Toyota Corolla AE86 - Hachiroku!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • starac vujadin
    CBC Senator XXL
    • 27.08.2005
    • 2617
    • Stari grad

Re: Toyota Corolla AE86 - Hachiroku!!!

Laki verovao ili ne tih godina je toyota upravo u taj setup za grupu N2 stavljala Dellorto dhla 48. Ne Mikuni, Solex ili Weber vec upravo Italijanske Dellorto. Procitao sam negde da je zato sto su najpouzdaniji (verujem da su ih sve probali) u radu i ne rasteluju im se u sred trke.
    Pre svega je razlog zato sto Dell`orto DHLA ima najbrzi odziv na gas u poredjenju sa ostalim poprecnim karburatorima.

Jos jedan opasan karburator koji bi legao - Keihin FCR41...inace karburator koji se stavlja u motocikle

Samo napred!

Comment

• cvrle
      CBC Senator XXL
      • 11.06.2006
      • 1008
      • Beograd,Banovo brdo

Ti keihin karburatori su sjajni kad se pravilno nasteluju ( uostalom kao i svi). Moraju se modifikovati svakako i to malo ljudi zna, uglavnom oce da stave i da teraju, a to tesko da moze tako da radi sa bilo kojim a narocito sa tim sa motora.

Za vikend sam resio da probam dal sve lezi na svom mestu na postojecem motoru u kolima. Posto se uvek predvidi neko crevo, cevka, sraf, sajla i sl. i da se ne bi kasnije nervirao oko toga bolje da se proba pre.Usput ostao sam duzan slike usisne grane kad je dosla kod mene. BIlo je i malih zajeba i greske sa istom koje sam ispravio i sad je sve kako treba.

Prikacio sam sve na kola i rekoh kad je vec sve skoro tu ( kakva zabluda ) ajde da probam da povezem i upalim da vidim kako radi. Zbudzio sam neki "kao regulator" pritiska ali je i dalje bilo previse za karbove pa je prelivalo i pucalo pri oduzimanju gasa kao blesavo. Inace je primanje gasa bilo odlicno uz prepoznatljiv zvuk, s obzirom da motor duvka ali cim se pusti gas krecu plamenovi iz karbova ko blesavi . Ne moram da pominjem da sam plasio komsije i da su izlazili na terase . Nisam hteo da se mucim mnogo i ovako mi je bilo bitno da se sve lako kaci, da nece nesto smetati od magistrala za vodu, i sl., plus i pravljenje nosaca za sajlu gasa i podesavanje.

Vec danas je ceo sistem skinut i vracen na svoje mesto na novom motoru. Takodje su danas stigle trubice iz Madjarske, aluminium ne pleh, sa malo vecim gornjim diametrom i kao u teoriji boljim protokom vazduha. Zauzele su svoju poziciju i nisane koga ce da uvuku unutra .

Sad vec to pocinje da lici na pocetak kraja, uskoro vadjenje motora i nadam se ubacivanje novog.
      Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• kilson
        Moderator
        • 09.10.2004
        • 3216
        • NoviBGD
        • AR 75 GT

Ovo izgleda bas brutales!

Malo Purol paste da se te trubice usijaju i nista vise.

Pre nego sve slozis, pogledaj jos malo kako se steluju nivoi karbova. Koji ti je dijametar grla, jesi li merio?

POGLEDAJ OVAJ CLANAK
        Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• V-Tec
          CBC Senator XXL
          • 30.06.2006
          • 1615
          • Beograd
          • '89 Civic d16a6

Cvrle, ti znaci sa ovim karbovima vise nemas ECU, tj netreba ti?
          shuto-expressway.com

Comment

• NemaN
            CBC Senator XXL
            • 29.11.2004
            • 1560
            • munze

Originally posted by starac vujadin
            Laki verovao ili ne tih godina je toyota upravo u taj setup za grupu N2 stavljala Dellorto dhla 48. Ne Mikuni, Solex ili Weber vec upravo Italijanske Dellorto. Procitao sam negde da je zato sto su najpouzdaniji (verujem da su ih sve probali) u radu i ne rasteluju im se u sred trke.
            Pre svega je razlog zato sto Dell`orto DHLA ima najbrzi odziv na gas u poredjenju sa ostalim poprecnim karburatorima.

Jos jedan opasan karburator koji bi legao - Keihin FCR41...inace karburator koji se stavlja u motocikle

Samo napred!
            keihin je isao u modele hondi 1.4 onaj kao 2 dvogrla isto dobar karburator ....
            I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Vocko
              CBC Senator XXL
              • 25.04.2005
              • 4556
              • nBGd

Mamicu mu njegovu kako dobro izgleda u dnevnoj sobi tako cist

Comment

• cvrle
                CBC Senator XXL
                • 11.06.2006
                • 1008
                • Beograd,Banovo brdo

Kilsone kralju ova nauka svakako dobro dodje ode u Favorites . Imao sam slican tekst i mislim da sam to dobro nastelovao kad sam servisirao karbove, medjutim sad sam se istripovao ponovo i moracu da proverim po ovom uputstvu. Dijametar grla je cini mi se 34 ali provericu i to.

Komp nece da treba vise u ovom setup-u, sve cista mehanika, old school

Vocko ne izlazim iz trpezarije celo vece, redjam srafove i zevam ko mentol

Comment

• Aki
                  CBC Senator XXL
                  • 04.08.2006
                  • 1133
                  • Beograd
                  • Yugo 1603, Yugo 1301

Au. Zelim granu, ali za sohc, samo mi to jos fali. Ajde Cvrle, nacrtaj mi nesto.

Ovaj motor ce biti bombona, a i konkurencija, svima po malo.
                  "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
                  - Lousie Smith

Comment

• Snejk
                    CBC Senator XXL
                    • 14.02.2008
                    • 704
                    • BG

Dosta bre tog poziranja, podešavaj te benzin-eliminatore i da se vozimo..

Comment

• cvrle
                      CBC Senator XXL
                      • 11.06.2006
                      • 1008
                      • Beograd,Banovo brdo

Aki nije problem nacrtati, ali je ozbiljan problem to uraditi posle i kosta dosta,mada i kod crtanja moras da poznajes mogucnosti masine. Skupa je obrada CNC glodalicom i rad iz komada osim ako nemas nekog za mufte da ti uradi i ko ce da se zeza. Vise se isplati da nadjes neku dobru livenu, pojavi se verovatno tu i tamo za neke pristojne pare.

Snejk druze dok ja podesim ti ces biti na klocnama i raskupusan tako da opet nista od voznje uskoro, ali na prolece kad malo procveta i ozeleni, ima da zasijamo u gradu

Comment

• Aki
                        CBC Senator XXL
                        • 04.08.2006
                        • 1133
                        • Beograd
                        • Yugo 1603, Yugo 1301

Znadem, salim se malo. Skupicu neke parice do leta, pa ce i to da se resi.
                        Odlicno je ispala ova tvoja, greota da stoji, tako da pozuri.
                        "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
                        - Lousie Smith

Comment

• Van
                          CBC Senator XXL
                          • 16.02.2007
                          • 1425
                          • Nbgd

Cvrle , koliko je kostala izrada usisne grane na CNC ?
                          Pretpostavljam da si mora da uradis kopletan 3d model grane u nekom Cad programu ...

Fali ti jos sirokopojasna lamda sonda sa kontrolerom da mozes da pratis sta ti rade karbovi i re-jet-ujes ih ako treba ... Imas na ebay za 50 funti
                          Inace motor izgleda brutalno
                          ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• cvrle
                            CBC Senator XXL
                            • 11.06.2006
                            • 1008
                            • Beograd,Banovo brdo

Granu sam nacrtao u AutoCAD-u, u 3D naravno, i prosla je dosta modifikacija prilikom samog crtanja jer sam imao malo ambiciozne zelje koje su tesko masinski izvodljive ili bi trajalo mnogo vremena za izradu. Prva verzija je bila ovakva:

A kasnije se sve vise uproscavalo zbog lakse izrade a opet ne gubljenju osnovne namene.

Kostalo me je malo manje od 50 evra i to samo materijal( komad aluminiuma) jer drugar nije hteo da mi naplati iako je imao dosta zajebancija, ali mi je rekao koliko bi kostalo, rad jedno 12 sati masine plus pripreme sve oko 300-400 evra sto nije ni malo mala suma i nije jeftino, al opet ozbiljan je deo.

Razmisljam i o ugradnji lambda sonde sa nekim displejom, gledao sam vec kako i sta pa ce se nesto staviti vec.

Comment

• Van
                              CBC Senator XXL
                              • 16.02.2007
                              • 1425
                              • Nbgd

Ja sebi hocu da stavim Mikuni ili neke druge karbove od motorcikla . Granu cu praviti sam , od celika ( cnc plazma ) , jbg , nema TIG aparat da zavarim aluminijum . Osnovni set-up karbova bi odradio sa obicnom lamda sondom , a za pravo stelovanje mora siroko pojasna sonda i kontroler.
                              Vidim da englezi koji se bave kit-car ovima vise vole karbove od motorcikla nego DCOE i njima slicne . Kazu ljudi da se lakse steluju , manje trose i imaju bolji odziv na gas ...

Nesto ovako ...Samo malo sofisticiranije
                              ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• Uzelac
                                CBC Senator XXL
                                • 03.12.2006
                                • 1717
                                • munZe

U najavi vidim diskusiju karburator vs elektronika
                                work in progress

Comment

Working...
                                X