Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ZOKI ROVER
    CBC Član
    • 14.05.2010
    • 23
    • BEOGRAD

Originally posted by saint View Post
    Meni je danas stiglo resenje iz Ljermontovljeve da mi se odbija zahtev za registraciju.
    Nedostaje dokaz o uplati protivvrednosti za moje vozilo.
    Menije gospodine to resenje stiglo pre tri meseca i zalio sam se i opet odbijena zalba od drugostepene njihove komisije jer neznaju da tumace njihove propise.Nigde u pravilniku za registraciju vozila nepise da taj iznoz predstavlja obavezu placanja pri registraciji.To su oni u mom resenju potvrdili a opet odbili zalbu.Stvarno sam zbunjen tako da sigurno to i tebe ocekuje,jer oni neznaju kako to da rese osim da uteraju pare u budzet.Ja ti zelim srecu ako je ja vec nisam imao.

Comment

• ZIV
      CBC Senator
      • 06.07.2009
      • 299
      • Beograd

Ako nema dalje u resenju /drugostepeno/..onda se ide na upravni sud i tu se trazi pravda...I tu se trazi prioritetno resavanje ..nema druge...
      Pisati i objasnjavati koliko je sve besmisleno spada u literarni osvrt...Samo kroz institucije sistema...sta drugo....

Comment

• saint
        CBC Član
        • 25.02.2009
        • 70
        • Bg

To je jedna solucija. Druga je da se od okrivljene naplati ta protivvrednost vozila i da se sa dokazom da je to uplaceno
        ponovo podnese zahtev za registraciju.
        Mada verujem da bi i tada MUP imao 1001 razlog zbog kojeg nece da izvrsi registraciju.

A da, zaboravih da kazem : se*em se u institucije sistema!

Comment

• ZIV
          CBC Senator
          • 06.07.2009
          • 299
          • Beograd

kako je pinki video tita

Posto mi ovih dana svasta pada na pamet /ocekujem i neku saksiju ili teglu sa pekmezom..isteklog roka trajanja.. sa balkona.../ pitam se sledece:Ako kojim cudom neki sud donese presudu da odgovorni radnik koji je vrsio registraciju vozila /citaj stalno zaposleni cinovnik MUPA/ bude kaznjen za neodgovran rad u sluzbi i sud donese odluku da mora da plati kaznu...da li cemo morati da CEKAMO da i on plati kaznu pa tek onda da mozemo registrovati vozilo? Šta se čudite? Nije Vam ništa jasno?...prilikom registracije vozila jedan ucesnik u registraciji se legimitisao kao osoba na cije ime se registruje vozilo...a druga osoba je vrsila registraciju vozila...Do ovde sve jasno? Dobro ova prva je pravosnazna osudjena za CINJENJE a ova druga treba da bude osuđena za NECINJENJE... /A mi smo u sredini...,,Ona na Jozi...a Meho po njozi,,...U cemu je razlika u njihovim nivoima odgovornosti? Pa što ne bi i njih malo sačekali? Pa onda firma koja je registrovala vozila potpisujuci se umesto lica koja su nominalni vlasnici vozila /stampana samo inicijalna slova latinicom/...Pa naš prijatelj sa Novog Beograda...koji je bio diler...spisak podugacak...posto vremena ima svi oni bi trebalo da plate kazne pa da mi posle jedno par hiljada godina ipak registrujemo nasa vozila u poslovnici na Marsu... Jer deco moja....sve sto je brzo...to je.... jelte..i malo kuso...A mi hocemo sve detaljno i temeljno .....da se nesto ne pogresi...
          Svih ovih godina nismo placali benzin, registraciju, delove, kazne, majstore,...jer je nasa drzava shvatila da je to u nasu korist...Posle ovakve ljubavi i uštede para...suze su mi same krenule niz lice i evo smrcam od srece u cosku...kakva sreca sto zivimo u ovako uredjenoj i pametnoj drzavi...

Comment

• 2009 god. u Avgustu mesecu uvezao sam auto iz inostranstva i carinio ga ,auto nema euro 3 motor...al je ispunjavalo sve uslove za carinu.Medjutim nisam imao vremena da ga teram na carini u Kraljevu Nakon nekoliko dana papire od auta sam poverio jednom coveku iz istog grada( Novog Pazar ) da mi zavrsi i dao sam mu sva dokumenta od auta..Nakon nekoliko dana dobio sam carinsku deklaraciju i sa tom deklar. sam dobio tablice i i saobr. dozvolu...Nakon nekoliko meseci dosao mi je poziv da idem mu MUP da dajem izjavu na koji nacim sam carinovao auto, od koga sam dobio taj auto i koliko para sam dao za carinu ..Otisao sam u mup i meni ispektor kaze da mi je CArinska deklar. i uplata o izvrsenoj carini swe falsifikikovane od strane Pazaraca...Pre mesec dana sam isao u Osnovni sud radi davanja izjava u vezi auta..i nikakvo resenje ne dobiam od SUDA sta su udlaucli...neke osobe su uhasene sto su falsif. Carins. deklar...Sta vi mislite, Sta ce se desiti sa mojim autom ??

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Rekao bih, da se oprostiš od tog auta. Prva rečenica netačan navod, jer ga nisi carinio. Prilikom ulaska u zemlju, nisi ga prijavio za carinjenje: ti, ili onaj, ko ti je vozilo uvezao. Ako vozilo ne ispunjava EU3 normu, nije ispunjavao uslove za uvoz i carinjenje! Verovatno se radi o uvozu na osnovu Uredbe Vlade, kojom je omogućena registracija takvih vozila, ali očito, ni po njoj nisu ispunjenji uslovi!

Comment

• Franjo..Nisam jedini sto mi je na ovaj nacin falsifikovana carinska deklaracija...grupa ljudi je koje je radila taj neovalsceni posao su uhapseni pre mesec dana "PROCITAJ OVO"Uhapšeni zbog falsifikovanja deklaracija za registraciju
                BEOGRAD- Elvir Šabanović (40), Rifat Krlić (36), Zekrija Hajrović (33) i Refik Mehmedović (30) uhapšeni su i određen im je 48 časovni policijski pritvor, zbog sumnje da su zloupotrebljavajući službeni položaj, izdavali lažne carinske deklaracije za registraciju motornih vozila i tako oštetili građane za oko 42.000 evra, saopštila je policija u Novom Pazaru.
                Osumnjičeni su 2009. i 2010. godine uzimali novac od građana Novog Pazara i Tutina, pravili im i izdavali falsifikovane carinske deklaracije, na osnovu kojih su vršene registracije motornih vozila, navedeno je u saopštenju.
                -> ->

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Sve to je već "prežvakano" u ovoj temi! Nisi napisao, kako si postao vlasnik vozila i na koji način si ga uvezao? Većina njihovih mušterija, znala je, da se radi o nezakonitoj radnji, pa se prema njima postupa kao saučesnicima. Ako si "uvezao" vozilo na osnovu Uredbe i falsifikovanog ovlašćenja, odgovarat ćeš prekršajno, moguće i krivično, shodno udelu u toj inkriminisanoj radnji.

Comment

• AUto sam dobio od strica 2009 god. u Avgustu ...i nisam uopce znao da se uradilo Falsifikovanje carinske deklaracije, ja sam u tom slucaju prevaren, i neznam zasta cu odgovarat prekrsajno, nisam nikakav saucesnik.Na SUD su me pozvali kao svedoka .Auto je nije ukradeno niti je skinuto sa osiguranja .AKo se ne varam na isti se pojavilo u SM.

Comment

• Franjo
                      Banovan
                      • 14.08.2009
                      • 2831
                      • Inđija - Beograd
                      • Renault megan II res

Originally posted by eldar View Post
                      2009 god. u Avgustu mesecu uvezao sam auto iz inostranstva i carinio ga ,auto nema euro 3 motor... papire od auta sam poverio jednom coveku iz istog grada( Novog Pazar ) da mi zavrsi i dao sam mu sva dokumenta od auta...
                      Počinio si carinski prekršaj i saučesnik u krivičnom delu krijumčarenja motornog vozila. Sve će ti biti objašnjeno na sudu, a verujem, da ti je u MUP već objašnjeno.

Za pomoć si se obratio na pogrešnu adresu! Ovde su savesni kupci, prevareni od strane krijumčara vozila.

Comment

• Chubbs
                        Everybody lies
                        • 29.01.2006
                        • 5807
                        • Novi Sad
                        • Audi A6 1.8T

Franjo, ne odredjete Vi ko ce gde i sta da pise pa Vas molim da se suzdrzite od takvih komentara.
                        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• ZIV
                          CBC Senator
                          • 06.07.2009
                          • 299
                          • Beograd

kada jaganjci utihnu

Bio u Ljermontovoj...Ni grama razuma...Kada lik plati kaznu on po njihovom ,,tumacenju,, postaje vlasnik automobila...jer vrsi od drzave ,,otkup vozila,,... Kada sam pitao..ko je ponistio moj kupoprodajni ugovor..i moze li vlasnistvo da bude dvojno..nisam dobio nikakav odgovor,,Navodno rade po nekakvom uputstvu...koje su dobili od nekog...Znaci cak i kad bi ja sve platio...kupio bi moje vozilo za lika koji ga je sa sitnu lovu registrovao na svoje ime...Nasilje ove drzave nad pravnim sistemom ne prestaje...Umesto da se MUP bavi organizacijom registracije vozila...samo sam jos jednom definitivno dobio potvrdu da NEMA NIKAKVE SUŠTINSKE KONTROLE I TRUNKE RAZUMA... Postavio sam hiljadu pitanja a ni na jedno nsam dobio odgovor....samo neke privatne potvrde koje su u krajnjem slucaju nebitne.......Postoji varijanta da u skladu sa sudkom presudom i carinskim resenjem platim carinu i PDV i podnesem zahtev za registraciju a onda da posle dva odbijanja idem na upravni sud...ili da tuzim MUP za ometanje koriscenja privatne svojine /nekakav vid ometanja/... Vrh MUPA nije zainteresovan da se ovaj problem resi. Napravio sam im set kontrolnih pitanja:
                          1. Da li ste zainteresovani za suzbijanje organizovanog kriminala u registraciji i preprodaji putničkih vozila?
                          2. Da li ste zainteresovani za redovan priliv sredstava u budžet republike Srbije?
                          3. Da li ste zainteresovani za suzbijanje korupcije u MUPU?
                          4. Koliko vozila u postupku registracije ima kompletnu proveru prilozene dokumentacije i kada će to važiti za svako vozilo?
                          5. Da li imate internu kontrolu rada i da li svaki zaposleni ima tacno napisan i usvojen protokol rada i kontrole?
                          Ovo je minimalni kontrolni set pitanja...
                          Ne mogu se oteti veom povrsnom utisku da se ovom semom defakto nagradjuju zasluzni za uspesnu asistenciju u pljackanju naroda...
                          Tuzbe koje pripremam su visokoj meri uradjene...

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

Kao što imaš običaj: You`re Wellcome!

Comment

• saint
                              CBC Član
                              • 25.02.2009
                              • 70
                              • Bg

Originally posted by ZIV View Post
                              Postoji varijanta da u skladu sa sudkom presudom i carinskim resenjem platim carinu i PDV i podnesem zahtev za registraciju a onda da posle dva odbijanja idem na upravni sud...ili da tuzim MUP za ometanje koriscenja privatne svojine /nekakav vid ometanja/... Vrh MUPA nije zainteresovan da se ovaj problem resi.
                              Nikako ne plaćati carinu i PDV!!!
                              Ja sam je platio, a i dalje mi ne dozvoljavaju registraciju.Znači, bacio sam pare, odnosno nisam ih bacio već sam skinuo
                              deo troškova okrivljene.
                              Zahtev za registraciju su mi odbili, mogu da se žalim, ali zašto kada će me opet odbiti.Jedino ako hocu da im dam oko 300din za taksu.
                              A da nekome ne odgovara da se ova priča završi, to je definitivno tačno.Samo mi nije jasno zbog čega???

Comment

• ZIV
                                CBC Senator
                                • 06.07.2009
                                • 299
                                • Beograd

kako biti heroj u ova sugava vremena

Prijatelju ja se przim u dilemama samo tako... Zvao sam sud i tu cu da napravim maksimalni ,,presing,, da se pristupi prinudnoj naplati ili corkiranju doticnog...Kada sam pitao da li treba nesto da pisem, pitam...receno mi je NE ...sve ide po automatizmu...Dobro rekoh ja..ali cemo ipak da ,,guramo,,...nista mimo zakona...ama bas nista...samo da se presuda dosledno sprovede i to u sto kracem roku...
                                E sad u mom nesrecnom rešenju piše /,,nakon okončanja postupka naplate carinskih dažbina vraća se na slobodno raspolaganje,,/...
                                I šta sad...dragi gledaoci....Lik ne placa...ovi u MUPU citaju resenje kako čitaju ali prosto šta su alternative:
                                1. lik ne placa..ide vreme..nikom nista..zapali i popiski se na 5 soma evrica
                                2. guraj sud da ide na prinudnu naplatu da se obaveza kod UC ugasi na svaki nacin pa ces da guras dalje...
                                3. ti platis 31 hiljadu i nesto dinara...dobijes potvrdu od UC da si platio sve, podneses podnesak sudu sa informacijom da si platio umesto i tuzbi protiv lika pridodas cifru.
                                Kao medjukorak je da pored potvrde od UC o placenim dazbinama dobijes i zvanicno tumacenje sta su carina i carinske dazbine, i sta znaci placanje kazne u smislu vlasnicke gimnastike...Pa tek onda kada imas i potvrdu i misljenje od UC ides ka MUP /ljermontova/...
                                Ako imas odbijenicu od Ljermontove molim te skeniraj to i okaci ili mi posalji na privatnu adresu...Interesuje me tacno: na koje clanove zakona su se pozvali, ko moze da da tumacenje tih clanova zakona a nije MUP...ukratko rasrafiti to resenje na sastavne delove....
                                I od suda koji je dao pravosnažnu presudu pokušaću da dobijem neku potvrdu, mišljenje...bilo šta...
                                Elem oni te ipak odbiju....ti se zalis...opet te odbiju...ti ides na upravni sud....pa ako treba i na ustavni sud ....Racunica: 31.000 hiljada placena carina i PDV...1.400 dinara podnesak i 300 dinara zalba na drugostepeno resenje...
                                Posle ovoga se ide na upravni sud ili se podnosi krivicna prijava javnom tuziocu za ometanje koriscenja privatne svojine...ali IDES DALJE...
                                Kao medjukorak treba se obratiti svim skupstinskim odborima koji ovo pokrivaju po bilo kojoj varijanti /znam coveka, u partiji sam...imam drugara/...i pokusati izlobirati na sve strane...ali imas iskopan rov i pucas u jednu tacku...
                                Cekati bez ikakve ideje i bez bilo kakve mape puta je katastrofa...
                                Budi pametan...

Comment

Working...
                                X