Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mistermobil
    CBC Senator XXL
    • 09.11.2008
    • 469
    • pecinci

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Samo vas molim da ne napravimo ovde arenu za prepucavanje,da se koncentrisemo na iznosenje vesti i potencijalnih predloga.Mada nekad bude i dezinformacija,ova tema je veoma korisna i bitna kao sto Dora rece,i trenutno je jedini izvor informacija za ostecene ljude.Sacuvajmo je i ovde budimo koperativni bez obzira na mozda razlicita subjektivna misljenja o odgovornosti nadleznih ustanova.Pozdrav za sve sa dobrom voljom i namerom
    Ko leti,vrijedi
    Ko vrijedi,leti
    Ko ne leti,ne vrijedi..
    (Grunf,TNT..)

Comment

• ZIV
      CBC Senator
      • 06.07.2009
      • 299
      • Beograd

Danas dobio poziv za I opštinski sud u Beogradu protiv ,,legendarnog,, Bošnjaki Saše /??? vozilo kupio od Bradić Vladimira iz Inđije/ a poziv dobio za Bošnjački Sašu????. Imam nameru da u vidu pismenog podneska na samom ročištu tražim proširnje optužnice i istrage na NN lice iz PS Inđije za krivično delo saučešnitva optuženom licu u izvršenju krivičnog dela..moram da skiciram...
      Krivičnu prijavu protiv NN lica iz PS Inđija veoma pažljivo pripremam i veoma mnogo mi pomaže prepiska iz Uprave carine /što se oni budu više branili to će više ,,zakopavati,, MUP..ali to je stvar strategije i procene...prikupljam još činjenica...za potpuni udar....

Dakle ,,ipak,, se okreće

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Da bi tužili onog koji nam je prodao vozilo na prevaran način, u startu nam treba oko 200 evra. U daljem postupku svaki podnesak i izlazak na ročište po važečoj tarifi. Naravno govorim o troškovima advokata.

Krivična prijava na osnovu verodostojnih dokaza, u ovom slučaju ne plača se ništa, jer se podnosi Javnom tužilaštvu, koje pokreće postupak po službenoj dužnosti, ako nađe da je prijava osnovana na zakonu.

Pošto sam krivičnu prijavu dao na zapisnik u PS Inđija, a protiv te PS, prvo sam upozoren na posledice lažnog prijavljivanja (čl. 334. KZ RS).

Comment

• ZIV
          CBC Senator
          • 06.07.2009
          • 299
          • Beograd

Ko je Bošnjački Saša....ima li dva čoveka sa istim imenom ili je to čovek iz sledeće vesti....
          Autor: A. Ž. Adžić, T. Marković-Subota | 10.07.2008. - 20:21 BEOGRAD - Saša Bošnjački (38) iz Rume, optuženi pripadnik razbojničke grupe koja je 2004. i 2005. godine sejala strah u Beogradu i Sremu, upadajući u tipovane kuće u kojima je potom brutalno premlaćivala vlasnike kako bi im otkrili gde čuvaju novac, uhapšen je juče zbog sumnje da je podmićivanjem izbegao odlazak u zatvor.
          Bošnjački je uhapšen u nastavku istrage protiv advokata, policajaca i lekara koji su za mito sređivali klijentima izbegavanje krivične odgovornosti i odlaska u zatvor. S njim je uhapšena i supruga Snežana (37) koja je osumnjičena za posredovanje između muža i doktorke Mirjane Tomović, neurologa sa VMA.
          Odlazak u zatvor zbog falsifikovanje isprava odlagao je lažnim lekarskim uverenjima, koji mu je izdavala doktorka Tomović.
          Njihovi kontakti utvrđeni su nekoliko puta, i to samo nekoliko sati pre odlaska Bošnjačkog u bolnicu, a dan ili dva pre nego što je trebalo da se javi na izdržavanje kazne.
          - Doktorkina dijagnoza bila je da Bošnjački boluje od meningitisa, pa ga je upućivala na bolničko ili ambulantno lečenje. Da bi sve delovalo što verodostojnije, doktorka je Bošnjačkog upućivala na magnetnu rezonancu, skener, a rezultati su mu, naravno, bili odlični. Upravo su nam te suprotnosti u lekarskim izveštajima ukazale na malverzacije - kaže sagovornik „Blica“ iz MUP-a.
          Naš sagovornik dodaje da policija nastavlja rad na utvrđivanju da li je doktorka Tomović izdavala još neka uverenja na osnovu kojih su osuđenici izbegavali odlazak u zatvor.
          Inače, uhapšeni Saša Bošnjački ima podebeo dosije.
          Kao pripadnik razbojničke grupe, on se tereti da je upadao u kuće i vlasnike prepadao na spavanju.
          U kuće je upadao sa saučesnicima. Žrtve su tukli pištoljima i metalnim šipkama da bi priznale gde drže novac, vezivali ih selotejpom. Bošnjački je uspeo da pobegne s delom plena, iako je većina članova uhapšena u februaru 2005. godine. O brutalnosti ove grupe svedoči i to da su upali u jednu kuću, i 12-godišnju unuku vlasnika i njenu drugaricu vezali selotejpom. Dete je gledalo kako joj tuku i muče babu i dedu.
          Bošnjački se sumnjiči i za pokušaj ubistva, hapšen je zbog razbojništva, provala, krađa vozila, iznuda, nasilničkog ponašanja, a u BiH mu je suđeno zbog falsifikovanja dokumenata.
          Pre šest godina bio je osumnjičen za pokušaj ubistva Zlatka Lukića iz Novog Sada, kod rumskog motela „MV“. Bošnjački je, kako je utvrdila policija, izrešetao „mercedes“ i ranio vozača Lukića, dok je suvozač Đorđe Volf ostao nepovređen. Za njim je raspisana centralna poternica i ubrzo je uhapšen u ukradenom kombiju u kojem je bio i provalnički alat. Utvrđeno je da je ukrao tri automobila koja je pokušao da proda pravim vlasnicima, a kada oni na to nisu pristali, automobile je prebacio u BiH i tamo ih je jeftino prodao. Upućen je na izdržavanje kazne, ali je po izlasku iz zatvora nastavio po starom.
          U međuvremenu je pobegao u Bosnu, gde je uhapšen s lažnim dokumentima, ali je i tamo izbegao odlazak u zatvor i vratio se u Srbiju.

Organizovana grupa
          Organizator kriminalne grupe, koja je zbog primanja mita od klijenta uhapšena krajem maja, jeste poznati beogradski advokat Nebojša Pavlović. Ceo posao, Pavlović je završavao preko Slavoljuba Mitrovića, nekadašnjeg načelnika Odeljenja za suzbijanje maloletničke delinkvencije beogradske policije, koji je za „sređivanje papirologije“ angažovao četvoro policajaca, Žiku Živkovića, Jugoslava Kovačevića, njegovu suprugu Natašu Kovačević i Vladana Todosijevića. S njima je uhapšena i doktorka Mirjana Tomović kao i Ljiljana Purić, Snežana Borota i Draško Kojović, osumnjičeni za davanje mita.

Veoma svestran ,,čovek,,...koga nikad u životu nisam video ... a treba da dam izjavu

Comment

• DAEWU
            CBC Veteran
            • 16.03.2009
            • 194
            • lazarevac

Bojim se da je,ako se ne varam bas to taj

Comment

• MilaRaus
              CBC Član
              • 16.07.2009
              • 31
              • Ruma

To je taj!!!!

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Prema obaveštenju od 11.03.2009. OJT Ruma je na osnovu krivične prijave PS Ruma u vezi registracije 162 motorna vozila na teritoriju PU Sremska Mitrovica, Istražnom sudiji Opštinskog suda Ruma stavila Zahtev za sprovođenje istrage dana 26.12.2008.g. protiv sledećih lica: 1. okr. Saša Bošnjački, 2. okr. S.F., 3. okr. S. ., 4. okr. B.L., 5. okr. B.N., 6. okr. N.S., 7. okr. Ivana Pejović, 8. okr. S.G. i 9. okr. D.L. svako po naosob zbog kriv. dela krijumčarenja iz čl. 230 st.2 KZ, kriv.dela falsifikovanja isprave iz čl. 355 st.2 u vezi st.1 KZ, kriv.dela navođenja na overavanje neistinitog sadržaja iz čl. 358 st.1 KZ, kriv.dela prevare iz čl. 208 st.3 u vezi st.1 KZ u produženom trajanju u vezi čl. 61 KZ, dana 24.2.2009.g. stavljen je Zahtev za proširenje istrage.

Saopštena su puna imena i prezimena okrivljenih, a ja sam naveo samo inicijale, osim onih vezanih uz Životin poziv. Iako imam usmeno odobrenje putem telefona da saopštim, ne želim da snosim eventualne zakonske sankcije.

Comment

• Ajvanho
                  CBC Član
                  • 24.03.2009
                  • 65
                  • Beograd

Evo i ja sam danas dobio poziv da dodjem u prvi opstinski da svedocim protiv Bosnjackog i ostalih,kad ides ti Zivota mozda smo istog dana,

ja 4.11 u 12h

Comment

• ZIV
                    CBC Senator
                    • 06.07.2009
                    • 299
                    • Beograd

04.11.2009 u 13.20 soba 3 /imaš skeniran poziv/..dakle prvo ti ..pa onda ja...
                    Imamo li nekog dobrog pravnika za konsultanta... Ja ću da popričam sa pravnicima iz moje kuće... a bio sam već jedanput tamo u vezi privrednog kriminala...tužio sam jednu firmu.... i nije bilo bogzna šta... niko te živi ne sluša... Kažeš dve-tri rečenice oni diktiraju zapisnik..nešto potpišeš i ideš ća... bez prevelikih očekivanja... minimum da se pridružuješ tužbi...

Imamo li nekog pravnika za konsultanta ali da je u pitanju ,,krivičar,, da ima realnu praksu u sudovima... da je učestvovao u tim stvarima...

Comment

• Ajvanho
                      CBC Član
                      • 24.03.2009
                      • 65
                      • Beograd

Nemam nikoga,i mislio sam da idem mojim putem,tj da kao sto sam "napao" i ovu sad kad mi je uzela saobracajnu da probam i sa njima,da iscackam nesto sam kao obican gradjanin a ne da idem pravnim putem,
                      verovatno deluje glupo ali videcu,mozda i upali pa da mi vrate auto kao savesnom kupcu

Comment

• DAEWU
                        CBC Veteran
                        • 16.03.2009
                        • 194
                        • lazarevac

Ajvanho..probaj sta bilo nije na stetu,mada nije na stetu ni da koordiniras sa Zivotom..Samo nek se nesto desava.POZDRAV I SRECNO..

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

ajvanho Napadao - ne napadao, ako si savestan kupac vratiće ti auto Svetlana a ne sud. Svi pozvani su kao svedoci u krivičnom postupku protiv S. Bošnjački i ostali.
                          Od proširenja istrage u ovom momentu nema ništa. MUP i Tužilaštvo su odradili svoje. Preostaje samo da Tužilaštvo na osnovu sprovedene istrage podigne optužnicu.
                          Vidite sa pravnicima, imate li ovom prilikom pravo da uložite odštetni zahtev! Mislim, da ćete biti upućeni na parnični postupak. Za svaki slučaj, da ne bi propustili ovu radnju, jer je sigurno, da više ne ćemo biti pozivani u ovom slučaju. Ja još nisam pozvan, iako sam tri puta tražio, da mi se omogući uvid u spise ovog predmeta. Svaki put predsednik suda, koji vodi ovaj slučaj obećavao mi je samo da saslušaju ovog okrivljenog, pa drugog i tako dalje, pa će me za 14 dana pozvati i tako mesecima. Ali to je Zakon. C`est la vie!

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

Originally posted by ZIV
                            Krivičnu prijavu protiv NN lica iz PS Inđija veoma pažljivo pripremam i veoma mnogo mi pomaže prepiska iz Uprave carine /što se oni budu više branili to će više ,,zakopavati,, MUP..ali to je stvar strategije i procene...prikupljam još činjenica...za potpuni udar....
                            Čl. 103. KZ Zastarelost krivičnog gonjenja:
                            (7) dve godine od izvršenja krivičnog dela za koje se po zakonu može izreći kazna zatvora do jedne godine ili novčana kazna.
                            Čl. 104. (1) Zastarelost krivičnog gonjenja počinje od dana kad je krivično delo izvršeno. Ukoliko posledica krivičnog dela nastupi kasnije, zastarelost krivičnog gonjenja počinje od dana kada je posledica nastupila.
                            (3) Zastarelost se prekida svakom procesnom radnjom koja se poduzima radi otkrivanja krivičnog dela ili radi otkrivanja i gonjenja učinioca zbog učinjenog krivičnog dela.

Tako stvari stoje. Ja sam pravovremeno podneo krivičnu prijavu, ali ću biti izgleda prinuđen na ... Total recall!, jer izdaše me drugovi!

Comment

• bugs bunny
                              CBC Veteran
                              • 24.10.2008
                              • 167
                              • Beograd, Medak III, Aranđelovac

Ja sam takođe dobio poziv da se javim 04.11.2009 u 11.50h tako da ćemo se videti nažalost u Sudu.
                              Pozdrav svima.

Comment

• ZIV
                                CBC Senator
                                • 06.07.2009
                                • 299
                                • Beograd

Franjo,[
                                b]Zastarelost se prekida svakom procesnom radnjom koja se poduzima radi otkrivanja krivičnog dela ili radi otkrivanja i gonjenja učinioca zbog učinjenog krivičnog dela[/b].
                                --sam si napisao.. Analogija sa privredom: rok zastarelosti je 3 godine od dana DPO. Svako pismo, faks ... koji se u međuvremenu razmene produžavaju taj rok... Zakon te tera da budeš dobar domaćin i da se ,,brineš,, o sopstvenom potraživanju...a ako ti digneš ruke i to duže od tri godine onda zakonodavac kaže...,,pa kad te to ne interesuje.. onda više nemaš ni pravo da to potražuješ,,.. Vozilo mi je oduzeto u februaru.. u maju oduzeta sabraćajna dozvola i tablice.. U međuvremnu /sa pečatom prijema/ sam se obraćao nadležnim državnim institucijama i procesirao kroz razne zahteve i predloge... Uskoro ću ili lično ili kroz formu dopisa /a verovatno i jedno i drugo/ ponovo na osnovu novih činjenica se obratiti Upravi carina... Ako su njihovi ljudi bili učesnici u prljavim rabotama /ulaz automobila u zemlju/ onda najmanje što očekujem od njih je da po dobijanju dokaza-nalaza PROMPTNO izdaju rešenja a ne da čekamo 2-3 godine..
                                Problem ovog sajta:
                                1) Malo nas je /to znači da veliki broj ojađenih ne zna za postojanje ovog sajta ili da nema ??? internet i komjuter
                                To što se na ovaj sajt prikači u nekom trenutku 20 ljudi ipak /na žalost..na žalost/ ne znači puno... Ljudi učestvuju na nekim drugim temama a ovo je kao kolateral...Ideš MERKATOROM pa ulaziš redom u razne butike i gledaš šta ima bez namere da pazariš
                                2) U okviru malo nemamo nekog dobrog kvalitetnog pravnika koji će nam pomoći da se ne saplićemo u mraku /,,Hoću ja sve.... ali ne umem,,/
                                3) Medijski imamo samo emisiju na televiziji i tekst u Kuriru /premalo/
                                4) Veliki broj ljudi misli da NE MOŽE ništa pa ne pokušava NIŠTA i pušta da stvari teku niz reku ....a samo se informiše

Sve ovo gore ZABORAVITE.. Najvažnije je da ću dopuniti zahtev prema upravi carina i otići lično i tražiti za sve NAS ubrzanje postupka i/ili izdavanje rešenja kojim ćemo moći makar u nekom privremenom MODU da registrujemo vozilo.. Ako neko hoće da mi se priključi - dobrodošao...

Comment

Working...
                                X