kupih i ja 155icu :)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • srdjan_p
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2004
    • 1915
    • ZR

Ukrascu ti foru!

Comment

• Flavio
      CBC Senator XXL
      • 13.06.2006
      • 1926
      • 012 Centar
      • KaraWagon 1.4T.Spark

Extra su cucnule felge !

Pu,pu sad je bas do 00 !!!

Comment

• alaza
        CBC Član
        • 30.11.2007
        • 96
        • tamo negde

Svaka cast na 155-ci. Ha svaka je lepa Da te dugo sluzi!!!

Comment

• OMP
          CBC Senator XXL
          • 15.11.2004
          • 458
          • Krusevac

hvala alaza

Flavio mogao bi i ti neke da pazaris
          Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji

Comment

• OMP
            CBC Senator XXL
            • 15.11.2004
            • 458
            • Krusevac

jutros mi se desi nesto cudno, iz cista mira alfa nece da upali , sinoc je vozio najnormalnije i parkirao kad jutros da upalim, ona kao upali, radi 2 sec i ugasi se, ponovo, isto, ako pokusam i sa gasom ista stvar, inace je uvek palim bez gasa, znaci hoce da upali ali jedva da radi i ugasi se posle 2 sec, ja reko nestalo gorivo iako sam ubedjen da u rezervoaru ima benzina za jos min 40km, donesem ja danas 5l goriva da vidim sta ce da se desi kad ono ista stvar , e sad pumpa radi tj cuje se da vuce tako da tu sumnju da ona ne radi odbacujem odmah, pre par dana uzeo cale alfu da ode nesto da zavrsi na brzaka jer su njegov auto zagradili na parkingu, ja naravno spavao a on nije hteo da me budi da ga vozim i nije imao pojma koliko goriva ima u rezarvoaru a ostalo veoma malo i on zavrsavao svoj posao i nestane mu gorivo i on je ostavi i kasnije odemo, sipam 5l goriva upali bez problema i odem do pumpe dodam jos 10ak, ovih dana se vozim i nista cudno se nije desavalo i najdenom jutros nece da upali, jel moguce da je mozda pumpa povukla talog iz rezervoara kad je ostala bez goriva pa me to sad zeza????
            nisam danas stigao da je odslepam u garazu i pocnem da cackam pa cu sutra nego ako neko zna n prvu onako sta da gledam, sta je moglo da se desi i sl. ja reko da pocnem sa otvaranjem poklopca raz. i da vadim pumpu da ocistim, taman sam mislio i plovak da ocstim ovih dana pa da trazim dalje sta je uzrok, nisam pameta sta je to odjednom aj neka neko pomoglen koliko moze i ako moze pa ako nista ja ne uradim moram do nekog majstora tj drugara pa da on cini ste se mora

Comment

• dekideki
              CBC Senator XXL
              • 26.07.2005
              • 1914
              • Beograd

gremilni.

1. probaj uvece, kad malo zahladni. meni kad stoji na suncu vise sati - dobije suncacnicu, moram da je palim na gas direktno (manje trazi senzora, prostiji je od benzinskog sistema) iako je temp. motora potpuno niska...

kad upalis i zagrejes, patosiraj pedalu i zavrti je preko 5-6k. trebalo bi da se normalizuje. meni hoce step motor da strajkuje ponekad. tako ga "probudim"...

2. resetuj ECU (znas proceduru?)

*inace... dug spisak. pumpa, filter za benzin, brizgaljke, senzor temperature, protokomer, kablovi, svecice, akumulator....
              .

Comment

• OMP
                CBC Senator XXL
                • 15.11.2004
                • 458
                • Krusevac

pa danas nije bilo toplo toliko i nie bla na suncu, ja je palio jutros oko 10 znaci nije bilo toplo uopste a i toplota nema veze jer mi je celo leto bila manje vise na suncu i palila bez problema, inace i malo pre sam probao da je palim i isto se desava
                podseti me za ECU da proverim sigurno kako bese, i jel resetovanjem ECU-a nista drugo ne remetim?
                nisam obracao paznju, jel filter za gorivo pozadi negde oko rez. ili ispoad haube, trebalo bi i njega u svakom slucaju zameniti

Comment

• dekideki
                  CBC Senator XXL
                  • 26.07.2005
                  • 1914
                  • Beograd

ne, vracas sve na podrazumevane vrednosti...

izvucen kljuc iz brave, svi kljucevi daleko od kola...
                  skini kleme (obe) 15 minuta
                  vrati kleme
                  kljuc u bravu (kontakt) 90 sekundi (ugasi klimu pali se sama odmah)
                  kljuc u bravi (u pocetnom polozaju, skinut sa kontakta) 90 sekundi
                  palis
                  pusti da radi na leru 10 minuta
                  ugasi
                  upali i pici
                  vozi mesovito narednih 500-600km, sto raznovrsnije

nadam se da ce pomoci

*fiter je ispod patosa a ispred rezervoara, lici na limenku 0.33, ima zastitni lim preko moras da ga skines da bi dosao do njega. nije naivan i jeftin, kupi najbolji.
                  .

Comment

• OMP
                    CBC Senator XXL
                    • 15.11.2004
                    • 458
                    • Krusevac

Originally posted by dekideki

kljuc u bravu (kontakt) 90 sekundi (ugasi klimu pali se sama odmah)
                    kljuc u bravi (u pocetnom polozaju, skinut sa kontakta) 90 sekundi

vozi mesovito narednih 500-600km, sto raznovrsnije

dobro je da si me podsetio nesto bih zaboravio

*jel kljuc sa kontakta samo vratim na nulu bez izvlacenja iz brave i ponovnog ubacivanja?

kod raznovrsne voznje se verovatno podrazumevaju razliciti rezimi, laganica, pa malo u visokim, srednjim obrtajima itd. u principu ja je tako i vozim uvek
                    znaci mislis da ce pomoci resetovanje ecu-a, aj bas cu da probam ali pitanje je hoce li da upali posle one faze od po 90 sekundi, sta ako tad nece da upali to mi nije jasno, onda ispada da se ecu nije i nemoze resetovati tj dodje mu na neku fazu na pola ni tamo ni tamo???

za filter, koja okvirna cena, mislim sta da smatram pod skupo ili jeftino i koji predlazes?

hvala na svemu u svakom slucaju

Comment

• dekideki
                      CBC Senator XXL
                      • 26.07.2005
                      • 1914
                      • Beograd

*da
                      kompjuter je to. pomaze ponekad restart... pitaj Bila Gejtsa zasto je to tako.

zovi Nebojshu M-Power-a, CBC Shop... najbolji za sve filtere.
                      .

Comment

• srdjan_p
                        CBC Senator XXL
                        • 01.12.2004
                        • 1915
                        • ZR

Polako....kakav reset kakvi bakraci...nema tu leba...Imao sam identican problem, verovao ili ne nemas benzina...Imas plin? Ako imas recicu ti odma sta je problem.

Comment

• OMP
                          CBC Senator XXL
                          • 15.11.2004
                          • 458
                          • Krusevac

nemam plin, a sto se benzina tice imam min 7l u rezervoaru

Comment

• DushanSD
                            CBC Senator
                            • 25.03.2008
                            • 248
                            • Smederevo, Srbija

Sto ne probas na gurku, motor na tvojoj Alfi ima lanac pa joj ne smeta da je palis na gurku, tako da mozes i to da probas, pa ako upali malo je ostrije provozas i mozda se normalizuje... Sve je moguce
                            POZURI POLAKO!!!

Comment

• Flavio
                              CBC Senator XXL
                              • 13.06.2006
                              • 1926
                              • 012 Centar
                              • KaraWagon 1.4T.Spark

Batali onu proceduru za reset ECUa.
                              Deki,to vazi za 16V motore .
                              Znaci,samo skini kleme na 15-20 minuta,vrati,pali i vozi .

Na gurku nemoj da probas,ne zbog prezubljivanja,vec sto te zeza nesto drugo a ne akumulator i "anlaser".Gurka eventualno ako te to zeza,ovako,ja ne bih.Mislim,nema razloga .

Probaj reset pa vidi .
                              Mislim da sam ti jos ranije rekao da izbegavas voznju sa manje od 10-12L benzina u rezervoaru .Ne valja zbog pumpe.To sto je cujes da radi i nije bas za utehu.Pumpa koja se solidno cuje,mislim da nece jos dugo .Zato uvek pazi da solidno bude zatopljena u benzinu.Imaj u vidu da je rez. 63 litra .

Obzirom na cifre litara koje pominjes,mislim da si zreo za ugradnju plina .

Comment

• dekideki
                                CBC Senator XXL
                                • 26.07.2005
                                • 1914
                                • Beograd

ima smisla. pa ja koji skoro nikad ne vozim na benzin (sem u Grckoj gde je kontra situacija ), ja nikad nisam bez 15-20l u rezervoaru... cim zasija po ravnom - pravac pumpa. svejedno ces isto potrositi, a pumpi mnogo bolje...
                                .

Comment

Working...
                                X