Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Odg: Pomoć oko oduzetih vozila

Originally posted by Markicevic Marija View Post
    ... Moj muz 21 januara ove god kupi renault scenik megane 02 god na Bubanj potoku ...
    registrovanog na LO table od 19.01 za 3150e

... da napomenem da je moj naivni muz coveku dao pare na lepe oci bez ikakvog dokaza, doduse uz prisustvo svedoka...
    Muž je počinio nekoliko velikih grešaka, koje će ga skupo stajati:

1. U saobraćajnoj dozvoli sigurno stoji u napomeni, zabrana otuđenja od 60 dana, upravo iz razloga, da se izvrše naknadne provere. Iz našeg iskustva, to ne znači ništa, zbog organizovanog kriminala, jer se provera vrši većinom nakon isteka tog roka.

2. Niste naveli, da li je prilikom "kupovine", sačinjen kupo-prodajni ugovor? U svakom slučaju, i ako je sačinjen, isti je ništavan, jer nije overen od strane poreske uprave u Loznici.

3. Ne posedujete nikakvu dokumentaciju, kopije u vezi uvoza.

4. Proverite ispravnost ovlašćenja, da li je zaista overeno, kod organa, koji je izvršio overu, jer je velika verovatnost, da je falsifikovano, kao u mom slučaju.

Odmah, stupite u vezu sa prodavcem, tražite povrat novca, jer ćete ga u suprotnom tužiti. To i učinite u što kraćem roku. Ne dozvolite, da vas obmanjuje, kao što je učinio prilikom prodaje.

Comment

• JaroSlava
      CBC Član
      • 02.08.2012
      • 18
      • s.palanka

prodavac kaze da nema nista protiv da sledece nedelje dodje po auto i da donese pare, ali da sacekaju da stigne to "neko resenje" za sta inspektor u sup Lo nije ovlascen da kaze kakvo je i u vezi cega. mi smo ga debelo najbl, jer da ga nisam terala da ga zove za ovlascenje ni bi imali ni to ... pa eto mi neuki gradjani i ne upuceni kupci tako razmisljamo ... ovlascenje je imalo pecat suda u Lo, ali je ono sad naravno kod njih, a da ne spominjem posebno da nemamo fotokopiju tih dokumenata ... tuga Bozija, em ispadnes budaletina koja nema pojma o zivotu i izgubis i ono malo bede koje si godinama stekao ... nego jel na kraju neko uradio nesto po vasem pitanju? a sto se tice tog resenje verujem da samo moze da bude resenje o pokretanju krivicnog postupka; koliko sam zakljucila iz svog vaseg izlaganja. a citala sam celu noc i nisam jos zavrsila, a nisam znala da l' da placem ili da se smejem ...

Comment

• JaroSlava
        CBC Član
        • 02.08.2012
        • 18
        • s.palanka

a i rekoh vec, kod mm sve moze za lepe oci, misljenja je da su svi ljudi kao on ...

Comment

• JaroSlava
          CBC Član
          • 02.08.2012
          • 18
          • s.palanka

ne znam koliko se dugo ceka na moj odgovor ovde, ali do tog sv. utorka minuti su mi kao godine ...

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

11 jula nas zovu iz sup S.P. da mm ode u sup da ga "nesto pitaju", i on se vratio sa potvrdom o privremeno oduzetim predmetima i sa kolima bez tablica, saobracajne i polise osiguranja ...
            Sve je isto, kao kod ostalih ojađenih "savesnih kupaca". Sledi rešenje o poništenju registracije i dalji postupak, zavisno o kakvom delu se radi. Kod nas je razlog oduzimanja vozila carinski prekršaj, tj. krijumčarenje - izbegavanje plaćanja carinskih dažbina. U novije vreme, javljaju se slučajevi uvoza ukradenih vozila, za koja su plaćene sve dažbine i uredno registrovana, ali se naknadnom kontrolom utvrdi, da su na poternici Interpola.

Prodavac kaze da nema nista protiv da sledece nedelje dodje po auto i da donese pare, ali da sacekaju da stigne to "neko resenje" za sta inspektor u sup Lo nije ovlascen da kaze kakvo je i u vezi cega...
            Šta piše u potvrdi o privremenom oduzimanju predmeta: od koga se oduzima i zbog čega (čl. ZKP)? Da li se oduzima i vozilo, a ostavlja na čuvanje do okončanja postupka?

Ako nije navedeno i vozilo, tražite od prodavca, da što prije donese pare i odveze vozilo. Prodavac će pokušati sve, da izbegne krivičnu odgovornost, ili bar smanji za krivično delo prevare, koju je počinio prodavši vam to vozilo.

Comment

• JaroSlava
              CBC Član
              • 02.08.2012
              • 18
              • s.palanka

lupam jer mi je to kod muza, ali se spominju cini mi se cl.82 ili 6 i 225 cini mi se stav 1 i 2, znam da je to prva stavka na toj potvrdi od tri i pisu podaci mog muza i oduzeto: tablice, polisa i saobracajna i drugi papir je njegova izjava o tome kako i od koga je kupio vozilo. mislite li da ce na kraju to izaci na isto? da li je neko od vas dobio neki pozitivan odgovor ili uspeo davregistruje auto? nisam uspela sve da ispratim. a napisacu veceras o kojim cl se tacno radi.
              da dodam da je inspektor u LO, kog je mm zvao odmah posto su mu oduzeli tablice, jer u nasem sup-u mu nisu dali objasnjenje zbog cega se to oduzima, rekao da je auto "cist" papiri u redu ali da se ceka "neki papir" tj. overen ugovor u sudu od coveka koji je nama prodao i predhodnog vlasnika. mada verovatno su to prazne price s'obzirom na sve sto ste vi pisali.
              i vozilo se nigde ne spominje.
              Last edited by JaroSlava; 03.08.2012, 16:14.

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Tačno su navedeni članovi Zakona i o svemu je pisano. Za nešto više od tri godine, nije se javio niko, da je uspeo da registruje auto, iako svi imamo presude prekršajnih sudova, da nam se vozila stavljaju na slobodno raspolaganje.

Kao što sam rekao, tražite povrat novca u što kraćem roku, u suprotnom - tužite prodavca.

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Franjo to ne sme da napiše i nije u njegovom "domenu" kulture Ali, uzmite pare što pre što više i na bilo koji način.
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

Ako postoji opcija da se uzmu pare, ne vidim razlog sta se ceka!?
                    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Franjo
                      Banovan
                      • 14.08.2009
                      • 2831
                      • Inđija - Beograd
                      • Renault megan II res

Da dodam da je inspektor u LO, ... rekao da je auto "cist" papiri u redu ali da se ceka "neki papir" tj. overen ugovor u sudu od coveka koji je nama prodao i predhodnog vlasnika.
                      Daj Bože, da je to istina i da je prethodna kupovina zaista u redu, osim papirologije!

Sličan slučaj, desio se u NS u decembru 2010 i još nije rešen, jer je prodavac na radu u inozemstvu, a kupo-prodajni ugovor između njega i vlasnika vozila iz Francuske, je falsifikovan. Uostalom, falsifikovana je i celokupna "uvozna" dokumentacija, osim uplate carinskih dažbina, koju je izvršio kupac lično. Obratite pažnju, platio je na osnovu falsifikovanog obračuna carinskih dažbina!!! Nije me iznenadilo, što dokumentacija u dlaku liči na našu, pa ni to, da je pečat špeditera poznatog "Master car". Naravno, veštačenjem od strane MUP, utvrđeno je, da je pečat nelegalan (sic!). Vozilo je vraćeno kupcu na raspolaganje, bez mogućnosti da ga registruje, ili proda, jer je prethodni vlasnik prijavio krađu i bilo na poternici Interpola. Slučaj smrdi do Francuske!

Comment

• JaroSlava
                        CBC Član
                        • 02.08.2012
                        • 18
                        • s.palanka

pa eto dogovorili su se da sacekaju i to resenje koje ne moze da bude nista drugo do resenje o krivicnom postupku. jer su se do sad culi i covek je bio manje-vise korektan. Ja sumnjam da ce sve to ispadne kao sto treba, i da su sanse verovatno male. javim ja sta smo uradili, a nadam se da cu moci da vam kazem da smo mi neki poseban slucaj.
                        a sta vi mislite o tome sto vozilo nije oduzeto i sto se nigde ne spominje?
                        Last edited by JaroSlava; 04.08.2012, 09:03.

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Način prevaranata da se odugovlači, ako neko iam namere da vrati novac onda to učini sam ne čekajući predlog ako uvidi da je nekog nehotično prevario. Kad se prevari sa namerom ili želi da prevali svoj gubitak an drugog onda idu priče nosim lek tetki, čekam ovog ili onog.

Sesti u auto i otići po ostatak para koji nije potrošen, posle možete da se slikate sa sve tužbom i da je stavite u banku umesto para.

https.autogas.rs

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

Nemoj, da vas zavlače! Ne postoji rešenje o pokretanju krivičnog postupka, već prijava MUP Tužilaštvu o počinjenom krivičnom delu, sa dokazima. Tužilaštvo ceni dokaze i odlučuje, da li postoje elementi krivičnog dela. Taj postupak, po pravilu traje godinu i više dana. Ako su papiri "čisti", ne postoji krivično delo, osim, ako je vozilo ukradeno. Neoveren ugovor je nevažeći, čak i u Srbiji!

Kao što je Dora rekao: pare na sunce - pod hitno!

I, sad mi je sinulo: kao što sam već rekao, sledi [B]rešenje o poništenju postupka registracije u roku od dva meseca, od dana privremenog oduzimanja saobraćajne dozvole, ali ga ne ćete dobiti vi, jer formalno niste vlasnik vozila.[B]

Comment

• JaroSlava
                              CBC Član
                              • 02.08.2012
                              • 18
                              • s.palanka

ja iskreno ne verujem ljudima sa tim njihovim polu naglaskom .... ali eto, on je tacnije rekao mm jos na samom pocetku da ako nesto ne bude u redu da ce mu vratiti pare, i posto mi imamo malu decu i auto nam treba i mm za posao i leto je odmori i tt, mi iz tog razloga nigde nismo ni isli niti cemo ocigledno. on se takodje nudio da doveze svoj auto da nidemo na letovanje. e sad ... i ja bih svasta nudila da se izvucem i da nekoga smirim sa tom pricom, a da li bi to stvarno uradio pitanje je. kome danas da verujes?!

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Jako obrati pažnju na govor gde se upotrebljava kvalifikacija i klasifikacija ljudi po bilo kom pitanju sem ljudi su ili nisu.

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X