Ko se spori izmedju sebe? Drzava ti oduzela auto jerbo je neko tamo nesto zasro a ti ostao prevaren kao savesni kupac. kakve ti veze imas sa tim sto je meni auto oduzet. Drugo, nisam bas toliki debil pa da me upucujes na advokatsku komoru . ja sam trazio kontakt advokata koj se striktno time bavi a to su uglavnom bivse sudije carine koji poznaju carinski zakon. nece to da radi svaki advokat kao sto ne radi svaki krivicu ili parnicu. uostalom sto se ti javljas, kada sam te onomad pitao za savet nonsalantno si me otkacio.
Pomoć oko oduzetih vozila
Collapse
X
-
Tvoj odgovor je potvrda, da se sporimo između sebe. Spor sa Državom počinje nekim predlogom (podneskom, tužbom), kojim se, pred nadležnim sudom, osporava neka radnja, ili akt Države.
I, ponovo si na krivom putu, jer problem nije u postupku Carine i sprovođenju Carinskog zakona, već u domenu Krivičnog zakona (zakonodavstva).
Uostalom, o celoj stvari pisao sam i previše u ovom Forumu. I nisam pravni savetnik!
Comment
-
-
Ja nemam nameru da se objasnjavam sa tobom. a kao sto i sam kazes, ti nisi pravni savetnik. S tim u vezi, da ponovim, nije mi jasno zasto se ti uopste javljas. I ne samo da si o toj stvari previse pisao nego si nam generalno majku rasplakao svojim pisanijem.deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Samo vas gledam.You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
Ljudi moji kako se lepo slažu organizovani kriminal, uprava carina, MUP i tužilaštvo...Ma milina jedna...Niko ne sme da udari jedan na drugog..Ljubav i sloga cvetaju do neba... Pa MUP je podneo prekršajnu prijavu, on je odredio šta će biti sadržano u prekršajnoj prijavi, po zahtevu carinarnice šabac MUP radi veštačenje dokumentacije /koje je sam odabrao i probrao/...MUP nije priveo optuženo lice na saslušanje....MUP ne privodi osudjeno/presudjeno lice na izdrržavanje kazne....Sud ne može da SPROVEDE presudu koju je sam doneo....Sudija nije ni za milimetar PROŠIRILA optužnicu i utvrdila elementavno činjenično stanje... Dakle sve institucije ovog sistema koje su trebale da budu njegova kičma su godinama urušavane, uništavane..U njima su dovodjeni beskičmemnjaci, podobni poslusnici, ljudi sa tri kile putera na glavi...U onoj emisiji /vidi postove/....je gostovao policajac iz Subotice koji je dobio metak u nozi i za malo metak u glavu jer je zeleo da radi posteno svoj posao...pa je kvario posao ljudima koji su bili u talu sa organizovanim kriminalom...Godisnje je presretao oko 150 vozila a posle njega je rezultat čista 0....Ma milina jedna.... Čovek još ne radi i skoro da su ga bivše kolege proglasile da je ......
Franjo je udario na grube izvodjače radova...ja sam udario na ,,državnu kontrolu letenja,,... Treba mi silno vreme i energija da bih isterao neke stvari... Prvi covek MUPA Indjija /na primer/ ..nece da sprovodi zakon...Moze mu se...On odlucuje da li ce da hapsi, privodi ili nece...Crkni, umri...on drzi cas... Dakle mi kao poreski obveznici placamo ljude iz drzavnih organa, a oni demonstriraju nemoc, nebrigu i vrše grubu opstrukciju zakona.
Advokati.....svi razgovori koje sam imao su se zavrsavali u hiljadama evra...Niko od NVO..od onih koji bi trebalo da ti kobojagi pomognu..ti ne pomazu...Ma briga njih za tamo neke ljude..Svi te srdacno .....ebu i daju ti telefone privatnih advokata.
Alternativni metod...uzmes zakone pa citas i pises...Pa kad ti kazu da ne valja tužba a ti je popravis i ides dalje....i pokusavas da prinudno po skracenom principu zavrsisi neki kvazi pravni fakultet..... Zasto ne postoji državni inspektorat koji ima sve ingerencije da moze sve da proveri i da sve hapsi i privodi po izdatom nalogu..SVE... Da moze da uhapsi carinika, milicionera, sudiju...bilo koga ako postupa u gruboj suprotnosti sa zakonom.... Jedno mesto za SVE.... Tako bi radila ozbiljna drzava...Da se desi neko ludo cudo...da nas bog pogleda svojim plavim ocima i pomiluje po kosi i ulije nam pamet /koje nemamo/ nama treba minimalno 5-10 godina da stvorimo INSTITUCIJE SISTEMA... Znanje, kadrovi, organizacija, oprema, kontrola rada, selekcija kadrova, usavrsavanje, i ono najvaznije POSTENJE- MORAL-SPOSOBNOST.... U ovom trenutku mi smo svetlosnim godinama daleko od toga.... Ako se posle dugih sudjenja sudske odluke ne sprovode..drzava je UMRLA....Zakoni se sprovode ili se ne sprovode...Kao trudnoca...ili si trudan ili nisi...Nema trece... Ako država nije zainteresovana za tako nesto i ako neki anonimni se...onja treba da ih probudi i trkeljise a niko od placenih sluzbenika nema nikakvih interesovanja dosli smo do dna..... Nema dalje....
Comment
-
-
Zaista bih želeo, da je sve u redu sa Vašim vozilom, ali četverogodišnje "studiranje" ove problematike, čini me sumnjičavim!
Ne bih hteo, da Vas razočaram, ali ste pitali, kako kupiti legalno vozilo. Zato, dobro proverite sve, jer kriminalna radnja ne zastareva tako brzo, pa nakon nekoliko godina, krim-policija (inspektori) mogu ponovo da pokucaju na Vaša vrata!
Za početak, zahtevajte uvid u celokupnu dokumentaciju u vezi registracije i zahtevajte kopije svih dokumenata. Pošto je prva registracija poništena rešenjem MUP, mora da postoji novi zahtev za registraciju sa celokupnom dokumentacijom, koja se po Pravilniku o registraciji m/v traži.
Tražite rešenje o vraćanju "privremeno oduzetog vozila" na slobodno raspolaganje vlasniku vozila. Ako je to lice, koje Vam je prodalo vozilo, sačinite validan ugovor, overen u sudu. Iz Vašeg pisanja, shvatio sam, da je vozilo kupljeno preko posrednika i uvezeno "na ime", tj. da nemate kupoprodajni ugovor.
Da ne dužim, ovaj slučaj mi opasno zaudara na kriminal! Zato bih odustao od kupovine tog vozila i sudskim putem tražio povraćaj novca i pretrpljenu materijalnu i nematerijalnu štetu.
Iako imam mnogo zamerki pisanju "SAT" revije, u poslednjem broju ima dosta korisnih saveta, ako se nađete u sličnoj situaciji.
Comment
-
-
Mafijaš radi kao načelnik Carine!
Današnji Informer, među udarnim vestima objavljuje, da su MUP i BIA otkrili neviđeni kriminal u Upravi carine:
U dokumentaciji se navodi, da je korumpirani načelnik s još jednim saradnikom, takođe visokim funkcionerom Carine i sa izvesnom (?!) špediterskom firmom, osmislio stalni posao, koji im mesečno donosi 40.000 evra keša.
"Posao se sastoji u preimenovanju robe u kontejnerima koji dolaze iz uvoza. Na primer, u uvoznim kontejnerima u Dobanovcima prijavljuje se keramika, ili neka druga roba niske tarifne stope, a u kontejnerima se, u stvari, nalazi tekstil. Na taj način, državi se plati carina deset puta manja od sume, koja je propisana za tu vrstu robe."
Kao posao sa sojinom sačmom u našem slučaju!
Comment
-
-
carina
Nacini na koje se petlja i muva su beskonacni...Jedan primer...Carina u Subotici je prihvatila da je carinska osnovica za moje vozilo 1.100 EVRA i taj iznos se gadja sa kataloskom vrednosti vozila iz neke brosure... Dakle hocu da uvezem nesto, spediter ode do carinika i proveri koja cifra moze da prodje...Takozvani uvoznik pravi papire na recimo 1.150 EVRA...I to je osnovica za placanje carine i PDV...U mom slucaju i to im je bilo mnogo pa su ga satro vratili a onda se isto registrovalo u Indjiji.... Elem ja vas sve pitam, nagradno pitanje od milion dolara: Ako u osnovicu vozila ulazi: cena dobavljaca na paritetu recimo plac u Italiji + svi zavisni troskovi /prevoz do srpske granice+sve takse+svi ostali zavisni troskovi/.....kako je moguce da moje vozilo koje sam platio 4.700 EVRA /realna trzisna cena u maju 2007 godine/ bude uneto u carinsku deklaraciju /koja je prihvacena kao ispravna/ kao 1.100 EVRA.?????. Isto to vozilo je kod placanja apsolutnih prava kod poreske uprave Indjija procenjeno na preko 4.500 EVRA....Iz istih brosura.... I na taj iznos je placen porez.... Pa drzavo moja koje brosure koristis i ko ih i gde stampa????? Da li zaista neko veruje da je bilo moguce /po prethodnoj formuli/ da kupi i preveze vozilo iz italije za 1.100 EVRA.... Posto se i ja bavim trgovinom...i kada mi neko kaze da moze neku robu /koju ja prodajem/ da nadje po 30% manjoj ceni ja mu uvek preporucim da mi da adresu tog kupca da ja kupim za sebe jedno par hiljada tona takvog materijala da bi nenormalno zaradio... Na sajtovima placeva u Italiji postoje realne trzisne cene..i nasa carina sem tih bednih brosura moze da da uzme u obzir sve informacije koje govore o REALNOM PROMETU.... Daj mi ime i prezime tog dobavljaca koji prati robu..neka isti i meni potvrdi cenu od 1.100 EVRA na paritetu dopremljeno do srpske granice....Hocu da kupim 100 vozila i da budem bogat covek...Da ostvarujem profit od 300%...malo mi je 10-20%...Samo je nebo iznad mene... Hocu da kupim mercedes novije generacije po ceni od 2.000 EVRA /cena iz brosure/.... To je naucna fantastika koju nam carina servira praveci nas magarce vecim nego sto jesmo.......podsecam da je to 2007 godina kada su cene bile dosta jake... Ovaj sistem je POTPUNO U SKLADU SA ZAKONOM ali je dokaz kako se uz korupciju i povrsan rad moze istresti iz gaca budzet republike srbije..Sve u skladu sa zakonom a potpuno u suprotnosti sa ekonomijom i zdravim razumom... Pogledajte sajtove koji se bave prodajom televizora /na crno/...Svi prodavci iz Subotice i okoline...Nema racuna..kes..na crno.... Sve lepo prolazi... Ko se pobuni dobije metak../policajac iz Subotice/...A ova drzava nominalno ima sluzbe koje trebaju to da prate i analiziraju...sta se desava..Placeni su za to... Imaju tehnicke mogucnosti ok kojih se dize kosa na glavi /ko je ima/... Pitanje glasi da li je doneta odluka da se to spreci ili ne...Sve postoji..sve je izmisljeno..samo se sprovodi ili ne sprovodi...A dotle uzimaj kredite iz inostranstva i dizi PDV jer je drzava u bankrotu........
Comment
-
-
carina
Života, nemoj da mutiš! Bar, deset puta si objasnio, pa nemoj, da mešaš carinsku osnovicu i katalošku vrednost vozila Poreske uprave.
Isto, kao i za tvoje vozilo, carina u Šapcu, našla je za mojeg rovera, na nekom sajtu, tri oglasa približno istih parametara sa cenom 1100-1300 evra. Razlika je, što su imali AC, a moj nema.
Vrednost po računu iz Italije 1.300 evra, na koju je carinjen. Vrednost po računu "Minekoma" na ime kupca (Dević Savica) 3.000 evra + PDV.
Kupio sam ga za 4.800 evra, a porez na prenos apsolutnih prava, obračunat na katalošku vrednost 5.000 evra. Sve po PS!
Nego, sinoć upoređujem naše naloge za uplatu carine i PDV: isti rukopis i sve ostalo, osim iznosa. Očit falsifikat!!!
Da li ti je poznata adresa S. Bošnjački, radi poziva u svojstvu svedoka u mom slučaju? Upućen zahtev Tužilaštvu u SM, ali još nije odgovoreno. Vreme, za uredno dostavljanje poziva, polako istiće, pa će se postupak odužiti. Svaki izlazak (rasprava), plaćam 150 evra. Do sada tri održane rasprave 3x150 i jedna odložena 50 evra advokatu = 500 evra! Ali, ćerat ćemo se još...!
P.S. Koliko sam ishlapeo, tek sada vidim: vozilo je registrovano na osnovu računa, bez potvrde o izvršenom plaćanju!
Uslovi prodaje: Rok plaćanja 60 dana od dana isporuke!
U cenu je (pravilno) uračunat PDV 18% u iznosu od 45.677,88 dinara (oko 500 evra). Za to nema potvrde, jer je to dug prodavca (pravnog lica). Problem je samo, što je po izjavi zastupnika "Minekoma" račun, kao i sve ostalo u vezi vozila falsifikovano. Tvrde, da vozilo nisu uvezli.
Ovo je još jedan elementarni dokaz korumpiranog Tužilaštva i MUP, jer sam im na to na samom početku istrage ukazao.
Siguran sam, da je situacija potpuno ista za svih 10 vozila registrovanih u Inđiji i potom oduzetih.
Comment
-
-
,,Života, nemoj da mutiš! Bar, deset puta si objasnio, pa nemoj, da mešaš carinsku osnovicu i katalošku vrednost vozila Poreske uprave.,,
1. Prijatelju mozda nisam jasan..mozda sam konfuzan da pojasnim...U oba slucaja osnovica za placanje cega god ..carine ili poreza na prenos apsolutnih prava mora biti REALNA TRZISNA CENA /RTC/ ... Carina mora da utvrdi koja je to RTC...Nemoj mi reci da je neko tvoje vozilo mogao da kupi za 1.300 EVRA...Ajde da se lazemo... Radim sa carinom samo 20 godina /u raznim varijatama/...pa i ta kataloska vrednost treba da bude realna trzisna cena a neka fiktivna..kobojagi cena koju je mali Misko dok je bio na nosi odredio...Na osnovu cega si definisao katalosku vrednost vozila? Na osnovu kataloga...Super...pametno..A oni...Uzeli su prodajnu cenu u momentu proizvodnje umanjenu za amortizaciju vozila...Super...znaci ima katalog... A sta ima carina...Katalog..odlicno...Ali taj katalog je SAMO JEDAN OD STO mogucnosti da se utvrdi RTC...Odes na internet prodaja vozila...imas specijalizovane casopise sa cenama..pogledas da li je taj proizvod neko negde uvezao..po kojoj ceni po kojoj ceni??? . Trazis od prodavca da ti pismeno direktno potvrdi cenu//Hiljadu nacina/....
Razlika izmedju carine i poreske uprave moze biti samo do nivoa carine /...npr...15-20-25%/ ali ne moze da bude 3 do 4 puta veca odnosno manja.... Na taj nacin vrsi se nevidjena pljacka budzeta republike srbije pravi se zamajavanje i zaglupljivanje.....
2. Placanje carine OPSTOM UPLATNICOM sa kes placanjem i pecatom pravnog lica je tragikomicno....
3. Analizom rukopisa dosao sam do zakljucka da je jedna agencija /pogodi koja/ upisivala preciznije potpisivala podnosioca registracije..a da je taj isti dao samo licnu kartu...Ista se nekaznjeno provukla bez posledica...Ko mi ne veruje skeniracu mu potpise..
4. Carina nije radila analizu kako je vozilo uslo u zemlju vec je dala odgovor na pitanje da li je dokumentacije lazna ili mnogo lazna..Medjutim moje vozilo uopste nije ni vestaceno...NEMA REGISTRACIJE u nalazu MUPA..pa je sudija doneo presudu na osnovu utiska o necemu a ne na osnovu rezultata i cinjenica...
5. MUP je sve vreme bio u svojevrsnom sukobu interesa jer je sa jedne strane bio ucesnik a u drugoj instanci islednik...A niko treci nije usao u krug.. Nema analize trece strane o istom ///laboratorija...vestacenje.../... Imperativ analize je bio da se svaka odgovornost skine sa MUPA..I to je ucinjeno..
To sto su cinjenice, ucesnici, podaci, radnje, cinjenja ostali u mraku...koga to interesuje... Veselje i sreca su do neba... Jedino poneki magarac njace ispod prozora...a to se uspesno resava zatvaranjem prozora i pojacavanjem zvuka u slusalicama...
Da ,,remiziramo,, sto bi rekao Sojic: Ако je ulazna cena 1.300 EVRA za carinu srbije to znaci ako idemo otpozadi kalkulalciju:
Da se za prevoz, putarine i ostale takse moralo izdvojiti najmanje ..koliko? barem 200-300 EVRA /MINIMALNO/ a to znaci da je vozilo marke ROVER placeno na placu 1.000 EVRA. Da li neko zaista veruje da je 2007 godine vozilo koje je staro 6 godina moglo da se kupi za 1.000 EVRA /nije havarisano, udarano, prevrtano, korodirano, neispravan motor, nije gorelo/....samo 1.000 EVRA....a to vozilo bi da prodas za 4.6-4.800 EVRA... Ako me carina ubedi da je to realna kategorija MOLIM je i preklinjem da mi da HITNO spisak svih placeva koji SADA i TAMO prodaju vozila stara 6 godina...klase koju ima FRANJIN Rover za manje od 1.000 EVRA /svetska ekonomska kriza...cene su sigurno manje....znaci jedno 700-800 EVRA...jel MOZE... Naravno da MOZE ajde da kupimo to vozilo za manje od dve hiljade EVRA????... Ma super JUPIII!!! Drzava casti a i ovi sto prodaju automobile..Last edited by ZIV; 17.10.2012, 16:18.
Comment
-
-
bosnjacki i ostali mali hrcki
Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom Ministarstva pravde privremeno je zaplenila tri kuće, tri placa, tri stana, dve njive i tri automobila od članova kriminalne grupe Saše Bošnjačkog iz Rume, koja se bavila švercom neocarinjenih automobila i nelegalno ih distribuisala po Srbiji i regionu.
Kako pišu "Večernje novosti", rešenjem Osnovnog suda u Sremskoj Mitrovici, bračni par Bošnjački, Saša i Snežana, ostali su bez kuće sa placem u Rumi, dok su njihovim saučesnicima, braći Branislavu i Miroslavu Lukiću, kao i Vesni Fridman, oduzeta ukupno tri stana u Novom Sadu, tri automobila, dve kuće sa placevima u Rumi i dve njive u Vrdniku.
- Stanovi u Novom Sadu, čija je ukupna površina veća od 250 kvadrata, procenjeni su na četvrt miliona evra, dok kuće, njive i automobili vrede više od 100.000 evra - kažu u Direkciji za upravljanje oduzetom imovinom.
Ova kriminalna grupa bavila se krijumčarenjem neocarinjenih vozila i organizovala mrežu dilera. Uz krijumčarenje, na teret im se stavlja i falsifikovanje dokumenata, navođenje na overavanje neistinitog sadržaja i prevara.
Bošnjački je, inače, od ranije poznat javnosti, jer je optužen kao pripadnik razbojničke grupe koja je 2004. i 2005. godine „radila“ u Beogradu i Sremu. Upadali su u tipovane kuće u kojima su brutalno premlaćivali vlasnike, kako bi im ovi otkrili gde čuvaju novac. On je pre nekoliko godina bio uhapšen i zbog sumnje da je podmićivanjem izbegao odlazak u zatvor.
Tada je uhapšen u okviru istrage protiv advokata, policajaca i lekara koji su za mito sređivali klijentima izbegavanje krivične odgovornosti. U istoj akciji uhapšena je i njegova supruga Snežana. Posle odležane zatvorske kazne, Bošnjački je nastavio sa istim „zanatom“, ali i drugim krivičnim delima.
BEOGRAD - Zakon daje rezultate!
Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom Ministarstva pravde privremeno je zaplenila tri kuće, tri placa, tri stana, dve njive i tri automobila od članova kriminalne grupe Saše Bošnjačkog! Ova grupa bavila se švercom neocarinjenih automobila koje je nelegalno prodavala po Srbiji.
- Rešenjem Osnovnog suda u Sremskoj Mitrovici, Saši i njegovoj supruzi Snežani Bošnjački oduzeta je kuća s placem u Rumi, dok su njihovim saučesnicima, braći Branislavu i Miroslavu Lukiću, kao i Vesni Fridman, oduzeta ukupno tri stana u Novom Sadu, tri automobila, dve kuće s placevima u Rumi i dve njive u Vrdniku - kazao je izvor Kurira.
Slobodan Homen, državni sekretar Ministarstva pravde, kaže da Zakon o oduzimanju imovine stečene nezakonitim radnjama i dalje daje izuzetne efekte!
- Važno je naglasiti da imovinu ne oduzimaju samo posebna odeljenja ili viši sudovi, već, kao u ovom konkretnom slučaju, i osnovni sudovi imaju nadležnost i kapacitet da donesu ovakve odluke. Oduzimanje imovine stečene kriminalom je definitivno jedan od najefikasnijih metoda borbe protiv kriminala i korupcije. Vrednost oduzete imovine odavno je premašila 350 miliona evra, a verujem da će ubrzo taj iznos dostići pola milijarde evra - kazao je Homen.
Comment
-
-
Ko vas ****..
Poneki put morate se i o****ti..Znam jedan dobra salon..usluga je super..preporukaPreporuči: Pun naziv: SNEŽANA BOŠNJAČKI PR, FRIZERSKO KOZMETIČKI STUDIO TEENAGE, RUMA , VELJKA DUGOŠEVIĆA 165, LOKAL 7 Adresa: VELJKA DUGOŠEVIĆA, RUMA Telefon: PIB: 106992065 Šifra delatnosti - nova: 960200 Naziv delatnosti - nova: DELATNOST FRIZERSKIH I KOZMETIČKIH SALONA Sajt: Last edited by ZIV; 17.10.2012, 18:24.
Comment
-
-
Originally posted by ZIV View PostKako pišu "Večernje novosti", rešenjem Osnovnog suda u Sremskoj Mitrovici, bračni par Bošnjački, Saša i Snežana, ostali su bez kuće sa placem u Rumi, dok su njihovim saučesnicima, braći Branislavu i Miroslavu Lukiću, kao i Vesni Fridman, oduzeta ukupno tri stana u Novom Sadu, tri automobila, dve kuće sa placevima u Rumi i dve njive u Vrdniku.
- Stanovi u Novom Sadu, čija je ukupna površina veća od 250 kvadrata, procenjeni su na četvrt miliona evra, dok kuće, njive i automobili vrede više od 100.000 evra - kažu u Direkciji za upravljanje oduzetom imovinom.
Veoma je diskutabilno, šta će Država sa tom imovinom?!
S tim u vezi, da li si proučio Krivični zakonik? Sve ide u korist okrivljenog: rokovi zastarevanja, visina kazne, smanjenje, oprost... Pa i ZKP!
Comment
-
Comment