Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Danas su iz carinarnice Šabac preraspoređeni predmeti po sudovima upućeni Rumi i Srem. Mitrovici. Moj predmet broj P-282/09 od danas se nalazi u Rumi.

Svako ko ima broj predmeta, može dobiti informaciju iz Šapca na tel. 015/384-926 (centrala), tražiti prekršajno (Vaska).

Iako sam u načelu protivan ovakvom postupku, moram da ispunim dato obećanje Životinom prijatelju Vojinov Tomislavu iz Melenaca kod Zrenjanina, koji je danas u Beogradu zbog pomenutih zdravstvenih problema. Kažem protivan, jer svako treba da predstavi sebe, a ne preko drugih lica. Problemi su isti, samo što je on u Zrenjaninskom slučaju, koji je u krivičnom postupku pri kraju. Presuda je doneta, ali su se okrivljeni žalili. Veći problem je postupanje MUP i carine, tako da ustvari ne zna gde mu je vozilo.

Upravo me Tomislav upozorio na moju grešku: doneta je oslobađajuća presuda, na koju se MUP žalio, tako da je drugostepeni postupak u toku.

Comment

• ZIV
      CBC Senator
      • 06.07.2009
      • 299
      • Beograd

Jedina novina je da su se pod jednim istim brojem JCI-a registrovala 10-tak vozila a da je taj JCi bio suncokretova sacma ili nesto sto nema nikakve veze sa bilo cime... Znaci cinovniku iz MUPA nije bilo ni malo cudno da pod jednim brojem JCI na primer 2521/1032 ima registrovano 10 vozila ... U bilo kom trenutku mogao je da posalje fax upravi carina i da proveri ako mu je bilo šta sumnjivo...Ali NIJE.... I Izgleda da mu to nije palo na pamet da to uradi...... I onda gospodja Svetlana Tartar kaze da je sve u skladu sa zakonom.... idem u cosak da se malo crvenim i da se stidim umesto doticne gospodje.... Sumorna slika silovanja neduznih gradjana.....

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Sve je to nebitno i nije nikakva novina, jer je to više puta ponovljeno. Osim toga nije tačan navod: svako vozilo je uvezeno na svoju JCI, samo je broj isti kao broj JCI za suncokretovu sačmu u rinfuzi, uvezenu nekoliko meseci kasnije.

Činovnik MUP je postupio baš kao što navodiš da je trebao: prilikom unutrašnje kontrole, zapazio je neke nedostatke, među kojima i taj, da je više vozila uvezeno i ocarinjeno pod istim brojem, pa je izvršena provera u Direkciji carine u Novom Sadu, jer je tamo, navodno, sproveden carinski postupak. O tome je dostavljen izveštaj, čiju kopiju sam ti pokazao prilikom našeg susreta. U izveštaju nijednom reči nije izričito rečeno da se radi o falsifikatu, ali i o tome smo dosta raspravljali.

Jučer sam prikačio skenirane kopije dokumenata, među kojima i JCI mojeg vozila, ali sam ih izbrisao, jer su nečitki. Najveći problem učesnika ovog foruma je, što ne poseduju ovu dokumentaciju i jedini put da ostvare svoja prava vide u demonstracijama. Ja sam krenuo dužim putem, jer sam ubeđen da je pravi i da ću uspeti, što i vama želim!

Comment

• ZIV
          CBC Senator
          • 06.07.2009
          • 299
          • Beograd

Broj JCi ima dva dela: 1 deo je šifra carinarnice a ono kroz je delovodni broj te iste carinarnice. Znači da carinarnica Kelebija uvek počinje 25054 a ono kroz je njihov delovodni broj. Na jednom JCI može biti više naimenovanja ali se njihov konačni broj uvek vidi na prvoj strani /u posebnoj rubrici se upiše cifra npr. 10/ to znači da taj JCI ima deset naimenovanja/. Svako naimenovanje prati poseban obračun carine i obračunatog PDV. Sve ukupno se to agregira na carinskom računu koja carina uvodi u svoj računarski sistem kao svojevrsno zaduženje. Kod uplate carine zaduženje se zatvara i obaveza gasi. Kompjuter izbacuje listing neplaćenih carinskih računa po isteku nekog roka / npr 30 dana/. Ako carina ne naplati u primerenom roku carinski račun onda se pristupa prinudnoj naplati protestom carinske garancije. Carinska garancija se ažurira i unosi ERCU uprave carina /Novi Beograd - Narodnih Heroja/ i predstavlja jemstvo poslovne banke do nekog iznosa. Ne možes cariniti robu preko iznosa carinske garancije.Ako neko donese 10-tak JCI sa brojem 25054/1245 a na prvoj strani JCI gde piše broj naimenovanja piše 1...onda je sama ova činjenica potpuno apsurdna i smešna i svedoči o niskom /amaterskom/ novou kriminalaca i niskom amaterskom nivou onih koji rade na prijemu ove dokumentacije. Znači ne možeš 10 puta imati SVOJ BROJ a potpuno indetičan sa deset drugih vozila sa 1 naimenovanjem u JCI . A i to je prolazilo. O tome je reč.
          A da li su ti ljudi koji rade na poslovima registracije u MUPU:
          - edukovani da se bave ovim poslovima ?
          - da li su imali bilo kad bilo kakav oblik stručnog usavršavanja?
          - da li imaju bilo kakve materijalno tehničke mogućnosti za proveru validnosti primljene dokumentacije?
          - da li imaju bilo kakvu suštinsku informatičku logistuku?
          - da li postoji bilo koji vid interne kontrole ili agregiranja podataka u računaru u okviru samog MUPA /ako nece da komuniciraju sa upravom carina/ ...šta ako ima 2152 registracije na 50 punktova MUPA sa unetim brojem JCI 25054/1245?
          Ako su svi ,,junaci,, doneli amaterski falsifikovane potvrde o uplati carine za svoje vozilo onda po difoltu je broj naimenovanja bio 1 /teoretski mozes ocariniti 100 vozila na jednom JCI...u praksi skoro NIKAD jer nemaš pokriće u garanciji/ .
          Ovu informaciju sam danas dobio iz carine.....

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Ne govorim o teoriji i praksi, nego o zakonima i činjenicama.

I pored najbolje volje i uloženog truda, nisam uspeo u potpunosti kvalitetno da snimim činjenice iz mog slučaja, ali dobronamerni će videti o čemu se radi i o čemu stalno pišem:

Posedujem kompletnu dokumentaciju. Pod istim brojem 21016/c4-30398/2007.god. zavedene su JCI za vozila registrovana u Inđiji: RU-332908, 332953, 332974,333009,333220,333178,333050,333110 i 333177!

Do danas mi se nije javio niko, koji se potrudio da pribavi dokumente o carinjenju, pa ni zaključak o pokretanju prekšajnog postupka u njegovom slučaju.

Zbog privatnosti izbrisani su nazivi firmi "uvoznika", imena i brojevi carinskih službenika, jer su dokumenti verovatno falsifikovani!

Comment

• DAEWU
              CBC Veteran
              • 16.03.2009
              • 194
              • lazarevac

Ja nemogu da verujem dokle seze neciji bezobrazluk.Nece da ucestvuje u bilo cemu zajednickom a deli lekcije.Odakle nekom pravo da tvrdi da se pokrece nekakav protest iz razloga sto nema nikakav JCI. ili prekrsajnu prijavu.Svaki predmet ce se u sudu resavati za sebe,to je normalno i to je u redu.Ali isto tako je i tacno da je ovaj slucaj ili prevara u carini objedinjena i resava se u paketu.I svaka odluka ili uredba koja bude doneta donosice se za sve u paketu.Iz dobro obavestenih izvora saznajem a do sada me nikad nisu prevarili [ko je pratio redovno zna] nas problem ce se najverovatnije resiti putem neke uredbe.Isam sud nema resenje za nas problem iz vise razloga,platili smo trzisnu cenu a ko ce da namiri caru carevo i kako,dozvoliti da nam se registruju auta a vecina neispunjava EUR-o standard sto je krsenje zakona i kako da drzava zastiti sebe? Ko nezeli ili nece sa nama nemora i neka nas ostavi da sami resavamo svoje probleme kako znamo i umemo,cekali i plakali smo dovoljno vreme je za akciju.Koji je put ispravniji to cemo da vidimo,ovo jos nismo probali.POZDRAV ZA SVE I VIDIMO SE ...

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Originally posted by DAEWU
                I ja sam bio u nedoumici sve do sada jesi li ili nisi,a sada sam siguran da jesi[vuk dlaku menja ali cud nikad]....NJIHOV.
                O kakvom bezobrazluku govoriš? Nisam ni njihov, ni vaš, već svoj na svome! U ovoj temi sam još uvek, jer mi nije dozvoljeno da pišem o prevari sa Uredbama i budućim mućenicima, od kojih su se neki već javili. I ovo što pišem je za nove slučajeve, a vama kao što sam rekao želim sve najbolje.

Iako sam počeo sa pitanjem, ne želim odgovor! Na bilo koji post iz "VAŠE" grupe neću da odgovaram, niti komentarišem.

Comment

• ada
                  CBC Senator XXL
                  • 04.06.2005
                  • 2375
                  • Novi Sad
                  • Svasta nesto

Upisi koje carinski duznik, iz razloga jer je u dosta slucajeva spedicija umesana u sve ovo.
                  Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                  Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                  Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                  Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

Istražni organi tvrde da je sve falsifikovano, osim možda saobraćajne dozvole. To je razlog što sam poznatog špeditera iz NS izbrisao i njegove podatke, brojeve računa, adresu, PIB i ostalo. O izvršenom veštačenju sam pisao. Gospođa Svetlana mi je dala na uvid izveštaj ali generalizovan. Pojedinačni mi nije dala, a na moj pismeni zahtev odgovorila je da ga mogu dobiti samo na zahtev suda. Uveren sam, da će pravi "uvoznici" biti otkriveni u krivičnom postupku koji se vodi.

Mogao sam slobodno da objavim dokumente u celosti, jer sam kupovinom vozila postao vlasnik i celokupne dokumentacije. Ali, dok zeko dokaže da nije medved, odoše ... i zato beži!

Iz tvog profila vidim da ti je poznat carinski postupak, pa ako možeš da mi objasniš u JCI u rubrici 40 Sažeta deklaracija/prethodni dokument navedeno 21091/TR/3695/2007/1. Predpostavljam, da se dokument nalazi u Okružnom sudu u SM, gde se vodi krivični postupak protiv carinika sa graničnog prelaza Batrovci, umešanih u aferu krijumčarenja vozila.

Comment

• ZIV
                      CBC Senator
                      • 06.07.2009
                      • 299
                      • Beograd

kratak komentar /lose skenirane dokumentcije - nije dobar setup stampaca i nekompletne dokumentacije/ .. Prva grupa dokumentacije govori o carinskom/izvoznom postupku u Italiji... Dakle polazna faktura ino-dobavljaca, zvanična carinska izvozna deklaracija overena od strane italijanskih carinika, dokumenat koji govori o transportu automobila. /ovde fali veom vazan dokumenat a to je podatak o ulaznom graničnom prelazu i dokumenat kojim se pravi takozvano prenaupucenje..nema ga.. nevidim ga... koji govori kako/gde je vozilo uslo u srbiju.Znaci roba je dosla na primer na CI Batrovce i izvrseno je njeno prenaupucenje na Novi Sad ..recimo.. I vec tada /ovo je JAKO VAZNO/ ti si vec u kompjuteru UC...REGISTROVAN SI.....Kad to uradis imas neki kratki rok da se javis na mesto gde si odredio kao carinjenje...recimo 48 sati...Ako se nisi javio u Novom Sadu u tom primerenom roku za tobom se dize poternica i u velikom problemu je spediter koji je dao prenaupucunje ...i koji sam da mu ne bi carina protestvovala garanciju mora da digne uzbunu prvog stepena /obraca se MUPU, trazi asistenciju drzave .....ako se ne razduzi roba po datom prenaupucenju jer drzava od njega naplacuje carinu/...ovoga NEMA a jako je bitno... /Ako ti crkne motor ili imas havariju na sleperu koju prevozi sa granicnog prelaza do CI za carinjenje moras hitno SVE da obavestis ....carinu, MUP/zaspisnik, špeditera i da ih zvanično obavestiš koji problem imaš... Kako smo mala drzava od granice do finalne CI treba jako malo vremena 4-5 sati i u najgoroj varijanti...a ovo što sam naveo je samo teorijska prica...
                      Ovo dalje je prica o carinskom postupku, carinskom racunu, i nije mnogo vazno, ali se svi brojevi dokumenata na koji se pozivaju u okviru JCI moraju imati.
                      Cak se na JCI koje sam ja primao u ruke negde vidi i trag olovke koji stiklira brojke koje su date na kosuljici JCI jer se svaki mora pregledati i proveriti pre nego sto se izda carinski racun...ako nema odgovorna je carina jer je isti negde sklonila iz dosijea.../Dakle: svaki broj mora biti neki papir u prilogu/...
                      Sve komplet je falsifikovano na jedan od dva nevedena nacina /skeneri/laseri u boji, izrada pečata..... ali je sigurno da je to radio ko je sigurno bio u posedu NEKAKVE CARINSKE DOKUMENTACIJE I ULAZNIH PAPIRA... Pa uzmes jedan orginal ,,u ruke junacke,, i napravis cudo...klinci u srednjoj skoli su vec eksperti
                      Batrovacka grupa vise nije u sudu broj 35/09 vec je to K 157/10 sudija Stevanović Zlatica od 25 januara....za sada nisam siguran da se mrdnulo sa mesta...poslao sam ,,pismo - gorku kafu,, pa ako hoce nesto da rade neka rade ako ne..

Comment

• Franjo
                        Banovan
                        • 14.08.2009
                        • 2831
                        • Inđija - Beograd
                        • Renault megan II res

Originally posted by ada
                        ...jer je u dosta slucajeva spedicija umesana u sve ovo.
                        U dosijeu je potvrda špeditera, da je vozilo ušlo na njegovom šleperu na GP Batrovci,ali je sigurno falsifikovana. Zašto bi navodni "uvoznik" iz NS, na koga glasi račun iz Italije, koji očito nije u redu, koristio drugog špeditera iz NS, a sam se bavi poslovima špedicije i verovatno jači od toga. Znam da se i tako radi u slučaju da ima slobodnog kapaciteta druga firma, pa radi racionalizacije prevoza to učini.

Pitanje rubrike 40. u JCI pogrešno sam definisao, jer mi je jasno, samo sam tražio informaciju koja je to CI 21091 ako znaš? Predpostavljam na GP Batrovci.

Comment

• ZIV
                          CBC Senator
                          • 06.07.2009
                          • 299
                          • Beograd

Spisak carinarnica u RS koje su ovlašćene da postupaju sa TIR karnetima
                          - PRILOG 1 -
                          SPISAK GRANIČNIH ORGANIZACIONIH JEDINICA KOJE SU OVLAŠĆENE DA OBAVLjAJU CARINSKI DOZVOLjENA POSTUPANjA SA VOZILIMA POD KARNETOM TIR

Na granici prema Mađarskoj:

CARINARNICA SUBOTICA

CI Terminal Horgoš (25011)
                          CI Terminal Kelebija (25054)
                          Na granici prema Rumuniji:

CARINARNICA KLADOVO

CI Đerdap (12289)
                          CARINARNICA VRŠAC

CI Vatin (23027)
                          CARINARNICA ZRENjANIN

CI Srpska Crnja (24031)
                          Na granici prema Bugarskoj:

CARINARNICA DIMITROVGRAD

CI Gradina (13013)
                          CARINARNICA NIŠ

CI Strezimirovci (15040)
                          CARINARNICA KLADOVO

CI Mokranje (12033)
                          CI Vrška Čuka (12319)
                          Na granici prema Makedoniji:

CARINARNICA NIŠ

CI Preševo (15172)
                          Na granici prema Crnoj Gori:

CARINARNICA UŽICE

CP Gostun (46078)
                          Na granici prema Bosni i Hercegovini:

CARINARNICA ŠABAC

CI Mali Zvornik (42153)
                          CI Sremska Rača (42102)
                          CARINARNICA UŽICE

CI Kotroman (46094)
                          Na granici prema Hrvatskoj:

CARINARNICA SOMBOR

CI Bogojevo (22128)
                          CR Bezdan (22144)
                          CARINARNICA NOVI SAD

CI Batrovci (21091)
                          CI Most Bačka Palanka (21105)

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

Danas sam video ponudu dva inđijska dilera polovnih automobila. Dva vozila registrovana na RU tablice, izložena na ulici, očito novouvezena na osnovu poslednje Uredbe, jer nisu EU3. Cena bagatela! Ko ih kupi nek mu je dragi Bog u pomoć!

Upravo sam se vratio iz SM. Pisarnica Opštinskog organa za prekršaje pretrpana dokumentacijom iz Rume, St. Pazove i Inđije, čeka na preknjižavanje. Radi samo jedno lice. U uglu pisarnice dokumentacija iz Šapca, čeka kad na nju dođe red, znači poslednja!

U Okružnom sudu slučaj iz Jagodine, preuzet prošle godine, istražni postupak okončan, suđenje još nije zakazano.

Svi slučajevi sada se vode u SM Palati pravde, jer su u njoj smešteni svi pravosudni organi, koji su predviđeni po novoj šemi.

Comment

• ZIV
                              CBC Senator
                              • 06.07.2009
                              • 299
                              • Beograd

Da li se neko obratio ministarstvu tražeći uredbu ili sa nekim drugim predlogom... Ajde malo da radimo, ajde malo da pisemo, da se ne svodi na sve na verbalno macevanje... Sve sto nije u pisanoj formi otislo nekom sa dokazom da je to i urađeno ...nepostoji.... Telefonski pozivi su tanka prica sem ako nije napravljena sluzbena zabeleska...Kome, telefonski broj, kada, sta, u koje vreme, neki rezime... Ako su doticni dobili par nekih dopisa zakljucice kako rade super i predloziti sebe za bonus....
                              Hocemo li malo za promenu da nesto radimo ili cemo da drzimo besede.....

Comment

• DAEWU
                                CBC Veteran
                                • 16.03.2009
                                • 194
                                • lazarevac

Ja licno nisam,tek cu posle 12-tog kada se budemo sreli.Sto se tice postova iznad tvojih,nemam nameru da izigravam inspektora i da trazim gde i na koji nacin je auto uslo, za to postoje sluzbe koje su placene i nisu im plate na ledu. Jesam li platio trzisnu cenu?Jesam li platio prenos? Jesam li platio registraciju?Jesam li uradio sve sta je bilo u mojoj moci?JESAM.I ko sad treba da trazi krivca i dokaze ja ili drzava?POZDRAV I do skorog vidjenja..

Comment

Working...
                                X