Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Ja dugujem izvinjenje SRI98 a mislim i 206, u drugoj temi bio sam ubedjen da nikada nece proveravati ovlascenja . Sto se tice te preregistracije stranaca mislim da je preko 40% uradjeno sa fals papirima i sad su vlasnici u strahu, uzas. A ima vec i gomila tih kola koja su promenila vlasnika i eto zgode i nezgode.

Bravo za drzavu u ovom slucaju... Od tih 40% koji su uzeli fals ovlascenja naravno 100% je znalo sta radi i eto sad
    https://t.me/pump_upp

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Jel se ti zahebaheš sa onim: Bravo za državu? A šta će oni koji su kupili takva vozila, od preprodavaca, pa im ta ista država privremeno oduzme? U ovom slučaju Država je organ MUP, koji je, kao što je neko rekao, zakonom ovlašćen, da vozilo oduzme.

To naprosto nije tačno, jer stavljaju zakon iznad Ustava. Uzeli su preširoka ovlašćenja, samo njima znanim (tajnim) podzakonskim aktima. O svemu sam već pisao, pa da ne ponavljam. Isti sistem afere "Falsifikat" iz R. Srpske i sa područja Rume. Mislim, da će se pokazati, da je dirigent bio na višem nivou.

Comment

• Dzoni_mkv
        CBC Senator XXL
        • 29.04.2007
        • 875
        • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Realno, i ako su to uradili! SVI ALI SVI su znali sta se desava i kako se ta vozila preregistruju!! Ja sam takodje napisao isto da ce biti oduzimanja na jednom forumu hm......nemacke marke i post je obrisan odmah jer jedan clan je naveliko "prepregistrovao" primerke iz Svajcarske. Po meni i treba svaki da oduzmu. Niko nije ni ocekivao da ce to odmah proveravati jer nije ni bilo moguce. Postoji zakonski rok u kojem se vrsi provera. Sada ce polako i natenane sve da precesljaju i oduzmu svako sumljivo vozilo. Nema tu nisam znao. Svi su znali i kada su kupovali smao trebaju da provere prvu registraciju i sve je jasno kada je auto uvezen. ALi ne svi su potrcali da uvezu pa sada ce da bude kuku lele. Samo bih voleo da se to uradi do kraja. Svaki auto kojem je ovlascenje falsh da se oduzme. Ne zbog zlobe i sistemu neka komsiji crkne krava, vec zato sto je svima bilo jasno sta se radi a svi su se pravili "face" i radili po svom i sistemu ma ko mi sta moze. E evo sada. Nema opravdanja.
        You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Zakonski rok je 60 dana za sve provere. Slažem se, da se oduzmu vozila onima koji su počinili krivično delo, ali nikako kupcima takvog vozila nakon isteka tog roka. Država je dobila ono što traži (carinu, pdv, takse), a sada hoće preko toga, za delo koje je omogućila u svakom slučaju.

Pošto je onemogućen moj pokušaj da se izdvoji ovaj slučaj uvoza po Uredbi vlade iz ove teme, i ako je bio dobro posećen, predlažem, da svaki novi slučaj obavezno sadrži podatke od kada je vlasnik vozio na ovlašćenje, od koga je dobio to ovlašćenje i da li poseduje dokumentaciju o poreklu vozila. Naravno, istinite podatke, a ne bajke!

Comment

• panto
            CBC Veteran
            • 04.11.2007
            • 148
            • ljubic

Gospodo, Država, čitaj tvorci uredbe o preregistraciji, je namerno navela ljude na kriminal. Ako se ne slažete, onda razmislite koliko je to vozila voženo po Srbiji sa stranim registarskim tablicama, sem crnogorskih, i na osnovu čega. Ja lično ne znam ni za jedan jedini slučaj. Ukoliko ostavita svoje vozilo u svojem dvorišti nezaključano, pa neka lopuža iskoristi to vaše poverenje u ljude i njihovo poštenje i ukrade ga, te sa njim izazove udes, odgovorni ste za sve što se dogodi, pa čak i za život tog ništaka. Ne znam kako ovo pravnici objašnjavaju, mislim na uredbu, ali je sigurno da je tvorcima uredbe mesto iza rešetaka. Naravno zajedno sa falsifikatorima i ostalim krimosima, koji su se ovajdili, kako u ovom slučaju, tako i u ranijim slučajevima mućke sa vozilima pod okriljem države. Samo u ovoj jadnoj Srbiji je normalno da generali budu izdajnici, policajci i sudije budu kriminalci a da prođu nekažnjeno, naravno podmićivanjem svojih kolega itd......ITD....

Comment

• sri98
              Admin od Trpeze
              • 24.10.2004
              • 7262
              • Republic of Konjarnik
              • Toyota Corolla E 210

Originally posted by Franjo
              Zakonski rok je 60 dana za sve provere.
              Po kom clanu kog Zakona?
              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Što mi pošteno ne kažete da se nosim, i to na današnji dan Sv. Nikolu - zaštitnika putnika, dok plačem i srce mi se cepa za mojim dragim šuracima, braćom Draganom i Zoranom iz Peći, koji su 18.06.1999 nestali bez traga u prisustvu KFOR bataljona Italije. Oba vozači. Dragan profesionalac. Nisam sposoban da danas odem do njihove majke, moje tašte, koja živi u Beogradu, skoro nepokretna i slavi Slavu.

Veza sa temom: moj pokojni tast Borislav-Boro Petković svoj radni vek proveo je kao pripadnik MUP na Kosovu, ali mu niko nije mogao osporiti poštenje i ljudskost. Ovo što sada rade je nepošteno, nezakonito i nečovečno.

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Niko ti ne govori da se teras, vec je samo poenta da ako se neko poziva na zakon, treba da kaze koji clan koga zakona. tako funkcionise svaka prica gde se pominje bilo koja pravna norma i sprecavaju neargumetovane izjave.

Inace, nisi prvi koga sam to pitao
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

Pravilnikom o registraciji vozila, koji se vodi po ZUP, nadležni organ će u roku od 30 dana odbiti zahtev za registraciju, ako nisu ispunjeni uslovi. Na osnovu čl. 208. ZUP propisan je rok od 60 dana za donošenje rešenja. Saobraćajna dozvola je rešenje na koje nije dozvoljena žalba. Po pravilniku podnosiocu zahteva izdaje se potvrda sa važnošću od 30 dana, koja se vraća kad primi dozvolu. Pošto je uobićajeno, da se dozvola izda odmah, stoji zabrana otuđenja od 60 dana, u kojem roku organ ceni (proverava) dokaze.

Izdato rešenje je dokaz da su uslovi ispunjeni. Sve ostalo je iz domena krivičnog prava, oko čega se sporimo.

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Carinski prekršaju zastarevaju tek nakon 5 godina ...
                      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Franjo
                        Banovan
                        • 14.08.2009
                        • 2831
                        • Inđija - Beograd
                        • Renault megan II res

Zato sam tražio odvajanje ove teme. Kad sam rekao krivično, mislio sam i prekršajno. U ovim novim slučajevima nema carinskog prekršaja, jer su uredno ocarinjena i verovatno plaćena carina i ostale dažbine.

Kad sam rekao nepoštenje, otkud sada proveravaju ovlašćenja izdata u drugoj državi, kad su se mnogi rešili svojih vozila, znajući da su prekršili zakon. Pa hajde, dokaži, da su znali o krivičnom delu! Falsifikatori su ovoj državi uglavnom nedostupni.

Comment

• ada
                          CBC Senator XXL
                          • 04.06.2005
                          • 2375
                          • Novi Sad
                          • Svasta nesto

Originally posted by prolupator
                          Carinski prekršaju zastarevaju tek nakon 5 godina ...
                          a po kom je ovo clanu!
                          ja koliko sam upucen carinski prekrsaj nikada ne zastareva!
                          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                          Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                          Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                          Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• prolupator
                            CBC Senator XXL
                            • 02.09.2005
                            • 3968
                            • Zemun

E, onda su slagali u dnevnim novinama ... ne bi bilo prvi put ...
                            Čitao sam koliko jučer neki članak u kom piše da je vlasnik neke agencije iz Čačka za 150-300eur davao lažna ovlašćenja prilikom prethodne preregistracije (za sad su mu našli 6 slučajeva) i da su oduzeta ili će u naradnim danima bikti oduzeti ...
                            U istom članku je pisalo i za tih 5 god ...
                            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Franjo
                              Banovan
                              • 14.08.2009
                              • 2831
                              • Inđija - Beograd
                              • Renault megan II res

Bar u jednom mojem postu to je navedeno. To je uslovljeno činjenicom, da je uvoznik dužan da čuva dokumentaciju 5 godina. Posle toga nema šta da se kontroliše. Samo ratni zločini ne zastarevaju.

Comment

• djukic
                                CBC Senator XXL
                                • 27.03.2005
                                • 2526
                                • Beograd

Originally posted by Franjo
                                Zakonski rok je 60 dana za sve provere. Slažem se, da se oduzmu vozila onima koji su počinili krivično delo, ali nikako kupcima takvog vozila nakon isteka tog roka. Država je dobila ono što traži (carinu, pdv, takse), a sada hoće preko toga, za delo koje je omogućila u svakom slučaju.

Pošto je onemogućen moj pokušaj da se izdvoji ovaj slučaj uvoza po Uredbi vlade iz ove teme, i ako je bio dobro posećen, predlažem, da svaki novi slučaj obavezno sadrži podatke od kada je vlasnik vozio na ovlašćenje, od koga je dobio to ovlašćenje i da li poseduje dokumentaciju o poreklu vozila. Naravno, istinite podatke, a ne bajke!
                                Neko ti udje u kucu i ukrade televizor. Odnese taj televizor i proda ga savesnom kupcu. Policija uhvati lopova i on propeva, televizor se vraca vlasniku a kupcu ostaje da tuzi lopova. Jedino sto moze da izbegne je da odgovara ako se ispostavi da je bio SAVESTAN KUPAC!!!

U temi o preregistraciji, ja sam isticao da drzava nece istrazivati poreklo vozila u smislu da li legalno zadovoljavaju uredbu o preregistraciji. SRI je upravo tvrdio suprotno, i bio je u pravu. Svi kojima su na osnovu krsenja ove uredbe oduzeti automobili jbg. nemaju pravo da se ljute na drzavu koja je u ovom slucaju apsolutno u pravu...
                                https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
                                X