RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • max3m87
    CBC Senator XXL
    • 17.05.2010
    • 531
    • Beograd
    • Renault LagunaII 1.8 16v

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

znas kako tripovao bi da je to.. ali otprilike kad put zaljulja auto ono da ga lomi i kad upadnem u rupu ne cuje se... a dosta se jace cuje ujutru ili ja tripujem ne znam videcu sutra sto opravdava da nesto zaledi... ali ja to posle napred i ne cujem ali mi kaze kolega koga sam vracao sa posla da ga bas udara u uvo ono posteno... a u sredu sam ga vracao i nista... nije mi jasno..

Comment

• savke
      CBC Senator XXL
      • 14.02.2006
      • 575
      • Novi Sad, Temerin
      • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by Plavke
      Pokvari se poneka sijalica iz podizača stakala, start dugmeta, osvetljenja pepeljare a i poneka dizna i slično. Ali u suštini ništa stašno. Bar za sada većini članova vesele družine Što se nadam da će tako i da ostane.
      Covek je u jednom postu nabrojao sve kvarove na laguni. Dobar je to auto.
      Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• sjstephy91
        CBC Veteran
        • 28.11.2010
        • 143
        • Beograd- Srbija

Originally posted by max3m87
        znas kako tripovao bi da je to.. ali otprilike kad put zaljulja auto ono da ga lomi i kad upadnem u rupu ne cuje se... a dosta se jace cuje ujutru ili ja tripujem ne znam videcu sutra sto opravdava da nesto zaledi... ali ja to posle napred i ne cujem ali mi kaze kolega koga sam vracao sa posla da ga bas udara u uvo ono posteno... a u sredu sam ga vracao i nista... nije mi jasno..
        Selen blokovi?? Ali to ne bi imalo zbuk kao plastika...
        RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

Originally posted by savke
          Originally posted by Plavke
          Pokvari se poneka sijalica iz podizača stakala, start dugmeta, osvetljenja pepeljare a i poneka dizna i slično. Ali u suštini ništa stašno. Bar za sada većini članova vesele družine Što se nadam da će tako i da ostane.
          Covek je u jednom postu nabrojao sve kvarove na laguni. Dobar je to auto.
          Renault - Das Auto!

Da li Laguna ima senzor istrosenosti kocionih plocica!?

Comment

• max3m87
            CBC Senator XXL
            • 17.05.2010
            • 531
            • Beograd
            • Renault LagunaII 1.8 16v

bukvalno ko plastika u plastiku u visini glave iza vozaca... znaci ne znam sta ima... ma da u kolima je teze utvrditi odakle sta dolazi...

Comment

• mobbdeepqb
              CBC Senator XXL
              • 19.07.2009
              • 383
              • beograd

Originally posted by sjstephy91
              Jel sve Lagune imaju plivajuce kvacilo??
              Plivajuce kvacilo????Mislis plivajuci zamajac???

Comment

• igogitar
                CBC Član
                • 14.07.2010
                • 93
                • R.Srpska,Gradiška

Originally posted by hope
                danas sam legle sve cetri kleber,moram priznati da sam bio skeptik ali se pokazalo da sam bio u zabludi i da je odlicna guma,sve vreme danasnje voznje mi se nije palio abs a ni esp dok juce sa letnjim je esp radio dosta vremena a abs sve vreme kocenja,ma jucasnji dan sa voznjom zelim da zaboravim jer nisam mogao uopste da prikocim
                najeftinija guma koju sam nasao cak jeftinija i od tigruse a tako se dobro pokazala,sto se mene tice kleber je za svaku pohvalu
                Vjeruj mi da sam ja isto tako prijatno iznenadjen Tigar Winter1 gumama. Ne shvatam zasto se ljudi zale na njih.

Comment

• Krema
                  CBC Član
                  • 26.04.2010
                  • 77
                  • Novi Beograd
                  • Laguna II 1.9 dCi

Originally posted by markofpi
                  Da li Laguna ima senzor istrosenosti kocionih plocica!?
                  Moja nema, ne znam da li imaju neki noviji modeli. Inace moja je 2002. godiste, dinamik oprema.

Comment

• oliver012
                    CBC Početnik
                    • 05.11.2010
                    • 9
                    • pozarevac

Pa drugari konacno sam od juce i zvanicno vozac lagune (kupio konacno), najpre da se zahvalim svima na pomoci i savetima jer su bili odlicni pri kupovini.
                    E sad jedno pitanje, da li moze da se na osnovu serijskog broja odredi kod radia jer se kodirao kada sam izvadio jedan osigurac?

Comment

• modesti
                      CBC Senator
                      • 26.08.2009
                      • 239
                      • novi sad
                      • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Originally posted by oliver012
                      Pa drugari konacno sam od juce i zvanicno vozac lagune (kupio konacno), najpre da se zahvalim svima na pomoci i savetima jer su bili odlicni pri kupovini.
                      E sad jedno pitanje, da li moze da se na osnovu serijskog broja odredi kod radia jer se kodirao kada sam izvadio jedan osigurac?
                      E pa neka te sluzi i da uzivas u voznji, a sto se tice koda, imas na jednoj od prethodnih strana sajt na kom posaljes sta vec treba i daju ti code...
                      It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• savke
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2006
                        • 575
                        • Novi Sad, Temerin
                        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by igogitar
                        Originally posted by hope
                        danas sam legle sve cetri kleber,moram priznati da sam bio skeptik ali se pokazalo da sam bio u zabludi i da je odlicna guma,sve vreme danasnje voznje mi se nije palio abs a ni esp dok juce sa letnjim je esp radio dosta vremena a abs sve vreme kocenja,ma jucasnji dan sa voznjom zelim da zaboravim jer nisam mogao uopste da prikocim
                        najeftinija guma koju sam nasao cak jeftinija i od tigruse a tako se dobro pokazala,sto se mene tice kleber je za svaku pohvalu
                        Vjeruj mi da sam ja isto tako prijatno iznenadjen Tigar Winter1 gumama. Ne shvatam zasto se ljudi zale na njih.
                        Svaka guma je odlicna prve godine kada se kupi. Ako isto misljenje budete imali i nakon par sezona....
                        Prosle godine sam kupio lagunu i na njoj su bile nove wintere i lepo se ponasala na snegu. Kada sam ih ove sezone ponovo montirao, prvo sto sam se zaprepastio koliko je olova trebalo da se izbalansiraju, a sada vidim da se na snegu ne ponasaju ni blizu dobro kao predhodne godine. Na samari vozim BF Goodrich zimske gume i ovo im je treca godina i i dalje me odusevljavaju za razliku od wintera koje sam kupio na predhodnoj samari koju sam vozio. Ista prca je bila i tamo prva sezona super ali vec naredna je razocarenje.
                        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• Laguna 2002
                          CBC Senator
                          • 13.12.2009
                          • 297
                          • Bačka Palanka

Originally posted by igogitar
                          Verovatno su probali Winteru pa posle nje još neku gumu. Uglavnom ko je probao još neku drugu gumu pored Wintere ( osim Trayala ) slaže se da se za malo više novca dobija dosta bolja guma ( kleber, goodrich i sl. ).

Comment

• igogitar
                            CBC Član
                            • 14.07.2010
                            • 93
                            • R.Srpska,Gradiška

Ma druze probao sam i ja druge gume,doduse ne na Laguni(Michelin,Fulda,Barum,Hankook pa cak i katastrofalno losi Kingstar)ali ove su se savim dobro pokazale.Ne mogu im naci zamjerku. Evo veceras sam vozio 90 Km/h po snijegu bez problema dok su ostali isli 40-50 Km/h,mada su za to vjerovatno zasluzni i Lagunini sigurnosni sistemi.

Comment

• igogitar
                              CBC Član
                              • 14.07.2010
                              • 93
                              • R.Srpska,Gradiška

@oliver 012 Nek je sa srecom!
                              @savke
                              Eto to sam i pitao,zasto su ljudi nezadovoljni njima i savke mi jasno i precizno odgovorio.

Comment

• hope
                                CBC Senator
                                • 03.06.2010
                                • 212
                                • ca

gledao sam i ja UG7+ ili A4 ali mi nije odgovoarala cena od 500 evra,pa je kupljena kleber jer je 300evra i moram priznati da sam zadovoljan,ali sam svestan i cinjenice da prelazak sa letnje na zimsku gumu cini mnogo jak osecaj sigurnosti,pa je samim tim i zadovoljstvo dosta vece sa kupljenim gumama
                                sto se tice vintere navescu jedan primer,ranije sam isao svake godine na kop i imao sam bf goodrich(prednje) i na kop sam izlazio bez lanaca,i ostanu mi na autu tako celo leto,sledece zime kada je pao prvi sneg, kupim 2 nove vintere i stavim ih napred a goodrich pozadi...to je trajalo 2-3 dana jer sam vratio napred goodrich od prethodne zime koje sam vozio celo leto...i auto se opet odlicno ponasao kada sam isao na zavejani kop
                                a cesto svi zaboravljamo da nije svaka guma u razlicitim dimenzijama toliko dobra/losa

Comment

Working...
                                X