Vrtiguz - Nissan 200sx S14

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • skyline
    CBC Senator XXL
    • 31.07.2007
    • 3149
    • Cacak

Re: Vrtiguz - Nissan 200sx S14

to je bio danak neiskustvu
    nisam znao sta prljava dizna moze da napravi
    Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• cameleon
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2008
      • 315
      • Obrenovac

Originally posted by skyline
      Originally posted by Jesse Jane
      na gas. period.
      nikako da provalim sta bi ovde trebalo da pise

@cameleon - stoji kao ideja horsham stage 1 sa nistune chipom, ali za to prvo moram uraditi 3" izduv i gljivu
      a opet sa druge strane, ne znam da li ista dirati
      skroz mi se u zadnje vreme dopada to sto je sa fabrickim izduvom prilicno tih i vrlo prijatan za putovanje, a opet toliko brzi od svih na putu
      drugo, stock je stock, a sa ovoliko snage stvarno odlicno ide
      a, ako odem na 260-280ks koliko kazu da ce izbaciti sa stage1, bojim se da ne povecam rizik od pravljenja dzumbusa pod haubom

eventualno dizanje snage bih radio samo zato sto moze, a ne zato sto mi to sad toliko treba
      za svaki dan mi je i ovo dovoljno, jer 90% vremena provodim u tesnom cacku, a ostatak na magistralnim putevima gde i ovako vrlo lako dostizem rizicne brzine
      vise snage bi mi znacilo samo na autoputu, gde sam retko ili na drag-u ili na nekom od beogradskih bulevara, gde sam takodje retko

...ma mala sala na predhodnu pricu, posto vidim da se lome koplja...,pa sam mislio da dodjes na stazu, uradis posao i odes kuci,a da te ne boli mnogo glava...

Sala na stranu, ali se ipak zivi u Srbiji i iz mnogo razloga znam da nije pametno ulaziti u takve poduhvate..., shodno tome svako sebi prilagodjava uslove onoliko kolike su mu potrebe, a i mogucnosti...Koliko je pametno igrati se sa sr20det...,na ovim prostorima...?

Comment

• skyline
        CBC Senator XXL
        • 31.07.2007
        • 3149
        • Cacak

na vise mesta sam citao da nije rizicno dici snagu na tih 260-270ks, ali je stvar u tome da mi vise snage treba samo ako zelim nekoga da ostavim bez daha brojkom i samim osecajem u sedistu, sto on cini i sad
        meni licno za voznju stvarno ne treba nista vise

a i dopada mi se ideja da ga sacuvam u originalnom stanju jer ih ima tako malo kod nas i da ako ista radim, radim tako da mogu ponovo da ga vratim u stock
        Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• V-Tec
          CBC Senator XXL
          • 30.06.2006
          • 1615
          • Beograd
          • '89 Civic d16a6

Ajde razumem to sto hoces da ga zadrzis stock i da je tih 200ks sasvim dovoljno za nase ulice i puteve ali, ovaj auto te moli da mu kupis ovo:

shuto-expressway.com

Comment

• Vocko
            CBC Senator XXL
            • 25.04.2005
            • 4556
            • nBGd

Ima felna iz Rotine game koja mu visestruko stoji bolje od te

Comment

• V-Tec
              CBC Senator XXL
              • 30.06.2006
              • 1615
              • Beograd
              • '89 Civic d16a6

Pa kazi koja
              shuto-expressway.com

Comment

• Vocko
                CBC Senator XXL
                • 25.04.2005
                • 4556
                • nBGd

Uzivo izgleda jos bolje

Comment

• skyline
                  CBC Senator XXL
                  • 31.07.2007
                  • 3149
                  • Cacak

hehehe, bas nemas pojma sta valja

Ozy-jev s14a
                  nacicu michin da vidis kako njemu tek stoji wolk

Comment

• cameleon
                    CBC Senator XXL
                    • 30.01.2008
                    • 315
                    • Obrenovac

Ali mora biti pocascen blagovremeno sa nekom diskretno perverznom felnom..., za ostalo si ga vec sigurno dosta prostudirao , usao mu u trag ...Moze lepo da se odrzava, iako dosta specifican,...i vozi do besvesti, i bude uvek jednako zabavan u stock-u ...Sigurno je da bi bila steta da se kasapi igrarijama...

Comment

• skyline
                      CBC Senator XXL
                      • 31.07.2007
                      • 3149
                      • Cacak

ako postujes neke osnovne postulate voznje turbaka i ako osluskujes signale koji bilo koji turbo agregat mogu dovesti do defekta, moze dugo da sluzi

a sto se felni tice, to se podrazumeva, samo ispod 17" nema smisla gledati
                      i sledeci put ce obavezno biti ozbiljnija guma nego sto je sad na njemu

Comment

• skyline
                        CBC Senator XXL
                        • 31.07.2007
                        • 3149
                        • Cacak

mali update

najzad stigla gvozdjurija koja mi zagorcava zivot jos od januara

u pitanju je VTC sprocket, kod nas popularnije VVT, odnosno varijator bregaste kako ga zovu majstori, inace dzidza koja crkava na SVAKOM sr20det motoru iz S14, samo je pitanje da li ce posle 10 ili 100 000km. a kad crkne, nakon nekog vremena vam podari ovakav zvuk na ovom, inace, fantasticnom motoru

on i dalje normalno obavlja svoj posao zakretanja bregaste i podizanja obrtnog momenta, ali zvuk je nepodnosljiv
                        ruku na srce, zvuk nestaje kada se ubaci u brzinu i dignu obrtaji preko 1500, ali svaki semafor, svaka spora voznja u koloni..... a ti vozis NISSAN 200SX S14, za obicno pucanstvo neki pljosnati, nadrkani japanski kupe, 'bem li ga koji
                        vrhunac nastaje kada te na pumpi pitaju: " jel sipam dizel" . NE, BEZOLOVNI!!!!!!!
                        srecom, samo sam jednom to doziveo, ali prozivke drugara....

e, sad, posto u ovlascenim servisima, koji su za neke cene skroz ok, ali za ovo gudzu sastavljenu iz par metalnih delova ne bas, traze tricavih 1000-1200eura, a internet kupovina gde moze da se nadje i za 300$ kod nas ne funkcionise bas najbolje, drugari iz bratske nam hrvatske mi ponude ovaj polovan za podnosljivih 140 veverica, nakon cega mi je ostalo samo da organizujem prevoz, jer dalje nisam hteo ni mogao da trazim

najzad je stiglo, sledece nedelje ugradnja, a onda.....
                        drzite mi palceve da se zvuk corole 1.3 (samo do 3000rpm ) vrati

Comment

• M@rio
                          CBC Veteran
                          • 13.07.2007
                          • 166
                          • Čačak-Beograd(studiram)

Konacno to da sredis .Ranije je bilo tiha jeza cuti ga kako cekica, nadam se da ce sad biti bolje.
                          If you have no lag, you have no turbo.You also have no huge torque increase to look forward to.

Comment

• skyline
                            CBC Senator XXL
                            • 31.07.2007
                            • 3149
                            • Cacak

ne, ne, tek ce sad biti "tiha jeza"

Comment

• M@rio
                              CBC Veteran
                              • 13.07.2007
                              • 166
                              • Čačak-Beograd(studiram)

Kako god , ali uopste nije bilo prijatno.
                              If you have no lag, you have no turbo.You also have no huge torque increase to look forward to.

Comment

• skyline
                                CBC Senator XXL
                                • 31.07.2007
                                • 3149
                                • Cacak

meni je bilo najgore

Comment

Working...
                                X