Tema prebachena u lepljive za nauk buducim Hondasima.
Jos jedna CRX 1.6 16v
Collapse
X
-
-
kao sto je NemaN rekao, sve sto hocu, to je da vozim stock crx..
mislio sam da cu uklopiti kombinaciju friziranog motora i lagane (825kg po saobracajnoj) skoljke i samim tim dobiti explozivnost i steci mogucnost za drag race ali nije to tako lako, kao sto svi sada zakljucujemo.
Originally posted by M-powerTo ostre voznje i testiranja ili normalne?
Ako pitas da li ce ti nove karike vratiti 15-20 konja...nece.
ne ocekujem ni 5ks vise od ovog sto imam. samo neka radi.. ..
Comment
-
-
Sve zavisi od toga sta su se dogovorili.
Ako je motor i pre trosio ulje onda nije cudno da sad kad je uradjena glava trosi jos vise. Sve sto je uradjeno ne moze da steti ili pokvari motor, samo nema rezultata zato sto nije uradjen remap kompa, a skoro sigurno mu fali i goriva. Prvo je trebalo dovesti ga u ispravno stanje sto se tice donjeg dela motora pa tek onda cackati glavu. Pre bilo kakve dorade ti je receno na forumu da je kompresija prilicno slaba i da motor nije u dobrom stanju.
Zao mi je sto si se razocarao.
Comment
-
-
Eme odlično si primetio za obrtaje na kojima se najviše snage daje, svaka čast. Ja sam to totalno smetnuo sa uma, a sve mi se činilo da tu nešto nije kako treba i definitivno nije.
To je definitivno rešenje (da kriva snage nastavi da se penje do 6800 i dobićeš makar fabričku konjažu CRXa). Treba proveriti pumpu (ako je uopšte proveravana - možda nije odgovarajuća ili ne radi kako treba), dizne (jesu čišćene, ali možda nisu odgovarajuće) i komp još jednom!
Comment
-
-
ok, slazem se sa vama dvojicom. ako je (ne znam kako) komp pogresan tj ako su oba pogresna, i ako su cak i dizne van fabrickih, odkud tolika potrosnja ulja?
pre bilo kog dogovora, auto je trosio jaako malo ulja. dexoni ga je vozio, gledao u izduv i zakljucio da su u pitanju samo gumice ventila i da je motor, tj karike u dobrom stanju, sto je potvrdio kada smo skinuli glavu motora tj ustanovio je po boji unutrasnjosti motora a vizuelno je video da je stublina u odlicnom stanju a glave klipova tj gornje povrsine su takodje dobre. takodje je bio i upoznat sa kompresijom.
posle pakovanja glave, auto je poceo da trosi litar ulja na 200km tj sipao sam 3 litra za predjenih 600km. ostavio sam auto, javio mi je telefonom da su u pitanju lose gumice ventila tj kada ih je skidao, toliko su vec bile labave posle manje od predjenih 1000km (desava se) da su same isle gore-dole po ventilu, pa je zamenio gumice kvalitetnijim i otisao sam i uzeo auto. rekao je da pusi zbog sagorevanja ulja u izduvnom sistemu al opet da pratim za svaki slucaj. pratio sam i ispada da ponovo trosi 1 litar na 200km...
sa druge strane, ako posmatramo tako da donji deo motora nije dobar, to je trebalo da se ustanovi ranije i da mi se kaze tj izvini ali motor ti je u losem stanju, ako bilo sta uradimo, predstavljace rizik tj necu da radim. ja nisam automehanicar da to licno ustanovim.
receno je da ce sve biti savrseno pogotovo ako se doda metabond gold sto je i uradjeno.
Comment
-
-
hm, na zalost pripremi se na jos jednu investiciju.
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/D16-CRX- ... dZViewItem
lik je superkorektan, paket ti stize u roku od 7 dana"Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"
Comment
-
-
coco, ja sam menjao vec jednom motor da bih izbegao generalnu tj vise se isplati tako rizikovati (ili je bar tako izgledalo tj u ovom mom slucaju se nije isplatilo)
motor sam platio 300e + 50e izbacivanje mog +50e ubacivanje novog
pa ja kada bih poceo da kupujem ove delove koje mi ti predlazes, sta bi bilo sa mojim dzepom
imam od predhodnog motora sve tj ceo je rasturen, pa bih u slucaju generalne ako se dexoni slozi jer opet je sve na njemu, doneo klipove koje imam tj probralo bi se valjda nesto po potrebi
Comment
-
-
u pravu si. kupi samo brtve i bas sto nema niti na jednom ispravno, preslozi od 2 motora 1 ispravan i gas do yaya.
u biti, kvalitetna generalka sa kvalitetnim dijelovima kosta kao i prosjecan turbo kit."Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"
Comment
-
-
Da se nije pocepala ili spala neka gumica ventila?
Jesi li skidao svecice?
Da li je neko isao iza tebe a ti da ga gazis i gocis motorom?To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
ne mogu da kazem ni da jeste ni da nije.
menjali smo dva puta gumice u zadnjih 1000km e sada ako su ponovo one izazvale problem..daj Boze da su gumice jer kada bih resio problem trosenja ulja, svi moji problemi bi bili gotovi jer motor stvarno lepo radi..mada ne bih rekao ovog puta. potrosnja je ogromna.
svecice nisam gledao, morace to dexoni da kaze mada sam siguran da je to proveravao a s obzirom da mi to nije pominjao, sigurno su dobre. inace je u pitaju iridijum kao i kablovi.
pa vidi se da pusi dosta sve vreme tj na malim obrtajima i ne toliko a na vecim, kao da mu je ulje benzin
Comment
-
Comment