RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • modesti
    CBC Senator
    • 26.08.2009
    • 239
    • novi sad
    • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Gokkon, saosecam sa tobom, ako ti je za neku utehu zbog ovog majmuna ces 99% voziti noviju i bolju lagunu. Šteta gotovo sigurno totalna, ispale zavese, menjanje centrale kompjutera za air-bagove, sto neko rece zbog ne tako velike trzisne vrednosti auta. Prodas tvoju u delove i eto par godina mladja.
    It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• gogi11
      CBC Senator XXL
      • 26.10.2009
      • 790
      • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by gokkon
      Imas pravo. Svi kad kupe lagunu, kazu: Jako sam zadovoljan autom, bla bla bla.... E sad, da vam kazem, kad se nesto ovako dogodi, i ti prodjes bez ogrebotina, e onda sad stvarno mogu reci da sam ZADOVOLJAN sa lagunom. Plastika tamo-vamo, al ipak ima tamo materijala koji su zato da te zastite.

Tacno !!! Zao mi je zbog svega i nadam se da ces resiti sve to na po tebe najbolji nacin . Ako resis da je popravljas pisi sta ti treba ovde na forumu pa nacicemo nesto od delova
      svako nekog poznaje pa da pripomognemo koliko se moze. Pozdrav.

Comment

• modesti
        CBC Senator
        • 26.08.2009
        • 239
        • novi sad
        • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Originally posted by milanche88
        gokkon,on je kriv i isplatice ti njegovo osiguranje stetu,ali to moras da juris i traje bas dugo,jer on moze da se zali i tako se odugovlaci...meni su tek posle 2 god isplatili stetu
        Nije vise toliko dug proces naplate stete od osiguranja po zapisniku. Milicija odradi zapisnik, u par dana ga dostave osiguravajucoj kuci i to je to. Ovde se krivac ne pita nista, nema pravo zalbe. Ako imas neku vezu u miliciji dobijes zapisnik za dan-dva. Srecno, pa javi kakva je situacija.
        It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

tacno, ako je cista situacija(a kako si opisao, deluje da jeste) nema tu sta puno da se ceka i ko da se zali.
          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• vlaja1302
            CBC Član
            • 26.01.2011
            • 52
            • 245

Slavenm svidja mi se i jedno i drugo pitao sam s razlogom da vidim koje je po vama lepse ja sam se vozio i u jedno i u drugo i extra su mi oba, karavan je porodicno vozilo ja jos uvek nisam mlad sam, jedina mana koja mi se ne svidja kod limuzine je zadnja stop svetla..

Comment

• slavenm
              CBC Veteran
              • 11.10.2010
              • 128
              • Bijeljina

hehehe vlaja, ti si na slatkim mukama
              svako od njih ima svoje prednosti ali ja bih izabrao karavan, jer imam karavan dvojku faza 1, nije to klasican kockasti karavan, a ima sve sto i obicna verzija plus jos vise prostora, plus sto je manje interesantan za kradju, manje upadljiv, manje zanimljiv drugima .... i time mirnije spavas

prelijepa je
              eto moj glas ide za kravan

Comment

• vlaja1302
                CBC Član
                • 26.01.2011
                • 52
                • 245

Hvala najlepse Prelep je kao bombona

Comment

• gokkon
                  CBC Član
                  • 31.01.2010
                  • 63
                  • Subotica
                  • Renault Laguna II 1.9 dCi

Evo mene opet. Odneo sam je danas na popravku, kazu da je valjda popravljivo, videce sutra kad je dignu pa da pogledaju od dole. Najveci problem su vazdusni jastuci, kazu to je najskuplje i tesko se nalazi. A onaj iz sedista... taj mora da se menja sa sedistem. Jer je sediste polukoza, i kad je bio udes, kako je sediste ispalilo jastuk, onda se koza pocepala uzduz sedista.
                  Inace sav vrata se otvaraju i zatvaraju, cak i brave rade, samo mi je rezervoar ostao zakljucan. Kaze majstor da imamo srece sto su kola jaka i da mi nemamo ni ogrebotine. Pa videcemo sta ce da bude. Inace sad cekam zapisnik, pa da krenemo sa necim. Danas je bio procenitelj, kaze da je ogromna steta. Inace osiguravajuca kuca kod kojeg je onaj koji je kriv, ima ugovor sa jednim odlicnim majstorom, tako da ja ne placam nista, kola su mi odnesena, i kad se popravi, prefarba, izmenjaju jastuci, tj sredi se, idem samo po kljuc. Znaci korektno. Iskreno, ja bih voleo da se poprave, jer sam je zavoleo, a najvise nakon ovog udesa. Inace kod udesa se osetio miris baruta u kolima, jos uvek... kaze majstor da je to od barutnog punjenja u jastucima.

Comment

• mileca
                    CBC Početnik
                    • 29.11.2010
                    • 7
                    • Cacak

Vec dosta je pisano na ovu temu ali me interesuje da li je neko imao istu situaciju kao ja.Vozim Lagunu 1.6 sa plinom. Auto povremeno ode u taj safe mod(izgubi snagu i na leru zalece) ali samo po hladnom vremenu i kada je auto bas hladan.Znaci nikad mi se nije to dogodilo kad je auto zagrejan.Skoro sam cistio klapnu ali sve je ostalo isto.Serviser mi je rekao da prijavljuje i gresku sa senzorom temeprature motora ali temperaturu dobro pokazuje na tabli. Da li to moze da bude problem i da li je neko ima slicnu situaciju.

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

Ako je kvalitetno poprave to ce biti ok auto za svaku upotrebu za koju se koristio i pre udesa. Naravno da je novije i ne udarano uvek bolje ali ako je finansijska situacija zategnuta gledaj samo da je kvalitetno oprave i ne brini!

Comment

• corect
                        CBC Član
                        • 31.01.2011
                        • 14
                        • Pariz

[quote="gokkon"] Najveci problem su vazdusni jastuci, kazu to je najskuplje i tesko se nalazi. A onaj iz sedista... taj mora da se menja sa sedistem. Jer je sediste polukoza, i kad je bio udes, kako je sediste ispalilo jastuk, onda se koza pocepala uzduz sedista.

Pozdrav. Imao sam i ja udes u avgustu, doduse drugim autom, tako da znam kako je. Bilo je i mrtvih, ne daj Boze nikom da dozivi. Udes je bio u Madjarskoj na autoputu kod Györa, pred austrijskom granicom. I dan danas cekam da me isplate, a auto je procenjen na totalnu stetu, francuske su mi tablice.
                        Sto se tice vazdusnih jastuka, pogledao sam ovde u FR, zavesa kosta 100 evra, u sedistu airbag nisam nasao, potrazicu sutra, a za sediste ce biti problem naci isto. Ako mogu da ti pomognem, pusti mi PP. Sve najbolje.

Comment

• slavenm
                          CBC Veteran
                          • 11.10.2010
                          • 128
                          • Bijeljina

@ mileca
                          prvo dobrodosao,
                          a sto se tice tvog problema trebao bi da napises vide podataka o vrsti plinske instalacije, da li auto se tako ponasa samo na plinu ili i na benzinu, i da pojasnis ovo "izgubi snagu i na leru zalece" nije mi jasno sta hoces da kazes sa ovim na leru zalece ???
                          pozzz

Comment

• zlaxx
                            CBC Član
                            • 25.12.2010
                            • 27
                            • futog

gokkon, saosećam s tobom, samo 2 saveta: 1.čuvaj živce, 2.često obilazi tog dobrog majstora koji ima ugovor sa osiguranjem da ti slučajno ne "sfušeri" auto(lično iskustvo). Srećno.

Comment

• mileca
                              CBC Početnik
                              • 29.11.2010
                              • 7
                              • Cacak

Da malo detaljnije opisem situaciju.Imam ugradjen sekvent Tomasetto.Kada je auto hladan obicno ako malo vise dodam gas upali se lampica kao grejac.Dosta ljudi je vec opisivali ovu situaciju i nazivaju je safe mod.Auto ne reaguje na dodavanje gasa vec radi na nekih 2000 obrtaja i tako ide.Kad pritisnem kvacilo auto zalece tj. turira i obrtaji luduju.Stanem sacekam, par puta izvadim i ponovo vratim karticu dok se lampica ne ugasi i nastavim dalje.Desava se kad je auto hladan i kada je napolju hladno bilo da je plin ili benzin mada retko kada vec prebaci na plin jer tada se vec malo zagrejao.Nikad mi se ovo nije desilo leti a vec dve zime isto.Ako bas polako dajem gas mogu da prodjem bez safe moda. Niko do sada nije pomenuo da mu se ovo desava samo kada je auto hladan pa sam posumnjao da nije nesto do senzora temperature i odredjivanja smese.Majstor je pomenuo da kompijuter prijavljuje gresku na senzoru za temperaturu ali on pokazuje temperaturu na tabli.Mada mi se cini da mu treba malo vise vremena da podigne skalu na radnu temperaturu.

Comment

• slavenm
                                CBC Veteran
                                • 11.10.2010
                                • 128
                                • Bijeljina

e tako
                                najpametnije i najjeftinije sto bi mogao da uradis jeste da pregledas sve konekore na motoru konektore senzora, jeli neki oksidirao ili mozda ima slab kontakt, ako ne znas sam neka ti neko pomogne, a definitinvno ti auto ocitava neki los signal , moze biti sa Lambda sonde, moze biti senzor temperature, moze biti svasta, a takodje moze biti i da ti je ostecen dovod zica na glavni ECU (to se znalo desavati na CLIU)! uglavnom pregledaj sve senzore i konektore na njima detaljno, po potrebi mozes malo naprskati WD 40 da ukloni oksidaciju ili jos bolje ako imas KONTAKT sprej!

Comment

Working...
                                X