RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gogi11
    CBC Senator XXL
    • 26.10.2009
    • 790
    • Sever Srbije - Novi Sad

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Ako se ne varam u pitanju je dezinfekcija sistema sa tim sprejom , posto je opste poznato da se u sistemu za ventilaciju nalazi na milione bakterija prasine prljavstine i slicno a jos je i poznato da se radom klima uredjaja stvaraju i odredjene gljivice i slicno . Dakle pozdravljam odluku dezinfekcije . Ajde kad odradis detaljisi gde si prskao sprej i na koji nacin .

Comment

• cikajowa
      CBC Veteran
      • 12.11.2009
      • 153
      • svugde

Originally posted by gogi11
      Cikajowo unutrasnja cirkulacija je kada dok radi klima ili grejanje zimi u desnom tockicu stisnes dugme i aktivira se CRVENA lampica tada cirkulise samo vazdvuh iz kabine tj sistem u****va i hladi-greje vazduh koji je u kabini i tako sprecavas ulazak dima prasine... ukoliko na primer ides iza nekog tamica . Ali ovu opciju nije preporucljivo koristiti za vreme kishe zato sto magle stakla!!! Inace je i najbolje i zdravije po putnike da uvek ima cirkulacije svezeg vazduha tako da ovu opciju treba povremeno koristiti recimo u vecim gradskim guzvama da se spreci ubacivanje izduvnih gasova od vozila ispred ...
      Meni uvek sija ona crvena lampica desno Ali, kada sam iza nekog kamiona ne pomaze mnogo... ne znam zasto
      Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• gogi11
        CBC Senator XXL
        • 26.10.2009
        • 790

Pa to je druze cest slucaj i kod drugih lagunasa tako da ne brini nista.

Comment

• savidsi
          CBC Član
          • 12.01.2010
          • 90
          • km

To dugme u stvari ima tri rezima rada. Kada sija crvena gde je oznaka "A" , to je automatski rezim rada i tada senzor sam odlučuje koji vazduh ce ubacivati u kabinu. Drugi rezim je kada svetli druga crvena i tada se preciscava samo vazduh iz kabine. Treci rezim je kada ne svetli ni jedna dioda i tada se stalno ubacuje spoljasnji vazduh. Ovo ovako radi kod mene.
          Proverite sami, ukljucite izduvavanje u noge i soferku i primaknite cigaretu suvozacevoj strani nesto nize od visine menjaca. Videcete sta se desava ako menjate rezim rada desnog dugmeta i u kom rezimu rada najbolje izbacuje duvanski dim.

Comment

• max3m87
            CBC Senator XXL
            • 17.05.2010
            • 531
            • Beograd
            • Renault LagunaII 1.8 16v

e ljudi namestio sam... kljucevi su se nekako rastelovali i nisu bili sinhronizovani... kazu desava se ako je u blizini moba ili tako necega kljuc... zanima me jos nesto... jel se menjaju baterije na senzorima u gumama, i da li neko zna de se prodaju senzori neki polovni da rade :-)

Comment

• gogi11
              CBC Senator XXL
              • 26.10.2009
              • 790

Da menjaju se baterije na senzorima za gume , od prilike traju do 10god ali i manje . Mislim da zamena nije moguca vec se menja ceo senzor ali ajde cuces vec od nekoga.

Comment

• max3m87
                CBC Senator XXL
                • 17.05.2010
                • 531
                • Beograd

bio sam na dijagnostici i zadnje 2 gume ne moze da ocita njihov citac senzora... a na tabli prijavljuje da jedne gume nema... procitao sam na nekom stranom forumu da ima osigurac za senzore pa je tom liku on crko i kad ga je zamenio sve mu bilo ok, ali i citao sam na ovom forumu da ti senzori baguju dosta, tako da me zanima koliko su poverljivi jer ako nisu onda da ih iskljucim na sledecoj dijagnostici... Hvala

Comment

• max3m87
                  CBC Senator XXL
                  • 17.05.2010
                  • 531
                  • Beograd

e ljudi pali mi onu lampicu na kontrolnoj da je guma busna as uzvicnikom u njoj i tamo kod sata kao da nema gume... u uputstvu pise da je to simbol za raspad sistema... tipa kad namontiras zimsku ili rezervnu gumu...

Comment

• cale
                    CBC Senator
                    • 22.03.2009
                    • 297
                    • Backa Topola

To nije raspad sistema to ti znaci da ti se u gumi nalazi neki ekser tj. da prostis nabo si nesto! Baterije se ne menjaju na senzorima nego samo komplet senzori, ali ja ne bih trazio polovne senzore, jer nikad ne znas koliko su stari , a sa njima i same baterije.
                    NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• max3m87
                      CBC Senator XXL
                      • 17.05.2010
                      • 531
                      • Beograd

evo ovo mi izbacuje...

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790

Originally posted by max3m87
                        bio sam na dijagnostici i zadnje 2 gume ne moze da ocita njihov citac senzora... a na tabli prijavljuje da jedne gume nema... procitao sam na nekom stranom forumu da ima osigurac za senzore pa je tom liku on crko i kad ga je zamenio sve mu bilo ok, ali i citao sam na ovom forumu da ti senzori baguju dosta, tako da me zanima koliko su poverljivi jer ako nisu onda da ih iskljucim na sledecoj dijagnostici... Hvala

E druze zato je meni moj majstor iskljucio lepo pre svih sra... sa tim senzorima pritiska u gumama i nemam problema, dakle radili su mi perfektno ali mi je preporucio da ja to "likvidiram" jer ume da pravi probleme sa tim upozorenjima a baterije su ne zamenjive dakle mora nov senzor u kompletu !!

Comment

• rmilenko
                          CBC Član
                          • 05.01.2010
                          • 42
                          • Novi Sad

@max3m87

User manual na engleskom:

Comment

• cale
                            CBC Senator
                            • 22.03.2009
                            • 297
                            • Backa Topola

@gogi11 pa ako tako gledas onda nisi trebao da kupujes lagunu jer je puna elektronike i ona moze da pravi sr..., a u stvari trebao ti je tvoj majstor to sve lepo pogasiti i onda nema problema!!! Bez ljutnje, ali ako nesto postoji na kolima ja sam zagovornik da to i treba da radi tj da se upotrebljava i mislim da su senzori za pritisa u gumama odlicna stvar, mozda nekad prave sr... ali ih nikada ne bih iskljucio.
                            NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• gogi11
                              CBC Senator XXL
                              • 26.10.2009
                              • 790

Pa ti radi tako a mene pusti da ja radim kako ja mislim ili kako mi "neko" predlozi kapito ??
                              Ja nisam protiv elektronike ali sve sto nije potrebno a to definitivno po meni NIJE ko leb nasusni potrebno tako da ...
                              U ostalom zasto bi mi auto svetleo malte ne ko bozicna jelka (a vrlo cesto je tako priznali vi ili ne ) kaD ne mora a lagune su sklone tome mada ja sam svesno kupio taj auto i ne kajem se a sve sto ne mora da mi odvraca paznju i ne mora da me opterecuje !!
                              Senzor pritiska u gumama ,hmmm moz misliti do juce sam vozio trabanta a sada mi je to bas bas potrebno .

Comment

• cikajowa
                                CBC Veteran
                                • 12.11.2009
                                • 153
                                • svugde

Originally posted by cale
                                @gogi11 pa ako tako gledas onda nisi trebao da kupujes lagunu jer je puna elektronike i ona moze da pravi sr..., a u stvari trebao ti je tvoj majstor to sve lepo pogasiti i onda nema problema!!! Bez ljutnje, ali ako nesto postoji na kolima ja sam zagovornik da to i treba da radi tj da se upotrebljava i mislim da su senzori za pritisa u gumama odlicna stvar, mozda nekad prave sr... ali ih nikada ne bih iskljucio.
                                +1 meni je pomogao u par situacija a nikada nije bagovao. Zimus smo svi mislili da baguje i sam pokazuje duplo manji pritisak u gumi i na kraju se ispostavilo da ima ogroman ekser u gumi
                                Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

Working...
                                X