RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gogi11
    CBC Senator XXL
    • 26.10.2009
    • 790
    • Sever Srbije - Novi Sad

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Cao narode, problem sa letvom volana moze se resiti 100% efikasno reparacijom ali kao sto neko rece ne mora na prvi shum-udarac da se reaguje ali opet radi sigurnosti u toku voznje
    valja se to srediti.
    I ja sam na mojoj imao lupkanje koje se najvise culo na makadamu e tada je non stop lupkalu u sitnim ili kratkim intervalima i poprilicno je iritirajuce.
    Odem do Slobe i kazem sta je , pregledali ceo trap , sve uredu zatim se malo pozabavio letvom i ustanovljeno je da je do nje ali nije nista alarmantno. Kad se malo prisetim auto sam i kupio sa tim simtomima ali nisam nesto pridavao znacaju. Vozio sam godinu dana i tek tada pregledao letvu koja definitivno ima lufta ali nije nista hica. Nije bila masna jos !!
    Sta ima novo kod vas narode ? Slusaju li makine

Comment

• gogi11
      CBC Senator XXL
      • 26.10.2009
      • 790

E ajd sad meni usluga. Treba mi link sajta gde mogu da dobijem kod za kasetofon ALI za reno MEGAN !! U guzvi sam pa ne stizem da pronadjem . Shibnite mi na p.p. i hvala. Uzdravlju.

Comment

• Plavke
        CBC Član
        • 11.05.2010
        • 47
        • Nova Pazova
        • Renault Laguna II 1.6

Gogi imaš na 155 strani jedan link predpostavljam da može i za megan. Ja sam na netu našao Renault pre-code calculator pa ako hoćeš da probamo dali radi pošalji "kod" sa radija

Comment

• probiker
          CBC Početnik
          • 25.12.2010
          • 4
          • pancevo

Danas kada sam hteo da krenem sa parkinga puce nesto napred kod desnog tocka,a nisam krenuo ni metar,Izadjem pogledam tocak upao u kos,namotam pun desni i vidim da je pukla opruga,uteram u garazu i vidim da je u donjem delu pukla opruga,da li je to cesta pojava kod lagune ili za sve postoji prvi put,zovem coveka i mladenovca kaze ima 30 e,cekam pon. pa da je porucim.

Comment

• cale
            CBC Senator
            • 22.03.2009
            • 297
            • Backa Topola

Kolik mi se cini to se jos nije javljalo kao problem, bar na ovom forumu.
            NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• Mikara
              CBC Početnik
              • 25.12.2010
              • 2
              • Pljevlja

Molim vas za pomoc
              Imam reno lagunu 97 godiste, 1.8. benzin i u poslednje vrijeme imam problem sa paljenjem. Kada pocne da ubrzano treperi crvena lampica na prekidacu od centralnog tada ne mogu da upalim, a kada treperi polako ili stane tada odmah upali.

Comment

• slavenm
                CBC Veteran
                • 11.10.2010
                • 128
                • Bijeljina

pozz mikara,
                iako je ovo tema za lagunu II gdje nema kljuca
                tebi je problem ampula , odnosno kod kjuca, ako imas drugi kljuc od auta probaj s njim , ako se i on isto ponasa onda otidji kod nekog elektricara da ti pregleda prsten oko brave za paljenje (taj prsten ocitava kod tj tu ampulu)!

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

Originally posted by probiker
                  Danas kada sam hteo da krenem sa parkinga puce nesto napred kod desnog tocka,a nisam krenuo ni metar,Izadjem pogledam tocak upao u kos,namotam pun desni i vidim da je pukla opruga,uteram u garazu i vidim da je u donjem delu pukla opruga,da li je to cesta pojava kod lagune ili za sve postoji prvi put,zovem coveka i mladenovca kaze ima 30 e,cekam pon. pa da je porucim.
                  Drugar iz kraja ima LagunuII 1.6 16v englez, isto mu je bez ikakvih simptoma iznenada pukla opruga. Retkost stvarno ali eto cisto da te utesim da nisi usamljen.

Comment

• vigvam
                    CBC Početnik
                    • 26.11.2010
                    • 3
                    • beograd

Drustvo.....aj mozda i nekom nije strasno....al moram.....
                    krenem danas kolima ( Laguna II 1.8), pustim duvanje, kad se oseti nesnosan smrad....kao da mi se neko ispovracao...gledao sam one resetke ispod brisaca, tu se oseca...prskao neke osvezivace, al ne vredi. Posle skontam da nije od tecnosti za stakla, posto sam par puta prskao....otvorim malopre posudu....al ne osecam smrad iz nje. Usput, vidim da mi se klima taj cep od posude, ja malo prodrmam, kad ono izvadim ladno vrh te plastike (cev npr duzine 10-15 cm i zuti cep). Bas me zateklo...vidim na dnu kao neki prsten, al mrak je pa ga samo otprilike nabodoh. Al mi nelogicno da to tako lako spada. Ako neko zna nesto o toj posudi za tecnost vetrobrana nek pripomogne A za smrad.....hmmm...da li upade neka trulez ili koji mu je...da nije neki nezadovoljni komsija, a?

Comment

• dci Šabac
                      CBC Član
                      • 16.10.2009
                      • 60
                      • Šabac

Poz svima, skoro sam radio veliki servis, i tom prilikom se ustanovilo da su dve od cetiri opruge pukle pri krajevima, majstor S. kaze da ovo i nije redak kvar....

Comment

• slavenm
                        CBC Veteran
                        • 11.10.2010
                        • 128
                        • Bijeljina

@vigvam
                        to sto si ti uspio da izvuces je ustvari samo lijevak koji ide na bocu koja je doooole
                        a sto se tice smrada... da ne bi vijecali sta je ... ulozi desetak evrica, zamjeni filter klime ... i kad ga budes mjenjao na novi prsni par puta neki miris koji ti se svidja i eto blazene atmosfere u Lagunici

p.s. ideja sta bi moglo da bude jeste da ti se na neki cudan nacin mozda malo nakvasio filter i aktivirali su se neki zaboravljeni mirisi

Comment

• igogitar
                          CBC Član
                          • 14.07.2010
                          • 93
                          • R.Srpska,Gradiška

@vigvam
                          slavenm ti je otprilike sve rekao,mada i meni nije jasno da taj "lijevak" tek tako stoji ali tako je i kod mene.

Comment

• slavenm
                            CBC Veteran
                            • 11.10.2010
                            • 128
                            • Bijeljina

Tako je kod svih, a razlog je mislim da se olaksa rad oko fara, ukoliko je potreban neke Lagune (udarane , ili one od nemarnih vlasnika) cak i nemaju taj lijevak

Comment

• gogi11
                              CBC Senator XXL
                              • 26.10.2009
                              • 790

S'vremena na vreme treba odresiti kesu i zameniti filter u kabini jer je isti neverovatno prljav i pun bakterija no na samo pomisao da isti u proseku kosta oko 1200 din mnogi ce nastaviti da udisu povremen smrad i brdo bakterija . A jos kad dodje leto pa klima radi pa sve puno vlage od cestog paljenja i gasenja klime eto prilike za zamenu filtera ...mozda

Ja sam poceo da praktikujem zamenu polen filtera 2x godisnje .

Comment

• savke
                                CBC Senator XXL
                                • 14.02.2006
                                • 575
                                • Novi Sad, Temerin
                                • Laguna 2 ph2, Golf 3

Polenski filter zamenis na prolece i na jesen.

Taj "levak" za posudu za tecnost se ponekad malo teze vrace, posto ima gumicu dole a zimi je ona poprilicno tvrda.
                                Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

Working...
                                X