Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
Evo posle 750km predjenih sa novim gumama jos jednom samo reci hvale! Izuzetna guma za svaku preporuku...
drugo...da li mogu da stavim felne sa promerom rupa 4*100 16" i sta je potrebno prepraviti ili sta vec?
Originally posted by Sheta_Junior
Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
Mozes.Potrebni su ti tzv. plivajuci srafovi koji mogu da anuliraju razliku od 2 mm,bez ostecivanja delova.Bili su novi da se pazare u AP sportu valjda a vidjao sam i po oglasima za 20-ak € komplet koriscenih .
Najzad,fizicki mozes montirati i sa postojecim srafovima,ali ... uz dosta sexa pritom i uz malo po malo,ostecivanje felni,brazona pa i navoja u glavcini tocka .
Sve to nisam licno probao al' cemu sluzi forum (pisalo se).
Znaci to je to,samo ti srafovi i nista vise,neki distanceri? gume su 205/50/16
Jos koliko mogu da predjem pre zamene diskova,jel ovo mnogo gadno?
udubljenje je nekih 2-3mm sa obe strane
Hvala na pohvali
Neznam za distancere ... nacelno,mislim da zavisi od oblika felne treba li ili ne distancer.Znaci,srafovi i onaj ulozak (neznam mu ime ) centralni-sto centrira felnu na glavcini.
Plasim se da ti 205/50/16 ne bude prevelika guma.Za 1.4 TS je 185/60/14 default mera gume/tocka pa se u odnosu na to orijentisi prilikom konverzije na vecu felnu .
Diskovi.Proveri,treba da je 18,2 minimalna upotrebna mera a 16.2mm krajnja mera kad su za zamenu.
Diskovi su 14.2mm tako da sam ja kreten sto to tek sada vidim
Za 1.4 TS je 185/60/14 default mera gume/tocka
default dimenzije za junior je 195/55/15 tako da tih 205/50/16 ne bi trebao da bude neki problem
default dimenzije za junior je 195/55/15 tako da tih 205/50/16 ne bi trebao da bude neki problem
Jeste,195/55 za Juniorku,ali uopsteno,to je vec mera sa uracunatom predvidjenom tolerancijom mere za 145/6 pa i 155 (ista baza auta).Zato i ovo sto kaze Deki stoji.Znaci,145 (sve verzije) od 175/65/14 za TD i 1.4Box do 205/50/15 za QV.To je default od-do .Naravno,tvoja stvar sta/kako ces,uvek stoji ,cisto ti pricamo da te postedimo potencijalnog zezanja .
Ma jok...ja ne buljim drugima u auto sem ako nema razloga za to ,a i poslednji put sam bio autom oko 19h kad sam se vracao s posla...
Ali mislim da li je moguce da ima jos neka crna 145-ica sa srebrnim grilom i BG-tablicama???
A sto sam te tako gledao,jel bilo razloga?
Koji auto vozis?
Comment