RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • igogitar
    CBC Član
    • 14.07.2010
    • 93
    • R.Srpska,Gradiška

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

SRETNA NOVA!

Comment

• mobbdeepqb
      CBC Senator XXL
      • 19.07.2009
      • 383
      • beograd

Srecna Nova godina!!!!!!Sve najbolje zelim i da vas ljubimci sluze jos puno km bez problema

Comment

• Laguna 2002
        CBC Senator
        • 13.12.2009
        • 297
        • Bačka Palanka

Da li u Lagunu 1.9 dci bez prepravki staje akumulator 278x175x190 ? Vidim da je preporuka visina 175 a ovaj je malo višlji. Ako ima neko ko već ima takav u autu.

Comment

• savke
          CBC Senator XXL
          • 14.02.2006
          • 575
          • Novi Sad, Temerin
          • Laguna 2 ph2, Golf 3

Koliko znam poslednja dimenzija je visina akumulatora i bas taj je po dimenzijama namenjen za nju. Sticajem okolnosti kupio sam nizi akumulator, ali je pre njega bio akumulator bas tih dimenzija.
          Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• Laguna 2002
            CBC Senator
            • 13.12.2009
            • 297
            • Bačka Palanka

Svuda je preporuka visna od 175 mm i takav mi je sada u kolima, ali je 66Ah. Uzeo bih od 74Ah a on je visine 190 mm. Postoje i verzije 74Ah sa visinom od 175mm ali je 2500 - 3000 dinara skuplja.

Comment

• dci Šabac
              CBC Član
              • 16.10.2009
              • 60
              • Šabac

Pozdrav narode,
              Nova godina jos nije posteno ni pocela, a vec tri problema:

Da krenem redom: prekjuce sam sipao goriva cca 10 lit sa ukljucenim motorom, i nije se pomerila kazaljka koja pokazuje nivo goriva,
              danas odem ponovo na pumpu, ugasim auto i dospem 3 lit samo da resetuje davac nivoa goriva ili bilo sta drugo u tom sistemu. Medjutim
              ni makac, i kazaljka se neprestano priblizava rezervi, sve dok nije zasijala lampica rezerve koja i sad neprestano gori...

Drugi problem -nekakvo skripanje u sistemu kada se upali ventilacija, kao da neka klapna zapinje povremeno...

I trece -vrh: kada otkljucam Zeder i krenem iz mesta, juce i danas mi se po jenanput zakljucao volan, srecom prilikom samog kretanja...

Znaci ovo mu dodje kao iz zasede, nista ,nista, pa odjednom se skrkne vise stvari, a taman sam posmislio kako auto dobro radi dve godine i nema nikakvih kvarova....

izvinite ako sam smarao

Htedoh reci , ako ko ima neku ideju, bila bi doborodosla

Comment

• igogitar
                CBC Član
                • 14.07.2010
                • 93
                • R.Srpska,Gradiška

Sto se tice nivoa goriva jesi li pokusao da uradis self test ili kako se vec zove?

Comment

• cikajowa
                  CBC Veteran
                  • 12.11.2009
                  • 153
                  • svugde

Meni se desilo ovo sa gorivom i kazaljkom davno, resio sam tako sto sam otisao ponovo na pumpu, ugasio auto i nasuo 15l goriva i sve se vratilo u normalu
                  Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• savke
                    CBC Senator XXL
                    • 14.02.2006
                    • 575
                    • Novi Sad, Temerin
                    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Sipao sam nekoliko puta sa datim kontaktom i lepo se vidi kako se kazaljka pomera na gore. Nisam imao problema te prirode.
                    Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• dci Šabac
                      CBC Član
                      • 16.10.2009
                      • 60
                      • Šabac

Jesam radio self test, i sve kazaljke se pomeraju kao i ranije.

Comment

• slavenm
                        CBC Veteran
                        • 11.10.2010
                        • 128
                        • Bijeljina

I ja imam slicnu pojavu, pogotovo kada je auto blizu rezerve pa naspem malo goriva (desetak litara) ... nekada se ne pomjeri kazaljka uopste, i u tom slucaju auto mi ne pokazuje domet ... samo ---- na displeju!
                        resenje naspem jos desetak litara i kazaljka skoci na svoje mesto
                        na self testu jel ti pokazuje koliko litara imas u rezervoaru ? ako ne pokazuje probaj da stisnes reset kada odaberes opciju litara!

P.S. SRECNA NOVA SVIMA

JEDNO PITANJE:
                        jeli vam se povremeno desava da auto ne ocita karticu? meni se desilo vec nekoliko puta pa me malo nervira (citaj brine)... mada nesto kad skontam svaki citac bilo koje vrste kartice zna da ofula povremeno ali eto ... dali se jos nekome desava?

Comment

• rmilenko
                          CBC Član
                          • 05.01.2010
                          • 42
                          • Novi Sad

Desava se.
                          Ponovim postupak jednom ili dvaput, a ako ni onda ne ocita - stisnem START, auto se upali i posle toga prepoznaje karticu.

Ja to posmatram ovako: "It's not a bug. It's a feature"

Comment

• slavenm
                            CBC Veteran
                            • 11.10.2010
                            • 128
                            • Bijeljina

Originally posted by rmilenko
                            "It's not a bug. It's a feature"
                            AMIN
                            ma meni se desava retko ... pretpostavio sam da "to tako treba"

Comment

• max3m87
                              CBC Senator XXL
                              • 17.05.2010
                              • 531
                              • Beograd
                              • Renault LagunaII 1.8 16v

ja kad sam kupio auto meni je bio ucestao taj problem pisao sam vec u cemu je bio problem.. to nije normalno da ne prepozna karticu i ona lampica blinka brzo..

ima li neko isti problem kao ja kada je napolju minus meni nesto lupka u zadnjem desnom delu znaci u zadnjem stubu gore ili tu negde odatle dolazi zvuk... cuje se kao da plastika udara plastiku ali nije mi jasno sto samo na minusu.. kad je plus ne cuje se..

Comment

• slavenm
                                CBC Veteran
                                • 11.10.2010
                                • 128
                                • Bijeljina

e max ovaj put ti se pridruzujem u zapazanju ... imam isti problem to lupkanje ali nikako da skontam sta je

Comment

Working...
                                X