sam dobro ocistio nitro razredjivacem sve one rupice, udubljenja itd. Dobro zastitis delove koje ne farbas (na jednoj slici se vidi da nisam uspeo u tome) i udri po spreju. Da li je ovo ispravno, ne znam, ja sam tako radio.
MESTO ZA VASU REKLAMU!
Za samo 1000 din mesecno! :-)
Comment
-
-
Kao sto sam pisao u jednoj temi imao sam problem jer nije hteo na benzin da radi. Spremio sam pare za ciscenje dizni, dijagnostiku i jos sto sta, kad mi se prosuo levi prednji amortizer, i to nije iscureo, nego siknuo i sve umazao. Skinuli mi amortizer, kad se i opruga rascvetala, sa jedne strane se rascvetala nekih 10-tak cm po duzini, a sa druge kao da fali parce. Posto mi trebale pare za onu drugu popravku ja uzmem polovan amortizer i oprugu i usput uporedim opruge i vidim da je ona moja stara kraca za pola kruga
(opet). Da li otpalo parce ili je prethodni vlasnik kratio oprugu pa je ona zato pukla po duzini ne znam, ali kad samo pomislim kako vozim i ulecem u krivine ne znajucu da mi prsla opruga...
Polovan amortizer 30e, opruga 20e i ruke 5e.
A resen i problem sa benzinom, ispostavilo se da mi prekidao kontakt releja za pumpu pa je pumpa cas radila cas nije. Cena popravke nije vredna pomena.MESTO ZA VASU REKLAMU!
Comment
-
-
Zlocko super ti je auto - imam isti takav samo malo ruzniji
Salim se - obozavam ga i sredio bih ga tip top samo nemam s kim i gde....
Elem - jaaako me zanima koliko ti trosi ovaj auto? Ja ludim sa 14-15litara plina na 100km kako god da ga vozim - penzionerski, agresivno, po gradu, na otvorenom - isti mi djavo. A ni benzin nije daleko - nesto manje od 14l/100km. A radi extra, samo ludo trosi (po meni, to nije bas normalna potrosnja?).
Jos jedno pitanje - da li ti se, kad das kontakt upali ona lampica na instrument tabli koja nemam pojma sta znaci, nalazi se desno u vertikalnom redu i druga je odozdo? Nakon sto se auto upali, lampica se ugasi. U nekom zlj manualu sam procitao da je to indikacija vode u karteru, ako je tako to niiiikako nije dobro.... Mada, primetio sam da koji god senzor da otkacis ta lampica se upali, kao da je to neko generalno "error" upozorenje...
Unapred hvala na odgovoru. I - ne gubi nadu, sve sto si uradio (bar vecina stvari) je normalno ako zelis da sredis auto star 17 godina.....
Comment
-
-
Jos jedna stvar - kojim sprejom si farbao felne? Da li se skida?
Ja koristio glupavu Kendu i upropastio dva dana smirglanja i pripreme, jer se skida kad prodjes prstom, a kamoli necim agresivnijim.... htedoh da preprskam bezbojnim lakom i da zastitim farbu i gle cuda - i nakon sto se farba cvrsto osusila, cim naprskam lak preko nje on je razgradi i izdvoji pigmente te bude sve sareno ko na vasaru... srecom nisam odmah prskao po felni vec na nekom drugom limu za probu... eto saveta cime NE TREBA farbati felne!
Comment
-
-
Pa, meni trosi 10l plina na 100km na otvorenom uz normalnu voznju (sa primesama agresije). Benzin je diskutabilan, mislim da bi se i on trosio oko 10l, ali problem je sto se, kada ga prebacim na benzin, u meni javlja zver zeljna ludovanja tako da potrosi dosta. A i meni je kompjuter cipovan pa mu je malo vise odvrnuta slavina.
Sto se tice te lampice na tabli, ne mogu da se setim koja je, videcu sutra.
Za felne sam koristio sprej bas za felne Prisma color (imas sliku na pocetku, stoji na konzervi Body alu. Vrlo sam zadovoljan kako je sve ispalo, sve stoji isto kako je bilo neposredno posle farbanja, samo je malo prljavije.
Ajd` uzgred da pomenem da mi je nedelju dana pre mora pukla torzija, legao mi zadnji kraj, pa me kostala popravka 170eur.MESTO ZA VASU REKLAMU!
Comment
-
-
Eto proslo je nekoliko meseci od zadnje popravke, pa je posle brda kilometara dosao red na prednji trap. Popustila mi je servo letva volana, pocela da pusta ulje, propali su gumeni prstenovi sto drze letvu pa mi je auto malo setao u krivinama. Uzeta je polovna servo letva sa dosta mladjeg modela, placena 120eur, i dao jos oko 200eur na nove spone, kugle, gumice, prednje plocice, uzeo 1 litar Elf ATF, zamenio crevo za benzin, sijalicu za maglajku, stavio nove svecice i nov komplet kablova (kablovi Tesla- 2800din).
Ovih dana ga registrujem, a zatim ide zamena kaiseva, ulja, filtera, zadnje plocice, motoric ler gasa, pregled i zamena racvi i creva uredjaja za plin.
Drzite mi palceve!MESTO ZA VASU REKLAMU!
Comment
-
-
Ma obican, toliko je obican da ne moze da se atestira!
Tj, potrebne su neke sitnije prepravke da bi se atestirao. Ali, posto je kod mene sve sakriveno i ne zurim da ga atestiram. Isparivac je ispod suda za antifriz pa se ne vidi, plin se sipa ispod zadnjeg branika (sve plindzije psuju tvorca ove ideje) a torzo boca je umesto rez. tocka ispod auta.MESTO ZA VASU REKLAMU!
Comment
-
-
Dzabaka! Bio je ugradjen kad sam kupio auto!
Plin k`o plin, nista posebno, doduse nije mi pravio problema, nije detonirao nikad, ni mrznuo ili sta mu se vec dogadja.
Kad vozim normalno, vozim ga na plin, kad sam zeljan prave voznje prebacim na benzin, izlizem gume, pa vratim na plin.MESTO ZA VASU REKLAMU!
Comment
-
Comment