VTS kutak

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • skijash
    CBC Senator XXL
    • 07.09.2007
    • 1354
    • Beograd
    • wrx

Re: VTS kutak

Nije samo poenta u toplotnoj vrednosti i boji, ako su sočiva takva da rasipaju svetlost biće zaslepljujuće za one iz suprotnog smera.

Comment

• nidzola1
      CBC Senator
      • 26.04.2010
      • 252
      • Srbija

Ljudi jedno pitanje... Planiram kupovinu Saxa VTS, e sada... Auto je 2002 godiste, od opreme pise da ima sve (ABS, Air bag za suvozača, Air bag za vozača, Alarm, Alu felne, Centralna brava, Daljinsko zaključavanje, Električni podizači, HiFi muzika, Klima, Maglenke), ali jedno me buni. Ima motor 1.4 75ks/55kw, ima izlged VTS-a. Pise i da ima ABS... Interesuje me, da li postoji model ovaj konkretno sa ABS-om, jer sam citao negde da nema... evo slike auta:

Comment

• GoranBG
        CBC Senator
        • 29.04.2007
        • 282
        • Beograd
        • TU5J4

Neki su imali ABS neki ne,lako ces proveriti, pri kontaktu treba na tabli da ima lampica za ABS, a druga stvar kad otvoris haubu pogledaj glavni kocioni cilindar desno od motora ako ima 4 izvoda tj 2 sa svake strane nema ABS,a ako ima samo 2 izvoda ima ABS.Recimo ovaj sa slike ima ABS kao sto vidis ima 2 izvoda samo sa desne strane,a sa leve nista

Comment

• nidzola1
          CBC Senator
          • 26.04.2010
          • 252
          • Srbija

Hvala ti puno na odgovoru, sutra idem da ga pogledam pa cu videti , jel mozes da mi kazes na sta jos da obratim paznju, sto se tice celokupnog automobila, sta da gledam?

Comment

• GoranBG
            CBC Senator
            • 29.04.2007
            • 282
            • Beograd
            • TU5J4

Prelistaj malo ovu temu videces i sam sta su im glavni problemi,al osnovni je zadnje vesanje,odnosno torzija,ako mozes negde da ga odvezes na dizalicu da ga provere i slicno.Imas i ovde par tema o tome http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.ph...ti+paznju+saxo i ovo http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.ph...16379&start=25
            Takodje obrati paznju i na menjac,da nesto ne struze, ne zapinje,onda da li neka lampica svetli,trepce,posebno od akumulatora, oce da ih zeza punjenje i generalno struja i senzori.Isto da li radi mirno na leru,menja broj obrtaja,trza ili slicno,isti razlog senzori i struja.Prelistaj malo temu sigurno ima jos nesto

Comment

• nidzola1
              CBC Senator
              • 26.04.2010
              • 252
              • Srbija

Hvala puno, prelistacu !

Comment

• boban1982
                CBC Senator XXL
                • 14.03.2010
                • 1106
                • Batajnica
                • SAXO VTS-BIC

Obrati paznju na gumice ventila,da li dimi iz auspuha kad kreces sa semafora recimo,odnosno neka ti neki majstor za francuze to pregleda i naravno kao sto su ti vec rekl,zadnji trap obavezno,ali nesto se mora i uloziti,ne moze bas sve da mu valja...Srecno pri kupovini!

Comment

• nidzola1
                  CBC Senator
                  • 26.04.2010
                  • 252
                  • Srbija

Od veceras sam ponosni vlasnik Saxa VTS 1.4 , auto u odlicnom stanju, utegnut! Za detalje pitam ubuduce ... Zagrejan auto pri velikim obrtajima nema da pirne dim iz auspuha, ulje uredno, radjen veliki servis, plus menjani lezajevi na zadnjem trapu, ali ipak kada se penjem na trotoaru nesto pukne i kad silazim, na nijednim mestima se vise ne javlja, model ipak ima ABS, sto sam pitao... itd...

Comment

• boban1982
                    CBC Senator XXL
                    • 14.03.2010
                    • 1106
                    • Batajnica
                    • SAXO VTS-BIC

To sto ti "pukne " kad silazis sa ivicnjaka su olabavljeni srafovi kojidrze anti rol stanglu za viljuske pozadi,samo ih dotegni i stavi podloske i resices problem.

Comment

• nidzola1
                      CBC Senator
                      • 26.04.2010
                      • 252
                      • Srbija

Hvala ti Bobane, videcu da to uradim, pa cu javiti da li je to resilo problem. Samo ako mozes da mi kazes gde se to nalazi na slici koju je postavio VR6, ako se to tu uopste i nalazi, a i vidi?

edit:
                      po ovoj slici koliko sam shvatio, to je pod brojem tri crveno oznaceno. Znaci li to da se ti srafovi nalaze na krajevima svake strane?
                      - sto je oznaceno na 2 slici pod brojem 11...

Sve mi je novo, zato pitam, mozda banalne stvari...

Comment

• andrea2005
                        CBC Veteran
                        • 24.09.2009
                        • 136
                        • Novi Beograd

Cestitamo na kupovini.Daj malo slicica

Comment

• VR6
                          CBC Senator XXL
                          • 31.10.2004
                          • 512
                          • Sarajevo

Evo ti druga slicica, mislim da on spominje ovaj saraf. To je jedini saraf koji drzi antiroll bar - ima po 1 sa svake strane

Na ovoj iznad skici zadnjeg trapa, to je saraf oznacen brojem "70". Sretno sa Saxoncom

Comment

• nidzola1
                            CBC Senator
                            • 26.04.2010
                            • 252
                            • Srbija

@andrea2005
                            sutra cu ga slikati pa cu postaviti slike

@VR6
                            hvala na slici! da taj sraf i ja sam ukapirao danas sam skidao tockove i video taj sraf ovako izgleda mislim glava srafa sto sam mogao videti...

dotezao sam ga on ni da mrdne, ali posto nisam bio siguran da li je to to, nisam hteo da ga odvrcem pa da stavljam podlosku, ali ako ce to resiti problem uradicu to sledecom prilikom

Comment

• boban1982
                              CBC Senator XXL
                              • 14.03.2010
                              • 1106
                              • Batajnica
                              • SAXO VTS-BIC

To je taj sraf,kod mene se jedan od tih odvrtao i zbog toga se culo lupkanje,cak mi je neki dan i pukao,pa sam danas stavio neki kvalitetniji imbus sraf,i podlosku,pa cemo videti kako ce se ponasati,uglavnom lupkanje je prestalo,Najbitnije da ti tockovi stoje pravo da nema negativnog nagiba i neces imati problema.Postavi neke slike tvoje saksije...

Comment

• nidzola1
                                CBC Senator
                                • 26.04.2010
                                • 252
                                • Srbija

Tockovi stoje ok, nema ni minusa ni plusa
                                Pucanje mi se culo i danas prilikom brzeg uletanja u kratku, a ostru krivinu, i standardno prilikom penjanja na trotoar... Moracu to sutra da resim, da probam sa podloskom itd... Sutra slikam auto pa cu postaviti slike u podforumu Automobili clanova... Intereseuje me nesto, danas kada sam skidao tockove, video sam distancere koji su bili zalepljeni nazad na dobosima, jedan je spao prilikom skidanja zadnjeg levog tocka, posle sam vratio sve kako je bilo, valjda to nema nikakve veze sto nije zalepljen... E da i menjac mi se dosta pomera kada je u brzini i dam gas ide napred kad pustim nazad, nekako mi je dosta klimav, kako to da resim ako je moguce ?

Comment

Working...
                                X