RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • CDanijel76
    CBC Veteran
    • 11.01.2010
    • 144
    • Novi Sad

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

poz pridoslima.
    sto se tice HF -a ja nemam tu karticu, ali isto tako znam da imam tu mogucnost. na vratima imam senzore, a i na dijagnostici imam opciju za HF.iskreno voleo bih da je imam ali ... komsija (iz novcanika) ne da .bar ne za sada ....
    # vlaja 1302 ja sam imao isti problem sa karticom - otpao mi je mic.prekidac za zakljucavanje. ja sam je rastavio, odneo kod drugara, on zalemio al mi nije radila !!! ali resenje za to postoji odlemis i zalemis obrnuto !!! tako da se ne uplasisi ako nece da radi, rec je samo o pogresno stavljenom prekidacu ! ovaj drugi deo (postavljanje prek i pravilan polozaj) me je kostao 1400 din posto sam odneo kod majstora jer mi nije radila kako sam je ja namestio.
    pro****li mi i 200 str. ladno
    --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• modesti
      CBC Senator
      • 26.08.2009
      • 239
      • novi sad
      • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Originally posted by igajic
      Posto sam na jos par foruma dobio odgovore da je u pitanju karter gas i da je motor skoro sigurno produvao, hteo bi da pitam da li neko u zna neki jako dobar servis Renoovih motora u Novom Sadu i okolini? Posto bih morao da teram auto na proveru kompresije i generalnog stanja motora. Koliko bi takav zahtev mogao da kosta ?
      Ja cu da ti preporucim exstra dobar servis, nalazi se u Rumenci, a majstor za nase automobile je jedan jedini i nenadjebivi Sloba...
      Ako krenes da citas sve ove strane videces da nas ima jedno 5-10 koji idemo kod njega i da smo prezadovoljni. Ako ti treba kontakt, saljem na PP.
      Neces se pokajati veruj mi.
      It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• igajic
        CBC Početnik
        • 06.02.2011
        • 6
        • Novi Sad

Da li mi mozete poslati broj telefona i adresu Slobe iz Rumenke ? Nacuo sam da je majstor i po.

Comment

• vlaja1302
          CBC Član
          • 26.01.2011
          • 52
          • 245

Imam i ja te sezore na vratima ali mi kljuc nije takav pa sam zato pitao da li mogu da uznem takvu karticu. A kljuc cu da otvorim cim stigne novi

Comment

• max3m87
            CBC Senator XXL
            • 17.05.2010
            • 531
            • Beograd
            • Renault LagunaII 1.8 16v

e ljudi jedno ozbiljno pitanje imam problem nece mi zakljuca zadnja vrata iza suvozaca.. Kad kliknem nece da okrene onaj krug u vratima.. Jel rasturao neko to pa jel zna kaki je sistem..

Comment

• vlaja1302
              CBC Član
              • 26.01.2011
              • 52
              • 245

A jel ti pokazuje na ekranu da su ti otvorena vrata kad ih otvoris? meni se desavalo na vozacevu stranu da ne pokaze da su zatvorena niti otvorena i kad zatvorim ono nece ali se samo nekako namestilo j****ga kako. I sada mi opet ne pokazuje da su vrata otvorena ili zatvorena

Comment

• max3m87
                CBC Senator XXL
                • 17.05.2010
                • 531
                • Beograd

Pa nemam pojma nisam to video... Smor.. Dodjoh na posao i uvatio kvaku i nece kad gledam vrata kad otvorim nece okrene krug onaj u vratima... Mislim da mi vise ni ne svetli ono dugme kad zakljucam unutra...

Comment

• vlaja1302
                  CBC Član
                  • 26.01.2011
                  • 52
                  • 245

max imas ti bas problema s tvojom lagunom, mozda ti je otisla centralna

Comment

• max3m87
                    CBC Senator XXL
                    • 17.05.2010
                    • 531
                    • Beograd

Nije zvao sam kazu 99% bravica na vratima... To su simptomi..

Comment

• max3m87
                      CBC Senator XXL
                      • 17.05.2010
                      • 531
                      • Beograd

Sad sam gledao sve radi i lampice i vrata kad se otvore prikazuje... Samo ta vrata nece zakljuca..

Comment

• vlaja1302
                        CBC Član
                        • 26.01.2011
                        • 52
                        • 245

Ne znam onda u cemu je kvar, meno to zeza i kad otvaram vrata ona pucketaju na pola ne znam u cemu je problem, nesto je otislo u aut samo ne znam sta

Comment

• hope
                          CBC Senator
                          • 03.06.2010
                          • 212
                          • ca

Originally posted by max3m87
                          Sad sam gledao sve radi i lampice i vrata kad se otvore prikazuje... Samo ta vrata nece zakljuca..
                          trebalo bi da ima u bravi mikroprekidac ...moguce da je on

Comment

• max3m87
                            CBC Senator XXL
                            • 17.05.2010
                            • 531
                            • Beograd

U svakim vratima postoji mehanizam za zakljucavanje, logicno.. Kad otvoris vrata i pogledas iznad brave ima crni krug sa urezanim cudnim oblikom... E kad zakljucavas on se okrece.. Kod mene ni makac na tim vratima... Jel zna neko kako tacno izgleda kad se otvore vrata.. I dal ima begde polovan taj deo.. Da mogu uporedim cenu sa novim.. Hvala..

Savke HELP!!

Comment

• Gavra01
                              CBC Član
                              • 04.02.2010
                              • 26
                              • Beograd
                              • Laguna II 1.6 16v

Originally posted by max3m87
                              U svakim vratima postoji mehanizam za zakljucavanje, logicno.. Kad otvoris vrata i pogledas iznad brave ima crni krug sa urezanim cudnim oblikom... E kad zakljucavas on se okrece.. Kod mene ni makac na tim vratima... Jel zna neko kako tacno izgleda kad se otvore vrata.. I dal ima begde polovan taj deo.. Da mogu uporedim cenu sa novim.. Hvala..

Imao sam isti problem sa zadjim desnim vratima i dešava se sledeće:Taj krug sa čudnim oblikom iskače iz ležišta i to unutar brave,rasturao sam je da te ne lažem četiri-pet puta i nema šanse da se popravi!Radi dan-dva i opet isto otključa ali neće da zaključa!
                              Jedino rešenje ti je ili polovna brava ili da ideš kod bravara pa da on pokuša da popravi ali ne znam koliko ti je to isplativo!Inače polovna brava košta od 30-50 eura i ima dve vrste: sa 4 pina džek on je za sistem bez takozvanog zabravljivanja i sa 6 pinova on je za sistem sa zabravljivanjem tako da pre kupovine moraš da znaš šta ti imaš na kolima!
                              Inače ako ti treba sa 4 pina a ne možeš da nađeš polovnu može onda i ova sa 6 samo mora da se izmenja raspored žica u džeku i onda radi ok,to sam ja uradio kod mene!
                              Pozdrav i srećno!

Comment

• max3m87
                                CBC Senator XXL
                                • 17.05.2010
                                • 531
                                • Beograd

e covek hvala ti mnogo.. idem u cetvrtak do servisa tad mi slobodan dan pa ce mi reci sta je ali znam i sam cistom logikom i sistemom eliminacije da je to... nadam se.. hehe.. reci ce mi oni.. moze nova da se naruci nije problem a uzecu i sifru dela pa cu da vidim kolika je razlika u ceni stim da ovde imam 2 god garanciju pa cemo da vidimo... Hvala ti mnogo znaci i tebi se nije okretalo isto... ostalo sve radi najnormalnije... nije nista strasno.. inace retko kad se i uvatim za ta vrata ali evo danas bas ko za maler .... heheh

Comment

Working...
                                X