RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi 120 KS - kakva su vasa isustva ?

Ja sam se sinoc prvi put u zivotu vozio u Laguni II. Auto je od jednog drugara, kupljen pre dve god., a proizveden 2004god. Rekao bih da ima de lux privilege opremu. Znaci polukozna sedista, kozni volan i rucica menjaca, 1.9dci, navigacija, alu felne 17''... Auto je udoban, veoma ocuvan, prostran, lep...ma odusevio me! Inace kada ga je kupovao na satu je bilo 115k km, a sada ima 200k km i na motoru nista nije radjeno osim redovnih servisa! Imao je jedan problem sa elektronikom za koju se kasnije ispostavilo da su u pitanju samo losi kontakti i sa turbinom za koju su utvrdili da je nesto zabagovala jer kad su je skinuli sve je bilo ok, vratili je na mesto i sve bilo normalno.
    Auto je kupljen na Ekabo auto placu, a ako znate jos neki sa dobrim Lagunama, a da nije malopre naveden ili Integra recite ))

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Jel ovo moguce:

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... DCI/115335

Znaci coveku je ili hitno za pare ili ima neku manu!??

Comment

• Vlada_nbgd
        CBC Senator XXL
        • 11.09.2005
        • 1066
        • Novi Beograd/Topcider
        • ford focus sport pack

viewtopic.php?f=360&t=37572&p=647206&hilit=laguna# p647206

Kao sto vidis moguce je,mada i meni deluje neverovatno.
        FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

Stvarno neverovatno, a primetio sam u poslednjih 10-tak dana! Zna li se globalno sta sve dolazi za zamenu na 200k km!??

Comment

• Car
            CBC Senator XXL
            • 07.07.2005
            • 900
            • Beograd

Nista ako je sve ispravno. Pogotovo sto je stvarna kilometraza uvek diskutabilna.

Comment

• markofpi
              CBC Senator XXL
              • 27.07.2006
              • 1552
              • Bezanijska Kosa

Da li je 1.8 16v dovoljno snazan za jednu lagunu!?? Da li postoji neki problem pri ugradnji tng-a, i da li lagune koje dolaze sa fabrickim plinom (ako ga uopste i ima) imaju atest ili to mora ovde da se radi!?

Comment

• lakilucano
                CBC Senator XXL
                • 31.08.2007
                • 421
                • Bezanijska kosa

Originally posted by markofpi
                Da li je 1.8 16v dovoljno snazan za jednu lagunu!?? Da li postoji neki problem pri ugradnji tng-a, i da li lagune koje dolaze sa fabrickim plinom (ako ga uopste i ima) imaju atest ili to mora ovde da se radi!?
                Ja imam 1.6 16v i sasvim ja dovoljno za nju odlicno povuce kad zatreba a i za registraciju je manje para
                a sto se tice gasa mora svaki da ima nas atest (tako su mi rekli).
                bolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
                Ne predaj se nikad,osim kad moraš.

Comment

• malivuk406
                  CBC Senator XXL
                  • 04.04.2007
                  • 490
                  • Nbg

imam gore pomenutu, samo ph2, lux privilege, kraj 2005. godine...
                  kupljena u septembru sa 82k, sad ima 111... nikakvih problema nije bilo, samo redovan servis...
                  auto je stvarno odlican, sa vise opreme nego sto ti treba, vrlo startan, brz, menjac je odlican, jako udoban... i generalno je ph2 bolje uradjena od ph1, + su sredjeni svi problemi...
                  iskreno, laguna mi nije bila ni u peti kad smo menjali auto, al nismo pogresili...

Comment

• markofpi
                    CBC Senator XXL
                    • 27.07.2006
                    • 1552
                    • Bezanijska Kosa

Ipak ce biti ph1 jer se mogu naci za 7k eur. E sad meni sa tim cenama tek sada nista nije jasno jer prosto ne znam sta je realno. Vidite 2 identicna auta, a razlika i po 1000eur. Naravno podrazumeva se pregles, dijagnostika, istorija vozila i sl. ali opet na osnovu cega nekom spustiti cenu i kako znati koliko!??

Comment

• mupe
                      CBC Senator XXL
                      • 05.10.2006
                      • 822
                      • bg
                      • Laguna 3 GT 2.0T 205

Budi siguran da postoji razlog za nisku cenu. Dok sam tražio sebi lagunu, nagledao sam se krševa... na kraju sam kupio jednu koja je bila nešto skuplja od prosečnih, ali u daleko boljem stanju. I majstor je kasnije (da, nisam je vozio na pregled) potvrdio da sam dobro ubo. Otvori sve oči koje imaš (i svoje i tuđe) i pokušaj da nađeš mogućnost da proveriš kilometražu i urađene servise na osnovu broja šasije u nekom ovlašćenom servisu.

Comment

• markofpi
                        CBC Senator XXL
                        • 27.07.2006
                        • 1552
                        • Bezanijska Kosa

I gde si na kraju kupio i kako si dosao do zakljucka da je ok!?
                        Ma iz mog dosadasnjeg informisanja shvatam da ni odlazak kod majstora pa cak i dijagnostika nije 100% pouzdana da ne kupujes neki krs.

Comment

• mupe
                          CBC Senator XXL
                          • 05.10.2006
                          • 822
                          • bg
                          • Laguna 3 GT 2.0T 205

Kupio sam je od nekog čoveka koji ju je dovezao iz Holandije. Nema nikakav plac. Imao je samo ovu lagunu i jedan focus koji je registrovao na sebe kasnije... Sa polovnim autom nikad nisi 100% siguran da si pogodio dobar primerak. Ja sam se jednostavno rukovodio sopstvenim osećajem, uz napomenu da imam mogućnost da vrlo često vozim razne nove automobile, pa mi je ipak nešto lakše da primetim kada je auto dobro očuvan.

I da... Ima još nešto što možeš sam da uradiš, a pri tome ćeš i da malo naplašiš prodavca ako pokušava da nešto uvali.

Pre nego što daš kontakt (tj. pre ubacivanja kartice) stisni i drži dugme za board computer na desnoj ručici. Dok držiš dugme, ubaci karticu. Time si instrument tablu ubacio u servisni mod. Pristiskaj dalje desno dugme i dobićeš razne informacije, od kojih je najvažniji jedan ekran na kojem, ako je sve ok, treba da stoji "----". Ako postoji zabeležena neka greška, pisaće neko slovo, na primer "--h-". Na žalost, izgubio sam negde tabelu za dešifrovanje ovih kodova, ali to ti je dobar izgovor da posetite servis i uradite pravu dijagnostiku.

Iz ovog moda se izlazi izvlačenjem kartice.

Comment

• markofpi
                            CBC Senator XXL
                            • 27.07.2006
                            • 1552
                            • Bezanijska Kosa

Hvala za ovaj savet, imacu u vidu posto preko vikenda planiram otici da vidim jednu lagunu. Sad sam ej bas trazio na polovni automobili ali je ne mogu naci. Inace 2003god., limuzinska izvedba, 1.9dci 120ks, pise da je presla 126k km, trula visnja metalik.....fino deluje! Ako se setis jos nekog korisnog saveta koji bi lajk mogao da licno primeni obavezno napisi, takodje i sifre tih eventualnih gresaka na bord kompjuteru. Da li je moguce utvrditi realnu/starnu km na laguni!?

Comment

• mupe
                              CBC Senator XXL
                              • 05.10.2006
                              • 822
                              • bg
                              • Laguna 3 GT 2.0T 205

Moguće je sa brojem šasije kod ovlašćenog servisa dobiti podatak o poslednjem obavljenom servisu (kod ovlašćenog servisera) - datum i trenutnu kilometražu. To je najčešće dovoljno da stekneš utisak o realnoj kilometraži.

Obavezno pogledaj da li je turbo umašćen, da li ima ulja ispod turbine i napred na crevima interkulera. Ako imaš, ponesi neku manju baterijsku lampu, biće ti lakše.

Comment

• markofpi
                                CBC Senator XXL
                                • 27.07.2006
                                • 1552
                                • Bezanijska Kosa

Glupo pitanje sa jene, a logicno sa druge strane posto sam do sada vozio samo lade i jugice da li bi ti bio problem da sa neta skines neku sliku motornog prostora lagune sa pomenutim agregatom i obelezis gde se nalazi turbina!?

Comment

Working...
                                X