Renault 19 1.8 16v

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • saled
    CBC Član
    • 17.01.2010
    • 14
    • Futog

Re: Renault 19 1.8 16v

jeli zna neko dali ima stranac R19 1.8 16V,ali za male pare,netreba ni da bude u voznom stanju,lakse mi je da kupim tako nesto nego deo po deo

Comment

• V-Tec
      CBC Senator XXL
      • 30.06.2006
      • 1615
      • Beograd
      • '89 Civic d16a6

Sto mislis da ce na strancu za male pare ti delovi biti ispravni?

Novo je novo
      shuto-expressway.com

Comment

• saled
        CBC Član
        • 17.01.2010
        • 14
        • Futog

ma meni netreba potrosni materijal sa stranca,trebaju mi sedista,siber i raznorazne sitnice

Comment

• V-Tec
          CBC Senator XXL
          • 30.06.2006
          • 1615
          • Beograd
          • '89 Civic d16a6

To bas i nije potrosni materijal...
          shuto-expressway.com

Comment

• Zloca
            CBC Senator XXL
            • 21.12.2005
            • 510
            • Novi Sad
            • Astra bertone turbo

Originally posted by saled
            jeli zna neko dali ima stranac R19 1.8 16V,ali za male pare,netreba ni da bude u voznom stanju,lakse mi je da kupim tako nesto nego deo po deo
            Vidi na prethodnoj strani ove teme, Dexxter mi je nudio letos stranca. Cimni ga na PP vidi da li jos ima.

A, ako zelis, napisi mi sta ti konkretno treba, imam nekoliko njih koji su rasturili 16v,mogu da vidim koliko traze para.
            MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)

Comment

• saled
              CBC Član
              • 17.01.2010
              • 14
              • Futog

treba mi,vec sam napomenuo kompletan ABS,desna plastika od zvucnika na vratim,plastik za usmetavanje toplote,maglenke,sajle za spustanje i podizanje farova,neznam sta da radim sa siberom,pusta mi sa desne strane vodu...

Comment

• MirkoDamnjanovic
                CBC Senator
                • 26.09.2008
                • 291
                • Srbija
                • Cetvorotockas

Siber ima 4 odvodna creva za vodu. Probaj da proscistis pa vidi kako ce da se ponasa.

Ja sam na mom digo ruke uzeo lepak za soferke i zalepio ga. Sad je kao sunroof

Comment

• saled
                  CBC Član
                  • 17.01.2010
                  • 14
                  • Futog

uradi sam to sa crevima,jedno je bas bilo zapuseno na toj levoj strani gde pusta ali nevredi,moracu i ja da zalijem sa BOND lepkom

Comment

• rrapaic
                    CBC Senator
                    • 13.02.2008
                    • 225
                    • Beograd
                    • Fiat Stilo 1.9 JTD

Nisam ni znao za ovu temu. Citajuci od pocetka, moram priznati da me je kao vlasnika 19-ice (1.4 TSE) bas obeshrabrila. Vozim ovaj auto vec 4. godinu, preuzeo sam ga u sjajnom stanju (od penzionera ), a ja ga bas i ne odrzavam previse revnosno.

Imam pitanje. Da li je moguce da alternator toliko zariba da gasi/koci motor cim dignem nogu sa gasa? Uspevam da upalim auto, ali cim dignem nogu sa gasa, gasi se ko sveca. Lepo vergla, i dok vergla, vidi se da se rotor alternatora (oni zubi) ne okrece. Kad upali (uz pomoc gasa), cuje se hujanje/skripanje, i tek tada provrti alternator...?
                    Da li je moguce da je problem do velikog kaisa (koji se ne vidi), ili do spanera mozda?

(Majstor mi nije u gradu trenutno, pa gledam kako da oteram do negog drugog, a auto mora da se gura. A opet, imam elektricara dole u J. Bulevaru, ali ne bih da teram dzabe auto do njega; sta ako nije alternator? Zato ovolika pitanja...)

Hvala unapred na pomoci!

Pozz

Rajko
                    Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

• MirkoDamnjanovic
                      CBC Senator
                      • 26.09.2008
                      • 291
                      • Srbija
                      • Cetvorotockas

Treba da zamenih kais. Ako ti je proklizavao ne vredi da se zategne jer je propao.

A mozda bi bilo dobro da servisiras i alternator. Oko 2500 je to. Naravno ako stvarno tesko okrece, to mozete videti kad skinete kais.

Comment

• markovic.mr
                        CBC Član
                        • 05.04.2008
                        • 46
                        • Niš

Cao svima ljudi,

pogotovu ponosnom vlasniku ovog lepog auta

Mozda je off-topic ovo sto cu da napisem, mozda ne - ipak se tema zove "R19 1.8 16V" a ne "Zloćin R19 1.8 16V"

I ja sam vlasnik jednog ovakvog lepotana vec dve godine, i sve sto sam procitao mi je jako poznato
                        Nego, tema jos uvek aktivna a cini mi se da sam i ja vidjao ovaj primerak na oglasima? Jel na prodaju ili ne?

Svaka cast na odrzavanju auta! Ja imam isti problem sto se tice toga da mi sve bude tip top na autu i potpuno razumem silna ulaganja jer bih i sam tako radio.
                        E sad, finansije ne dozvoljavaju uvek, normalno.. a onda se skuplja i skuplja i dodje vreme da se auto utera u garazu na malo duze vreme dok se ne rese sve "sitnice" koje nerviraju...
                        Molim gos'n Zlocu kao ocigledno iskusnijeg u poznavanju svakog srafa na ovom autu (a i ostale, naravno) za pomoc i sugestije oko ovoga sto bih ja radio - drz'te se, sledi spisak:

1. Anlaser jako tesko okrece pri jutarnjem paljenju po ovoj zimi, par puta se ukocio i iscedio mi akumulator. Kad se auto upali i "razmrda" ulje, mogu slobodno nakon pola minuta rada da ga ugasim, sledece verglanje bude normalno. Da li gresim sto koristim Elf mineralno 15W40 ili anlaser trazi reparaciju?
                        2. Cini mi se da torzija popusta, auto prilicno legne kad nazad sednu samo 2 coveka, a o tovaru da ne pricam... Bez dodatne tezine auto stoji normalno. Ja bih blago meni promenio torziju, pa me zanima da li je to veliki zahvat za uraditi sam ili da se ne zezam s tim, kao i pomoc oko nabavke delova posto vidim da znate za neke resurse za R19 16V...
                        3. Solje amortizera - pukle obe, stavio privremeno ceo set od obicne 19-ice (50EUR) jer po recima tipa koji drzi otpad "moze i to, ne primecuje se razlika, ja stavljao..." Kakvi. Nebo i zemlja. Menjam pod hitno.
                        4. Sumnjiv mi je pritisak ulja, pa me interesuje kakvo je tvoje iskustvo s' tim - kad je motor zagrejan, kazaljka prilicno padne na leru i kad "krstarim" pod malim gasom. Recimo da je tik iznad onih "gustih" podeoka. Kako je kod tebe?
                        5. Struja je, naravno, katastrofa - par puta sam zbog dotrajalih kablova ili losih kontakata imao glupe situacije na putu, tipa da alternator prestane da puni ili da mi se ventilator ne upali (sva srece pa cesto gledam u instrument tablu). Normalno, uvek pomislis na ko zna sta a drnda te najobicnija zicka. Pod hitno menjam sve kablove ispod haube, jedan po jedan.
                        6. Servo letva pusta ulje i ima luft koji ume da bude jako neprijatan u voznji pri vecim brzinama kad auto krene da ide gde on hoce. Majstori u Nisu kazu da se servo skine i salje za Trstenik - tamo ljudi rade reparaciju sa garancijom i to bi trebalo da kosta 70-100EUR. Jel to OK po vasem misljenju?
                        7.Zadnje i najvaznije - primetio sam da je poceo da trosi ulje, to do skoro nije bilo izrazeno. Mislim se da uradim polu-generalnu- zamenim dihtunge, prekontrolisem semeringe, ventile, karike.... Po vasem misljenju, da li se isplati to raditi ili da uzmem lepo drugi motor? Ja bih najradije da nadjem neki od Clia 16V, mladji, mada mi nesto pretraga ne ide od ruke. Da li znate za neke resurse gde bih mogao da nadjem takav motor, i kako se uopste krecu cene? Ovo moje je preslo 225000. Nisam pametan.

Nego, znate sta - sad ono najsmesnije - ja volim ovaj auto, bez obzira na navedeno. Ide k'o blesav, manje vise to sto ide brzo - nego snaga na putu znaci puno. Neko bi dig'o ruke odavno... Al' eto, meni volja da ga sredim i da se vozim nije on jos za bacanje

Elem, hvala svima unapred na sugestijama, a pogotovo bi mi znacila pomoc oko nabavke delova - sto novih, sto polovnih - tako da ako neko ima nesto nek se javi! (treba mi SVE - salim se, naravno)

Comment

• saled
                          CBC Član
                          • 17.01.2010
                          • 14
                          • Futog

Da se nadovezem na tvoje prvo i drugo pitane,kod mene na primer dobro vergla alnaser ali kada se ugreje motor,dostigne radnu temperaturu ugasim R19 i kada pokusavam tesko pali,kao da zalepe cetkice a sto se tice tereta i kod mene je isti problem mada mislim da je to ok,da nemora da se jos menja torzija,nije strasno i u vezi sedmog pitanja i moj trosi ulje mada mi kaze majstor samo da zameni uljane karike a ostalo cemo videti

Comment

• markovic.mr
                            CBC Član
                            • 05.04.2008
                            • 46
                            • Niš

Hvala puno na odgovoru.
                            Da, zaboravih da kazem da se i moj anlaser tako ponasa nakon sto motor dostigne radnu temperaturu. Nakon duzeg puta desavalo se da nece ni da okrene dok se ne ohladi malo.
                            Torzija - pretpostavljam da ne mora da se menja, al' kao sto rekoh malo bolujem od toga da nista ne prepustam slucaju - za sad je ok, ali posto je oslabela nikad ne znas kad moze da pukne, zar ne? Da li neko zna gde se moze naci i koja je okvirna cena torzije?

Comment

• starac vujadin
                              CBC Senator XXL
                              • 27.08.2005
                              • 2617
                              • Stari grad

...Inace, taj motor pije ulje vise nego drugi i to je za njega normalno, tako da polako s tim otvaranjem motora. Ima i drugih parametara koji se prate.

Comment

• markovic.mr
                                CBC Član
                                • 05.04.2008
                                • 46
                                • Niš

Originally posted by starac vujadin
                                ...Inace, taj motor pije ulje vise nego drugi i to je za njega normalno, tako da polako s tim otvaranjem motora.
                                Kako onda do pre neki mesec nisam primećiv'o? I izduvni gasovi bili bezbojni, a onda počeo da čuri...

Originally posted by starac vujadin
                                Ima i drugih parametara koji se prate.
                                Sugestija?

Comment

Working...
                                X