RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SDSd
    CBC Član
    • 23.06.2010
    • 49
    • Beograd
    • VW touran 1.9 tdi

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by vlaves2000
    pozdrav, interesuje me gde se moze popraviti podizac stakla imam problem na zadnjim vratima mislim da je nesto puklo dali sajla ili neka plastika kroz koju sajla prolazi i koliko bi to kostalo

jel moze neko da mi pomogne ne mogu nigde da nadjem da je pisano o ovome pominje se podizac ali se nigde ne pominje popravka izvinite i hvala
    Meni se polomio plastični deo za koji se kače krajevi 2 sajle(plave je boje ). Našao sam nekog tipa iz Niša na netu, koji prodaje setove el.podizača za veći broj marki automobila. Možeš da naručiš komplet (za lagunu košta 3000 dinara) ili pojedinačne delove. Ja sam danas dobio brzom poštom deo koji mi treba, liči dosta na originalni ali se vidi da je ,,mala privreda,, u pitanju. Njegov broj je 065 55 55 358 -Željko. Jutros sam našao i nekog tipa na Mirijevu u ulici Matice srpske 91(čini mi se da je taj broj) koji za 3000 dinara remontuje ceo podizač i montira ga. Negde sam pročitao da je tip remontovao podizač u firmi Boban sajle i da su mu polomljeni plastični deo zamenili metalnim,što je mnogo bolje rešenje. Srećno sa potragom.

Comment

• milannik
      CBC Senator XXL
      • 23.12.2004
      • 1455
      • Niš

vladaves2000,
      tebi je prijatelju pukla ova plastika:

Ralikuje se za leva i desna vrata.
      Reci makar odakle si pa da te uputimo?

Comment

• max3m87
        CBC Senator XXL
        • 17.05.2010
        • 531
        • Beograd
        • Renault LagunaII 1.8 16v

radio sam ceo dan i sad opet cekam ponedeljak da vratim auto u servis... tacnije kad stoji u leru nesto druka cuje se tuk tuk tuk tuk...kad stisnem kvacilo ne, stim sto se cuje kao da je dizel i spolja... nekad da nekad ne... kako kad.. nekad stanem ne cuje se onda stisnem i pustim kvacilo pa se cuje.. i tako... iskreno... ako nece ga poprave zovem inspekciju i to je to.. znaci ne mogu vise se nerviram.. dosta je.. bas sam i da je druk lager briga me ima za dzabe ga menjaju jer se nije ni malo cuo.. ma da sumnjam da se on tako jako cuje cak i spolja..

Comment

• vlaves2000
          CBC Član
          • 28.03.2010
          • 95
          • srbija

na relaciji valjevo - novi sad
          https://t.me/pump_upp

Comment

• opara
            CBC Početnik
            • 07.03.2011
            • 7
            • Zemun

I dalje sam u potrazi za lagunom.Nista novo sve koje sam gledao su toliko lose ili su moji kriterijumi veliki.Ni sma ne znam sta da radim.

Comment

• sjstephy91
              CBC Veteran
              • 28.11.2010
              • 143
              • Beograd- Srbija

Originally posted by max3m87
              radio sam ceo dan i sad opet cekam ponedeljak da vratim auto u servis... tacnije kad stoji u leru nesto druka cuje se tuk tuk tuk tuk...kad stisnem kvacilo ne, stim sto se cuje kao da je dizel i spolja... nekad da nekad ne... kako kad.. nekad stanem ne cuje se onda stisnem i pustim kvacilo pa se cuje.. i tako... iskreno... ako nece ga poprave zovem inspekciju i to je to.. znaci ne mogu vise se nerviram.. dosta je.. bas sam i da je druk lager briga me ima za dzabe ga menjaju jer se nije ni malo cuo.. ma da sumnjam da se on tako jako cuje cak i spolja..
              Max druze, dok razmisljas o tvojom, razmisli malo i o mom problemcicu... Naime, moja je dizel, i opet se ne cuje tuk tuk tuk, cisto da znas..
              Nego rekose mi da si poznavalac sijalica. Gde mogu da nadjem bele, ali kristalno bele sijalice, xenoni mi ne trebaju.. Ako znas pomagaj..
              RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

• milannik
                CBC Senator XXL
                • 23.12.2004
                • 1455
                • Niš

na relaciji valjevo - novi sad
                Zotin, Lozionicka ulica, Novi sad

Comment

• max3m87
                  CBC Senator XXL
                  • 17.05.2010
                  • 531
                  • Beograd

pojma nemam stvarno.. imas sigurno u shop investu... tamo svega ima..
                  nisam hteo da vredjam niti da omalovazavam iciji auto, jednostavno ne znam kako da opisem i ne mislim na renault diesel nego ko oni raspadi strasno..
                  bilo je ono drzi vodu dok majstori odu... poz

Comment

• sjstephy91
                    CBC Veteran
                    • 28.11.2010
                    • 143
                    • Beograd- Srbija

Ok, hvala pokusacu..
                    Ma opusti se, nismo se uvredili.. Ionako se nasi dizeli pokazase bolje od benzinaca..
                    O do skoro bih ubio za benzinca..
                    Eee sad sam se nesto setio za taj tvoj problem, Sta si rekao da su ti menjali kvacilo???
                    RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

• mupe
                      CBC Senator XXL
                      • 05.10.2006
                      • 822
                      • bg
                      • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by opara
                      I dalje sam u potrazi za lagunom.Nista novo sve koje sam gledao su toliko lose ili su moji kriterijumi veliki.Ni sma ne znam sta da radim.
                      Ne čudi me to što kažeš... Sa ovakvim cenama polovnih automobila, ne može se ni očekivati da budu u dobrom stanju. Juče sam na putu kroz Mađarsku i od granice do BG video puno automobila sa zoll tablama. Većina već na prvi pogled izgledaju kao krševi. Pretpostavljam da će nakon malo doterivanja biti prodati sa čuvenih 130.000km i vozila baba vikendom samo na pijacu.

Comment

• max3m87
                        CBC Senator XXL
                        • 17.05.2010
                        • 531
                        • Beograd

da menjali su lamelu korpu i poluosovinu levu celu komplet...
                        sad upalih auto i podigo haubu cisto da bacim pogled kad ono motor radi napred nazad samo sto ne izadje iz haube.. znaci havarija... sutra ranom zorom u servis ima da ga vrate kako je i bilo znate i sam da sam konstanto pisao da me zadivljuje sto se ne cuje.. znaci bas sam besan

Comment

• slavenm
                          CBC Veteran
                          • 11.10.2010
                          • 128
                          • Bijeljina

Max imas moju potpunu podrsku, i ja se ponosim time sto se moja benzinka ne cuje ni malo dok radi (naravno dok se ne primaknes skroz napred pa oslusnes) nedaj se i istraj u tome

Comment

• max3m87
                            CBC Senator XXL
                            • 17.05.2010
                            • 531
                            • Beograd

iskreno znaju i majstori tamo sam odrzavao auto od kako sam kupio, znaci zna i drug udjemo u radionicu i kaze majstor otvori haubu i tek kad je drug digao haubu skapirao je da radi... ne lazem zivota mi.. znaci ne dam da me neko tamo pravi budalom ima sve da srede.. ne interesuje me... poz.. Hvala

Comment

• saxphotos
                              CBC Član
                              • 02.05.2009
                              • 74
                              • Uzice

Prethodni problem sa lupanjem pozadi ce biti reshen u utorak u pitanju su selen blokovi (6600din sa nekim popustom za kesh) +ruke
                              Sad me zanima jos jedna stvar gde se nalazi prekidac za parking senzore i koliko mu je tesko pristupiti. Laguna poseduje fabricke Parking senzore medjutim ne rade. Kad ubacim u rikverc nema nikakvog signala... Da li je jos neko imao problema sa parking senzorima? Sta jos moze da bude problem osim tog prekidaca?
                              I da napomenem rikverc svetla rade normalno ( video sam u ranijim postovima da je nekome bio problem u osiguracu koji je zajednicki za senzore i r.svetla)

Comment

• mupe
                                CBC Senator XXL
                                • 05.10.2006
                                • 822
                                • bg
                                • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Ja sam imao problem sa parking senzorima, ali drugačiji. Jedan od senzora nije radio, pa sam pri ubacivanju u rikverc dobijao signal da su senzori neispravni i deaktivirani (bip-biiiip). U tvom slučaju, pretpostavljam da ti se pokvario piezo biper. Druga i komplikovanija varijanta je sama centrala senzora. Biper se nalazi ispod tapacirunga sa leve strane prtljažnika i relativno je lako doći do njega. Mislim da je neko od članova ovde ili na reno forumu imao problem da pronađe novi biper, ali ga je na kraju našao.

Možda ne bi bilo loše da odeš na dijagnostiku pre nego što počneš da tražiš delove, da vidiš da li ima nekih registrovanih grešaka u vezi sa senzorima.

Comment

Working...
                                X