Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
Originally posted by srdjan1991
ljdui pomagajte..Prilikom paljenja mi se pali lampica za gresku i jos jedan koja ima kao neki grejac a povise njega slovo w u kockici. da li neko zna sta je ovo. i jos nesto ne reaguje na papucicu gasa vec drzi obrtaje motora na 2500. ljudi ne znam sta da radim. danas sam bio kod majstora i sve je bilo ok, gledao je na kompu i skinuo je sve greske. onda dodjem kuci i opet. auto takodje ima i plin. zna li neko koji je problem
Pozdrav.
Za vikend sam doterao Lagunu 2 1.9 dci do Subotice i ostavio je tamo da se carini.
Sad se ceka papir da je euro 3 iz zavoda a to je misterija kad ce biti, posto se ljudi sele vec 15 dana sto ja znam i naravno ne primaju zahteve.
Elem da kazem da je dosta udoban, lagan za voznju, jako malo trosi, samo sto je meni ovakav motor straaaasno slab.
Pitanje: kad smotam volan u bilo koju stranu i idem laganije napred ili nazad, prilikom stajanja u levom prednjem tocku zna da se cuje jedan udarac poprilicno jak.
Naglasavam da je jedan udarac (nije homo zglob) kao da se nesto namesti tj kao da nesto bude zategnuto pa se otpusti i napravi udarac.
U toku voznje sve radi savrseno i nema nikakvog zvuka.
Dal je neko mozda imao slicno iskustvo i dal neko mozda ima ideju sta bi moglo biti u pitanju???
Originally posted by SerbianHero
@Gavra01,
sto se tice letve, i ja imam slican problem s tim sto kod mene se cuje tup kad ga penjem na ivicnjak na levom tocku, momak iz auto save koji mi deluje da zna sta radi je protresao auto slicno kao i tvoj majstor i rekao, letva volana, verovatno se nacela caura, teraj dalje(to je cest kvar na renoima, a kao posledica cescih udarnih rupa na desnom tocku) , naravno, potsto mene sve sto lupka nervira, upitah, sta je resenje, sale(glavni-sef) rece, imas 3 resenja, nova letva kosta 1000e, zatim reparirana iz fabrike renoa-600e ili da je odneses u servis za servo letve u sopotu gde je reparacija od 200-250 sa ugradjom na sta mi je covek iz sopota nakon poziva dodao, da kad se servo letva vec otvori-isece, mora da se uradi kompletan remont sto je gornja cifra, kaze moze jeftinije za 200 ali ne daje garanciju.
Iz save su rekli da je covek odlican i da je reparirao gomilu letvi, da im je bila 1 reklamacija koju su ovi iz sopota resili istog dana.
Alternativno sam nasao jos jedan servis servo uredjaja u zemunu, evo ti link
bio sam do njih ali mesto ne deluju preterano strucno, do duse mozda gresim, jel je u pitanju vizuelna opservacija, cifra je 280e i remont traje jedan dan, posle remonta je obavezno i balansiranje. Pozdrav.... srecno...... javi sta si uradio
I meni je moj majstor rekao za te likove iz Sopota da su odlični, da on sa njima sarađuje već par godina i da do sada nije imao nijednu reklamaciju kada su oni uradili letvu!Kada budem odlučio da uradim letvu idem kod njih sigurno tako da ćeš imati informaciju kako je sve to prošlo!
Pozdrav!
Samo mi reci da li je pocelo da trese jos pre nego sto si stavio nove diskove i plocice ili posle? Nije redak slucaj da se posle nekog vremena posle zamene diskova pojave vibracije(kada krene da se trosi ne trosi se ravnomerno iz nekog razloga i posle nekog vremena pocne da trese prilikom kocenja). Ako su vibracije bile tu i pre zamene diskova onda sigurno nije to.
Inace kada kazes da ti dizne imaju odlican protok da li je protok meren ili je samo na oko dobar. Imao sam isti problem kada su mi dizne nalivale vise goriva nego sto treba.(na meganu 1.6 16v)
Originally posted by drmijan
Postovana gospodo,obozavaoci Lagune II i ostali molim za pomoc..
Vlasnik sam Lagune II ,2002 god.1.9 dci ,120 ks presla 210000km.Naime, javljaju mi se vibracije u kabini,cuje se zvecanje prozora,i na oko se vidi
kako tabla podrhtava.To se sve desava na leru,800 obrtaja i sve do nekih 1500 obrtaja.Polako kako dodajem gas i pri prelasku 2000 obrtaja te vibracije prestaju i auto radi sasvim normalno.Da napomenem bio sam u ovlascenom servisu ,da ne pominjem kako se zove, zamenili su mi sve nosace , tri ih ima.Nista nisu resili niti imaju ideju sta dalje,meni se vibracije i dalje javljaju i to postaje iritantno,veoma,pocinjem da sumljam u strucnost servisera.To je jedan problem.
Drugi problem se javio pre par dana.Kada se krecem vecim brzinama,malo duza rastojanja,autoputem iznad levog tocka vise ka unutrasnjoj strani dolazi do naprskivnja nekakvog ulja .Da cudo bude jos vece ta pojava se ne desava u gradskoj voznji niti pri manjim brzinama ,nego samo na autoputu kada se krecem preko 120.Takodje servis nije mogao da dijagnosticira kvar.Cak sam ugovorio sa tim "ovlascenim" servisom da ih vozim na auto put i na licu mesta ustanove sta se desava.Sve ovo deluje kao nocna mora.Ako neko ima bilo kakvu idjeu,slican problem,preporuku za servis,neka mi odgovori,...pare nisu problem,samo da se resim bede.
Unapred hvala.
Posto vidim da coveku jos niko nije pozeleo dobrodoslicu, reko da uradim to. Dobrodosao.
S obzorom na povecu kolometrazu sve i svasta moze da trese i nije bas jednostavan problem za resavanje.
Sto se tice drugog problema, moguce je da je u pitanju neka od mandzetni na zglobovima. Moguce je i da je zapusena oduska na menjacu (ne znam tacno gde se nalazi) pa da usled vecih brzina kada se ulje i vazduh u menjacu zagreju, umesto da se pritisak ispusta na odusci , ulje izlece na nekom mestu. Majstor bi po mirisu mogao da ustanovi da li je ulje menjaca, motora, uk ulje ili mozda mast iz mandzetne na homo zglobu. Svako od napomenutih ima specifican miris.
Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!
Originally posted by Masinac2
Pozdrav.
Za vikend sam doterao Lagunu 2 1.9 dci do Subotice i ostavio je tamo da se carini.
Sad se ceka papir da je euro 3 iz zavoda a to je misterija kad ce biti, posto se ljudi sele vec 15 dana sto ja znam i naravno ne primaju zahteve.
Elem da kazem da je dosta udoban, lagan za voznju, jako malo trosi, samo sto je meni ovakav motor straaaasno slab.
Pitanje: kad smotam volan u bilo koju stranu i idem laganije napred ili nazad, prilikom stajanja u levom prednjem tocku zna da se cuje jedan udarac poprilicno jak.
Naglasavam da je jedan udarac (nije homo zglob) kao da se nesto namesti tj kao da nesto bude zategnuto pa se otpusti i napravi udarac.
U toku voznje sve radi savrseno i nema nikakvog zvuka.
Dal je neko mozda imao slicno iskustvo i dal neko mozda ima ideju sta bi moglo biti u pitanju???
Da li mozda neko moze da mi objasni kako se aktivira opcija auto lock ono upustvo sa strane 33 mi nista ne pomaze .
Kada krenem da ga zakljucam on trepne par puta i zadrzi zmigavce i zakljuca se ali otklucavanje mi ne radi kad mu pridjem.
pozdrav
Comment