Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
[quote="opara"]Sad sam gledao jednu lagunu 2004 god dovezena iz Francuske na njoj su francuske table.Dovezao je decko na tockovima iz PAriza.I pokazuje mi saobracajnu da je auto presao tehnicki pregled u Francuskoj jer drugacije nije mogao da izadje iz zemlje jer kako on kaze Francuzi nemaju te probne tablice.A u saobracajnpoj stoji da je tehnicki pregled do 2012 godine.
Tehnicki pregled ako vazi do 2012, znaci da je radjen prosle godine. U Francuskoj nema probnih tablica, ali nije tacno da ne mozes da izadjes iz zemlje. Vazno je samo da imas zeleni karton, a ionako te niko ne zaustavlja do nase granice ako normalno vozis i postujes propise. Ne kazem da je auto los, ali dosta ljudi ide na tu foru da pricaju sta je ovde kad prodaju kola. Pozdrav i srecno sa kupovinom.
Ljudi hitno mi treba ko zna dobro oko kola, zamenili su mi lamelu, korpu, e sad zvali me i kazu sve radi ali nesto krklja... Sta moze biti... Bas sam se smorio...
Nasli su sta je pukla je desna poluosovina kod ulaza u menjac... sta je pametnije novu kupovati ili negde polovnu da kupim do 100E su polovne a nove reperirane oko 250E
Originally posted by max3m87
Nasli su sta je pukla je desna poluosovina kod ulaza u menjac... sta je pametnije novu kupovati ili negde polovnu da kupim do 100E su polovne a nove reperirane oko 250E
'Bem ti majstora... Sećaš se da sam ti rekao da će tu negde biti problem...
Originally posted by mupe
A ono što melje - u najboljem slučaju ti se rasuo neki zglob, ili na točku, ili kod menjača. U najgorem, sam menjač...
Svakako je pametnije da kupiš novu, ali je i dosta skuplje. Moguće je da će i polovna super služiti, ali pošto se za rasturanje obično uvoze najjeftiniji automobili, a to su obično oni koji su i najviše prešli, nije baš za očekivati.
Pozdrav svima,
samo par reci o felnama, ja sam jesenas prodao 4 alu felne 17 inca, sa senzorima pritiska i dve gume sa sarom 3-4 mm za 230 evrica, i to jedva, nakon 3 meseca u oglasima.
Ne znam sta da radim za auto pogledao sam ih do sada oko 10 do 15, svakoj nesto fali malo izgrebana, ne radi poidzac stakla itd. , ni jedna nema da valja skroz.Nisam neka picajzla ali ako vec dajem pare necu da uzimam auto da je ja popravljam, ovo POPRAVLJAM odnosi se na limariju i tehnicke stvari ne na mali i veliki servis koji sam svakako hteo da odradim.A toliko mi se svidja auto da nemam reci.Jos jednom vas pitam zna li neko nekog pouzdanog od koga bih mogao da kupim auto.
druga stvar naletim na lika koji zna Nesu iz Zemuna kog ovde svi pominju da je odlican majstor a ovaj mi je na prvu loptu rekao da je prevarant i da nema pojma i ako hocu proveru auta da idemo u HIT auto centar.Ako u skorije vreme ne nadjem lagunu da valja prebacujem se na PEugeot 407
Zdravo svima. Prvi put se javljam , imam problem sa lagunom 1.9 dci. Bila je havarisana i nakon popravke prilikom ubacivanja kartice odreaguje pokazivač nivoa goriva, rade svetla žmigavci, radi centralna brava ali se ne pale sijalice za kontakt i ne može da se startuje motor. U čemu je kvar, da li neko možda zna. Da napomenem da od instalacije nije skidano ništa osim vretena volana koje na donjoj strani ima neku elektroniku. Čemu služi.
Ja imam strašno ružno iskustvo sa sHit autom. Jako površno odrade kontrolu a kada sam zakazivao govorli su kako kontrolišu auto u neznam ni ja koliko tačaka, pa kompjuterska dijagnostika,... Na kraju uvezu auto i posle 20 minuta ga izvezli sa usmenim saopštenje šta ima od ulaganja. Da li da napomenem da nisu videli pola stvari koje sam ja već video ( zadnji diskovi su prilično potrošeni, silen blokovi su bili gotovi, šipka merača ulja u motoru je polomljena ).Kada je majstor izvezao auto njegova konstatacija je bila da davno nije video tako očuvanu Lagunu ( to valjda kažu svima da bi ih odobrovoljili ) i da je auto faktički bez ulaganja.. Kada sam ga pitao šta onda lupa pozadi kada pređem preko rupa vratio je ponovo auto i video da su silen blokovi. Tada sam ga i pitao za zadnje diskove, rekao je da mogu još 20 000 . Obećali su zapisnik o pregledu koji nisam dobio kao ni fiskalni račun. Čini mi se da pojedinci rade privatno u radno vreme.
Ne cini ti se, imam slicno iskustvo i pouzdano znam da su u Hit Autu iz pomenutih razloga a pre nekih godinu ipo dana otpustili odredjen broj majstora. Samo bih dodao da mi je njihov glavni majstor(u belom odelu) sugerisao da mi je turbina "gotova"i da je za zamenu a nakon cega mi je Nesa iz zemuna ocistio creva i produzio joj zivot za 80000km.
Sto se tice Nese, covek je dobar majstor, pre svega dijagnosticar, jedina zamerka je to, sto od kada se preselio u vecu garazu, poceo je da gazduje a segrti odradjuju posao tj njegova uloga svela samo na naplatu...
Comment