Renault 19 1.8 16v

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Zloca
    CBC Senator XXL
    • 21.12.2005
    • 510
    • Novi Sad
    • Astra bertone turbo

Re: Renault 19 1.8 16v

Dzvini, izvini!
    Pogledao sam moj hladnjak, ima taj ventil, tako da si u pravu. Samo koliko se secam, ja sam odvijao taj ventil ali se nista nije desavalo, a i majstor mi je svojevremeno rekao da sam izbaci vazduh tako da sam skroz zaboravio da postoji.
    MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)

Comment

• markovic.mr
      CBC Član
      • 05.04.2008
      • 46
      • Niš

Originally posted by starac vujadin
      Ne, jel` ti dimi iz izduva i kako ti dimi - belo, plavo, sivo, crno, vlazno, suvo?
      Dimi, sad po ovoj zimi se konstantno vidi beli, vlazan dim. AJd potrudicu se da napravim neki video danas, pa cu da okacim. I cim pre cu da idem da izmerim kompresiju, ionako se spremam vec neko vreme to da uradim.

Originally posted by dzvini
      Ventil se nalazi na slici gore levo...
      Kod mene je na tom mestu zasrafljen neki temperaturni senzor koji je neki od prethodnih vlasnika ocigledno tu stavio jer mu se loza uklapa, a cep je ili polomio il sta ti ja znam... Malo me strah da ga odsrafljujem jer moze da se desi da pukne plastika, sacekacu toplije vreme. Ionako nemam problem pregrevanja (bar trenutno), verovatno je nekako sam progurao vazduh.

Originally posted by MirkoDamnjanovic
      Jos jedna stvar sa dihtungom je da se u rashladnoj tecnosti pojave tragovi ulja ( to sve ispliva u cantru ), a na cepu motora bela smesa kao posledica prodiranja vode u ulje motora.
      Nema ulja u antifrizu, a cep proveravam povremeno za majonez, i bilo ga je jednom pre 10ak dana. Nakon toga sam jos dva-tri puta gledao i nije ga bilo. Nastavicu da proveravam, a ne mogu da ocenim da li gubi vodu - kazem, skoro sam menjao tecnost pa nisam jos siguran. Ako je nesto izgubio u ovih mesec dana, to je mizerno tako da ja ne vidim.
      Ako nemas ove simptome ne diraj motor vec teraj to i ne paranoisi.
      Pa i ja se nekad pitam da l' sam samo picajzla ili se nesto dogadja - nije bre da paranoisem, nego treba na leto da se putuje, da se ide na more i necu da mu mislim. Nego, ne moze napamet - moracu da idem najpre da izmerim kompresiju pa natenane...

Comment

• MirkoDamnjanovic
        CBC Senator
        • 26.09.2008
        • 291
        • Srbija
        • Cetvorotockas

Beli dim zimi je normalan, ako krene plavo - pici da pazariz hilzne, karike ... Moj cale je za dizela 2100 ccm karike i hilzne platio oo 300-350 evra.

Comment

• starac vujadin
          CBC Senator XXL
          • 27.08.2005
          • 2617
          • Stari grad

Beli dim zimi je ok. Ako dimi belo i kada nije hladno, onda je problem. Samo polako.

Comment

• saled
            CBC Član
            • 17.01.2010
            • 14
            • Futog

dali zna neko sta treba da uradim,variraju mi obrtaji 07-09 rpm

Comment

• MirkoDamnjanovic
              CBC Senator
              • 26.09.2008
              • 291
              • Srbija
              • Cetvorotockas

Moze da bude svasta.
              -Fals vazduh na usisu ( vrlo moguc ),
              -zaprljane dizne ( to bih uzeo kao poslednju opciju ),
              -lambda senzor ( poveca se potrosnja benzina a kad dodas gas ' slobodno zisni do 5000 rpm ' oseti se po mirisu na izduvu dal je dobra smesa, ako se oseca benzin moze da bude do sonde retko da dizne ne rasprsuju dobro ),
              -pritisak pumpe goriva ( retko ali moguce ),
              -step motor ( vrlo moguc, kupi sprej za ciscenje karburatora 300 din kosta, skini step motor i prskaj sprejem dok god izlazi crno - EXTRA STVAR a kosta samo 300 din. nista ali nista ne cisti kao to )

Comment

• MirkoDamnjanovic
                CBC Senator
                • 26.09.2008
                • 291
                • Srbija
                • Cetvorotockas

A da, za proveru fals vazduha najbolje da mu rukom zapusis usisnu granu. Treba da se ugasi ako nastavi da radi znaci vuce fals i samo slusaj odakle vuce.

Setih se i istrosenosti svecica i stanja kablova...

Comment

• saled
                  CBC Član
                  • 17.01.2010
                  • 14
                  • Futog

Moze da bude svasta.
                  -Fals vazduh na usisu ( vrlo moguc ),
                  -zaprljane dizne ( to bih uzeo kao poslednju opciju ),
                  -lambda senzor ( poveca se potrosnja benzina a kad dodas gas ' slobodno zisni do 5000 rpm ' oseti se po mirisu na izduvu dal je dobra smesa, ako se oseca benzin moze da bude do sonde retko da dizne ne rasprsuju dobro ),
                  -pritisak pumpe goriva ( retko ali moguce ),
                  -step motor ( vrlo moguc, kupi sprej za ciscenje karburatora 300 din kosta, skini step motor i prskaj sprejem dok god izlazi crno - EXTRA STVAR a kosta samo 300 din. nista ali nista ne cisti kao to )
                  hvala na savetu,mislim da je lambda senzor,zato sto kao da mi izbacuje zivo gorivo,dali je to moguce,takav je miris ali mi i na plinu variraju,onda moguce da je i step motoric ili fals vazduh na usisu.Dali znas mozda kolika je normalna potrosnja ovoga auta na benzinu,imam sekvent plin i trosi mi 10 l po gradu a benzina vise i do 12l (normalne voznje)

Comment

• saled
                    CBC Član
                    • 17.01.2010
                    • 14
                    • Futog

A da, za proveru fals vazduha najbolje da mu rukom zapusis usisnu granu. Treba da se ugasi ako nastavi da radi znaci vuce fals i samo slusaj odakle vuce.

Setih se i istrosenosti svecica i stanja kablova...
                    kablovi,svecice,ruka i kapa su novi

Comment

• MirkoDamnjanovic
                      CBC Senator
                      • 26.09.2008
                      • 291
                      • Srbija
                      • Cetvorotockas

Ako imas sekvent trebalo bi da ti trosi manje benzina od plina za oko 10%. Za potrosnju ne znam ja imam R21 od 2 litra. Bolje da se javi neko s'tim motorom i sekventom.

Cim mirise losa je smesa. A to sto i na plinu isto radi moze takodje da bude do sonde jer i za plin ona vraca signal. Idi u neki servis da ti ispitaju rad sonde pa ako nije u redu nemoj kupovati u prvoj radnji univerzalnu vec skini svoju pa pozovi BOSCH predstavnistvo ( imas na sondi broj sonde ) i oni ce ti reci gde mozes da kupis sondu koja odgovara tvojoj. Za moj je bila oko 3500 din prosle godine.

Comment

• saled
                        CBC Član
                        • 17.01.2010
                        • 14
                        • Futog

hvala ti,pozdrav

Comment

• Zloca
                          CBC Senator XXL
                          • 21.12.2005
                          • 510
                          • Novi Sad
                          • Astra bertone turbo

Otisao renault!
                          Ali sutra stize nov auto, ovoga puta je ford u pitanju, tako da cu brzo da prebolim 19-ticu
                          Uglavnom, sto meni dosta znaci, novi vlasnik ga vozi vec nedelju dana i prezadovoljan je.
                          Posle 4 godine doslo je definitivno vreme da ga menjam i uzmem nesto primerenije osobi sa 2 mala deteta.
                          I ovim se zavrsava saga o ovom autu. Trudio sam se da detaljno opisem sta se sve desavalo i koliko kosta odrzavanje.
                          Uskoro nova tema novog automobila!
                          MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)

Comment

• markovic.mr
                            CBC Član
                            • 05.04.2008
                            • 46
                            • Niš

eh.... Rendzer je izuzetan auto koji samo ima problem sto ga gaze godine, nek prica ko sta oce. Da ga sad prave bez razmisljanja bih ga kupio ponovo. Mada, verovatno bi me ukocilo to sto bi kostao djavo i po... Nek je sa srecom tom sto ga je kupio i neka ga cuva k'o sto dolikuje.

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

vidimo se u novoj temi
                              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• uglavnom.bezopasni
                                - 42 -
                                • 03.02.2005
                                • 2235
                                • Novi Sad

Ili sa novim vlasnikom ako je ovde, a biće
                                Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                                11.04. 0:12 #2
                                Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

Working...
                                X