Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zorule
    CBC Početnik
    • 15.12.2009
    • 5
    • Beograd

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Hvala na dobronamernim savetima, iako kad covek sazna da mu je auto mutljavina i da moze da mu se desi bar isto kao i tom mikiju i tarantuli, sto ce reci da ostane bez kola na jedno pola godine i da posle se isprsi za 70-tak hiljadarki i novu registraciju i nije bas prijatno, ali jedan nauk jeste za ubuduce. U medjuvremenu sam kontaktirao tipa iz Rume koji mi je prodao i on i dalje tvrdi da su papiri u redu, a da je navodno auto 1998, a prva registracija po italijanskim papirima 2000-ta. Malo za neverovanje, iako tip tvrdi da se to kod italijana radi tako (ili je on to prepravio u originalnim papirima)! Bilo kako bilo, ostaje da stvarno ne cackam ili da probam da ga utopim, a i onda da strepim da li ce na nekom novom tehnickom i pri prenosu, sve to da provale. Ovde gde ga ja registrujem vec tri godine me znaju, pa valjda i ne kontrolisu. Tako je to kad se polakomis na nesto nizu cenu i mislis da si extra prosao, a ono.......sipak.

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Ne verujem da si se polakomio i da si prošao jeftino. Znam iz sopstvenog iskustva, jer sam oduzetog mi rovera platio kao da su plaćene sve dažbine i iznad tržišne cene za takvo polovno vozilo. Ali bolje da o tvom slučaju ne raspredamo, jer je ovo strogo kontrolisani sajt.

Sigurno su svi upoznati o reformi sudstva i selidbi svih nezavršenih predmeta u nadležnost novih organizacionih jedinica. Rad na tome je počeo i trebalo bi da se okonča za mesec dana, ali već ima najava, da će zbog obimnosti i slabe organizacije trajati ako Bog da do tri meseca. Moje mišljenje je u nedogled.

Možda bi naslov teme trebalo promeniti u "Bes(pomoć)ni vlasnici oduzetih vozila!

Comment

• uskoro prevaren
        CBC Član
        • 09.12.2008
        • 36
        • Novi Sad

Zorule, resi se auta pre nego sto nagrabusis kao i mi. Ne cekaj da ti pokucaju na vrata!
        Bilje spreciti nego leciti!!!

Comment

• Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Kako da ga se reši? Da ga uvali nekom drugom? Lukavo ...

Comment

• zorule
            CBC Početnik
            • 15.12.2009
            • 5
            • Beograd

Sta je tu je, ostaje mi da strepim na dnevnoj bazi, iako je auto ko auto i vise nego ispravan i OK, a i brojevi se slazu u saobracajnoj i na kolima, kao sve u redu... a ono ipak jedno ali! Ajde da vas vise ne davim i hvala na "drustvu i prici", a ako se zna, da li je neko pazario kola od nekog Vladimira iz Rume, bas me interesuje?

Comment

• ZIV
              CBC Senator
              • 06.07.2009
              • 299
              • Beograd

Vladimir Bradić iz Inđije? Ako je on onda si.....ugasio... pitanje samo kad i kako... ali da ti ne kvarim novogodišnje praznike...

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

@all: nisam pravnik k'o neki, ali znam šta ne valja ...
                Vrlo je neodgovorno reći nekome "teraj samo, kad do sad ništa nije bilo - neće ni u buduće" i sl. Ukoliko postoji neka nepravilnost u papirologiji moguće je da će se država setiti kad-tad, a kad se seti kasno je za kajanje ...
                Pratim ovu temu od početka i primećujem da svako svoje gleda pa u tom smislu smatram da ne treba da govorite čoveku (@zorule) šta biste vi uradili da ste na njegovom mestu jer niste na njegovom mestu. Pokazalo se da je svako na svom mestu i to čvrsto ukorenjen.
                To šta biste vi uradili ili šta bih je uradio je potpuno irelevantno u njegovom slučaju. Čovek je u dilemi i došao je po besplatan pravni savet tipa "šta je moguće da se dogodi". Ukoliko nemate argumenmtovan i konkretan odgovor u tom smeru nije korektno da se izjašnjavate.
                Razumem da je svakom njegov problem najveći, ali imajte sluha i dalekovidnosti i za ostale, ne posmatrajte sve kroz prizmu svoje muke.
                Nemam nameru da vam solim pamet, ja bih, opet, da sam na vašem mestu (ali nisam) sve to odradio drugačije ...
                Samo želim da se uzdržite davanja mišljenja već dajte konkretne savete bazirane na pravu, Zakonu, iskustvu, argumentima.
                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Evo odgovora baziranog na Zakonu, argumentima, iskustvu i svemu mogućem i nemogućem: (prepis, orginal ćirilicom)

R. Srbija - MUP
                  Kabinet ministra, Biro za pritužbe i predstavke
                  01 Broj xxx od 7.dec.2009 godine, Beograd

Gospodin, xx, adresa
                  Veza: Vaša predstavka od 20.08.2009. godine

Poštovani gospodine,
                  MUP R.Srbije uputili ste predstavku u kojoj ukazujete na neadekvatno postupanje policijskih službenika PS Inđija po zahtevima za prikupljanje potrebnih obaveštenja OJT u Inđiji, koji se odnose na Vašu krivičnu prijavu, podnetu protiv policijskih službenika PS Inđija i da su policijski službenici PS Ruma prekoračili granice službenog ovlašćenja i bez zakonskog osnova naredili da se od Vas privremeno oduzme putničko motorno vozilo, kao i da je prilikom vođenja upravnog postupka ponavljanje postupka registracije Vašeg vozila policijski službenik Odseka za upravne poslove, PU u SM imao više propusta.

Na osnovu izvršenih provera, prikupljenih podataka i obaveštenja konstatovano je da su policijski službenici Policijske uprave u SM prilikom privremenog oduzimanja Vašeg vozila preduzimali službene mere i radnje u skladu sa zakonskim ovlašćenjima.

S poštovanjem, ŠEF BIROA Svetlana Tratar, potpis i pečat

Ni jednim svojim podneskom nisam osporavao nadležnost tih lica, ali sam tvrdio, da mi je vozilo oduzeto na nezakonit način i uskraćeno mi je mirno uživanje svojine, garantovano Ustavom.

Svi navode da su nam vozila oduzeta privremeno. A koliko to privremeno može da traje?

Da li to predlažete da čovek ode u Policiju da proveri, da li ga je neko prevario, pa da privremeno uživa kao i mi? Koju godinu!

Comment

• uskoro prevaren
                    CBC Član
                    • 09.12.2008
                    • 36
                    • Novi Sad

Ma Zorule, iskreno ti savetujem da bezis od tog auta. Kod mog auta sve sve poklapalo sa saobracajnom (mislim na brojeve). I onda se ispostavilo da je dizano godiste za 6 godina, i da je prekucavan motor i povrh svega da su menjani brojevi na sasiji. Ako imas imalo sumnje uvali ga nekom! Ako se bojis da ga uvalis nekom uvek ga mozes utopiti u delove. Tako ces sigurno izvuci njegovu cenu, ali ces se cimati do besvesti. Znam iz licnog iskustva!

Comment

• MilaRaus
                      CBC Član
                      • 16.07.2009
                      • 31
                      • Ruma

...i dalje redovno čitam ovu, omiljenu mi, temu... vidim da je daewo još uvek za akciju.. javili su mi danas da se predmeti prebacuju u Sud u S.Mitrovicu.... Draga Svetlana, što je stigla, stigla je... Do mene nije! Napišem ponekad neko pismo ovom i onom. Nekoliko puta sam pisala redakcijama čitanijih novina i gledanijih televizija... Nikog to ne zanima! Daewo, ja sam uz tebe ali nemam vremena da bilo šta blokiram duže od sat vremena... Rešila sam da ovde više ne pišem ako nemam šta. I sad nemam šta, osim toga što sam danas čula ali to verovatno već svi znate! Međutim, oduševili su me saveti upućeni novom članu u varijanti "muko moja predji na drugoga"... Ne verujem... Što neko reče, lukavo!!!

Htela sam nešto drugo... Svi smo ovde pismeni i ima nas dovoljno da svako jednom ili dva puta ili tri puta nedeljno napiše svoje pismo koje ćemo organizovano jednom ili dva puta ili tri puta nedeljno, u isto vreme, slati na dogovorene adrese (mailom ili poštom)... Blicu, večernjim novostima, b92, pinku, foksu, ministarstvima... možda i tako možemo da skrenemo pažnju a da ne moramo da se okupljamo pošto nam taj deo očigledno ne ide od ruke ili noge... Neko je duhovit, neko je pravnik, al' smo svi besni! Možemo se zvati NEUDRUŽENI SAVESNI KUPCI!!!

Comment

• mistermobil
                        CBC Senator XXL
                        • 09.11.2008
                        • 469
                        • pecinci

Prolupator,shavatam da si ``stariji i iskusniji clan i prijatelj foruma i da se tvoje misljenje i rec ovde ceni vise od nas pocetnika-nepisano pravilo foruma `` ali posto nam vec delis lekcije,da te pitam samo nesto ljudski,koji pravni lek ima ili neki pametan zakonski primer da mu se navede?Tako nesto nazalost ne postoji.Ja i mnogi su mu rekli jedino ispravno,da ne cacka mecku.Vozi pa sta bude.Sta,treba da ode i prijavi se sam.Gluposti.Pa dzukele to jedva cekaju..A ne slazem se i da taj auto ``uvali`` nekom i da ga bole uvce,jer je i to neljudski jer je on svestan da auto nije bas ``cist``.Drugo je da nije znao pa da je tako prodao ali ovo bi bila klasicna uvaljotka.Nista lose nisam mislio i ne zalim raspravu.pozdrav
                        P.S. Mila,predlog ti nije los
                        Ko leti,vrijedi
                        Ko vrijedi,leti
                        Ko ne leti,ne vrijedi..
                        (Grunf,TNT..)

Comment

• zorule
                          CBC Početnik
                          • 15.12.2009
                          • 5
                          • Beograd

Okreni obrni, pametno, dobro i zakonito resenje ne postoji! Ostaje da se nadam ili ono, nada umire poslednja! Jos kad bih uspeo da se "otkacim" o razmisljanju o tome, bilo bi super. pozdrav

Comment

• prolupator
                            CBC Senator XXL
                            • 02.09.2005
                            • 3968
                            • Zemun

To što imam više poruka ne znači ni da sam pametniji ni da sam iskusniji već da imam više vremena ...
                            I ne delim lekcije, ne vama već nikom ... Iskažem svoje mišljkenje ako imam potrebu za tim ali uvem istaknem da je to moje mišljenje i da tražioc mišljenja treba da ga posmatra samo tako - kao mišljenje nekog s foruma.
                            Aegumenti u vidu paragrafa, članova i sl. su ono što se ovde traži. Ovo nije majstorska tema pa da lupetamo "ja bi to ovako ili onako", dotegni jače ili slabije ...
                            Ova se tema tiče Zakona i samo Zakona ... samo to sam hteo da napomenem bez deljenja lekcija ikom ...

I još jednom ponavljam da je u ovoj temi davanje saveta "teraj samo..." veoma neodgovorno.
                            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Franjo
                              Banovan
                              • 14.08.2009
                              • 2831
                              • Inđija - Beograd
                              • Renault megan II res

Mnogo buke ni oko čega (Shekspeare)! Čovek je zalutao u ovu temu, a mi smo prihvatili priču. U mom slučaju strogo sam se držao zakona, pa gde sam stigao? Verovatno će moj slučaj biti rešen poslednji, ili neće biti rešen uopšte. U mojim postovima može naći puno zakonskih odredbi, među kojima i o zastarevanju pojedinih postupaka. Carinski prekršaji zastarevaju nakon 5 godina. Prekršajno i krivično, zavisno od zaprećene kazne počev od 2 godine pa na više. U ovom slučaju verovatno dve godine. To ne preti njemu, nego počiniocu, ako nije bio saučesnik.

Moj savet bio je da ne čačka, jer nije siguran šta je urađeno u postupku uvoza, iako mislim da je urađeno "podmlađivanje", ali za oduzimanje vozila, kao što je urađeno u našim slučajevima nema zakonskog osnova. Osim toga, nije dao dovoljno podataka, da bi se moglo proceniti da li je počinjen prekršaj, među ostalim, kada je vozilo uvezeno. U prvo vreme uvoz je bio ograničen starošću vozila, jer se nije moglo preseći. To bi značilo zabranu uvoza polovnih vozila.

Predlažem, da prekinemo ovu diskusiju, a zorule, ako mu nije nešto jasno neka u Waste Gate otvori novu temu, što je trebao odmah, jer je ovde off. Meni, kao što kažu đavo nije dao mira, zagolicalo me, pa sam odmah krenuo na prvu loptu. Pogrešno!

Comment

• delpierro
                                CBC Početnik
                                • 17.12.2009
                                • 3
                                • Apatin

Pozdrav... Evo i meni je oduzet auto pre nekoliko dana.. Auto je uvežen na leto, nije euro3 (vlada je bila dozvolila uvoz uz punomoć pre 01.01.2008.).. Inspektor koji mi je oduzeo auto je rekao da nisam jedini, šta više 80% automobila koji su uveženi (po ovoj uredbi) će biti oduzeti.. To je stvarno veliki broj auta, al nisam nigde na forumima video da neko piše o tome... Ima li ovde nekoga sa sličnim problemom kao i ja??

Comment

Working...
                                X