Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Iako, uopšte nije bitno Mareino rešenje, da li si ga video, jer Marea nijednom nije potvrdio, da poseduje takvo pravosnažno rešenje, koje zbog nepoznavanja stvari nazivaš presudom. Ista stvar je sa carinskim sudom, koji nikad nije postojao, već Komisija za carinske prekršaje. Čitao sam površno novi CZ i nisam primetio, kako je ovo regulisano, ali je logično, pošto se radi o prekršaju, da to rešava prekršajni sud.

Da skratim, vozila su nam oduzeta privremeno, kako to zakoni predviđaju. Imamo potvrde da su nam vozila oduzeta i nigde nije osporeno naše vlasništvo. To je očito i iz Duškovog rešenja, koje će, uveren sam, biti pravosnažno, jer će se u slučaju poništenja, raditi o očitoj povredi materijalnog prava.

Ceo postupak, bio bi regularan, da ne postoje nepobitni dokazi o organizovanom kriminalu, u kojem su saučesnici službena lica državnih organa. Samo jedan primer: komisija za carinske prekršaje u jednom od rešenja obustavlja postupak protiv uvoznika, jer je proverom od strane PU SM da na prijavljenoj adresi preduzeće ne postoji. Isti "uvoznik" je i u mom slučaju, a negde u to vreme, odgovorno lice, direktor bio je priveden zbog krivičnog dela utaje poreza. Radi se o poznatoj firmi, koja ima web sajt. Ili, obaveštenje OJT SM, koje sam okačio, da u vezi moje prijave ne postoje elementi krivičnog dela, a u sudu u SM su podigli optužnicu, među ostalim i za delo falsifikovanja službenih isprava.

Čekam, da prođe venčanje moje kćerke, da ga ne provedem u apsu, pa da podnesem krivičnu prijavu Specijalnom tužilaštvu.

Comment

• Indigoplava
      CBC Član
      • 23.12.2009
      • 57
      • vrnjacka banja

Originally posted by Franjo
      Ne iznenađuje me takva reakcija, jer sam već više puta doživeo. Kako ti i Života lepo "montirate" moje izjave. Ne znam samo, šta želite time postići? Kćerka mi se uskoro udaje u Pećincima, gde već godinama živi i razmišljao sam, kako bih tebi i indigoplavoj pomogao. Posle svega, ne dolazi u obzir.
      Zarekla sam se da necu, ovde, pisati zbog brisanja mojih postova.Iako sam i dalje clan ovog kluba.Necu lagati da ne citam,citam...ali cutim.Ovoga puta sam morala da reagujem.Franjo ,kada sam ja to trazila pomoc od tebe?Ja sam sebi pomogla posle dva meseca nakon sto su mi uzeli auto ,tako sto sam kupila drugi!Opusti se slobodno,i uzivaj u pripremi udaje tvoje cerke,i neka joj je sa srecom,a kod mene si na IGNORE,jer mi tvoje "cavrljanje",vise ide ka krstarici a ne nekom ozbiljnom forumu i ozbiljnom problemu.

Sto se tice sudova,zovem ih i ja,i imam utisak da i oni ljudi neznaju sta ce sa nama.

Chubbs zasto ste popustili u revnosnom brisanju postova...ajmo ljudi,Vi ovo radite dzabe,mi se blesavimo...gumicu u ruke
      "Ako nije kako ja hocu,onda necu!"

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Popustili smo jer ste vi to tražili.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Miksa
          CBC Član
          • 16.03.2008
          • 15
          • Beograd

Službenik policije falsifikovao registracije

Referent na upravnim poslovima u policijskoj stanici u Rači Goran N. (35) uhapšen je zbog sumnje da je registrovao dva putnička vozila na osnovu falsifikovanih dokumenata.
          Time je budžet Srbije oštetio za 870.000 dinara, saopštila je danas Policijska uprava u Kragujevcu.

Kako je navedeno, na taj način Goran N. koji je uz krivičnu prijvu priveden istražnom sudiji Osnovnog suda, izvršio je dva krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službe isprave.

Goran N. je falsifikovanih dokumenta o poreklu vozila, vlasništvu i uplaćenoj taksi za uvoz i registraciju, registrovao putnička vozila marke "BMW X5" prozveden 2009. godine i "škoda oktavia" iz 2007. godine.

Policija navodi da je on "BMW" registrovao na osobu iz okoline Rače, bez njenog znanja, i da je, za sada nepoznatoj osobi, omogućio da koristi taj automobil.

Na sličan način registrovao je i "škodu oktaviu" na osobu fiktivno prijavljenu sa prebivalištem u Rači.

Automobil "škoda oktavia" je, navodi se u saopštenju, ukradeno u inostranstvu i policija ga je pronašla na području Vojvodine.

Goran N. je zbog falsifikovanih uplatnica carinskih taksi i uplatnica za registraciju ta dva putnička automobila oštetio budžet Srbije za oko 870.000 dinara, navedeno je u saopštenju.

Preuzeto sa http://www.mondo.rs/s167112/Hronika_...istracije.html
          Ima jedno prorocanstvo koje kaze da ce nas Srba ostati taman toliko da cemo svi moci da stanemo pod jednu krusku.A u tom slucaju svi ostali ce stati pod jedan maslacak i to bez da se guraju.

Comment

• milutin85
            CBC Član
            • 08.11.2008
            • 71
            • Beograd

pozdrav svima,posto sam saznao da su mi papiri u staroj pazovi,otisao sam tamo danas,pogledao moj predmet,popricao sa sudijom i receno mi je da sam savestan kupac,da ce kako stoje stvari za sad svima koji su savesni kupci biti vracena vozila,pitali su me da li bi bio zadovoljan kada bi mi se vratilo samo vozilo (pretpostavljam da su mislili da li zelim da tuzim nekog ili sl. ) odgovorio sam da bi bio zadovoljan,prema nekom internom kao dogovoru treba da nam se vrate vozila na slobodno raspolaganje,jos ce da se oni konsultuju sa carinom i zvace nas da damo izjave i onda nam se resenja salju na kucnu adresu i da se nadaju da ce to biti brzo,toliko od mene,stvarno mi je sudinica delovala kao ozbiljna zena i primecujem da stvarno ima zelju da se taj slucaj resi vec jednom,tj bar ti predmeti koji su kod nje

Comment

• ZIV
              CBC Senator
              • 06.07.2009
              • 299
              • Beograd

Ovo što je Miksa naveo kao primer iz zivota je školski primer onoga o čemu govorim i pišem više od godinu dana.
              Stvorene su sve institucionalne pretpostavke za krijumčarenje vozila. Sve državne institucije koje su upoznate sa krijumčarenjem vozila spavaju dubokim snom. Taj konkretan čovek iz napisa je samo mali vrh na vrhu ledenog brega. Koliko takvih ,,divljih,, registracija je prošlo a da niko nikad nije pisao o tome. šta je sa registracijama iz na primer 1995, 1996, 1997, 1998,......pa do danas, koje niko nikada nije osporio a koje su falsifikati... Ovo što je stopirano i procesirano su samo epizodne priče epizodnih igrača .. Šta bi se desilo kada bi MUP prosledio svoju bazu o registrovanim vozilima i brojevima carinskih deklaracija Upravi carina... Šta bi se desilo kada bi uprava carina prosledila svoju bazu podataka o uvezenim vozilima MUPU srbije.... Коliko bi to bilo vozila, koliko para, koliko umešanih službenika?? O ovome sam pisao ministru finansija, MUPU, Upravi carina, tužilaštvu... Reakcija: kao da se radnja priče dešava u nekoj zabačenoj afričkoj zemlji /kraljevina budžumbira/ a ne u ovoj našoj lepoj zemlji srbiji koju mazohistički volim i ne bih da kidnem u neku drugu zemlju bez obzira što bih tamo mogao da imam bolji standard. Tema za razmišljanje: kome je u interesu trajanje ovakve situacije - ko profitira od nje?

Comment

• Ajvanho
                CBC Član
                • 24.03.2009
                • 65
                • Beograd

Ovo sto kaze Milutin jako lepo zvuci,nadajmo se da ce nas stvarno uskoro zvati,i vise okoncati ova sranja

Comment

• ZIV
                  CBC Senator
                  • 06.07.2009
                  • 299
                  • Beograd

Jutrasni razgovor sa sudijom je bio veoma depresivan. Ceka se odluka Ustavnog suda kako ce da sude i ko ce uopste da sudi. Koliko ce dugo da se ceka na odluku Ustavnog suda dragi bog zna.Mozda da napisemo neku peticiju ustavnom sudu i stavimo barem 20-tak potpisa da se stvari pokrenu... Sve u svemu mrka kapa....

Comment

• ixtis
                    CBC Početnik
                    • 19.07.2007
                    • 6
                    • Niš

Majko moja. Čitam ove postove, i vaše tantalove muke, i mogu samo da predpostavim kako se osećate, i kroz šta sve prolazite sve ovo vreme.
                    Pre pet godina imao sam i ja sličnih problema sa "legalno uveženim" autom, oko kog je, ispostavilo se na kraju, bilo muljanja u SUP-u Vrbas, ... itd., itd. Uspeo sam nekako da povratim novac (na mišice, i pretnje), od osobe od koje sam ga i kupio, ali svu tu nervozu, i stresove koje smo imali ja i supruga nikome ne bih poželeo.
                    Svima vama držim pesnice, da izdržite do kraja, i da konačno ko ljudi provozate svoje makine.
                    Ali jedno znam. Ja im svoj auto nikada ne bih vratio. Ukoliko bi mi, recimo privremeno bio vraćen na čuvanje (kao što je slučaj kod nekih od vas), i nakon toga bilo donešeno neko rešenje na moju štetu - prijavio bih nepostojeću krađu svoga vozila, a isto bi rasturio u delove i prodao (a možda bih kupio i još jedan takav, pa bih ove delove koristio kao rezervu).

Comment

• ZIJAN
                      CBC Početnik
                      • 24.10.2009
                      • 8
                      • dembelija

Ja sam za to da svi koji su dobili automobile na čuvanje,da ih parkiramo ispred Ustavnog suda i poskidamo volane da ne mogu lako da ih pomere odatle.

Comment

• sri98
                        Admin od Trpeze
                        • 24.10.2004
                        • 7262
                        • Republic of Konjarnik
                        • Toyota Corolla E 210

Vratite se u okvire normalnih i zakonskih ideja. Na ovom forumu nema propagiranja protesta i nelgalnih radnji.
                        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• DAEWU
                          CBC Veteran
                          • 16.03.2009
                          • 194
                          • lazarevac

Mozem da im vratim ,al privezak sa kljuceva.POZDRAV..

Comment

• Indigoplava
                            CBC Član
                            • 23.12.2009
                            • 57
                            • vrnjacka banja

Jel zna neko gde treba da vratimo kola i datum dokle smemo kola da cuvamo u dvoristu?Ne bih nikako da zakasnim,pa da snosim konsekvence zbog ne vracanja auta na vreme?Pozdrav
                            "Ako nije kako ja hocu,onda necu!"

Comment

• Miksa
                              CBC Član
                              • 16.03.2008
                              • 15
                              • Beograd

ja cu da im oteram auto ako mi daju na cuvanje 4500e
                              Ima jedno prorocanstvo koje kaze da ce nas Srba ostati taman toliko da cemo svi moci da stanemo pod jednu krusku.A u tom slucaju svi ostali ce stati pod jedan maslacak i to bez da se guraju.

Comment

• Franjo
                                Banovan
                                • 14.08.2009
                                • 2831
                                • Inđija - Beograd
                                • Renault megan II res

Originally posted by milutin85
                                ... pitali su me da li bi bio zadovoljan kada bi mi se vratilo samo vozilo (pretpostavljam da su mislili da li zelim da tuzim nekog ili sl. ) odgovorio sam da bi bio zadovoljan,prema nekom internom kao dogovoru treba da nam se vrate vozila na slobodno raspolaganje,jos ce da se oni konsultuju sa carinom i zvace nas da damo izjave i onda nam se resenja salju na kucnu adresu i da se nadaju da ce to biti brzo ...
                                Osim veselog ajvanhoa, niko nije reagovao na ovaj milutinov post. Da li je još neko dobio sličnu (nepristojnu) ponudu? Zašto nisi pitao šta to znači, nego pretpostavljaš, šta su mislili? I o kakvom internom dogovoru se radi? A brzinu ne treba više ni pominjati.

Comment

Working...
                                X