RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • johhny
    CBC Član
    • 07.02.2010
    • 14
    • Beograd

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

@nesa981
    imao sam identican problem pre 2 godine, stop lampica i akumulator, u pitanju je bio regler. Uradjen je remont tog reglera i stavio sam nov akumulator. Mozda je tvoj akumulator ok, pa ne moras da menjas. Uglavnom to je sve ukupno bilo oko 200evra, sa tim da je akumulator negde oko 70-80.

@opara
    ovo je sa foruma, nadam se da ce ti pomoci
    ako vam se pojavi slovo "t" imate problema kod "Einspritzunga" i to onog koji je min 4 sekunde bio javljen kao greska.
    ako vam se pojavi slovo "J" pokazuje problem kod dostave goriva tj napajanje gotivom (obicno je to problem kontakta tj kada je vrednost otpora duze od 100s izvan 6-350 Ohma)
    ako vam se pojavi slovo "d" imate problema kod "Einspritzanlage"
    ako vam se pojavi slovo "h" imate problema sa pokazivacem tj meracem ulja (Otpor mu mora biti izmedju 6 i 20 Ohma)

Comment

• Krema
      CBC Član
      • 26.04.2010
      • 77
      • Novi Beograd
      • Laguna II 1.9 dCi

Originally posted by minge
      Ima li neko kakav komentar vezano za moj problem?
      Teraj drugar slobodno. Ako se pojavi opet onda tek idi na dijagnostiku i kod majstora.

Comment

• Plavke
        CBC Član
        • 11.05.2010
        • 47
        • Nova Pazova
        • Renault Laguna II 1.6

Može i tako, mada bi bilo dobro barem poništiti sve prethodne greške, da bi kasnije bilo lakše utvrditi tačno koji je problem izazvao kvar.

Comment

• Plavke
          CBC Član
          • 11.05.2010
          • 47
          • Nova Pazova
          • Renault Laguna II 1.6

Da ne malerišem, nadam se da neće biti nikakvih kvarova

Comment

• Nesa981
            CBC Član
            • 07.09.2010
            • 11
            • Smederevo

Originally posted by johhny
            @nesa981
            imao sam identican problem pre 2 godine, stop lampica i akumulator, u pitanju je bio regler. Uradjen je remont tog reglera i stavio sam nov akumulator. Mozda je tvoj akumulator ok, pa ne moras da menjas. Uglavnom to je sve ukupno bilo oko 200evra, sa tim da je akumulator negde oko 70-80.

@opara
            ovo je sa foruma, nadam se da ce ti pomoci
            ako vam se pojavi slovo "t" imate problema kod "Einspritzunga" i to onog koji je min 4 sekunde bio javljen kao greska.
            ako vam se pojavi slovo "J" pokazuje problem kod dostave goriva tj napajanje gotivom (obicno je to problem kontakta tj kada je vrednost otpora duze od 100s izvan 6-350 Ohma)
            ako vam se pojavi slovo "d" imate problema kod "Einspritzanlage"
            ako vam se pojavi slovo "h" imate problema sa pokazivacem tj meracem ulja (Otpor mu mora biti izmedju 6 i 20 Ohma)
            hvala druze johhny

Comment

• opara
              CBC Početnik
              • 07.03.2011
              • 7
              • Zemun

Da li je pametno uzeti auto iz Austrije.Imam prijatelja koji radi tamo i sin mu je mehanicar u Austriji i nudi mi se da mi ucini uslugu da mi doveze lagunu iz Austrije.A ja sam cuo da su tamo losa kola limarijski i na motorima da korozija hvata cesce nego u drugim drzavama jer bacaju mnogo soli na njihove puteve.|E sad zanima me koliko je to tacno jer mi je to dobra kombinacija za kupovinu auta jer jednostavno hoce da mi ucini uslugu nece da zaradi na meni pri tom mu je sin automehanicar koji radi tamo.Naglasavam ne idem na tu varijantu sto jeftinije a pordjem nego sto sigurnije.

Comment

• sjstephy91
                CBC Veteran
                • 28.11.2010
                • 143
                • Beograd- Srbija

Ako je covek mehanicar, znaci da se razume, jos ti je i prijatelj i nece ti uzeti neki krsh.. Pa ne verujem da ta so nesto preterano utice na lagune, one imaju pocinkovanu karoseriju i makar su na to imune, ako vec ne na one ``decje bolesti``.. Moj savet ti je da bolje da ti on doveze iz Austrije, nego da kupis ovde na placu, jer ih dovoze iz Italije, gde im se obicno uradi po 1 servis na svakih 150000km.. Dobro malo sam preterao, ali sigurniji su Austijanci.. Odluka je na tebi..
                RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

• opara
                  CBC Početnik
                  • 07.03.2011
                  • 7
                  • Zemun

Sad sam gledao jednu lagunu 2004 god dovezena iz Francuske na njoj su francuske table.Ocarinjena i placen pv.Lik je cenio 5000 a supistio je u startu kako sam ga pitao koja je cena na 4500.Auto lepo izgleda ima sve od opreme i navigaciju pored toga.Sva elktronika na njoj radi motor ne ispusta crni dim ne trese kad je na leru ogibljenja izgledaju kao nova.Ulje nema nigde a nije motor pran pre toga.Presla je 138000km.Dovezao je decko na tockovima iz PAriza.I pokazuje mi saobracajnu da je auto presao tehnicki pregled u Francuskoj jer drugacije nije mogao da izadje iz zemlje jer kako on kaze Francuzi nemaju te probne tablice.A u saobracajnpoj stoji da je tehnicki pregled do 2012 godine.Malo je na zadnjem blatobranu udarena ali vise kao izgrebana i na krov gde je GPS sistem ulubljenje ide u spic kao da je palo nesto na nju.Na bord kompjuteru mi pokazuje slova T i H kad ga ubacim u status mod.Ja sam dobio sta znace ta slova ali mi treba dodatno objasnjnje za to u prevodu da mi prevede neko na prost jezik i vase misljenje za ovu lagunu

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

pa dobro, jel toliko tesko malo citati sta drugi pisu? pa samo na prethodnoj strani u dva posta su objasnjenja oznaka.
                    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• mdarko
                      CBC Član
                      • 18.02.2011
                      • 30
                      • Banja Luka

Ljudi ne radi mi grijanje u Lagune. Kada uključim grijanje duva samo hladno, šta bi moglo biti?

Comment

• max3m87
                        CBC Senator XXL
                        • 17.05.2010
                        • 531
                        • Beograd
                        • Renault LagunaII 1.8 16v

na obe strane ili ne jednoj...
                        moze bude 100 stvari od motora, do motorica pa sve do kompa sto odredjuje automatsku klimu ako imas automatsku dvozonsku klimu... tako da svakako moras u servis...

Comment

• mupe
                          CBC Senator XXL
                          • 05.10.2006
                          • 822
                          • bg
                          • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by opara
                          Da li je pametno uzeti auto iz Austrije.
                          Pre nešto manje od godinu dana sam bio u Austriji, u Gracu. Iz čiste radoznalosti sam obišao dva auto placa koja su mi bila usput, da vidim cene i kakvi su im automobili. Ostala su mi dva utiska - svi automobili su bili izakani do iznemoglosti, a pri tome i preskupi. Zaista ne mogu da garantujem da je to opšti slučaj, jer sam samo ta dva placa video, ali je i jedno i drugo bilo baš upadljivo, pogotovo cene.

Comment

• opara
                            CBC Početnik
                            • 07.03.2011
                            • 7
                            • Zemun

Zato sto tamo kola koja vrede imaju cenu a oni ta kola koja kupe ne cuvaju u garazi nego gaze samo a ne vode racuna toliko o njima jer znaju da ce moci da kupe drugi i j.... se za taj koji trenutno voze.

Juce mi se desi neverovatna stvar.Dodjem kuci posle pogledane jedne lagune i odem na net da vidim ima li jos koja u Bg da odem da pogledam.Vidim ima jedna na nasim tablama u oglasu lik napisao perfektna nema ulaganja itd.Zovnem ga pitam gde se nalazi on u mom komsiliku, ne bude mi tesko odem da pogledam i vidim auto u perfektnom stanju.Ogreban nigde motor nema trunke masti 4 nove gume papiri iz Hit auta kad je bio na dijagnostici.A lik je pri tom toliko u startu bio bezobrazan i drcan da sam hteo da odem ali mi auto nije dao da odem.DA ne navodim detalje razne da ne duzim.Pitam ja njega koja je cena on meni koja je cena ne znam reci ti ja mu kazem spustim mu za 1000 evra manje on pristane odmah kaze vozi ga.JA mu kazem ok smao da dodjem sutra sa drugom da ga i on proveri jos jednom i uzimam.Ja ga zovem isti dan uvece da mi da broj sasije i motora da proverim legalnost auta on mi kaze nece cale da ga proda za te pare pre ce ga zapaliti nego sto ce ga dati za te pare.

Comment

• gogi11
                              CBC Senator XXL
                              • 26.10.2009
                              • 790
                              • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by opara
                              Zato sto tamo kola koja vrede imaju cenu a oni ta kola koja kupe ne cuvaju u garazi nego gaze samo a ne vode racuna toliko o njima jer znaju da ce moci da kupe drugi i j.... se za taj koji trenutno voze.
                              Ne bih bas tako komentarisao ali ajde... Cene kola u Austriji jesu vise u odnosu na neke okolne zemlje ali ne treba zaboraviti da je i carinska stopa kod nas nesto veca za vozila iz Austrije i zato se vecina odlucuje za kupovinu polovnjaka u susednoj Nemackoj ili Francuskoj a najcesce u Italiji. To da bacaju so je tacno ali se to radi i u drugim zemljama tako da krseva ima svuda kao i dobrih kola samo sto sve ima svoju cenu.
                              Za kupovinu lagune koju si pomenuo i zamalo pazario budi oprezan , tek tako da je neko da izpod vrednosti ...tesko , taj neko ko je prodaje ima dobar razlog zbog cega je daje ispod cene 1000e ako sam te dobro razumeo .Na tih 1000e ustede vrlo lako moze doci jos dodatnih 1000 na krpljenje koje cega a o eventualnoj nelegalnosti vozila i da nepreicamo ili ne daj boze da je prepakovan englez a ima ih more .

Comment

• Duke
                                CBC Senator XXL
                                • 16.01.2006
                                • 753
                                • Urbs Naissus

A što ne daj bože prepakovan Englez? Mislim, šta im je problem?
                                "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

Working...
                                X