Pa hajde.Hajde da se organizujemo.Predlozite sta i kako konkretno da se postupi,nema problema,ali to mora biti masovnije,ne moze ici pet ljudi,makar pedesetak to je vec nesto.Ja sam za tu varijantu.Javite na forum,dajte broj telefona,bilo sta
Pomoć oko oduzetih vozila
Collapse
X
-
Ovo je jedan od razloga zašto ovakve teme treba da budu na jednom mestu....
http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... ila#407352
prčitajte....
Comment
-
-
OK,to su klasicne prevare na malo,sto se kaze..nazalost,svasta se radi,prekucava,krade,ali ovo nase je jedna velika prevara,igra kriminala i drzave,tj organizovani kriminal..to nije pojedinacni slucaj,ovde se radi o velikoj kolicini.nazalost,ljudi su i dalje neobavesteni.Juce je oduzeto sedam vozila i doterano u Rumu,ali niko jos ne pokusava organizovano da deluje,nego samo kukaju i cuteKo leti,vrijedi
Ko vrijedi,leti
Ko ne leti,ne vrijedi..
(Grunf,TNT..)
Comment
-
-
Originally posted by DragonU kakvoj mi drzavi zivimo...
Originally posted by pantoU vreme Lilićeve vladavine, čoveku iz Kraljeva su oduzeli nekog Mercedesa kabrioleta, zbog nekakve provere. Dok je čovek čekao i strepeo da li će mu biti vraćen, auto je primećen na ulici sa gospođom Lilić za volanom. Toliko o tome šta ONI NE SMEJU.Originally posted by FlavioSad jos kazi da je bio plavi 500SL??
Comment
-
-
pomoć ...
Evo jedan isečak iz novina "VEČERNJE NOVOSTI" od 16.06.2007.godine šta se dešavalo u Jagodini, u vezi prodaje vozila.
Link je : http://www.novosti.rs/code/navigate.php ... 2008-12-02
http://www.novosti.rs/code/navigate.php ... 2008-12-02
ima isto šta se dešavalo u Vranju:
ima takodje iz današnjih novina šta se još radi:
Comment
-
-
pomoć...
Spisak koliko nas ima prevarenih:
1. Dušan Spasojević FIAT Marea karavan uvoznik iz Rume
2. Antić Daniel FIAT Marea uvoznik iz Rume
3. Goran Blagojević citroen saxo, uvoznik iz Pozarevca
4. Paunović Milutin FIAT Bravo uvoznik iz Rume
5. Sekulić Sima Suzuki swift uvoznik iz Rume
6. Točakovic Zivorad FIAT brava prvi vlasnik iz Rume
7. Milan Serdar,oduzeta Lancia Y,vozilo iz Rume
8. Pavic Branislav,oduzeta Lancia Y,vozilo iz Rume
9. Zivota Radisavljevic FIAT Brava uvoznik iz Rume
Comment
-
-
Evo ga tekst iz novina u Republici Srpskoj,od pre godinu dana,ista muka kao i kod nas sad-
`` -Vlasnici vratili vozila, ali ne mogu da ih voze-
Datum: 18.03.2007 19:46
Autor: S. KARIĆ
BANJALUKA - Jedan broj građana iz RS kojima su u posljednje tri godine oduzimana vozila u okviru akcija "Falsifikat" i drugih koje su uslijedile nakon te, uspjeli su nakon višemjesečnih čekanja da dobiju svoja vozila, ali umjesto da ih voze mogu ih jedino držati kao suvenir jer ne postoji mogućnost da ih ocarine ili registruju.
Jedan od njih je i Djuro Pucar iz Banjaluke koji je u avgustu 2003. godine kupio audi B4 na auto-pijaci u Banjaluci, a godinu dana kasnije ostao bez njega jer je utvrđeno da je automobil registrovan na osnovu falsifikovane jedinstvene carinske isprave. Na povrat vozila je čekao dvije godine, a kada ga je napokon dobio jer je utvrđeno da je bio savjestan kupac i da nema ništa s prevarama, uslijedio je novi šok - nije mu dozvoljeno da ga carini.
`Vozilo mi je vraćeno na osnovu rješenja Komisije za carinske prekršaje UIO BiH što je potvrdio i Okružni sud Banjaluka. Otišao sam u CJB Banjaluka da ga registrujem, ali su mi tražili papir da je carinjen. Nakon toga otišao sam sa sudskim rješenjem na carinu, a tamo su mi rekli da mi ne mogu dati te papire. Šutaju me od vrata do vrata a niko ne želi ništa da mi objasni`, kaže Pucar.
Iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH poručuju da vozila starija od sedam godina po zakonu ne mogu biti carinjena i da se tu ništa ne može učiniti.
`Svjesni smo toga da će mnogo ljudi biti oštećeni, ali mora se poštovati procedura`, kaže Ratko Kovačević, portparol UIO BiH. Ističe da su svjesni činjenice da su vozila u vrijeme oduzimanja bila mlađa od sedam godina i da su po povratku premašila tu starosnu granicu, ali da su im ruke svezane.
`S obzirom da ta vozila nisu bila ocarinjena, moraju proći carinsku proceduru, ali je kasno za to ukoliko su starija od sedam godina`, ističe Kovačević. Dodaje da savjesni kupci koji su na ovaj način oštećeni imaju mogućnost da pokrenu spor pred sudom za naknadu stete.
Osim toga, navodi Kovačević, vozilo mogu da vrate u inostranstvo gdje je ono kupljeno ili da ga se odreknu u korist države.
`Pa šta će država učiniti s njim ako ga se odreknem u njenu korist. Hoće li ga onda ocariniti i prodati`, ističe Pucar. Kaže da je ogorčen na državu jer je omogućeno `kriminalcima da registruju vozila na lažne papire, ali su se kola na kraju slomila na običnim građanima koji su ostali i bez novca i bez vozila`.
Najavljuje da će svoja prava potražiti štrajkom pred zgradama institucija nadležnim za rješavanje ovog problema.
`Mogu nam omogućiti da ga carinimo jer nismo krivi. Ako treba, udružiću se sa svima onima koji su prevareni kao i ja te zajednički izaći pred nadležne institucije i boriti se da se ova nepravda ispravi`, ističe Pucar.
Slično Pucaru, prošao je i Milorad Mirjanić iz Gradiške/Bosanske Gradiške koji je na povratak vozila čekao 15 mjeseci. Kada mu je vraćeno, ostao je bez saobraćajne dozvole i registarskih tablica.
`Mogu samo stajati pored njega i slikati se. Ne daju mi da ga registrujem jer tvrde da je neregularan. Ne razumijem kako mi je sud mogao vratiti vozilo ako ga ne mogu voziti`, kaže on.
U Osnovnom sudu Banjaluka kažu da su vozila vraćana onim osobama koje su bile savjesni kupci, ali da to ne znači da ne moraju da izmire svoje obaveze. U nekim slučajevima vozila su vraćena sadašnjim vlasnicima jer je prekršajni postupak zastario.
`Te osobe su kupile sumnjivo vozilo ne znajući to. Država je trebalo da utvrdi da li su plaćene carinske dažbine, ali su to propustili tako da je njima vozilo vraćeno`, kažu u ovom sudu.
Akcija `Falsifikat` pokrenuta je 2003. godine i tokom nje su samo na području CJB Banjaluka oduzeta 342 vozila koja su registrovana na osnovu krivotvorene jedinstvene carinske isprave, dok se za 300 njih još traga. Vještačenjem 274 vozila utvrđeno je da su kod 43 krivotvoreni brojevi šasije i da su predmet međunarodne potrage. U akciji `Targa` koja je uslijedila nakon `Falsifikata` oduzeta su 152 vozila dok je za 27 raspisana potraga. Od oduzetih vozila za 121 je utvrđeno da imaju originalne brojeve šasije i motora te su vraćena vlasnicima, dok je 31 zadržano jer je utvrđeno da su im brojevi šasije krivotvoreni te da su predmet međunarodne potrage.``
Mislim,sta reci..Ko leti,vrijedi
Ko vrijedi,leti
Ko ne leti,ne vrijedi..
(Grunf,TNT..)
Comment
-
-
pomoć ...
Obaveštenje za sve oštećene
Kontaktirao sam magazin "AUTO" iz razloga što su pokrenuli besplatno savetovanje sa advokatskom kancelarijom"NEDIĆ/BOŠKOVIĆ/PAVLOVIĆ" svake prve srede u mesecu od 16h do 18h u prostorijama magazina "AUTO",oni se bave svim delatnostima od naplata šteta u inostranstvu do zastupanja i imaju dobar tim stručnih ljudi koji bi mogli da nas posavetuju i eventualno zastupaju na sudu. A inače koliko sam uspeo da se dogovorim sa direktorom magazina pisaće o našem problemu u nekom od narednih brojeva dok se nezavrši postupak u Mupu odnosno dok ne ode na carinu da bi mogli da pišu o našem problemu zbog istrage.Ljudi iz časopisa su mi izašli u susret i u sredu sam razgovarao sa advokatom iz kancelarije"N/B/P" o našem i mom problemu i dogovorili smo se da ko bude zainteresovan za razgovor sa njima i zastupanje na sudu može da se javi na telefone redakcije magazina i to: 011/2605-288 ili može da piše na e-mail: dejan@auto-magazin.co.yu , samo neka se pozove na priču sa mnom da bi ljudi znali o čemu se radi.
Konkretno advokat mi je preporučio da tužim čoveka od koga sam kupio vozilo a i on će se raspitati u vezi svega ali po svemu sudeći ostaćemo bez vozila iz razloga što nisu EURO3, i izgubićemo mnogo ako nam vrate vozila sa original godištem, pa je bolja varijanta da se tuži još i uvoznik i da kada nam svima budu poništili registracije dobićemo potvrdu o tome i sa njom možemo od Mupa da tražimo povraćaj novca za registraciju koju smo mi platili.Bilo bi dobro da se što više nas skupi radi manjih troškova za advokata i bolje ćemo proći kad smo u grupi nego ako idemo na sud kao pojedinci.Razgovor je bio duži pa nemogu sve da napišem ali to su neke pojedinosti od advokata šta bi mogli da očekujemo na sudu, postoji varijanta da se tuži i država ali o tome kad bude došlo vreme za to.Nema veze što smo rasuti po celoj Srbiji oni iz advokatske kancelarije su mi rekli da mogu da nas objedine da budemo u jednom slučaju pred sudom, jer će sudu biti lakše da sagleda celu situaciju o slučaju prevare.Bilo bi dobro radi dokazivanja na sudu da imamo sve papire oko ulaganja u vozila primer: ja sam ugradio plin pa imam tu papirologiju Nije obaveza da nas oni zastupaju.
To su ukratko informacije o tome, budite svi pozdravljeni i čujemo se vidimo se.
P.S. Zaboravio sam da napišem da ću se čuti sa inspektorom iz Rume u sredu da vidim kako napreduje cela situacija oko istrage i kad će biti gotovo.
BUGS BUNNY
Ovako izgleda magazin"AUTO"
Comment
-
Comment