RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • debeli73
    CBC Član
    • 16.05.2010
    • 75
    • Kragujevac

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by max3m87
    e nije... ove su dobre... samo mi fale jos 2... idem ljudi danas da peglam felnu... neko(ja ili brat) smo overili kratercic negde hehehe...jbg.. inace sad sam bio u spaniji i francuskoj.. tamo samo renoi.. cak i u spaniji je cesci od njihovog seata koga ima brdo.. pa vi vidite... onda ide citroen pa peugeot.. druga kola retko se vidjaju
    Može biti, ali moram još jednom. Ja da imam para vozio bih BMW ili novi C5 ali nemam pa vozim Lagunu.

Comment

• Masinac2
      CBC Član
      • 02.09.2010
      • 19
      • Beograd

Originally posted by mupe
      ^^ Postoji nalepnica na desnom B stubu, postoje podaci u centralnoj bazi svih ovlašćenih servisa i postoji oznaka opreme u pretincu ispred suvozača. Detaljno o svemu ovome imaš u ranijim porukama. Ključić pokazuje da je (prošlo) vreme za redovan servis.
      Ma mislio sam da sad mogu na osnovu broja sasije da sam to nadjem na netu posto vidim da se desavalo da ljudi imaju opremu koja ne spada u odredjeni paket.
      Sa prethodnim postovima sam upoznat.
      Cak sad ponovo citam od pocetka i zapisujem polako sve sto je intresantno za odrzavanje.
      Jos jedno pitanje za koje verujem da znate.
      Dal postoje fabricke celicne felne 15-tice posto bih to da uzmem za zimske gume?
      Hvala za odgovore

Comment

• mupe
        CBC Senator XXL
        • 05.10.2006
        • 822
        • bg
        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by SerbianHero
        @mupe,
        primetio si valda da sam samo nabrojao probleme, koji su cesti, sto jel, ako se potrudis mozes i sam da potrvrdis jedino sto je moguce da sam po nesto izostavio. Sto se tice mog komentara na kraju, to je moje subjektivno misljenje i moze ga promeniti samo jos jedno takvo istog kvaliteta ili veceg.

P.S. A sto se tice ovoga "smaras", mislim da nije prikladno za nekog ko je clan ovog foruma da deli istu sudbinu kao svi ostali, neko ko je do sada imao kvalitetne postove, a opet izrazava na "ovaj" nacin i pokazuje svoju "tamnu stranu" .... jbg
        Na moju sreću, ne mogu da potvrdim ove probleme, pa ni one najčešće, jer ih jednostavno nisam imao. Nadam se da sad neću da ureknem sopstveni auto. Znam samo da komšija wagenovac ima zatno više problema sa svojim Passatom (2005.) i imao je i sa prethodnim golfom (2000.), pa opet ne izvlačim zaključke ni iz njegovog iskustva.

Samo ću ti ponoviti da znam za puno kvarova na novim automobilima, u garantnom roku (među kojima ima i renoa, recimo jedan lepi novi žuti Megane RS kojem se pokvario menjač), pa to opet ne znači da su svi ti proizvođači (ili njihovi modeli) loši.

Što se tvog mišljenja tiče, nemam baš ni najmanju nameru da kažem da je pogrešno, ili da pokušam da ti ga promenim. Komentar se jednostavno odnosio na tvoje često ponavljanje tog mišljenja. Shvatili smo da nisi zadovoljan autom i to je sasvim legitimno. Žao mi je što ti je tako ispalo. Ipak, ne možeš da projektuješ svoje iskustvo na apsolutno svaki primerak lagune koji se vozi kod nas, jer jednostavno nije tako.

Izvini ako te je komentar "smorio si" uvredio, jer mi to nije bila namera.

zamolio bi da vise ne lupate dobar i los primerak... to su serijske proizvodnje i sve su iste
        Budi siguran da nisu bile iste ni kada su sišle sa proizvodne trake, a tek kad su kao polovne došle do Srbije, imale su još više razlika.

Originally posted by Masinac2
        Ma mislio sam da sad mogu na osnovu broja sasije da sam to nadjem na netu
        Ne možeš podatke da pronađeš na netu preko broja šasije.

Comment

• cale
          CBC Senator
          • 22.03.2009
          • 297
          • Backa Topola

Imam jednu molbu za bilo koga sa foruma ko ima aktivirana dnevna svetla. Naime meni su u servisu aktivirali dnevna svetla preko dijagnostike, ali mi nisu stavili releje, pa mi to ne radi. E sad ono najvaznije, ako je neko voljan da pogleda koji su to releji, tj. koje su im oznake, bih bih mu zahvalan do groba. Releji se nalaze u pretincu kod suvozaca, samo treba izvaditi kutiju i odvrnuti jedan sraf i i podici one 4 kopce i kutija leti napolje, a onda iza kutije gore postoje drzaci za releje, i to oni koji su dublje unutra, jer ima dva drzaca i prvi su predvidjeni za one koji imaju grejace sedisa i sluze za njih, a oni iza njih odmah su za dnevna svetla i to prva 2, gledajuci od napred , sa leve strane, ostali su za pumpu za pranje farova{xenona} ko ima. Evo i slike da se vidi sta me interesuje.Relej R4 i R5. Koje su oznake na njima?
          NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• nashua
            CBC Član
            • 01.08.2010
            • 17
            • nis

znaci kvar za kvarom!sam daje gas i ne popusta koji mu je k... vise ne znam

Comment

• max3m87
              CBC Senator XXL
              • 17.05.2010
              • 531
              • Beograd
              • Renault LagunaII 1.8 16v

ne brini to nema kome se nije desilo... skini konektor sa leptira gasa.. prsni wd malo... najcesce je do njega.. tako mi rekli u servisu.. meni se to desilo i prelemili su mi direktno na leptir gasa..od tad nemam problema nikakvih a presao sam dosta km skoro 5000.. on ti je kad otvoris haubu kako gledas u nju levo skroz na vrhu gore sirok je i crn.. sredi to pa ako ti se to desava ucestalo onda je crko leptir gasa on je od 200-400e... al nadam se da nije.. kazem ti najcesce je taj konektor...

@debeli
              treba da budes srecan sto imas para za lagunu... ljudi nemaju ni da jedu.. to sto imas je luksuz... ja sam zadovoljan sa bilo cime.. laguna mi je kao 7 na lotou...

Comment

• gogi11
                CBC Senator XXL
                • 26.10.2009
                • 790
                • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by nashua
                znaci kvar za kvarom!sam daje gas i ne popusta koji mu je k... vise ne znam
                Kao sto reece maxic uradi to a ako ponovo bude zezao pa cak i za par meseci nadrljao si jer verovatno mora zamena cipa na kompjuteru a to te kosta ravno 300e plus majstor !!!

Originally posted by lagunas
                Originally posted by gogi11
                E vidis htedoh to da vam saopstim pre neki dan ali zaboravih.
                Naime: rekoh vam ja da ce biti jedna "malo kvrcnuta laguna" , drugar konacno navata tog tipa i ode sa sve kamionom po lagunu kada je i imao sta da vidi .
                Od navodnog kvrcanja ispade da ju je pragazio kamion od pocetka do kraja po duzini tako da je upotrebljivo samo to pozadi oko svetala i unutra neke sitnice . Cak su i sedista polomljena. Tako da nije imao racunicu da je uzme ni za 200-300e tako da zalim ali eto nista za sada od delova koje sam vam skoro p a obecao eto nije do mene.
                Nista videcu jos na par mesta jel ima neka za delove pa da se nadjemo na cherupanje kao neki mini skup
                Nego maxic jel jos neka riknula ?
                Evo broja tipa koji ima Lagunu za rasturanje jeftin je a i ok je lik 064-2083033 da malo pomognem u prevazilazenju skupih delova

Pozdrav
                Koliko znam nema tog vozaca Lagune koji nije imao odredjenih problema ...ali boze moj polovan auto je ipak samo polovan auto .

Comment

• debeli73
                  CBC Član
                  • 16.05.2010
                  • 75
                  • Kragujevac

ne brini to nema kome se nije desilo... skini konektor sa leptira gasa.. prsni wd malo... najcesce je do njega.. tako mi rekli u servisu.. meni se to desilo i prelemili su mi direktno na leptir gasa..od tad nemam problema nikakvih a presao sam dosta km skoro 5000.. on ti je kad otvoris haubu kako gledas u nju levo skroz na vrhu gore sirok je i crn.. sredi to pa ako ti se to desava ucestalo onda je crko leptir gasa on je od 200-400e... al nadam se da nije.. kazem ti najcesce je taj konektor...

@debeli
                  treba da budes srecan sto imas para za lagunu... ljudi nemaju ni da jedu.. to sto imas je luksuz... ja sam zadovoljan sa bilo cime.. laguna mi je kao 7 na lotou...
                  To je zamena teza Max i malo deluje populistički . Prvo ja nisam rekao da sam nezadovoljan. Drugo, rekao sam da imam para vozio bih nešto drugo. Treće otkud ti znaš kakav sam ja kredit uzeo za ova kola i šta sam založio . Četvrto moja replika tebi se odnosila na tvoju konstataciju da svi u Španiji voze Reno te je jelte Reno car. To bi bilo kao da kažemo da je u Srbiji Yugo najbolji auto jer ga svi voze.
                  I još nešto ja nikad ne uzimam vozilo koje je luksuz za mene jer to znači da sam se više protegao nego što mogu .Nego matematika je sledeća: novac od prethodnog vozila+šta ima keša+kreditna sposobnost=biraj šta možeš da kupiš

Comment

• max3m87
                    CBC Senator XXL
                    • 17.05.2010
                    • 531
                    • Beograd

pa to je onda cool... nego jugo se kod nas vozi jel je besparica a francuzi tamo jer zele... to je razlika... dosta voze voze reno sport i citroene vts sto kod nas kad vidis zines
                    e i zaboravio si +1000e za ovakav automobil da se sredi kad ga kupis.. ne mozes kupis u dinar i ocekujes to je to... mora od 500-1000 da se ulozi pa da je ne znam sta..

imam jedno pitanje... autu je sve zamenjeno.. centriran trap na onoj 3d skalameriji... na pravcu auto ide pravo i volan stoji pravo ali ovako kad vozim kao da mi volam naginje na levo... sve je prekontrolisano i svi kazu ok, al meni je cudno... retko u desno da nagne... ne znam kako da objasnim... jel moze to da radi ako je razlika u pritisku u gumama i ako neko zna na kolikoj otprilike razlici bi se primecivalo, jel moze sto je udarena suvozaceva felna... hvala

Comment

• gogi11
                      CBC Senator XXL
                      • 26.10.2009
                      • 790
                      • Sever Srbije - Novi Sad

Pri centriranju ako se ne obrati paznja od strane majstora volan moze da ostane malo ili vise zakrivljen ali to ne utice na trap jer je optika ispeglana a volan je ostao u polozaju u kom jeste i ne steti. Naredna optika i tada to resis naravno napomens im da ti je volan malo u krivo podesen.

Comment

• max3m87
                        CBC Senator XXL
                        • 17.05.2010
                        • 531
                        • Beograd

nije volan ukrivo na pravcu je prav apsolutno ko strela tipa na novom auto putu ovom sto su sad radili... i ide pravo... nego ovako mi nesto cudno pa cu da vidim to sa majstorom idem da menjam manzetnicu jednu...
                        inace ispeglo sam felnu

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

i ovde zavrsava ta rasprava. sve dalje, na tu temu se brise bez upozorenja, obrazlozenja i prava na zalbu.
                          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• mupe
                            CBC Senator XXL
                            • 05.10.2006
                            • 822
                            • bg
                            • Laguna 3 GT 2.0T 205

ne brini to nema kome se nije desilo... skini konektor sa leptira gasa.. prsni wd malo...
                            Izbegavajte korišćenje WD-40 za čišćenje bilo kog konektora! Na duže staze napravi veću štetu nego korist jer skuplja prljavštinu, a film koji stvori nije provodan. Za čišćenje se koriste isključivo namenski sprejevi, poput Kontakt chemie 60 i 61.

Comment

• max3m87
                              CBC Senator XXL
                              • 17.05.2010
                              • 531
                              • Beograd

e danas sam bas pitao za taj safemod kaze mi da je 99% posto u tom konektoru a da u ovlascenom loze i menjaju leptir gasa i kad ne mora i ne treba jer kosta 400e... ali mi je rekao da je jedini nacin da ga lemi direktrno... poz

Comment

• felna
                                CBC Član
                                • 16.08.2009
                                • 18
                                • Bor
                                • Renault laguna II

Pozdrav lagunasi...posle uspesne i jeftine nabavke zadnjeg fara a zahvaljujuci ovom forumu, dodjoh u situaciju da opet zakukam...evo sta mi se desilo: pre par dana posle predjenih 40-ak km imao sam pauzu nekih 3-4h. Sednem u auto, prititisnem dugme start, on upali ali posle par sekundi se ugasio. Probah jos par puta ali samo je verglao. (to mi se jos jednom desilo pre par meseci ali se sam od sebe nekako sredio nakon pauze od pola sata). Nista, ostavim ga jedno sat vremena da odmori malko. Dodjem ponovo do mog ljubimca...standardna procedura...ono opet mucak. E onda sam se bas nasikirao i poceh da ko blesav pritiskam start dok akumulator nije oslabio bas osetno. Dodju drugari sa fiat marea, postavi smo kablove, on upali auto pocne da turira a meni ko da nisam nista prilkljucio...ma ni da cuje...cuje se samo nesto kao ck, ck,ck i nista vise. posle nekoliko proba ja popizdim i kazem momcoima da zapnu i ja ga upalim na gurku. To verovatno nije pedagoski, ali sam tol'ko popizdeo daaaa...****m li ga sta sam sve bio u stanju da uradim. Posle toga sam ga drzao upaljenog jedno pola sata na normalnom leru i bez svetala i bez gasenja vratio se kuci nekih 40 km. Kada sam stigao kuci, ugasim auto i probam ponovo da upalim a on k'o mina i evo vec par dana nema nikakvih problema. Ajd pomagajte ako znate sta je i kako je. Sumnjam na akumulator, ali zasto nije hteo sa drugim da upali i zasto se sam ugasio kada je vec poceo da radi. Ajd zivi mi bili. pozdrav

Comment

Working...
                                X