kupih i ja 155icu :)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • OMP
    CBC Senator XXL
    • 15.11.2004
    • 458
    • Krusevac

kupih i ja 155icu :)

evo danas je uzeh,lik je juce stavio u oglas i ja se sinoc odmah dogovorih sa njim,elem motor je 1.8TS 8v, vise sam voleo 16 ili 2.0 ali jbg ovako ispade,auto je '93 godiste,verde mirto metalic alu 14,195/60 ful oprema znaci dig klima,air bag,sto mi je veoma cudno,centralka,servo, podizaci, bla, bla presla po satu 186000 sto i verujem da je tako jer je enterijer veoma dobro ocuvan,volan malo izlian ali nije cudo jer je kozni a papucice samo za kvacilo i to malo, za kocnicu i gas kao nove....motor extra pali i radi,lanac se malcice cuje ali lik kaze da je on tako vozi vec godinu dana i da je tako bilo i kad je uzeo i nimalo nije promenila zvuk,inace motor je uredan i suv ko barut,vidi se da je odrzavan,inace decko je mehanicar,ulje iskljucivo selenia gold,dao mi i jednu limenku ali kaze da jos 6000 nista ne trebam da diram,i svecice zamenjene,trapovi samo tako utegnuti,nema lupkanja,krckanja i sl. upravljiva je odlicno,kocnice odlicne jedino rcna ne radi jer je pukla ili se otkacila sajla nisam ga razumeo uglavnom to mu se desilo zimus na mrazevima,inace auto je vozila neka zena pre njega takodje iz Paracina i ona je ima od '99 mislim da je uvezena od preko tada,sve u svemu kulturan auto,inace plin nema ali cu ga ja ugraditi i to onu opciju od 300 i kusur evra,jbg nema kesa za onaj skuplji ali bice i to dobro....
    e sad da nabrojim mane auta i da postavim par pitanja
    1.desna maglenka ne radi, verovatno sijalica
    2.sajbna izgrebana na levoj strani od brisaca,onako ceo radijus ali nije bas mnogo strasno
    3.levi i desni far nemaju istu sijalicu,levi je klasicna a desni kao neka xenon i sl. uglavnom daje belu svetlost
    4.zadnja desna brav se ne otvara iznutra,kontam da je ona rucica njesto sjebana pa ne povlaci polugu
    5.nema znak pozadi ,pod obavezno za nabaviti
    6.cuje se neki lezaj tocka,videcemo koji i zameniti
    7.ima alarm ali je verovatno iskljucen i ne radi,insalacija postoji,onaj sa senzorima za prozore i sl. videcemo sta je...
    8.malo ima cudan zvuk lonca kao da pusta negde ali treba proveriti
    9.pozadi je stavljena neka hrom izduvna cev ali lonac je izgleda pravlje i nije upasovan kako treba pa je pomeren vise ka levoj strani tako da je neki debil prorezao onu plastiku ispod branika gde je iseceno za cev jos vise tako da je sada taj prostor malo vec ali to cu verovatno resiti stavljanjem elipsaste i sl. siroke izduvne cev da popunim taj prostor
    10.treba pritegnuti par plastike u enterijeru
    11.treba se ispolirati jer su neki manji delovi zafarbani verovatno zbog ogrebotina i sitnih ulubljenja pa se malo primecuje razlika u laku
    12.radjena je reglaza i volan je malo skrenut u levo treba se prebosti jer me strasno nervira tako
    13. i jos nekoliko sitnica ali bukvalno tako koje nema svrhe ni nabrajati u mane...

to je od prilike to kad se setim jos necega reci cu....evo samo 2 slike auta posto nisam stigo da je izslikam a ove mi je on sinoc poslao...komentari pozeljni..sve u svemu prezadovoljan sam alficom,ulozicu jos nekih 150-200e na sitnice i 300 na plin i to je to...

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
  • srdjan_p
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2004
    • 1915
    • ZR

Matori cestitam! Super izgleda a verujem da ce biti jos bolja kad je malo doteras!

PS Ja mislim da se mi znamo, upoznali smo se pre nekih 3-4 godine na nekom od onih prvih FF okupljanja kod Intera...

Comment

• 230
      CBC Senator XXL
      • 02.04.2007
      • 775
      • Semberija

Nek' je sa srećom!

Prvo kod majstora da ti kaže šta sve fali, pa tek onda razmišljaj o doterivanju. Samo polako, ne mora sve odjednom.
      155+75=230
      VIVA LA VITA!!!

Comment

• srdjan_p
        CBC Senator XXL
        • 01.12.2004
        • 1915
        • ZR

E da, imam ja na prodaju plinsku bocu 45l sa multiventilom i tocilicom, sve kvalitetno, originalno, ko novo staro manje od godinu dana, sa papirima itd.

Comment

• Majstor BOB
          CBC Senator XXL
          • 27.04.2006
          • 340
          • Zemun

Aaaaaaaaaaa... lepo lepo. čestitamoooooo

Nego ajd ja glup pa da pitam. Matori ovo je WIDE varijanta... i po znaku prednjim i krilima... airbag...??? To je neko novije godište .

ajd daj slike pozadi
          Astra GSI

Comment

• TOKYO
            CBC Senator XXL
            • 17.07.2006
            • 1696
            • Beograd- NBGD

Ne videh u tekstu...., koliko si je platio???
            MY ex RWD Alfa
            Drift & Donuts & Track

Comment

• dekideki
              CBC Senator XXL
              • 26.07.2005
              • 1914
              • Beograd

cestitam. (imam puno odgovora na tvoja pitanja, ali cu ti to pisati kad zavrsim s poslom)

@Dinko: narrow je
              .

Comment

• OMP
                CBC Senator XXL
                • 15.11.2004
                • 458
                • Krusevac

@srdjan_p
                pa ti si vozio jugica,onda se znamo,pricali smo i o sierri i slao si mi neke podatke,pozdrav....

e sad pitanja,moram malo da vas smorim...

1. kako se skida rucica menjaca tj onaj deo gore sto se hvata rukom,ova fabricka mi je odvratna i zamenio bih je nekom drugom,nekom racing varijantom, kugla i sl.

2. kako se menja sijalica prednjeg fara,znaci kako se uopste skida ja sam danas razgledao i nema pojma,desnu i nakako bih mogao ali levu nema sanse od creva hladnjaka i jos nekih drangulija tu

3.trebam da prebodem volan tj da ga nacentriram ali ne znam kako,inace volan je cuda,kao da nije od alfe a mozda i nije mada video sam ga na jos 2 alfe koje sam gledao i na svim pise air bag,inace ima senzore za air bag napred i neko sranje kao poluga pored vozacevog sedista i ona je prikljucena ispoda sedista na neku struju ,volan je isti ovakav...pozadi na svakom kraku ima po jedan imbus verovatno se tu odvija

4. gde da nadjem znak za pozadi,tj jer mora da se menja cala brava obzirom da je znam vezan za nju ili moze sam znak nekako da se ubudzi,inace polomljen je oko one osovine oko koje se okrece

5. jel postoje beli bocni migavci,oni zuti mi se ne svidjau pa bi ih zamenio ako postoje...

6. nisam dobio dizalicu uz auto,kako izgleda originalna dizalica ili koja druga moze.

7.eventualno bih stavio onaj fabricki spojler pozadi,koja je cena i gde se moze naci polovan,kontam otpad i sl.

za sad toliko bice ih jos

Comment

• Darth Nihilus
                  CBC Senator XXL
                  • 13.04.2005
                  • 417
                  • Srbija, Paracin

Nek ti ja sa srećom sa tom Alfom.
                  Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• OMP
                    CBC Senator XXL
                    • 15.11.2004
                    • 458
                    • Krusevac

Originally posted by Majstor BOB
                    Aaaaaaaaaaa... lepo lepo. čestitamoooooo

Nego ajd ja glup pa da pitam. Matori ovo je WIDE varijanta... i po znaku prednjim i krilima... airbag...??? To je neko novije godište .

ajd daj slike pozadi
                    nije WIDE cini se iz tog ugla,klasicna uska skoljka,bar po krilima za ostalo ne znam,air bag i mene cudi ali nadjoh na netu da ima to godiste sa air bagom ,a kaze gledao sam jos 2 '93 imale iste volane kao moj i kao na slici sto sam postavio...

Comment

• srdjan_p
                      CBC Senator XXL
                      • 01.12.2004
                      • 1915
                      • ZR

Da da to sam ja, trenutno opet vozim jugica jer me neka pijana ****** polupala itd...
                      Rucica menjaca bi trebala samo da se svuce na gore, tako je bar na 145ici...
                      Dizalicu nisam imao ni ja pa sam kupio obicnu onu krokodilku ili kako je vec zovu...
                      Za ostalo cekaj dekideki-ja, on je DR. za 155ice...

Comment

• Gruja
                        CBC Senator XXL
                        • 09.02.2006
                        • 614
                        • Bgd
                        • Alfa 75 TS

Volan jeste fabricki, na 155 su prvi volani sa airbag-om bili bas ti...

A to je u sustini volan "pozajmljen" od Fiata... Isao je na Punto I...

Extra ocuvan auto!!!
                        Nek te lepo sluzi!
                        Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

• OMP
                          CBC Senator XXL
                          • 15.11.2004
                          • 458
                          • Krusevac

hvala svima na cestitkama i lepim zeljama...jbg ceo dan sam na nogama i jurim tamo vamo pa nikako da se skrasim kuci tako da ne zamerite na izostavljenim podatcima jer sam premoren...

placena je 2700e,jbg mozda je bilo realno 2500e ali cenio je 2900 ,ja uspeo da ubijem 200e i to preko telefona sto je naravno bila i zadnja cena....
                          nemam puno stvari za mejstora za sada,oteracu kod drugara koji je odlican majstor i radi dosta novih automobila tako da bas zna sve zivo pa za pocetak da sa njim pogldama sve,jbg ne cima mi se u BG da bi je neko gledao ,a sto se tice doterivanja samo da sredim par stvari koje me u stratu mnogo nerviraju ostalo je otom potom sto se tice estetike i sl.

Comment

• srdjan_p
                            CBC Senator XXL
                            • 01.12.2004
                            • 1915
                            • ZR

Evo ovde lista otpada specijalizovanih za Alfe pa telefon u sake i udri...

Comment

• OMP
                              CBC Senator XXL
                              • 15.11.2004
                              • 458
                              • Krusevac

hvala Srdjane setih se i ja da sam video tu temu...
                              jos jedno pitanje,koje biste sijalice preporucili da kupim za prednje farove,po mogucstvu stavio bih neko koje daju belu svetlost ili onu nalik xenonu ali da su dobre,znaci koliko vati i sl.,i jos nesto jel trebaju neki releji da se urade za te neke sijalice?

Comment

Working...
                              X