RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • savke
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 575
    • Novi Sad, Temerin
    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by hope
    koliko ja videh konstatovaste da lagune koje imaju esp imaju problem sa esp-eom a one koje nemaju esp one nemaju problem sa istim???
    a kolega iz ns jos ima informaciju da je taj jedan majstor popravljao sigurno desetak ,pa me zanima koliko laguna ima u ns,neka bude da ih ima 100 sto znaci da je to cest kvar ,a ja procitah preko 150 strana i to niko nije pomenuo tako da mi bas nije jasno o cemu se radi
    ESP je sastavni deo ABS-a. Tako da na lagunama koje nemaju ESP nisu crkavali ABS-ovi, dok su ABS-ovi koji imaju ESP crkavali. I meni je cudno to da se niko na forumu nije zalio na ESP. Jos kada sam planirao da kupim lagunu i raspitivao se kod kolega sta su im mane, u sustini rekao mi je da im je to najskuplja boljka. Doduse tada jos nije imao slucaj da je otisao neki na Fazi 2, a na Fazi 1 su uglavnom crkavali par meseci posle kupovine, znaci u garanciji. Moram ga pitati kako se manifestovao kvar. Znam da mi je pricao da je uputstvo od Renaulta bilo da otvore ABS, ociste ga i ako i dalje ne radi, nema mu popravke - zamena. Doduse kada su u pitanju sigurnosni uredjaji na vozilu, nije bas preporucljivo kockati se.
    Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Zna li neko kako izgleda kada se pokvare senzori za pritisak u gumama!? Meni vec mesec dana pokazuje za predju levu gumu da mi je pritisak slab, a od skoro je poceo i za predju desnu. Prvo je bilo upozorenje da proverim pritisak, a sada da je pritisan unnormal. Znaci kao da radi ali netacno pokazuju. Jel to znaci da su oni otisli ili sta?

Comment

• Masinac2
        CBC Član
        • 02.09.2010
        • 19
        • Beograd

Malo pretrazi prethodno napisano.
        U vezi tih meraca u gumama imas vise podataka i objasnjenja nego sto sam Reno zna da ti kaze

Comment

• Laguna 2002
          CBC Senator
          • 13.12.2009
          • 297
          • Bačka Palanka

Originally posted by markofpi
          Zna li neko kako izgleda kada se pokvare senzori za pritisak u gumama!? Meni vec mesec dana pokazuje za predju levu gumu da mi je pritisak slab, a od skoro je poceo i za predju desnu. Prvo je bilo upozorenje da proverim pritisak, a sada da je pritisan unnormal. Znaci kao da radi ali netacno pokazuju. Jel to znaci da su oni otisli ili sta?
          Da li si između te dve poruke na displeju možda doduvavao gume. Primetio sam u zadnjih 10-tak dana kako je zaladilo, da usled oscilacije spoljne temperature ( ujutru i u podne ), i pritisak u gumama varira za 0,3 bara ( ako nije azot u gumama ). Ujutru kada krenem na posao pritisak padne na 1,9-2 bara, a kada krenem kući 2,2-2,3bara.
          Zimus sam imao upozorenje da mi je prednja leva guma 1,8 i odmah svratim do pumpe i naduvam na 2,3. Kada sam u 2 krenuo kući sa posla pritisak je bio 2,6. Ne sećam se da li sam imao to drugo upozorenje ( za prevelik pritisak u gumama ), ali može biti jedan od razloga.

Comment

• Boki 78
            CBC Početnik
            • 24.09.2010
            • 4
            • PG

Pozrav ljudi,evo procitah svih 154 strana imogu vam reci da ste najaca ekipa

treba mi savjet od vas, naime gledam da kupim Lagunu ali vise bih volio da to bude benzinac ali koliko vidim vi nemate bas lijepo misljenje o motoru 2,0. Koja je fora sa tim motorom jer vecina ljudi kaze da ih treba izbjegavati. kupio bih i dizela ali dosad mi je svaki auto bio benzinac pa sam nesto navikao
            Laguna mi se bas svidja i imao sam priliku da provozam bas taj 2,0 i bas me odusevio ponasanjem ali nisu ni te price bas sve izmisljene pa sam u nedoumici.

Jos jednom svaka cast na ovolikom broju postova i savjeta

Pozdrav iz PG

Comment

• markofpi
              CBC Senator XXL
              • 27.07.2006
              • 1552
              • Bezanijska Kosa

Ma jesam i dopumpavao i ispustao ali isto sve. Najvis eme buni sto oni pokazuju kakav takav pritisak koji se menja tj. osciluje ali ipak nedovoljan...

Comment

• savke
                CBC Senator XXL
                • 14.02.2006
                • 575
                • Novi Sad, Temerin
                • Laguna 2 ph2, Golf 3

Meni takodje. U poslednja dva dana kako je zahladilo pritisak je opao cak i sa azotom u njima. Idem danas kod vulkanizera da ih doduvam, a spremio sam i celicne felne i zimske gume, samo mi jos ventili sa senzorima fale. Malo je veca stavka ali supruga je odobrila kupovinu...
                Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• mobbdeepqb
                  CBC Senator XXL
                  • 19.07.2009
                  • 383
                  • beograd

Max,dignes brisac koliko ti hauba dozvoljava i zamenis,nije tesko,a ako ti je tesko samo otvoris haubu i dignes ih do kraja.
                  Boki 78 ako mislis na 2.0 IDE onda ti ga ne bi preporucio,los je motor i brzo je povucen iz proizvodnje,a obican 2.0 16v ili turbo ti je extra.

Comment

• Boki 78
                    CBC Početnik
                    • 24.09.2010
                    • 4
                    • PG

Pa nisam bas strucnjak za te oznake zato i pitam vas . Ja sam mislio da uzmem 1,8 ili 2,0 ali koliko sam ukapirao taj 1,8 se proizvodio samo do 2004 a kakav je taj 2,0 16v za ugradnju plina. inace i sad vozim bmw 520i prije njega audi 2,0 tako da mi troskovi registracije nisu bitni( navikao sam)

Comment

• hope
                      CBC Senator
                      • 03.06.2010
                      • 212
                      • ca

max,kolega ti je lepo objasnio kako da ih zaustavis na pola i onda lepo zamenis,a svi noviji automobi imaju poseban mod za zaustavljanje brisaca da ne bi moralo da se skida sa kontakta da bi se zaustavili gde je potrebno da bi se mogli podici isti.
                      masinac,nasmejao si me,da bi bio jasniji pogledaj ko je otvorio ovu temu pa ce ti biti jasno koga si vratio na stranice unazad da pronadje resenje problema

Comment

• Masinac2
                        CBC Član
                        • 02.09.2010
                        • 19
                        • Beograd

To nisam obratio paznju.
                        Cisto sam se setio da u jednom momentu toliko price o tome kao da je Rusko knjizevno delo.

Comment

• max3m87
                          CBC Senator XXL
                          • 17.05.2010
                          • 531
                          • Beograd
                          • Renault LagunaII 1.8 16v

ljudi hvala na odgovorima uspeo sam da zamenim tj. ne bas al sam skinuo, zvao sam tog prijatelja i on mi je rekao da ih zaustavim gore posto moj nema to kad je ugasen da se gurne rucica brisaca u treci polozaj i onda brisaci sami odu i zaustave se gde treba da se menjaju... i jos nesto ne smeta njima hauba kad se otvori hauba mogli bi da se dignu nego im neda metal izliven na brisacima da ti neko ne bi dizao i udarao po haubi... brisace sto sam kupio iako pise da su za lagunu ne mogu da se stave jer im je ona rupa gde prolazi brisac znatno manja a ovde ne moze 90 stepeni tako da ni ne mogu da se stave.. ali nije frka skinuh gumice i zamenio ih, brise kao ludo... ko da sam prsko mer i krpom za stakla obrisao... hehehe... to cu isto da uradim i sa zadnjim i eto... znaci gumice nisam nasao ali dobio sam ih za 175rsd po komadu hehheh.... za sijalice bi samo crvene vadio...heheeh... inace da ne ureknem i dalje svetle sve koje su svetlele od kad sam ih namestio... sad ce zima se strpim pa kad prodje i ostatak...heheh... inace auto sam ispolirao i zastitio za zimu.. jos da proverim antifriz i da od plata izvagam za gume i felne bi celicne ne bi sa ovolikim gumama na zimu krenuo heheh... i mali serviscic i to je to...

Comment

• gogi11
                            CBC Senator XXL
                            • 26.10.2009
                            • 790
                            • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by Boki 78
                            Pa nisam bas strucnjak za te oznake zato i pitam vas . Ja sam mislio da uzmem 1,8 ili 2,0 ali koliko sam ukapirao taj 1,8 se proizvodio samo do 2004 a kakav je taj 2,0 16v za ugradnju plina. inace i sad vozim bmw 520i prije njega audi 2,0 tako da mi troskovi registracije nisu bitni( navikao sam)
                            Pozz boki i dobro dosao. Laguna 1.8 16v je po meni idealan motor za lagunu posto istu i vozim. 2.0 IDE je motor sa direktnim ubrizgavanjem i u glavnom kod nas ne ugradjuju plin u takve motore a i skup je za odrzavanje i poprilicno nepouzdan.
                            Imas lagune 2005 i 2006 i novije ali sa 1,6 16v motorom sto opet nije lose ali ako imas malo "vecih" ambicija u voznji onda 2.0 i to je to ili se odlucis za dci varijantu.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=3 ovako nesto

Comment

• Boki 78
                              CBC Početnik
                              • 24.09.2010
                              • 4
                              • PG

Gogi hvala na dobrodoslici
                              Koliko sam ja razumio da ovi 2,0 16v su ok a da od ovih IDE treba da se klonim. Sto se tice 1,8 njih nema u ovoj restilizovanoj verziji mada ni od njega nebih pobjegao ako naleti neki ocuvan. Laguna 1,6 mi se nesto cini slaba za toliku tezinu auta.

Sto se tice odrzavanja, nema vise jeftinih auta ako hoces kvalitetno da ga odrzavas. Dizel mi je poslednja varijanta ali ne i nemoguca sve zavisi na sta naidjem, inace drugar moj dovodi kola iz francuske pa racunam da bi se za mene potrudio da nadje nesto normalno bez tih varijanti vracanja kilometraze i laznih servisnih knjizica.
                              Jesi li ti zadovoljan sa tvojom lagunom?

Comment

• gogi11
                                CBC Senator XXL
                                • 26.10.2009
                                • 790
                                • Sever Srbije - Novi Sad

Ma ja sam prezadovaljan sa mojom viewtopic.php?f=15&t=47701 mada sam zbog nekih drugih potreba hteo i da je prodam pa sam ipak odustao jer se tesko nadje
                                ocuvan primerak lagune. viewtopic.php?f=360&t=51062
                                Vidi neces se prevariti u koliko uzmes lagunu to je sigurno jer i pored svih problema koji se ovde navode a i pojavljuju kod pojedinaca ona je zaista fenomenalan auto, ko nije sao i probao bar jedno 50 km moze samo da kenjja kako je skupa za odrzavanja pa za ovo pa za ono ... ma pusti ih.
                                Ajd sa srecom pa javi sta si pazario ne moj da nas zaboravis

Comment

Working...
                                X