Toyota Corolla AE86 - Hachiroku!!!
Collapse
X
-
Re: Toyota Corolla AE86 - Hachiroku!!!
Mnogo si neekonomičan, za te pare bi Cvrle ofarbao celog hačija, jednu fiću i pride okrečio dve sobe.
Šalu na stranu ok je ispalo, sad polako skupljaj da ga celog odradiš.
I još nešto, daj molim te oguli farbu sa prskalica šoferšajbne, Cvrleta je to vazda mrzelo, a auto zbog toga bez razloga izgleda kao da je tu četkom mazan.
Comment
-
-
Comment
-
-
Bacio san siber I sinu bili su izvitopereni a ako nekom treba motorce nek se javi. Bicu velikodusan.
A sto se tice kinte ocekivao sam jeftinije ali sta je tu je, pocinkovano I ofarbano I fino izgleda...Japanci su mali ali su ludi do kraja!
Comment
-
-
POCINKOVAO??? Taj Pera je pravi madjionicar
Ja sam uvek bio protiv uklanjanja sibera jer je ostalo nebo sa rupom i sranjem kad se pomeri platno od starog sibera
Sad treba da kupis jos i nebi....nije sigurno 10 evra,a kanale od sibera si mogao na kompresoru kod Pere da izduvas za 2l Coca cole
Ako ih ne produva 8bara pritiska onda ovo sto si radio
Po mom misljenju bacene pare
Bolje da si zamenio te "sportske" amortizere od oldsmobila za tojotine
btw 2000 za resenje limarije koja muci ovaj auto je preterano mnogo,trebao si da trazis bar 1000evra doplate za tvoj stari auto
Sad sta je tu je,ocu da ti kazem da si gosn.Cvrleta usrecio da ni on nije svestan koliko,a ti si dobio izjarcen auto.
Ali bitno da ti volis da se njakas s njim...Tu smo da pomognemo
Comment
-
-
Danilo krajevi spona su menjani prosle godine na leto pred polazak na more, tako da neverujem da su otisli.Ako i jesu mozda je bolje otici tamo gde su ih radili na reklamaciju jer od tad je predjeno oko 5000km. Ulja u menjacu je menjano pre godinu dana i mislim da treba proveriti samo da li ga ima dovoljno, ali je relativno novo.
@ peugeot308 Ne vidim svrhu tvog posta i ovakvog nacina pisanja bez poznavanja kompletne price i cinjenica ali ok odvgovoricu na sve neosnovane prozivke koje imas.
Nisu bacene pare to sto je zatvorio siber jer na kolima koja su stara 25 godina uglavnom svi prokisnjavaju i to je jedino trajno resenje. To sto je platio 200 evra je do majstra a i do vlasnika sto ima poverenja samo u njega. Mogao je da prodje mozda jeftinije i upola cene ali je pitanje da li bi bio zadovoljan.
Amortizeri na kolima nisu sportski, original su toyotini i nisu sa oldsmobila.
Limarija uopste ne muci ovaj auto u toj meri kojoj ti predstavljas a nisi ni bio prisutan kad je Pera to procenjivao i gledao, i sta je tada rekao. Tako da nevidim uopste poentu tvog pisanja drugaciju sem zlonamernu. To sto je Pera tad rekao 2000e jeste zaista mnogo ali je bilo pitanje sta sve tu obuhvata ta cena i dal bi bila na kraju, mogu i to da ti kazem da racuna 300 evra rasklapanje i sklapanje auta, stopaljke 150 evra i sl.. a ne samo rad na limariji i farbanju.
To dal je trebao da trazi doplatu on meni ili ja njemu je samo nasa stvar . Ali ok to je tvoje misljenje koje si mogao i njemu da kazes privatno posto ti je drug a ne ovako, a da mu je bilo bitno verovatno bi te i zvao pre nego sto bi uzeo auto.
Cvrle je dobio ono sto mu je ponudjeno u zamenu i sto mu je odgovaralo, i to koliko je on svestan ili ne nije na tebi da procenjujes jer ga i ne poznajes a ocigledno ni ne znas sta je AE86 vec se vodis logikom starije novije, a tom njegovom autu cena svaki dan i sta god uradio raste dok mom pada i pada, pogledaj malo i procitaj pre nego krenes sa donosenjem zakljucaka.
Danilo nije dobio izjarcen auto vec citiracu njegovor prijatelja i farbara Peru koji je i gledao auto: " Auto za 85. godinu je u savrsenom stanju i jedan od boljih koje sam video, svidja mi se sto je ovaj prednji deo ovakavi sto su kosevi na svom mestu i sto se vidi da je auto utegnut,imaces ti tu radova ali to neznamo dok ne krenemo, mozda bude manje a mozda i vise, ali racunaj da se sve sredi oko 2000e, imas tu stopaljke, samo rasturanje kola i sklapanje ...mada ide leto i sad ne moras nista da diras ali vidi sta ces i kako ces dalje, stavi na papir pa polako"
Ako imas jos neko pitanje direktno meni slobodno pucaj, a sto se tice pomoci Danilu, on to najbolje zna od koga je moze dobiti.
Comment
-
-
308 mi je dobar drugar koji je vozio stare bmq pa se plasi da me haci ne muci ko bjega kockica, pa ga razumem u neku ruku(mada je toyota nesto drugo od bmwa)...nije zlonameran.
Da sam izsuvao kanale ostao bi ruzan siber koji ne radi a to je ahit, ovako cu nebo da skinem kad izbacim I zadnju klupu.
Cvrle spone su rdjave, krive I samo sto se ne izvuku, koja girma to pravi da ne bude OM?
Kod menjaxa pusta ulje pa ce morati da ispusti ostatak da bi zadihtovao, masti kod motora malo( razvodnik) .
I bio si u pravu bemzin smrdi zbog dihtunga izduvne grane....
Samo se ne nervirajte, ja sam srecan I dacu I ta 2 soma ali ce da bude lilihip.
P.s. dole je limarija I trap ko csaJapanci su mali ali su ludi do kraja!
Comment
-
-
Ok, razumem njegov strah,ali ne treba generalizovati stvari, stara su kola ali opet mesati obicnu kockicu sa recimo M-om, delta integrale, pa mogu slobodno da kazem i Hachijem su totalno razlicite stvari. Dovoljno je otvoriti strane sajtove koje mu posalji pa nek pogleda cifre tih auta preko i kako im cena raste sto su stariji i sto su vise sredjeniji jer su jbg retki. Svaki dinar koji ulozis u njega ce se vratiti jer ponavljam cena mu ne pada vec samo raste, naravno za one koji su poznavaoci, sto nije slucaj sa obicnim kolima.
Nisu mi jasne te spone i dal mislimo na isto ali sam to menjao i to bi osetio na volanu da je tako katastrofa. Ne sudim ja majstoru da ne zna ali cemo se naci ovih dana da ja to pogledam jer znam sta je menjano i iskreno ne verujem da su otisle, da ce da spadnu i da su krive, to mi tek zvuci neverovatno, ako i jesu idemo tamo gde su ih radili da im trazimo reklamaciju.
Naravno da je dole dobra limarija to sam ti i rekao a i isli smo onda kod Pere da to pogleda i secas se kako je pogledao, sagnuo se na kolena i to je to, znaci nije bas detaljno pogledao vec se vise usresredio na karoseriju i nije znao sta da ocekuje dole. Tako da je pitanje dal je onih 2000 evra koje je rekao opet aktuelno i tacno i dal bi imao posla za toliko.
Comment
-
-
Ma poslenema kajanja.. Ja kad sam uzimao svoju limuzinu znao sam u šta se upuštam, auto je bio zdrav odozdo a sve ostalo je trebalo da se radi. Tvoj auto ima 25 godina, SVE može da crkne, i ako planiraš da ga središ, moraš veliki deo tih delova da zameniš.
Ne možeš ti da ulećeš u krivinu sa kočnicama koje će možda da se raspadnu, sa amortizerima koji će možda da preskoče 20 metara zbog neravnina. Ne bi bilo pametno da voziš iole agresivno a da nisi upoznat sa svojim automobilom, da ZNAŠ da je sve u njemu kako treba. Cvrle ga je vozio, održavao, šta je on uradio uradio je. Matori automobili su takvi da ćeš opet morati da ulažeš dok ne dostigneš određeni nivo gde zameniš skoro sve, i da TI budeš siguran u svoj auto..
A dotle ćeš sigurno potrošiti mnogo više od 2000€. Veruj mi na reč
Ugođaj u vožnji koji ćeš dobiti na kraju balade je zaista neizmeran, ali nemoj se zanositi da imaš nov auto kojem trebaju samo osveženje farbe, limarije, štopaljke i spone. Ne pišem ovo da te pokolebam, samo kreni polako i sistematski i ne preteruj sa jurcanjem, makar u prvo vreme.
Comment
-
-
Originally posted by Damn86Samo se ne nervirajte, ja sam srecan I dacu I ta 2 soma ali ce da bude lilihip.
Ima vec ovde u nekoliko tema cifri i troskova, a Snejk i ja verovatno znamo najbolje jer smo mnogo tog puta prosli.
Koliko se secam Cvrletovog auta, 2k evra je neki minimum koji se mora uloziti u osnovne delove i limariju, preko toga mora da se izbaci jos min 500 evra za ogibljenje, a valjalo bi dodati jos i za novi LSD.
Brdo sitnica ce kostati jos par stotina tako da kapiram da te nista ispod 3000 nece pokrpiti, a verovatno ces prici 4000.
Sve to je bez sredjivanja motora...
AE je skupa zabava.work in progress
Comment
-
-
Samo kao primer, i ovo 500+ za šper je sa velikim plus: LSD, zamena svih lagera u diffu, ruke majstora, eventualna jurnjava za R&P pošto je pitanje u kakvom je stanju fabrički, pa ni ono ulje nije džaba.. Lako samo ta stavka priđe bliže 1k €.
Comment
-
Comment