RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Car
    CBC Senator XXL
    • 07.07.2005
    • 900
    • Beograd

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by gogi11
    Rilazi mislim da ako je vec do turbine a bice da jeste najbolje je da radis reparaciju jer ce te kostati doooosta manje odprilike oko 600e reparacija plus ruke majstoru . Imas servis u Uzicu i mozes poslati brzom postom mada je tu skuplje od 600e ja mislim. Mogu kod mog majstora da se raspitam gde radi i koliko je ali misli da mi jednom prilikom rece 600e ali nije Uzice u pitanju !! Nadam se da ce sve oko problema da se zavrsi na turbini tj da nece dalje da ide

Otkud to tolika cena, zar nije bilo priče ovde po forumu da se remont kreće uglavnom tu oko 300 evra?
    Ja sam pre jedno pola godine platio 250 remont turba.

Comment

• SerbianHero
      CBC Senator
      • 10.10.2009
      • 259
      • Beograd

sto se turbine tice, kad sam onomad promenio interkuler, prvo su sumnjali na turbinu, u auto savi rekose da je remont do 300e u zavisnosti u kakvom je stanju osovina i lopatice, ako se ne reparira osovina vec vrati stara, onda je 100e jeftinije i naravno na to treba dodati 100e za ruke.

P.S. Oni salju na servis kod nekog slobe u zemunu, kazu, da daje garanciju 6 meseci i da niko jos nije imao ni jednu reklamaciju od kada rade sa njim.

Comment

• SDSd
        CBC Član
        • 23.06.2010
        • 49
        • Beograd
        • VW touran 1.9 tdi

FELNA
        Kao što CALE napisa, senzor položaja radilice je verovatno u pitanju. Mom prijatelju se isto dešavalo sa njegovom lagunom iz 2002. i obišao je više majstora bezuspešno ,sve dok ga nisam naterao da ode do AK Francuz u Jagodini, gde su mu za 10 min postavili "dijagnozu" ,zamenili deo (valjak dužine oko 5 cm) i od tada nije imao više problema sa time. To ga je koštalo pre 2 godine oko 2300 dinara.

Comment

• ristovski
          CBC Član
          • 12.09.2010
          • 12
          • Požega

Veliki pozdrav svima!
          Već par meseci pratim temu i evo sad se i registrovah na forum... Imao sam par sitnih problema sa Lagunom a u vezi sa strujom, ako koga šta zanima slobodno neka pita, jer sam JA postao "ekspert" zbog stručnjaka koje zovu "majstori"...ili pak oni sami sebe tako nazivaju... Sve u svemu, nije me toliko iznervirala Laguna koliko priučeni majstori i ostali dunđeri...

Moja Laguna je 2.2 dci, 2003 god, čisto da napomenem...

Pozdrav!

Comment

• mupe
            CBC Senator XXL
            • 05.10.2006
            • 822
            • bg
            • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by max3m87
            leptir gasa nije motor nego bukvalno potenciometar tacnije 2 jedan koji meri koliko stisnes gasa i on to dalje pretvara u gas na motoru a drugi je taj koji kontrolise taj prvi(linija jedan i linija dva) e kad se oni razidju tad dobijes taj safe mod... prosto..
            Nije baš tako prosto. Leptir gasa jeste motor, koji zakreće leptir (ono što se nekada pokretalo sajlom, povezanom s pedalom gasa) i kojim upravlja kompjuter, a na osnovu pritiska na pedalu gasa, ili podešavanja cruise control.

Ono o čemu ti pričaš je potenciometar na pedali gasa, i on je zaista dupli, tj. četvorostruki, jer svaki potenciometar ima po 2 traga. Znam zato što sam rasklapao i čistio potenciometar na ćaletovom cliu. Pedala je slična i na laguni.

Safe mod (u stvari limp-home mod) se aktivira kada bilo koji od dva kanala potenciometra da signal koji je izvan predviđenog raspona vrednosti, a ne kada se signali raziđu. Takođe, greška se pojavljuje i ako zakaže bilo koji deo instalacije, od pedale do kompjutera, a najčešći problem je u samom konektoru na pedali, jer se zaprlja. Posebno se napravi haos kad neki "majstor" isprska WD-40 na konektor, pa se posle umašćena prljavština ne može očitstiti. Naravno, potenciometar pedale gasa je samo jedan od mogućih uzroka aktiviranja limp-home režima. Drugi, kod lagune češći uzrok, je u motoru leptira gasa koji sam već spominjao, a naravno ima i drugih razloga.

Jedini način da se tačno zna koji je razlog, jeste da se uradi kompjuterska dijagnostika, jer greška ostaje upisana.

Originally posted by Ole
            Pre dva meseca je bilo maltene na maxu danas min minimuma
            Jesi li ti video pre dva meseca da je ulje bilo na max, ili si samo poverovao prodavcu? Ako je za 5.000km ulje palo toliko, onda definitivno imaš neki problem koji se mora rešiti dok se ne napravi veća šteta.

Originally posted by Ole
            6l elf motornog ulja za turbo dizel motore sintetika 19e
            Nema šanse. Ili je lažnjak, ili se neko zeznuo... Ispod 6,5€ po litru, teško da ćeš naći. Možda nije bila sintetika u pitanju.

Comment

• lagunas
              CBC Član
              • 01.09.2010
              • 28
              • NOVI PAZAR

Originally posted by ristovski
              Veliki pozdrav svima!
              Već par meseci pratim temu i evo sad se i registrovah na forum... Imao sam par sitnih problema sa Lagunom a u vezi sa strujom, ako koga šta zanima slobodno neka pita, jer sam JA postao "ekspert" zbog stručnjaka koje zovu "majstori"...ili pak oni sami sebe tako nazivaju... Sve u svemu, nije me toliko iznervirala Laguna koliko priučeni majstori i ostali dunđeri...

Pozdrav!
              JA sam pitanje postavio u vezi 2.2 dci znas li odgovor????????????

Comment

• Ole
                CBC Član
                • 24.05.2010
                • 17
                • ljubljana

Originally posted by mupe
                Originally posted by Ole
                6l elf motornog ulja za turbo dizel motore sintetika 19e
                Nema šanse. Ili je lažnjak, ili se neko zeznuo... Ispod 6,5€ po litru, teško da ćeš naći. Možda nije bila sintetika u pitanju.
                E u radnji na nalepnici pise sintetika ali sad pogledao na sajtu polusintetika, al opet 6l 19e .. Kontam ako mi auto trosi ulje bolje da sam ovo sipao. Jbga sad.

Comment

• ristovski
                  CBC Član
                  • 12.09.2010
                  • 12
                  • Požega

Originally posted by lagunas
                  Veliki pozdrav svima!

Pozdrav!

Isto se dešava i kod mene. Ja sam to prvo pripisivao lošem gorivu. Međutim, promenio sam i pumpu na kojoj sipam gorivo, al opet isto. Mislim da je problem u EGR-u, a kako sam čuo od prijatelja koji drži servis, da ponekad nije dovoljno samo "čišćenje"...trebalo bi ga zameniti da ne bi napravio niz gluposti...

Comment

• dci Šabac
                    CBC Član
                    • 16.10.2009
                    • 60
                    • Šabac

Pozdrav svima,

sad sam bio kod decka koji drzi iskljucivo delove za Lagunu, polovne naravo,
                    i mogu vam reci da je veoma korektan sa cenama, verovatno najpovoljniji sto se vecine delova tice,
                    jednostavno nema ideju da se obogati od jednog rasurenog auta, vec decko radi logikom da se brze okrece i da radi na duze rokove.
                    Jedini problem ce mozda biti da nema svih delova, znam da trenutno rastura motor 1.8, karavan, godiste 2002, authentiqe nivo opreme

Ako koga zanima moze da se javi na pp,
                    nisam siguran da li ce biti odobreno da javno objavim neciji broj

Comment

• lagunas
                      CBC Član
                      • 01.09.2010
                      • 28
                      • NOVI PAZAR

Originally posted by lagunas
                      Veliki pozdrav svima!

Pozdrav!

Isto se dešava i kod mene. Ja sam to prvo pripisivao lošem gorivu. Međutim, promenio sam i pumpu na kojoj sipam gorivo, al opet isto. Mislim da je problem u EGR-u, a kako sam čuo od prijatelja koji drži servis, da ponekad nije dovoljno samo "čišćenje"...trebalo bi ga zameniti da ne bi napravio niz gluposti...
                      Koliko je on siguran u to da je EGR ? ??
                      Jer ja sam vec pisao sta sam sve cistio i nista nije bolje .Ako je bas siguran daj da to menjamo .

Comment

• ristovski
                        CBC Član
                        • 12.09.2010
                        • 12
                        • Požega

Sačekaj da ga prvo ja promenim....pa ti javljam....nadam se da ću u toku ove sedmice to odraditi...

Comment

• Gavra01
                          CBC Član
                          • 04.02.2010
                          • 26
                          • Beograd
                          • Laguna II 1.6 16v

Pozdrav svima!
                          Do sada nisam imao potrebe da aktivno učestvujem u diskusiji,već sam sam redovno pratio rad foruma i upoznavao se sa potencijalnim problemima!
                          Međutim,u poslednje vreme mi se dešavaju čudne stvari:
                          Kada ujutru upalim auto posle 10-ak sekundi počinje čudno da radi,neće lepo da primi gas,guta knedlu,nema konstantan broj obrtaja,itd....
                          To traje neko vreme,oko 30-ak sekundi i čim se malo zagreje radi normalno!To se desava i u toku dana ako ga duže ne vozim pa se skroz ohladi!
                          Drugi problem koji imam je kada blago stiskam kočnicu vibrira mi volan i to se dešava pri brzini od 100 km/h pa sve do 40 km/h kada vibracije prestaju!Zamenjeni su prednji diskovi i pločice,gume su dopumpane i izbalansirane.To se dešava i sa 17-icama letnjim i 16-icama zimskim gumama!
                          Interesuje me da li je neko imao ovakve probleme i kako da ih rešim!
                          U pitanju je Laguna 1.6 16V 2001 god.

Comment

• savke
                            CBC Senator XXL
                            • 14.02.2006
                            • 575
                            • Novi Sad, Temerin
                            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Iako kazes da si odavno tu, posto je prvi post moram da ti pozelom dobrodoslicu.

S obzirom da je u pitanju 1.6 16V ti simptomi koje imas cesto umeju da budu vezani za crkavanje jedne od bobina, a imas ih po jednu za svaki cilindar. Doduse slicne simptome umeju da prave i dizne. Malo je nezgodno za nalazenje kvara posto se desava samo kada je hladan motor pa ce biti potrebno puno zivaca i vremena da se nadje tacan uzrok. Kreni prvo od bobina. Ako mozes od nekog majstora da dobijes jednu ispravnu za probu pa je svako jutro stavis na drugo mesto dok ne vidis koja te zeza. Ako nije to onda je gora varijanta. Mozda dizne na ciscenje pa da se vidi sta dalje.....

@Lagunas
                            Mnogi majstori kada ciste EGR ventil, jednostavno ga skinu i ociste ono sto se moze, ali mnogo efikasnije je kao sto rade u velikim servisima. Nakaci se na mali uredjajcic koji mu salje impulse da ga otvara i zavtara do kraja i na taj nacin se obavi ciscenje i ne pristupacnih delova. Inace definitivno nije gorivo isto na svim pumpama. Meni se dim na auspuhu vidno smanjio (a takodje i potrosnja) od kada sam promenio pumpu.
                            Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• alfa&omega
                              CBC Član
                              • 21.06.2008
                              • 92

Pozdrav svima!
                              Prijatelj je kupio Lagunu 2001. god, 1.9 dci, 120 ks, 6 brzina. Desava se pri hladnom startu motora da na leru trese poprilicno. Cim dostigne radnu temperaturu ne trese ili skoro ni malo. Zna li neko moguci uzrok?
                              Isto primetno je da odziv na pedalu gasa nije bas trenutan, u voznji lepo prima gas, ali na leru i kada je dostigao radnu temperaturu ima losiji odziv. Potrosnja je u granicama fabricke deklaracije, ne izbacuje ni trunku dima u bilo kom rezimu rada motora.

Comment

• savke
                                CBC Senator XXL
                                • 14.02.2006
                                • 575
                                • Novi Sad, Temerin
                                • Laguna 2 ph2, Golf 3

Ne vidim tu nista preterano alarmantno, sem mozda jedne posete majstoru da pogleda nosace motora.
                                Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

Working...
                                X