RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sony
    CBC Član
    • 30.09.2010
    • 38
    • gm
    • laguna 1.8

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Danas sam stavio zimske gume sa celicnim felnama koje sam dobio uz auto i kada sam upalio auto vidim da mi prepoznaje i te gume tako da nemoram da idem na dijagnostiku Ali sto je ruzan sada nevidjeno. Moracu da kupim radkapne. Savke ima li plastika od fara sto stiti sijalicu i far od prasine? Naime menjao sam sijalicu i nisam dobro vratio poklopac i sad ga nema

Comment

• hope
      CBC Senator
      • 03.06.2010
      • 212
      • ca

zadnji levi pojas ili ti iza vozaca i prednji suvozacev ali ne pojas nego prikljucak za pojas tj uticnica za pojas a kablic izlazi iz uticnice za pojas,registruje signal kada neko sedi na suvozacevom mestu a nije vezao pojas,dobio sam drugu uticnicu za pojas ali nema taj kablic pa zena kada sedne ne mora da se veze a ja moram jer pisti pa ubija,ali ne gasi mi se pistalica jer sam se posle dve decenije voznje napokon navikao da vezem pojas kada sednem u auto.
      zaboravih da ti kazem da vidis da li je ispaljen metakk u pojasu a i u zakacki od prednjeg.

Comment

• gogi11
        CBC Senator XXL
        • 26.10.2009
        • 790
        • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by dex012
        Originally posted by gogi11
        Dex012 u pitanju je dzek koji je utaknut u elektronsku klapnu , mnogu si resili problem zamenom tog dzeka i celokupnog kabla ali negde to ne pomaze.
        Pri tom problemu sa ubrizgavanjem dijagnostika cesto izbaci u bukvalmom prevodu *kvar na vodu 2* ali u glavnom se tu sve i zavrsava jer vecini majstora nije poznato kako ko da rese. Znam da je kod nekih skidan komjuter i zamenjen cip i tada problemi prestaju ali to bas kosta .

Hvala na odgovoru. Neznam sta da radim jer niko nezna sta je to. Pitanje jel znas mozda koji je to cip koji treba da se zameni.
        Iskreno nemam pojma, jedino da te uputim na coveka pa da ti objasni (mada od toga nemas vajde treba to da se resi konkretno) ili da skines komp i posaljes pa da ti to resi jer si daleko pa da dolazis nije mozda ispativo a za jedan dan da bude gotovo nece da moze

Comment

• igogitar
          CBC Član
          • 14.07.2010
          • 93
          • R.Srpska,Gradiška

Je li neko radio chip tuning Lagune? Iskreno, ja gledam ponudu na jednom sajtu i pise da bi moja laguna sa 107 isla na 134 KS sto i nije mala razlika. E sad da li je to stetno za motor ili ne? Ako moderatori dozvole stavio bih i link bez namjere da reklamiram. Moderatori moze li?

Comment

• savke
            CBC Senator XXL
            • 14.02.2006
            • 575
            • Novi Sad, Temerin
            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Padalo je meni na pamet da uradim chip tuning. Na motoru od 120ks dobija se jos 30ks i oko 30Nm, sto nije malo. Kazu da se potrosnja smanjije ako vozis normalno, ali ako ga gazis jos vise skace, ali i ide.

Originally posted by sony
            Danas sam stavio zimske gume sa celicnim felnama koje sam dobio uz auto i kada sam upalio auto vidim da mi prepoznaje i te gume tako da nemoram da idem na dijagnostiku Ali sto je ruzan sada nevidjeno. Moracu da kupim radkapne. Savke ima li plastika od fara sto stiti sijalicu i far od prasine? Naime menjao sam sijalicu i nisam dobro vratio poklopac i sad ga nema
            Kupio sam neke skrnave radkapne, ali se ozbiljno razmisljam da kupim originalne....

Kazi mi plastikica je za kratko ili za oboreno svetlo ili je svejedno? Ne znam kako je na ph1. Pogledacu.

Originally posted by hope
            zadnji levi pojas ili ti iza vozaca i prednji suvozacev ali ne pojas nego prikljucak za pojas tj uticnica za pojas a kablic izlazi iz uticnice za pojas,registruje signal kada neko sedi na suvozacevom mestu a nije vezao pojas,dobio sam drugu uticnicu za pojas ali nema taj kablic pa zena kada sedne ne mora da se veze a ja moram jer pisti pa ubija,ali ne gasi mi se pistalica jer sam se posle dve decenije voznje napokon navikao da vezem pojas kada sednem u auto.
            zaboravih da ti kazem da vidis da li je ispaljen metakk u pojasu a i u zakacki od prednjeg.
            Prednji je ispaljen, to sam video, ali bojim se da to znaci da je ispalio i zadnji. Pogledacu za vikend nadam se.
            Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• gogi11
              CBC Senator XXL
              • 26.10.2009
              • 790

Nece to biti problem za motor ukoliko imas granicu ali po turbinu moze biti stetno. Bilo je reci pre za lagunu i cip tjuning , u glavnom predlazu da se najpre proveri stanje turbine pa cak ista i reparira pa tek onda cipovanje . To je poprilicno velika snaga tj skok sa 107 na 130 i koju ks . Oko potrosnje je suvisno pricati ali ako imas meru mozda i trosi manje ali ako ostanes na staroj potrosnji uz jacu snagu to je super ni ne mora manje da trosi .

Comment

• igogitar
                CBC Član
                • 14.07.2010
                • 93
                • R.Srpska,Gradiška

Oni OPTIMUM i POWER chip tuning. Ja sam naveo podatke za OPTIMUM i po njima kod ovog optimuma "motor ostaje u granicama ECO normi kao i u granicama potrošnje i sigurnosti za motor i turbo što dalje znači da se može raditi i na motorima koji su prešli mnogo kilometara". U POWER varijanti snaga ide na 148 KS i motor i turbo moraju biti u savrsenom stanju. Najvjerovatnije da necu raditi tjuning jer imam nekih drugih izdataka nevezano za lagunu,a laguna i ovako ide vise nego dobro.

Comment

• savke
                  CBC Senator XXL
                  • 14.02.2006
                  • 575
                  • Novi Sad, Temerin
                  • Laguna 2 ph2, Golf 3

Kada budem navatao mog majstora da mi skine turbinu i posaljem je na servis, najverovatnije cu joj odraditi i chipovanje. Ipak ce malo vise konja lakse da nosi skoljku.

Comment

• igogitar
                    CBC Član
                    • 14.07.2010
                    • 93
                    • R.Srpska,Gradiška

@savke
                    tvoju lagunu bi digli na 150 kS u optimum varijanti ili na 169 u power varijanti

Comment

• rmilenko
                      CBC Član
                      • 05.01.2010
                      • 42
                      • Novi Sad

Originally posted by sony
                      Ja sam neki dan kupio celicne felne koje je tip skinuo sa Espacea.
                      Po onome sto pise na njima, savrseno pasuju na Lagunu.
                      Trenutno imam alu felne, pa me zanima da li ce srafovi sa alu felni moci da se iskoriste na celicnim felnama?

Da li si ti koristio iste srafove?

Comment

• savke
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2006
                        • 575
                        • Novi Sad, Temerin
                        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Kod mene sam ostavio iste srafove i lepo leze, mada bi po pravilu na celicne trebali da budu srafovi iz komada a na alu sa odvojenim konusnim platnama. Inace ima da se nadje i celicnih 17" felni od Espace-a .

Comment

• max3m87
                          CBC Senator XXL
                          • 17.05.2010
                          • 531
                          • Beograd
                          • Renault LagunaII 1.8 16v

ljudi namestih klimu... jeeej... smrzoh se jutros al od sad ko u furuni... nego jedno pitanje... dolio bi malo motornog ulja ali pojma nemam koje je bilo... jel ne valja ako se pomesa... dolio bi tipa 100-200 g mislim da vise ne treba sad je na pola stapa...

Comment

• max3m87
                            CBC Senator XXL
                            • 17.05.2010
                            • 531
                            • Beograd
                            • Renault LagunaII 1.8 16v

jel radio neko u bgu skoro i gde mali servis i koliko para.....

Comment

• gogi11
                              CBC Senator XXL
                              • 26.10.2009
                              • 790

Ako bas moras da dolijes doli ali moras da znas tj da budes siguran da li je unutra sintetika ili polu sintetika sto je i najcesce slucaj ili je mozda ali vrlo tesko da je unutra mineralno ulje.
                              Kada si radio servis ? Jel imas negde nalepnicu od servisa kada je radjen i koje je ulje sipano ? Obicno nalepnicu zalepe na stub kod vozacevih vrata ili negde u mortornom delu.
                              Ako hoces da dolijes ulje a nisi siguran sta je sipano pre onda vec ako nije NUZDA smiri strasti i ne dolivaj ako ti je servis vec uskoro !
                              Sto bi rekli narani svinje i nista ne diraj

Comment

• sony
                                CBC Član
                                • 30.09.2010
                                • 38
                                • gm
                                • laguna 1.8

Safovi pasu nego izubio sam danas sve tockove na displeju i govori mi ona r... senzor fault tako da cu morati da idem na dijagnostiku . Sto se tice svetla plastika je ista tako da je svejedno.

Comment

Working...
                                X