RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi 120 KS - kakva su vasa isustva ?

Kako da zamenim sijalicu u pretencu kod suvozaca!?? U uputstvu nista ne pise, a ja nigde ne vidim gde mogu zavuci srafciger ili otkaciti zabice pa molim za help!?

Comment

• mupe
      CBC Senator XXL
      • 05.10.2006
      • 822
      • bg
      • Laguna 3 GT 2.0T 205

Nisam probao, ali mislim da se ta sijalica jednostavno menja kada se izvadi ceo pretinac napolje. On je predviđen za lako vađenje (iza njega je filter klime). Jednostavno se otkače žabice (može i jedna po jedna) nekim šrafcigerom i pretinac se izvuče. Posle toga kućište sijalice ostaje potpuno slobodno i verujem da ćeš se lako snaći.

Comment

• Car
        CBC Senator XXL
        • 07.07.2005
        • 900
        • Beograd

Tu ima i jedan torx srafcic...

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

Moracu sutra da pogledam kako to da skinem, nadam se da je jednostavno.

Primetih pre neki dan kad sam isao do Po klima je bila ukljucena non stop i u jednom trenutku iz ventilacionih otvora, pogotovo iz ona dva na sredini poceo da izlazi kao svetli dim....kako da objasnim kao kad otvorite zamrzivac i pocne da izlazi uzled razlike u temperaturi kao dim svetle boje. Jel to normalno ili!??

Comment

• mupe
            CBC Senator XXL
            • 05.10.2006
            • 822
            • bg
            • Laguna 3 GT 2.0T 205

Nije mi se tako nešto desilo ni na jednom autu koji sam vozio ili u kom sam se vozio, a da je imao klimu...

Comment

• Car
              CBC Senator XXL
              • 07.07.2005
              • 900
              • Beograd

Meni se to desilo na laguni jednom, pre nekih 3 god. Nikad nisam skapirao u cemu je fora, ali me bas iscimalo. Ista situacija kakvu opisuje markofpi.

Comment

• markofpi
                CBC Senator XXL
                • 27.07.2006
                • 1552
                • Bezanijska Kosa

Nisam umeo slikovitije da objasnim ili da upotrebim neke druge reci ali stvarno je tako bilo. Probajte kod kuce da otvorite zamrzivac i videcete reakciju nagle promene temperature, izlazice kao neka ledena para tj. dim. Ne smrdi, samo je hladno! Eto, to mi se desilo 1-2 puta do sada pa sam se kao sto Car kaze iscimao oko toga. E sad mozda ima veze to da nas je u kolima bilo cetvoro i da je napolju bilo vruce i sparno vreme.

Kad smo vec kod klime da li postoji neka zastita od pregrevanja kompresora!? Na primer kad je napolju bas vruce toplota prodire u unutrasnjost vozila i klimi treba bas dosta vremena aktivnog rada da odrzava zadatu temperaturu,a kako i nasa tela greju onda je posao jos tezi. To ce reci da kompresor non stop radi, a moje lajcko poznavanje svega toga kaze da kompresor treba malo da odahne tj. da prestane da radi neko vreme.

Da li je nek od vas ubacivao led diode umesto sijalica!? Konkretno mislim na poziciona svetla, svetla za osvetljenje tablice i eventualno migavce pozati. Znaci nista se ne prepravlja jer sve vec postoji npr. ima grlo ali umesto vlakna su led diode, isto i za sijalice koje osvetljavaju reg. tablicu istog oblika samo umesto vlakna imaju plocu sa tri diode. meni sve ovo mnogo lepse izgleda, a i opste je poznato da led diode trose nekoliko puta manje struje.

Comment

• Car
                  CBC Senator XXL
                  • 07.07.2005
                  • 900
                  • Beograd

Nece kompresoru nista biti od rada, kod manuelnih klima radi stalno bez gasenja. Sto se pregrevanja tice, koliko ja znam, ako iz nekog razloga kondenzator pocne da se pregreva (zaprljan, ostecen itd.), tad ce i kompresor da se ugasi.

Evo ga i objasnjenje ovog "dima" iz klime.

Comment

• markofpi
                    CBC Senator XXL
                    • 27.07.2006
                    • 1552
                    • Bezanijska Kosa

Lepo kaze nick CAR! Osim ako se ne cita kao 'kar'
                    Hvala na objasnjenju, sad cu biti miran ako mi se to ubuduce desi!

Jos jedno pitanje....tamo gde se sipa tecnost za pranje vetrobrana kada otvorim onaj zuti poklopac na onom uskom plasticnom grlu ima utisnuto i pise 6.5l i 3.5l, pa sad ne znam koliko zaista staje u tu posudu!?? Ili je mozda ista podeljena u dva dela!?

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

Znaci ni vama nije jasno ovo sa rezervoarom tecnosti vetrobranskog stakla

Ima li neko savet kako da zamenim prednje poziciono svetlo i levom faru (ista strana gde je i akumulator)!?? Znaci mesta skoro da ne, treba skinuti plasticnu kapu za koju ne znam koliko duboko ulazi u far pa samim tim ni da li cu imati dovoljno prostora da je skinem. Onda ima neki kao usis, bem li ga staje lici kao da duva vazduh u far direktno + akumulator.

Comment

• loki
                        CBC Početnik
                        • 11.08.2009
                        • 1
                        • Beograd

Lagune koje imaju pranje prednjih svetla imaju rezervoare 6l a one bez oko 3-4

Comment

• Car
                          CBC Senator XXL
                          • 07.07.2005
                          • 900
                          • Beograd

@markofpi
                          Nije velika ta kapa, a da ima malo mesta - bogami ima. Bas je pipav posao... Odradi to negde na suncu, u toku dana, cisto da imas vise svetla, tesko je samo prvi put.

Comment

• markofpi
                            CBC Senator XXL
                            • 27.07.2006
                            • 1552
                            • Bezanijska Kosa

Proradila sijalica, nisam ni morao da je menjam. Izgleda da je neki kontakt u pitanju.

Comment

• markofpi
                              CBC Senator XXL
                              • 27.07.2006
                              • 1552
                              • Bezanijska Kosa

E ovako...jedno vreme sam vam se zalio da mi se pri startovanju motora pali upozorenje za akumulator. Kada sam isao kod Nese u servis da mi zameni neko crevo pitao sam ga i za to, covek je pogledao indikator na akumulatoru i reko da je sve ok jer sam mu prethodno napomenuo da se to upozorenje ne pali svaki put vec da mi se desilo 2x. I tako ja poslusam nesu i nista ne diram i sve super do sinoc. Nisam vozio auto par dana, startovao motor, otisao do pekare koja je 500m od mene, ugasio motor. uzeo hleb, startovao motor, dosao do kuce, opet ugasio motor i hleb odneo matorcima. Seo opet u auto da idem dalje po svom planu i 3x opet upalim i tad izadje upozorenje. Vozio sam do banovog, tamo bio kod drugara, u povratku nisam imao problema. veceras da odem po sestru, startujem motor kad ono opet upozorenje. Znaci razmisljam, ili se akumulator ne puni dovoljno ili je isti na izdisaju ili je to samo elektronika poludela usta sumnjam. Pimetio sam da prilikom svake voznje u lokalu gde u kratkom vremenskom intervalu vise puta startujem motor dolazi do pomenutog upozorenja. Mozda gresim ali eto kad u glavi sto kazu vratim film unazad i uporedim sa ovim sada otprilike je tako. Ili kad ne vozim auto par dana. Da napomenem da je akumulator neki Renaultov plave boje sa indikatorom po kome ispada da je sve ok (zelene je boje). Video sam da na njemu tj. na nalepnici pise 09/08 samo ne znam jel to preporuceno vreme od strane fabrike kad ga treba zameniti ili kad je proizveden, slova pored te brojke su se malo izlizala!??
                              Sutra planiram da odem kod nekog elektricara da mi proveri punjenje pa ako neko zna nekog na Nbg-u nek kaze.
                              A sad odo na temu 'Koji akumulator' da se posavetujem!

Comment

• Car
                                CBC Senator XXL
                                • 07.07.2005
                                • 900
                                • Beograd

Ako se dobro sećam, na tom renault akumulatoru piše datum, ali je to krajnji rok do kog akumulator treba da se ugradi u auto, tj. ne bi smelo nakon toga. Nisam video da je na mom pisalo kad je proizveden, mada nisam ni zagledao nešto posebno. Meni su isto rekli da je akumulator dobar, pa me je skoro ostavio u centru grada, nije hteo ni da zavergla.

Inače, meni je ta lampica sa slikom akumulatora svetlela kad je riknuo alternator, palila se tačno na određenom broju obrtaja, nešto tipa 2800-2900 ako se dobro sećam, a ispod ili iznad toga nije svetlela.
                                NIšta, pravac kod nekog električara, možda u servisu gde održavaš auto mogu da ti preporuče nekog...

Comment

Working...
                                X