Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
SerbianHero ,
Nemoj da te sledeći put čekam satima
Da krenemo. Prvo tvoj post ide ka meni kao da sam ja neki branioc Lagune koji smatra da je to najbolji auto na svetu. Ma jok bre ja se trudim da samo budem racionalan sa konstatcijom da ako das 5000 evra za auto sa gadgetima star 8 godina, šta si u stvari kupio..navigaciju i eletricna sedista ili motor.
Drugo jel znaš da imamo istu boju vozila (koja je po mom skromnom mišljanju najbolja samo je moja ph2.
Treće pogledaj moj prvi post gde pitam sve imaoce Lagune da mi odgovore da li bi sada ponovo kupili Lagunu...inače NIKO mi nije odgovorio tada. Slažem se da nije dovoljno pouzdana i o tome sam pisao gde sam govorio o rezultatima ADAC testiranja pouzdanosti vozila http://www.autopedija.com/index.php/....html?cpage=20 . Laguna 2003 ima 63 kvarova na 1000 automobila a 2007 7,4 gde je pre Volovoa, Opela, Forda a i Toyota blizu . Ali tu ima jedan problem. Da nije ovog foruma koji jeste koristan ali je takođe vrlo FRUSTRIRAJUĆi sve bi bilo lakše. Ti bi lepo vozio kola crka sajla ok crkla zamenićeš. A ovako ti na forum objavljuješ svoju muku a ono njih još 10 svoju itd. Ja takođe kada sam vozio do Grčke, samo sam osluškivao, te će crkne ovo te ono, žena je mislila da sam lud.
Četvrto što se tiče kartice, mislim to ti je kao da jedeš oradu a možeš da se zagrcneš jer ima koske. Mislim šta sad, ne treba stavjati u zadnji džep i gotovo. Ja sam već pisao mene nervira moja eletrična kočnica
Peto u pravu si za EGR , interkuler, podizače to je sve tačno i tu nema spora ali zato je Laguna i nova i polovna NAJEFTINIJA u tom segmentu o tome ja pričam sve vreme. Slazem da je sramota ovo za blokove kao i konstatacija da se neko vratio sa puta i pise da je sve u redu. To samo govori o ekonomskoj snazi kao i tipu kupaca kao sto smo mi koji kupuju Lagune-hoce mnogo a nemaju para
Mislim, generalno si u pravu, ali jednostavno imas seriju koja nije pouzdana ali pretpostavljam da si najvise popi....zbog interkulera sto si apsolutno u pravu..to je sramota
I na kraju duhovni mir kupuje novac prema klasi (sta cu, ko o cemu ja o ovome). Znamo svi sta je dobro, kada budemo dosli o cenovnu kategoriju iznad 10.000 evra ovog foruma nece ni biti.
Ali onda ti i ja ne bi imali o cemu da caskamo, zar ne
Pozdrav svima.
Za pocetak da kazem da sam procitao sve od prve do zadnje strane.
Sticajem okolnosti cu za 10-tak dana imati Lagunu 2 1.9dci 2001 godiste pa sam hteo da se informisem.
Od rodjaka (jedini vlasnik) uzimam iz Italije njegovu sa 117 000 km, nova turbina , cuvao ju je kao malo vode na dlanu.
Da budem iskren uzimam zbog povoljne cene i znanja sta i kako je odrzavano.
Do sad sam vozio iskljucivo italijane a trenutno Alfa Romeo 164 2.0V6tb sa najacom opremom.
Inace znam jako dobro elemente na kolima.
Ovo sam napisao da znate iz koje persektive ja sve posmatram.
Vidim da je krenulo caskanje na temu kakav je na kraju auto u pitanju.
Da ne navodim ko je sta rekao ali mislim da ima svojih mana koje znaju da izlude i da ima svojih vrlina.
Ocekivati da auto od 9 godina sluzi kao nov nema smisla.
Sa druge strane radio sam i dovozenje kola tako da znam sta se sve dovozilo (izvadjena dusa koja na oko izgleda dobro) pa i sa te strane mislim da ima preterane kritike.
Istina da ima stvari koje razocaraju (citajuci iz vasih komentara) kao sto su interkuler, slaba turbina,egr, hronicno zezanje podizaca, plastika u citacu kartice a istina i neki delovi otkidaju po usima... itd.
Sa druge strane danas malo koja turbina ima vodeno hladjenje kao turbine 90-tih ne vezano o kom proizvodjacu je rec, podizac i nije nesto strasno, egr je standardan za dizelase (Alfisti blokiraju egr ako vam nesto znaci), silen blokovi vam nece crci samo ako ih nemate na autu.....itd.
Za Lagunu koju ja uzimam znam da nije imala problem osim iznenadjujuce turbine pre 20 dana ali znam da ni rodjak nije tome posvecivao paznju iako je cuo da zvizdi.
Sto se same turbine tice ja turbinu koja ima vodeno hladjenje cekam par minuta nakon paljenja da se ugreje i par minuta je hladim (da ne objasnjavam detanje) a znam da bez obzira na pricu to 95 % ljudi ni ne pomislja da uradi ali ce da pljuju kad crkne kako je skupa itd.
Avion se pokvari a da nece kola...........
Sve u svemu mislim da je Laguna sasvim dobar auto.
Originally posted by debeli73
Treće pogledaj moj prvi post gde pitam sve imaoce Lagune da mi odgovore da li bi sada ponovo kupili Lagunu...inače NIKO mi nije odgovorio tada.
Izgleda da nisam dovoljno pazljivo pratio forum ili sam jednostavno izbegao da odgovorim na tvoje pitanje misleci da je odgovor nepotreban.
Ja bih opet kupio lagunu, istu ovu koju sam sada kupio ali bih joj spustio cenu bar za 200 evra jos. Jbg, tad nisam imao iskustva sa renoima i nisam ni znao sta da gledam a sada...
Za pare koje sam ja dao mogao sam kupiti golfa 4 koji je pitaj Boga koliko presao i koji nema NISTA od opreme,nema ni bar mauelnu klimu,a klima mi je bio uslov za kupovinu auta. Glupo je da das preko 5000 evra za auto koji nema klimu.Cene delova za golfa ne verujem da su manje (remont turbine, plivajuci zamajac,...) od cene delova kod lagune.
Imam mnogo toga da kazem sta je prevagnulo ka laguni ali zurim ovaj put. Cim ugrabim malo vise vremena navescu sve pluseve sa kojima me je laguna osvojila.
Originally posted by SerbianHero
sto sve kumulativno dovodi coveka u situaciju da auto mnogo vise osluskuje i mnogo cesce je pod tenziom u toku voznje a sa konacnim zakjljuckom(ukljucujuci i mene) "e ljudi vratio sam se sa puta presao 1000-2000-3000km i ni jedan kvar, stvarno sam zadovoljan", ovaj zakljucak i ushicenje nisam imao ni sa jednim kolima do sada, u glavnom se pouzdanost podrazumevala.
Lep ti autic.Ko bi rekao da imas toliko problema sa nim? Sala naravno. Posto sam i ja jedan od onih koje si osecaju prozvanim ajde da repliciram. Nikad ne bih isao na duzi put kad bih morao da strepim sta ce da mi se desi sa kolima.Jednostavno se spremim i idem tih par hiljada km. To sto sam u predhodnom postu pisao da sam bio na god i vratio se bez problema, sam hteo da kazem da ima i takvih medju nama koji nemaju ,bas uvek, neki problem kad idu na duzi put. Naravno da se moze desiti i neki kvar to nije iskluceno, ali to nije stalna tj, podrazumevana pojava. Verujem da vecina na ovom forumu podrazumevaju pouzdanost u svog ljubimca kad krecu na duzi put, inace ne bi ni kretali. Voziti pod tenzijom nije preporucljivo,samo opusteno pa sta bude.
Originally posted by debeli73
SerbianHero ,
Treće pogledaj moj prvi post gde pitam sve imaoce Lagune da mi odgovore da li bi sada ponovo kupili Lagunu...inače NIKO mi nije odgovorio tada.
Ja sam prevideo tvoje pitanje, ali ću ti odgovoriti sada. Da, ponovo bih kupio lagunu, i to i planiram da uradim za nekoliko godina. Sledeća će biti Laguna III GT 2.0 dCi, ako se bude moglo... Pre ove lagune koju sada imam, imao sam Lagunu I 1997. godište, 1.8 RT, benzinca.
Pošto imam tu sreću da mogu godišnje da probam bar dvadesetak raznih drugih novih automobila, mogu samo da kažem da bih od svih njih samo novi BMW 320d kupio pre nego lagunu, ali mi ne odgovara njegova prejaka cena.
Kad smo vec kod toga da li bi ponovo kupovao lagunu, bih ali samo pod jednim uslovom a to je da je benzinac 1.8 16v sa ili bez vec ugradjenog plina i pod uslovom da ja odem u "propale" zemlje "trulog" zapada i da je sam dovezem pa sve da me kosta i 20% vise. Sve te sitnice koje mi navodimo na ovom forumu su po meni dovoljne da te odvrate od kupovine istog, to je moje misljenje, sajla prozora 3000, sileni 10000, ciscenja raznorazna da i ne pricam...Juce u poseti Slobi, problem sa klimom je takav da mi je crkao ventilator klime, ljudi da li znate da se to ikome desilo...-ventilator-...sreca pa nije 30 i vise stepeni. A neko je dobro napisao ovde da ne vozimo to sto vozimo, vec da vozimo nesto sto ne vozimo ne bi nas ovde bilo i sta bi radili Ovako svaki dan na forum pa da vidis kakav jos kvar moze da te snadje...
Cale ja sam od onih koji je dva puta ove godine na putu za more i nazad imao "po koji problem"...prvi put je auto u oglasim zavrsio
It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!
istina matori debeli73,
slatko si me nasmejo za ovaj komentar za osluskivanje u toku puta, slicna je situacija i kod mene, bas o tome i govorim, sto se tice ekonomije, izgleda da se sustina svodi na novac, kako kazes, verujem da vecina ovde ne bi vozila reno da ima vise kesa, sto jel vazi i za nas.
Do ovog poslednjeg problema, stvarno sam se trudio da ne obracam paznju na neke stvari, sad jednostavno nemam vise zivaca da popravljam nebuloze i nebulozice, jednostavno, frustrirajuce je da, covek koji ima dovoljano novaca i nije mu zao da ulozi, da ima pouzdan, spreman, auto o kome cak uz visi nivo paznje(redovan servis na 7000km,instant popravka po principu, cim primetim neki kvar-lom odmah ga resim bez obzira na cifru)covek nece morati da brine, plasim se da ovi atributi i po koji pridev tipa "pouzdanost" ne prilici laguni.....
Prve pare koje kanu malo ozbiljnije ovih dana, bice jos jedna laguna na dobosu, jbg predpostavljam da je ovo bila kap u prepunoj casi, steta .....
@debeli & hope (mada mislim da znam coveka pod drugim nickom)
Obojica ste u pravu sto se tice kupovine i dovoza automobila sa Zapada, narocito iz CH...
Ali jednu stvar bih dodao:
Nemojte se zavaravati da u Svajcarskoj nema malverzacija sa autima kao u drugim drzavama.... Iskvarili su se i oni, dosta sada placeva drze Arapi (u Sent Galenu su glavni, provereno), a dosta je u zadnje vreme i nasih ljudi sto otvaraju placeve.... I isto se mulja sa kilometrazom itd, narocito ako je auto oznacen za export.
Svajcarska je idealna za kupovinu auta ko hoce individualno, sam da ode tamo i nadje, iako kosta vise u startu (ipak se pravi posebno za njihovo trziste) i cena auta i carina.... Placeva fala Bogu ima, mislim da u zadnje vreme su svi tamo presli u prepordavce Bio sam tamo pre mesec dana u poseti familiji
samo da skrenem paznju na par postova iznad od masinac2. raspisali ste se a posto mu je to prvi post, mora da ceka odobrenje....
da ne ostane neprimecen, toliko
You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
SerbianHero,
Znaš šta se sad postavlja kao pitanje. Doterao si auto, sredio šta treba, popizd.. i sada ćeš da ga prodaš. Nema to smisla prijatelju. Spusti malo loptu i primeni moj recept. Ja imaj jedan blesavi običaj da kada kupim kola da ih maltretiram do kraja. Predlažem ti da zapucaš na Frušku Goru, omlatiš one krivine što brže može, teraš ga preko 3000 obrtaja. Potrebo je da isteraš zlog duha . Pomaže, veruj mi. To ti je kao kod mene , kada sam je kupio svi mi kažu što je dobra, ne čuje se , ala vuče a meni sve nešto smeta.I kako sam tupio jedno sedam dana meni ulete mačka u PK kais. Zato ti kažem, prizvao sam zlog duha. Dakle preko 3000 obrtaja i sve će biti u redu
Mašinac2,
Koliko dana ti je bilo potrebno da pročitaš? Želim ti sreću u izboru.
Comment