Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Originally posted by mundja66
    Imam nameru da preko suda trazim odstetu..., pa molim gospodina, koji je koliko znam jedini dosad tuzio i uspeo da dobije spor u ovom slucaju,...
    Ovaj post i današnji odgovor iz carinarnice Šabac, su povod da se ponovo javim.

Pomenuta tužba je prilično misteriozna, kao i njen ishod. Koliko znam, spor još nije okončan, oko čega se spori i kakva je presuda (rešenje). Shvatio sam, da se radi samo o priznavanju vlasništva savesnog kupca od nepoznatog vlasnika.

Na moj zahtev od 2.novembra, da mi se dostavi zvaničan izveštaj o izvršenom veštaćenju pečata na carinskoj dokumentaciji, danas sam dobio obaveštenje, sa potpisom Svetlane Bošković kao ovlašćeno lice, da se službena dokumentacija iz predmeta može dostavljati samo po zahtevu nadležnog državnog organa, te ...

Na kraju objašnjenja: ...imajući u vidu saznanje o postojanju dokumentacije o veštaćenju pečata navodnih uvoznika, budući da Vam je omogućen neposredan uvid u spise predmeta.

Ovo nije istina, ali kako narod kaže: šut sa rogatim ne može.

Comment

• bugs bunny
      CBC Veteran
      • 24.10.2008
      • 167
      • Beograd, Medak III, Aranđelovac

Ništa još nisam saznao, pa u sredu javljam šta dalje se dešava na carini u vezi mog rešenja.Tada su mi rekli da im se javim.
      Pozdrav svima

Comment

• MAREA
        CBC Veteran
        • 10.11.2008
        • 117
        • kladovo

Meni sun rekli da su pustili dva tri resenja experimentalno da vide kako ce da ide

Comment

• bugs bunny
          CBC Veteran
          • 24.10.2008
          • 167

Ja sam dobio informaciju od Mupa S.Mitrovica da su dobili nekih desetak rešenja koja su poslata i nama savesnim vlasnicima.
          Pozdrav svima.

Comment

• ZIV
            CBC Senator
            • 06.07.2009
            • 299
            • Beograd

Ukupna prica o uhapsenim carinicima se podelila na četiri dela ...u jagodini je to 204/07 i još nije počelo ...možda u 2010.... batrovačka grupa se procesira u Sremskoj Mitrovici pod brojem 35/09..sudjenje u 2010 godini..sud u Smederevu skoro godinu dana nije davao dokumentaciju i posle brojnih urgrencija sudu u Sremskoj Mitrovici../valjda prema mestu stanovanja podela/...
            Pošto nema ,,pravosnažnih sudskih presuda,,svaka dalja priča u upravi carina je besmislena...
            Dakle trougao MUP-Uprava carina-Sudstvo.... Ako nekom od učesnika kažeš da je ,,korumpirani lopov,, on te glatko može tužiti i glatko dobiti za klevetu i to u rekordnom vremenskom roku ...... jer nema pravosnažnih sudskih presuda... a u sudu važi pretpostavka nevinosti...do pravosnažne sudske presude... To što od 2007 godine /jun 2007/ - decembar 2009 godine...dve i po godine VELIKO NIŠTA./ ..... niko od ovih likova nije sudski do kraja procesiran nikoga puno ne boli niti je bilo ko zbog toga odgovarao..a što bi i kome bi........
            Šta reći na kraju

Comment

• DAEWU
              CBC Veteran
              • 16.03.2009
              • 194
              • lazarevac

Prema nekim novim informacijama,[do duse neproverenim]izgleda da je ovo ponovo stopirano.Ocigledno da oni sve nas djuture z........u i j..u u zdrav mozak.Samo me zanima dokle ce mo da trpimo ovu nepravdu i ugrozavanje nasih osnovnih prava?POZDRAV..

Comment

• muchenik
                CBC Član
                • 27.09.2009
                • 35
                • Beograd

ako je to istina onda ja stvarno mislim da od svega toga nema nista!Propasce nam automobili dok mi dobijemo ta resenja,i onda cemo sa istima da obrisemo g...... i eto,pojeo vuk magarcaaaaaa!!!

Comment

• bugs bunny
                  CBC Veteran
                  • 24.10.2008
                  • 167

Po najnovijim podacima na moje rešenje je podneta žalba a nju rešava Ministarstvo finansija, Veće za drugostepeni prekršajni postupak, Omladinskih Brigada br.1, Novi Beograd, međutim neće se ništa najverovatnije dešavati pre 15.12.2009. godine iz razloga što je sad na snazi reizbor sudija.Dalje podatke ću saznati oko 17.12. pa ću Vam tada javiti šta dalje, a za sve podatke u vezi rešavanja drugostepene žalbe moraću da kontaktiram Veće.
                  Pozdrav svima.

Comment

• mistermobil
                    CBC Senator XXL
                    • 09.11.2008
                    • 469
                    • pecinci

Ko se zalio?Neko verovatno mnogo zeljan pravde,tj KRIVDE,verovatno stetuje ako se vozila vrate po pravdi i pravu
                    Ko leti,vrijedi
                    Ko vrijedi,leti
                    Ko ne leti,ne vrijedi..
                    (Grunf,TNT..)

Comment

• Ajvanho
                      CBC Član
                      • 24.03.2009
                      • 65
                      • Beograd

Sad sam zvao Sabac, stigli su do br resenja 136/09, i kazu da svakodnevno stizu zalbe na doneta resenja, sto znaci da ce stvarno potrajati. Na pitanje kojim tempom se radi, kaze zavisi od resenja do resenja i od slucaja do slucaja.

Comment

• bugs bunny
                        CBC Veteran
                        • 24.10.2008
                        • 167

Originally posted by mistermobil
                        Ko se zalio?Neko verovatno mnogo zeljan pravde,tj KRIVDE,verovatno stetuje ako se vozila vrate po pravdi i pravu
                        Ma jok krivo si me razumeo, dotična gospođa koja je u mom slučaju kriva pa treba da plati sumu od 1300 EUR-a, pa se ona žali na presudu.A ovi iz Mupa se ne žale jer je presuda donesena onako kako su oni to tražili.
                        Pozdrav.

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Originally posted by bugs bunny
                          Ma jok krivo si me razumeo, dotična gospođa koja je u mom slučaju kriva pa treba da plati sumu od 1300 EUR-a, pa se ona žali na presudu.
                          Moram da ponovim Balaševićeve stihove iz "Ne dirajte mi bagreme": ... i sve po zakonu: paragrafi...

I ja sam besan na postupak MUP i Carine, jer očito krše odredbe ustava i više zakona, ali u ovom delu doslovno se drže slova zakona. Dotična gospođa, navodni prvi vlasnik, kao i svi drugi "iskijat" će tih 1300 eurića i svakom žalbom će povećati tu sumu za troškove postupka. Pa na kraju, neka hvata Dražić Slobodana, ako ima za šta!

Duško, što si napisao "drugostepena žalba", verovatno si mislio drugostepeno rešenje? I na njega se može uložiti žalba, ali neće dobiti ništa, jer u ponovljenom postupku rešavaju isti organi. Samo otežu konačno rešenje, ali će biti na njihovu štetu i za troškove postupka, a da je pravde, mogli bi biti kažnjeni za takav postupak. U svakom slučaju, mi smo ponovo oštećeni, za ovo izgubljeno vreme i štetu na oduzetim vozilima.

U svakom slučaju, tvoj predmet biće rešen u dogledno vreme (najviše oko dva meseca), jer ako se i ponovi postupak rešenje će biti konačno, pošto na njega nema pravo žalbe.

I da te podsetim, čini mi se, da si obećao, da ćeš da "okačiš" tvoje rešenje na ovaj forum, što bi bilo interesantno.

Comment

• bugs bunny
                            CBC Veteran
                            • 24.10.2008
                            • 167

Originally posted by Franjo

I da te podsetim, čini mi se, da si obećao, da ćeš da "okačiš" tvoje rešenje na ovaj forum, što bi bilo interesantno.
                            Bi ja okačio nego nemogu da ga ubacim da ga svi vidite.
                            Probaću danas.Pozdrav.

Comment

• MAREA
                              CBC Veteran
                              • 10.11.2008
                              • 117
                              • kladovo

Epa ovako ne bas lepo i utesno.
                              Ko je dobio resenje dobio je gda Svetlana je napravila presek i zavrsila poso,ostali tek od 1. januara kad svi ovi predmeti prelaze u nadleznost suda pa onda sve u tri................SRDACAN POZDRAV ZA SVE FORUMASE IZ PRELEPOG KLADOVA

Comment

• muchenik
                                CBC Član
                                • 27.09.2009
                                • 35
                                • Beograd

AUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!TO JE SVE STO JA U OVOM MOMENTU IMAM SNAGE DA KAZEM!!

Comment

Working...
                                X