Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ivanjaki
    CBC Početnik
    • 08.10.2009
    • 2
    • Leskovac

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Auto je uvezen iz Svajcarske 2000godine u Nis kod nas se vozi znaci 9 godina jasam ga kupio u Slatini toje selo pored Leskovca u havarisanom stanju proverio sam broj sasije i motora u Leskovacki sup gdesu mi rekli daje auto u redu,posto je auto bio havarisan jasam ga radio odnosno u servis kod auto limara gdesu zamenjeni kosevi i deo patosa,delove sam kupio na auto otpadu u Strojkovce,i sada kada su gledali krim tehnicari brojevi su uredu jedino sto sumnjaju toje da nije ubacen samo vezni lim gdesu brojevi a daje ostalo stranac tako reci pakovan i kao zbog toga mora da ide na carinu i kao navodno tamo ce dame pozovu da dam izjavu staje radjeno i oni ce to detajno da pregledaju na osnovu moje izjave.

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Ivanjaki. Da bi predpostavili o čemu se radi, moraš dati neke podatke: kada je vozilo uvezeno u Srbiju i gde je bila prva registracija, na čije ime, na koje tablice. Kada si vozilo kupio, gde, od koga i kako si ga registrovao na svoje ime? Verujem da ne poseduješ uredne papire, osim saobraćajne dozvole, ako ti je nisu uzeli.

Comment

• Ajvanho
        CBC Član
        • 24.03.2009
        • 65
        • Beograd

I tako ja danas odem u sup da vratim saobracajnu i tablice da mi poniste registraciju i vratim se kuci sa tablicama i bez saobracajne
        A dobio potvrdu sa kojom mogu da vozim jos bar mesec dana, a ukoliko mi ne stigne resenje na koje mogu da podnesem tuzbu i to ne bude reseno za tih mesec dana produzice mi jos mesec.
        A kad sam pitao sta i kako naravno gospodja ne zna nista konkretno sem da je carinska papirologija neadekvatna, tj. da je ocarinjen auto marke ford a registrovan fiat,mora da nisu prepoznali auto.
        Na pitanje da li je pokrenut neki postupak ili da li se bilo sta zna sta ce biti,odgovor je naravno,ja ne znam nista,nemam ovde u papirima takvu informaciju.
        A pokrenuto je od carine Novi Sad.

Tako da dok ne stigne resenje i sacekam odluku na zalbu ne znam nista vise.

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Originally posted by Ajvanho
          Tako da se javljam u petak sa novim informacijama,ako me ne uapse za pravljenje sranja u stanici
          ajvanho. A uapsiše li te?

Bila je šala. Neću da ti stajem na muku.
          Ovaj forum postaje monoton: samo kuknjava, tirade nas nekoliko i sve u krug. Neko nešto pokrene i stane. Često pročitam sve postove od početka, ali nikakve koristi. Sve se svodi na čekanje rešenja i najčešće o zabludi da je Država dužna da radi za nas i da to radi u ovom slučaju.

Comment

• DAEWU
            CBC Veteran
            • 16.03.2009
            • 194
            • lazarevac

U ovoj nasoj drzavi svi nesto cekaju vec godinama,tako isto cekamo i mi.Pa ko doceka-doceka,samo ne treba gubiti Veru..ili Nadu,meni je sve jedno ako su zgodne i lepe.

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Da te pustimo na Miru?

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Jel` ovo predizborna tišina? A koga to biramo? Jest` da sam nagluv i slabo vidim, ali još uvek imam pravo glasa! I vozačku dozvolu još dve godine.

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Mojom ulicom svakodnevno, dva-tri puta prolazi jedan čovek, glasno pričajući sam sa sobom. Kad se neko približi za trenutak učuti dok ga ne prođe. To mi liči na ovaj forum! S kim ja raspravljam?

Comment

• ZIV
                    CBC Senator
                    • 06.07.2009
                    • 299
                    • Beograd

Ove nedelje idem u upravu carina da vidim šta oni mogu da nam pomognu...

Comment

• ZIV
                      CBC Senator
                      • 06.07.2009
                      • 299
                      • Beograd

Pročitajte ovo jaaaaaako pažljivo,

dakle ,, U postupku carinjenja automobila dešava se da stranka uloži falsifikovana dokumenta. To je najčešće nemoguće proveriti trenutno, jer se radi o procesu koji zahteva određeno vreme, dok se iz zemlje od koje smo tražili proveru ne dobije odgovor,,
                      Majko božija, majko dragaaaaaa
                      1. Uprava carina ima bazu podataka o JCI /jedinstvena carinska isprava/...prvi broj je kodirana šifra carinarnice a ono kroz je broj carinjenja npr ....21021/3569 a to znači da carinarnica Novi Sad je uradila carinjenje pod b rojem 3569 datuma dd/mm/gg.
                      2. Petar Petrovic hoce da registruje vozilo i dostavlja JCI pod brojem 21021/3569 u kome stoji da je ocarinio vozilo FIAT BRAVO 2001 godište, sa carinskom osnovicom i da je platio ukupnu carinu i PDV u iznosu od xxxx dinara.
                      3. Radnik u MUP uzima registracionu dokumentaciju i preuzimajući bazu podataka iz Uprave carina konstatuje da je pod brojem 21021/3569 ocarinjena ......suncokretova sačma....ili sojina sačma..ili žensko donje rublje... ili plajvazi za pisanje....
                      4. Podnosilac lažne registracione prijave privodi se kod sudije za prekršaje, izriče mu se mandatna kazna u trostrukom iznosu carine i PDV, vozilo konfiskuje.. a isti se nastavlja sa daljim procesiranjem..

Ovo je naša carina koja sa MUPOM ima ,,izuzetno dobru saradnju,,

Ovu idilu jedino kvari hor od nekoliko stotina magaraca koji njaču jer im zbog te pomenute perfektne saradnje oduzeta vozila koja su skupo platili...
                      Možda mi je ipak nešto promaklo....možda su mislili na MUP Italije i carinu Srbije...ma ne ne MUP Srbije a carina je italijanska....

Comment

• Franjo
                        Banovan
                        • 14.08.2009
                        • 2831
                        • Inđija - Beograd
                        • Renault megan II res

Ne znam šta si očekivao? Pismeno priznanje da ima kriminala u Carini RS? Moguće je, da je sada veza između Carine i MUP kako piše u odgovoru, ali ovo se dešavalo pre dve godine. Tada su pohapšeni carinici na graničnom prelazu Batrovci, o čemu je pisao "Blic" u članku "Biće oduzeto 2.000 vozila". Možete ga preuzeti na sajtu: bliconline.rs
                        Već tada je bilo poznato kako su prokrijumčarena vozila, ali su Carina i MUP omogućili "rasprodaju" po tržišnim cenama, a sadašnjim postupcima ostvaruju ekstra profit.
                        Sada nam preostaje da čekamo da nam Komisija za prekršaje carinarnice donese rešenje. Mislim da će u većini slučajeva biti da se vozilo ne oduzima, kao u slučaju Tarantule i Mikija.

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

Originally posted by ZIV
                          3. Radnik u MUP uzima registracionu dokumentaciju i preuzimajući bazu podataka iz Uprave carina konstatuje da je pod brojem 21021/3569 ocarinjena ......suncokretova sačma....ili sojina sačma..ili žensko donje rublje... ili plajvazi za pisanje....
                          lepo si ovo zamislio, ali to tako ne funkcionise i MUP nema pristup bazi Carine i obrnuto. To sto su elektronski povezani se odnosi da vise pismena ne moraju da idu kovertama, vec mailovima.
                          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• DAEWU
                            CBC Veteran
                            • 16.03.2009
                            • 194
                            • lazarevac

Dakle nema vise mladih pionira i pionirki da nose postu kroz neprijateljske polozaje,hoces da kazes da su i oni culi za komp.?Svaka im cast,,,pa mi cemo stvarno brzo u EU.Jos da dobijemo auta da ne idemo peske.POZDRAV..

Comment

• ZIV
                              CBC Senator
                              • 06.07.2009
                              • 299
                              • Beograd

Ovaj odgovor je na dopis iz juna/jula a na ovaj drugi se spremam žestoko. Franjo mislim da ti ovo ide u prilog u okviru tvoje krivične prijave protiv odgovornog radnika MUPA. Ljudi su napisali da je u njihovim odnosima med i mleko i da ih neće rastaviti neko... Pa ako je odgovorni radnik imao svakodnevnu komunikaciju sa UC zašto nije proverio malu sitničicu koja se zove ,,curo moja fina...plaćena li beše tvoja carina,,.. Razmisli o tome
                              Pošto toliko lažu i mažu na kraju će i sami da poveruju u to što pišu
                              Milim da su indirektno postigli autogol i da ih treba naterati da što je moguće više pišu jer će mnogo mnogo lepih i pametnih stvari isplivati na površinu... Prema tome svima aferim da koristite ovaj dopis u tužbi protiv MUPA...

Comment

• Franjo
                                Banovan
                                • 14.08.2009
                                • 2831
                                • Inđija - Beograd
                                • Renault megan II res

Ne ide mi u prilog, ni na štetu. A da su povezani, to je sigurno. Pre mesec dana, tražio sam od AIK Banke NS proveru naloga za plačanje carine i PDV, koji je očito falsifikovan, ali to treba oni da utvrde. Tražio sam da mi odgovore, da li je taj nalog dat i izvršen. Odgovoreno mi je, da to mogu dobiti samo preko suda, što nije tačno. Danas sam se čuo sa advokatom banke, koji mi je isto ponovio, iako sam mu lepo objasnio. Mislim da se radi o velikom slučaju utaje poreza i neplačanju carine od strane njihovog klijenta, koji se bavi špedicijom i prodajom polovnih vozila.

Meni bi išlo u prilog i bilo najveća podrška, da je još neko podneo krivičnu prijavu protiv službenog lica u PS Inđija. Ovako, u se i u svoje kljuse!

Još uvek tražim advokata za tužbu protiv države, zbog kršenja ustavnog prava na imovinu. Zna li ko Dinkićevog advokata u sporu sa "Kurirom", jer bih ujedno tražio naknadu nematerijalne štete zbog pretrpljene duševne boli, mene i članova moje porodice, kao i druge štete proistekle oduzimanjem vozila.

Comment

Working...
                                X