e, nemam nameru da pricam istu pricu po ko zna koji put u vezi ulja. postoji mesto na forumu za to. ja cu menjam na 5k ulje, filter za ulje, filter za gorivo i eventualno operem vazdusni na 15k ako mi se bude ucinio da nije dovoljno crven kako bi ja voleo da bude a ko oce ne mora ni da ga menja. znam coveka koji dan danas ima 101 konfort ne znam koje godiste ali znam da nikada ali nikada nije promenio ulje ni filter vec samo doliva. auto je preso.... ne zna se.... ja sam picajzla i cim vidim na cajgeru da sam pregazio 5k mene pocnu da svrbe pare u dzepu i moram idem da promenim ulje. to je za mene neka vrsta rituala posto se uvek uz to ulje jos nesto odradi na autu onako pride se nesto cacne, pa se popije koje pivce... uglavnom druzi se sa ljudima koji su mi dragi, koje postujem i koji me postuju. i ono sto je najvaznije znam da kad ga nabodem na 6-6500rpm nece biti BOOOOOOOM vec samo onaj je*acki miris sagorelog ulja.
milose, hvala na lepim recima. auto ti je spic vrha i zdravo da se vozis i jos bolji da kupis. u nase motorcice sta je tacno 3L . to je na max sipke.
u svakom slucaju videces i sam kako se ponasa. ako ti je motor u redu ne bi trebao da pojede vise od 100gr na 5000km , tako je bar kod mene.
nisi mi reko koliko je auto presao. u kakvom je stanju motor? da li ima skrame kad otvoris cep za ulje? ako ima uradi mu flush. kapiram da ne bi trebao da procuri nigde jer je ipak relativno mlad i onda sipaj neku polu sindzu mos i ovaj mobil sto ja trosim, skroz je ok neki kazu cak najbolje. ja bi rado sipo motul ali je brate mili preskup a i ne vidim da za tim ima potrebe posto auto nije neki ultra trkac. nego sta tedosh da te pitam... a da... koja bese ona cica danas?
a ako ti treba pomoc oko skidanja svega toga,zovi,bas me zanima,posto cu ja mozda da farbam enterijer kao sto si ti uradio ono u plavoj boji,samo bi ja u sivoj.
ma ne treba mi pomoc nego mora da se nakanim ali cu morati da skinem ponovo da bi popravio sirenu i ofarbao plastiku oko table.
e a ovo u sredini sve vrlo lako skida. imas sraf ispod pixle, dva srafa iznad polugica za grejanje i dva srafa tu gde su ti prekidac za grejac, klimu i trokut jedan sa leve drugi sa desne strane e da moraces da odsrafis i upaljac ali prvo skini klemu sa akumulatora da ne pipnes slucajno masu jer je sraf na + a sve iz razloga zato sto sto su zice za dovod struje do buxne veoma kratke pa da ih ne pokidas. skini prekidac za fen i polugice za grejanje. sve ostalo ces vec sam skapirati. skrgice od bocnog duvanja ostaju gde jesu, skida se samo okvir. ako tebi treba neka pomoc vici, ja sam cesto u mijevu, tamo mi je druga kuca... po zeni...
extra izgleda...sta su noviteti? ova sipka izmedju koseva, crna mrezica i nalepnica?
jos da mu napravis ono za hladan vazduh...mogao sam da pitam onog plasticara...cini mi se da je tvoj malo visi pozadi...
Noviteti u odnosu na stanje u kome je auto kupljen su: nalepnica, crna mrezica, plavi detalji pod haubom, plavi detalji u kabini, pomerena pecurka sa leptira napred ka hladnijem. i da, danas sam malo saro po gumama posto nadjoh MOTIP flomaster za gume u Uradi Sam.
E sad, sto se tice zastite od toplog vazduha, sa tim se hebavam vec neko vreme i ne mogu da nadjem neko resenje koje ce da zadovoljava i tehnicke i estetske potrebe. CA induction kit je pravo resenje ali nemam srece nikako da ga pronadjem, ili je preskup, ili je jeftin a predaleko pa mi sa shippingom i ostalim taxama i carinama izadje jos skuplje ili je sve kako treba i cena i sve ali ga trenutno nema na stanju. elem, nadjem u GL zatvoren sys, znaci, kevlarski box i pecurka u njemu i odusevim se ko malo dete i uvatim se za neku gumenu cevku koja se lomi po 90c i super sve super kad mi onaj lik kaze: e brale, nema trenutno tih cevki, ja kazem: a ova, kaze , to je komplet za tom pecurkom. i tako se iznerviram i odem. Stavio sam ovo crevo i osetio razliku na pravcu tj kad ga bas przim.
@sasa13: jel kod tebe guma ide pod krilo?
Bash je dobra fora ovo sa bravurisom.Sad je auto bash na mestu sve kulturica.
E sad shto se pechurke tiche jel to trazhish ono okruglo kucishte,a unutra pechurka ili kao neki air box?
pa vise sam za air box varijantu ali ne bih se bunio ni za okruglo kuciste, ko sto rekoh naso sam u GL ali nemam adekvatnu vezu od u**** do kucista. kani, opet znas nesto sto ja ne znam?
pa kad bocno pogledas ne ide, mislim da se poklapa tacno sa visinom ruba....ma podicu ga jedan zub i kraj...jos kad bi nekoga nasao da dam ove crvene opruge za fabricke...
Jesi bio u boban centru??
Mislim da su imali neke jednu vrlo zanimljivu sparko pechurku u kucishtu.E sad jedini problem je cena ja oko 200 evra.Al brate ono em je dobro em izgleda.A mogu da se nakache razlichiti prechnici creva na nju.
Druga stvar isto u bobanu imaju one JR pechurke,isto u kucishtu.To je kao neki kit.Ima i crevo koje dovodi vazduh do nje.Pa probaj tamo uvek Nesha nadje neko reshenje
Comment