RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gogi11
    CBC Senator XXL
    • 26.10.2009
    • 790
    • Sever Srbije - Novi Sad

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by CDanijel76
    sad me baci u razmisljanje da podmladim moj auto prodao bi ti to meni sa malo tvoje zarade mada, mene ovaj sluzi, bilo bi mi zao - mozda - dok ne sednem u noviji heheheh
    Vidi : i meni je bilo zao lagune ... ali za dobar kesh sve se preboli. Preko ima dobrih ponuda samo je problem u kolicini ,dakle tesko se dolazi do dobrog a jeftinog auta ali kada se prica u mnozini e onda je tu skroz druga prica. Lako cemo o prodaji samo da mi ona padne shaka da je ne pokupe braca Bugari.

Comment

• max3m87
      CBC Senator XXL
      • 17.05.2010
      • 531
      • Beograd
      • Renault LagunaII 1.8 16v

Danas ce biti gotova, mislim popravljena
      Sutra po nju jeeej pa da spavam ko covek..

Comment

• savke
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 575
        • Novi Sad, Temerin
        • Laguna 2 ph2, Golf 3

I da se vozis ko covek
        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• max3m87
          CBC Senator XXL
          • 17.05.2010
          • 531
          • Beograd

strah me da sednem..
          jes da sad na sve imam god dana garancije al laguna je to

Comment

• saxphotos
            CBC Član
            • 02.05.2009
            • 74
            • Uzice

Pozdrav svima.
            Od nedavno sam vlasnik Lagune 1,9 dci 2001 god. Prezadovoljan sam autom, medjutim pojavio se jedan problemcic.
            Kad naidjem na neku neravninu na putu a uz to se podesi da je u blagoj krivini cuje se tup udarac "negde oko zadnjeg desnog tocka".
            Takodje pri brzini od dvadesetak na sat ako naglo cimnem volan takodje cujem taj tupi zvuk samo je dosta tisi.
            Sta moze da bude? Koja je ocekivana cena popravke?
            Tog tupog zvuka nema ako se naleti na neku neravninu/rupu na pravcu.

Comment

• Laguna 2002
              CBC Senator
              • 13.12.2009
              • 297
              • Bačka Palanka

Silen blok ili amortizer.

Comment

• minge
                CBC Član
                • 17.09.2009
                • 59
                • RS

Ja sam imao slican problem, ganjao sam menjao selene, a na kraju je bio nosac motora, desni. Isto kao i ti, nisam cuo nikakvo lupkanje kada naletim na rupu.

Comment

• autentik
                  CBC Član
                  • 06.08.2010
                  • 11
                  • bosnia

Prvo da pozdravim sve i da Vam kazem nesto o sebi ili ti o mojoj lagunici.

Pratim forum nekih već nekih 8 mjeseci i nisam imao potrebe da postavljam suvisne komentare jer su vec svi odgovori bili vec tu ....

Vasim savjetima ja sam svoje prijatelje koji su takode vlasnici laguna savjetovao i govorio sta da rade i kako da otklone probleme .... i naravno uspjesno ....

Ali eto dode vrijeme da i ja imam problem a nisam bas memorisao, mada sam prelistao sve stranice foruma jer ga dugo pratim da se neko zalio na sljedeci problem:

1. Kada otvorim vrata, senzor na bordu ne reagira i ne prikazuje da su vrata otvorena (radi se o suvozacevim vratima)
                  2. Svijetlo na suvozacevim vratima takode kad se otvore vrata ne reagira
                  3. Sinoc odjednom sve radi ispravno, ali danas opet ne radi i imam probleme koje sam gore opisao.

Pitanje:

1. Da li se radi o senzoru da ne valja
                  2. Ili osiguracu
                  3. ili je po srijedi negdje prekid u kontaktu ili kablu

Ako je neko imao iskustvao sa ovim problemom bio bih mu zahvalan na odogovoru ili pak da mi ukaze na link gdje je citav sistem obrazlozen kako funkcionira....

Pozdrav
                  Autentik

Comment

• CDanijel76
                    CBC Veteran
                    • 11.01.2010
                    • 144
                    • Novi Sad

prvo - dobrodoslica novim clanovima ...
                    @autentik - ja imam isti-slican problem kao tvoj s tim sto se radi o vratima iza vozaca.naime - slican je zbog toga sto meni nije jos proradilo ni na minut hehehe
                    kod mene je rec o mikroprekidacu u bravi koju sad vijam i za mene treba da je sa 6 zica - posto imam senzore na vratima za auto lock varijantu (trece dugme na kartici). e sad, cena polovne bravice je od 35 do 60 eur ali mi niko nije davao garanciju da radi (bar kod ovih kojih sam pitao i da imaju) a nova je oko 70-80 eur.
                    bravu moram popraviti jer mi zena sedi sa te strane pored deteta i koristim zakljucavanje vrata pri vecoj brz od 15km/h , tako da kad izadje ne otkljucava mi sva vrata - ne detektuje izlazak iz vozila i kad hoce da udje ne moze i piz...di jer ja naravno zaboravim da ih otkljucam kad izadje ...
                    --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• vlaves2000
                      CBC Član
                      • 28.03.2010
                      • 95
                      • srbija

pozdrav, interesuje me gde se moze popraviti podizac stakla imam problem na zadnjim vratima mislim da je nesto puklo dali sajla ili neka plastika kroz koju sajla prolazi i koliko bi to kostalo
                      https://t.me/pump_upp

Comment

• zlaxx
                        CBC Član
                        • 25.12.2010
                        • 27
                        • futog

Originally posted by vlaves2000
                        pozdrav, interesuje me gde se moze popraviti podizac stakla imam problem na zadnjim vratima mislim da je nesto puklo dali sajla ili neka plastika kroz koju sajla prolazi i koliko bi to kostalo
                        Probaj sa pretrazivanjem, pisalo se dosta o tome na forumu.

Comment

• autentik
                          CBC Član
                          • 06.08.2010
                          • 11
                          • bosnia

Hvala CDanijel76 ,

A gdje se nalazi taj mikroprekidac (senzor) ili vec sta je na vratima .....
                          da vidim da nije los kontakt ......

Comment

• slavenm
                            CBC Veteran
                            • 11.10.2010
                            • 128
                            • Bijeljina

Originally posted by Cherokee_NS
                            Daj mi cenu bezolovnog kod Neskovica na onim fensi pumpama prema Sremskoj Raci
                            Danas je bila cini mi se 2.19KM ali posto ne sipam na Neskovicu i ne obracam paznju, mislim da je izmedju 2,15 i 2,19

@autentik
                            mikroprekidac je integrisan u bravicu

Comment

• max3m87
                              CBC Senator XXL
                              • 17.05.2010
                              • 531
                              • Beograd

dovezoh lagunu :-)
                              extra kao drugi auto sredili su je vrhunski... kvacilo 16x lakse nego sto je bilo i hvata lepo nisko.. menjac mi je pravio probleme kad hocu iz vise u nizu sad ulazi kao vruc noz u maslac...
                              sve su sredili lepo zapakovali cak i one nitnice su stavljali.. oprali mi auto i spolja i unutra i obradovah se, dobio sam i onu plastiku za tablice...

@danijel nova brava je 15 000 sa 4 zice pa ti vidi sa 6..

Comment

• autentik
                                CBC Član
                                • 06.08.2010
                                • 11
                                • bosnia

Originally posted by slavenm
                                Originally posted by Cherokee_NS
                                Daj mi cenu bezolovnog kod Neskovica na onim fensi pumpama prema Sremskoj Raci
                                Danas je bila cini mi se 2.19KM ali posto ne sipam na Neskovicu i ne obracam paznju, mislim da je izmedju 2,15 i 2,19

@autentik
                                mikroprekidac je integrisan u bravicu
                                Primjetio sam sljedece:

Kada sjedim na suvozacovoj strani i otvaram vrata nakon nekoliko pokusaja senzor "okine" i na bordu imam ispravno stanje, ali nakon nekoliko otvaranja vrati se na staro , senzor ne reagira i imam na bordu signalizaciju da su vrata zatvorena a u stvarnosti su vrata sirom otvorena....
                                misljenja sam da nije u pitanju senzor, jer on bi radio ili ne......

Ovako kontam da ga nesto blokira, ali pitanje je sta? !!! Valjda postoji logicno objasnjenje zasto ne "OKINE"???????!!!!!!!
                                Hvala unaprijed svima koji mi pokusaju dati logicno objasnjenje!!!!!!!

Comment

Working...
                                X