RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • saxphotos
    CBC Član
    • 02.05.2009
    • 74
    • Uzice

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Da li kod laguna postoji memorisanje polozaja retrovizora? Meni se oba retrovizora vracaju u neki polozaj koji mi ne odgovara.
    Testirao sam ih namestim kako mi odgovara, potom sklopim i rasklopim i sve ok al kad malo duze ne vozim oni se pomere u neki svoj polozaj. Pomeraju se bez obzira dal su sklopljeni ili ne posle gasenja auta.

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Pokusaj da ako imas el. podesiva sedista i dugme memory na njima pritisnes to isto kad podesis retrovizore onako kako ti odgovaraju.

Comment

• saxphotos
        CBC Član
        • 02.05.2009
        • 74
        • Uzice

Originally posted by markofpi
        Pokusaj da ako imas el. podesiva sedista i dugme memory na njima pritisnes to isto kad podesis retrovizore onako kako ti odgovaraju.
        Nisu el.podesiva sedista.

Comment

• CDanijel76
          CBC Veteran
          • 11.01.2010
          • 144
          • Novi Sad

@saxphotos meni se desava da se retrovizori ne vrate skroz u normalan polozaj i to sam mislio da pogledam da nije neka prljavstina usla u deo gde se rotira. ja retko vozim auto pa mi dugo stoje zatvoreni retrovizori - zato sam i rekao da se ne vrate u normalu....
          --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• max3m87
            CBC Senator XXL
            • 17.05.2010
            • 531
            • Beograd
            • Renault LagunaII 1.8 16v

a jel ste probali da stisnete onaj dzoistik u srednjem polozaju tj. ga gurnete jer ima kao dugme kod mene tako pamti i vraca na ono kako je nastelovano.. probajte

Comment

• saxphotos
              CBC Član
              • 02.05.2009
              • 74
              • Uzice

Originally posted by max3m87
              a jel ste probali da stisnete onaj dzoistik u srednjem polozaju tj. ga gurnete jer ima kao dugme kod mene tako pamti i vraca na ono kako je nastelovano.. probajte
              Pokushao sam i to al nista moguce da dugme ne radi ili nisam dobro pritisnuo/dovoljno dugo. Oko 9 idem da ga pokupim od majstora (zamena selena) i pregled pa cu probati opet da stisnem.

Comment

• markofpi
                CBC Senator XXL
                • 27.07.2006
                • 1552
                • Bezanijska Kosa

Kako niko nije imao sta da kaze vezano za xenon sijalice reci cu da sam danas na pumpi sipao 30l goriva + jos nekih 15l je vec bilo u rezervoaru. Pre toga sam kupio i sipao Wynns InjectorCleaner, a kako me sutra ocekuje put od nekih 500km videcu hocu li ista primetiti. Inace prvi put koristim aditive tako da cu javiti neki svoj subjektivan utisak.

Comment

• cale
                  CBC Senator
                  • 22.03.2009
                  • 297
                  • Backa Topola

pa kako mislis da uzmes polovne xenone, to ti je kao da kupujes zimske cipele bez djona. Inace ih treba, po pravilu ,menjati u paru. Imas na netu koliko hoces D2R sijalica ja sam za Philips.
                  NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• hope
                    CBC Senator
                    • 03.06.2010
                    • 212
                    • ca

Kako niko nije imao sta da kaze vezano za xenon sijalice reci cu da sam danas na pumpi sipao 30l goriva + jos nekih 15l je vec bilo u rezervoaru. Pre toga sam kupio i sipao Wynns InjectorCleaner, a kako me sutra ocekuje put od nekih 500km videcu hocu li ista primetiti. Inace prvi put koristim aditive tako da cu javiti neki svoj subjektivan utisak.
                    ne znam sta zelis da osetis,ali ti si sipao cistac injektora a ne aditiv,to ti je kao da sipas kalgonit u masinu za pranje vesa i ocekujes neku reakciju ,a sa povremenim sipanjem cistaca injektora dobijas duzi vek istih,ali to ne mozes primetiti u voznji.

Comment

• sloboleon
                      CBC Početnik
                      • 23.03.2011
                      • 2
                      • sombor

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi 120 KS - kakva su vasa isustva ?

Originally posted by mupe

Pre nego što daš kontakt (tj. pre ubacivanja kartice) stisni i drži dugme za board computer na desnoj ručici. Dok držiš dugme, ubaci karticu. Time si instrument tablu ubacio u servisni mod. Pristiskaj dalje desno dugme i dobićeš razne informacije, od kojih je najvažniji jedan ekran na kojem, ako je sve ok, treba da stoji "----". Ako postoji zabeležena neka greška, pisaće neko slovo, na primer "--h-". Na žalost, izgubio sam negde tabelu za dešifrovanje ovih kodova, ali to ti je dobar izgovor da posetite servis i uradite pravu dijagnostiku.

Iz ovog moda se izlazi izvlačenjem kartice.
                      pozdrav svima ,da se predstavim ja sam Slobodan iz Sombora sam i od skora vozim lagunu 1,9dci 2005 god ono sto me zanima a mislim da ovde mogu da nadjem odgovor.
                      Uradio sam ovo gore navedeno i neka slova su bila na displeju ima li ko tu tabelu cisto da znam sta koje slovo znaci tj. sta je radjeno. I nikako ne mogu da skontam koji mi je model lagune pa ako ima neka caka da to provalim. Unapred hvala a za sada toliko mislim da cu ja joooos malo dosadjivati,daj boze da nemam potrebe za tim ali.....

Comment

• markofpi
                        CBC Senator XXL
                        • 27.07.2006
                        • 1552
                        • Bezanijska Kosa

Originally posted by hope
                        ne znam sta zelis da osetis,ali ti si sipao cistac injektora a ne aditiv,to ti je kao da sipas kalgonit u masinu za pranje vesa i ocekujes neku reakciju ,a sa povremenim sipanjem cistaca injektora dobijas duzi vek istih,ali to ne mozes primetiti u voznji.
                        Ok, mozda sam se pogresno izrazio. A sto se tice toga sta eventualno zelim da osetim....iskreno ne ocekujem nista ali cu svakako ukljuciti sva cula. Mozda bolje primanje gasa, manje dima na izduvu kod naglog ubrzanja ili nesto tako. Uglavnom sipao sam jer sam se vodio time da nece skoditi, a cim ne skodi znaci da koristi!
                        Sto se tice xenon sijalica, dobih sledecu informaciju:
                        Kinezi su 20-30e, trajace 20-30.000km.
                        Kinezi na kojima pise OSRAM su 40-50e, trajace isto kao i prethodne.
                        OSRAM su 80e i trajace oko 100.000km.

Comment

• Cherokee_NS
                          CBC Senator XXL
                          • 08.02.2009
                          • 802
                          • Novi Sad

Ja ne kontam ko daje radni vek sijalica u kilometrima? Valjda pravilnije po satima
                          Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• max3m87
                            CBC Senator XXL
                            • 17.05.2010
                            • 531
                            • Beograd
                            • Renault LagunaII 1.8 16v

Imam jedno pitanje ne vezano za tip model i marku automobila.. Zbog cega kola sve mogu da tresu u leru... Poz

Comment

• gogi11
                              CBC Senator XXL
                              • 26.10.2009
                              • 790
                              • Sever Srbije - Novi Sad

U glavnom i najcesce zbog losih drzaca motora,los zamajac (ako ga ima i ako je los),ako motor radi lose tj npr.na 3 cilindra (kod benzinaca kada je bombina u kvaru)...

Comment

• slavenm
                                CBC Veteran
                                • 11.10.2010
                                • 128
                                • Bijeljina

@sloboleon
                                po 100000000 put koristi search samo u ovoj temi spomenuta je ta tabela sigurno 20 puta!

Comment

Working...
                                X