VTS kutak

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nidzola1
    CBC Senator
    • 26.04.2010
    • 252
    • Srbija

Odg: VTS kutak

pa kad namotam tj. kad skrecem u desno(ne pun vec pod malim uglom) cuje se onao tak-tak-tak sitno, i kad polazim na semaforu se cuje ono kad treba da spoji da krenem tak onako jako itd... pa mi je majstor rekao da je to otisla poluosovina ali ne homo. zglob vec na drugom kraju...

Comment

• VR6
      CBC Senator XXL
      • 31.10.2004
      • 512
      • Sarajevo

Ako je ta za 118 Eura stvarno original, uzmi tu, al sumnjam. Originalna je oko 350-400 Eura.

S originalnom si jedini siguran da nece otici za godinu opet, ako bas nisi neki divljak.

Comment

• mihilow
        CBC Veteran
        • 05.07.2011
        • 180
        • beograd
        • traktorce saxo

vr6 otkud to da su kod vas felnice tolko jeftinije nego kod nas ? bas sam se zacudio ,a kola skuplja ,vts-ovi ako se nadju su oko 4 soma ljudi ,ispascu glup al jel ima neke papucice da ne mora da se buse moje papucice ?

Comment

• WEST 014
          CBC Senator XXL
          • 17.08.2010
          • 862
          • Valjevo
          • Audi A4

Drugari sta mislite o ovom primerku, da li je ovo pravi VTS ili je VTS oprema, sta gledati prilikom kupovine ovog malise.. Koja je potrosnja ocekivana, koji plin moze da legne, cene delova i tako neke stvarcice.. Verujem da sve ovo ima negde ali nemam vremena da pretrazujem stvarno. Pozdrav pa ako neko ima volje neka napise nesto da ne otvaram novu temu.

Comment

• mihilow
            CBC Veteran
            • 05.07.2011
            • 180
            • beograd
            • traktorce saxo

ovo je vtr -1,6 ali 8v ,vts je sa 16v ,ok je ali baci pogled na ovaj http://www.polovniautomobili.com/ogl.../citroen_saxo/ malo skuplji mnogo bolji zavidna oprema ,plin moze bilo koj ,potrosnja ti je do 2.5k rpm po gradu oko 7l odrzavanje ,uz redovan servis moz da bude sipaj i vozi ,zavisi kakav auto uzimas u startu kao i za svaki ,ali mislim da je ovo dobar i mladji je 2 god od onog ,imas air bag i u sedistu ,pravi mali trkac i deluje ocuvano inace vest ,sad vidim da si iz valjeva ,doci cu verovatno zimus sa devojkom ima tu babu i dedu pa cemo da vidimo da izbleimo aj jos jednom ,ovo je onaj plac na magistrali kad se krene od valjeva ka beogradu gledao sam ovog saxa ne izgleda mi obecavajuce bas
            Last edited by mihilow; 20.12.2011, 21:56.

Comment

• boban1982
              CBC Senator XXL
              • 14.03.2010
              • 1106
              • Batajnica
              • SAXO VTS-BIC

@west 014
              Da probam i ja da ti pomognem nekim savetom,dakle,prvo moras da znas kakvog vts-a hoces,tj. 1.4,1.6-8v ili 1.6-16v.Svi ovi modeli su isti sto se izgleda tice,sem motora,1.6-16v je opasna zujalica od priblizno 120 konja.Naravno i odrzavanje mu je skuplje.Sto se oglasa tice,meni su na slici svi lepi,ali ih treba uzivo videti,naravno sa nekim majstorom,jer ljudi svasta prodaju i uvaljuju.
              Ako nisi dosad vozio vts-a obavezno povedi nekog ko se razume,da oceni situaciju.Ja sam za 3 godine koliko vozim vts-a uvideo sve mane i prednosti tako da bih znao da prepoznam dobrog od loseg.Kada sam ga kupovao nista nisam znao o tim autima,pa me je ubrzo zabolela glava od zadnjeg trapa i iglicastih lezajeva,pa od gumica ventila koje su im takodje slaba tacka.|Polako sam uradio jedno po jedno i doveo ga u normalno stanje.Sreca je bila da nisam odmah morao da radim sve od jednom,nego deo po deo.Te vece popravke nisu bas ni jeftine u odnosu na cenu auta,ali sta je tu je,tako je kad hoces da vozis sportski auto koji je pre tebe neko sigurno dobro gazio,pa i cuknuo verovatno.
              I jos jedna stvar,zastita od korozije im je jako losa,skoro da svaki ima rdju na zadnjem delu patosa,zadnjih koseva,pa cak i prednjih koseva,sto nikako ne mogu da shvatim jer navodno imaju pocinkovan lim.
              Da ne davim vise,srecno sa kupovinom,pa potom obavezno postavi slike!

Comment

• mihilow
                CBC Veteran
                • 05.07.2011
                • 180
                • beograd
                • traktorce saxo

u boki al mu ga temelnjo odbrusi lep opis ,isto tako vts-areko mi je pouzdani mehanicar iz vitra da imaju neki problem sa prednjim trapom koj moze opasne glavobolje da ti zada ,i ako su losi trapovi najcesce izljuljani sto se kaze od nasih puteva moze da dodje do pucanja polu osovina homokenetickih itd pri brzem i naglom skretanju to im je boljka ,a noviji modeli od 2002ge imaju pocinkovan lim ,a bas taj saxo meni nije bas lepo zvucao kad su ga upalili mada ja sam ziljio u rally 106 zuti prekoputa
                Last edited by mihilow; 20.12.2011, 23:33.

Comment

• nidzola1
                  CBC Senator
                  • 26.04.2010
                  • 252
                  • Srbija

ajde i ja da dopunim o kupovini
                  stanje trapa kod svakog je diskutabilno, ali nije komplikovano, ni za servisiranje ni za nabavku delova. Pozadi je torzija, nikakav bauk, ili ti komplikacija, gledas kako tockovi stoje da nemaju minus, kada se penjes ili spustas sa trotoara da torzija ne ispusta "cudne zvukove", tipa TOK(kao udarac u metal i sl), u najgorem slucaju remont torzije izadje oko 230e, ukoliko je redovno servisirana neces imati problema.
                  prednji trap, polu osovine se menjaju cele ne moze tipa samo homo. zglob kao kod mahom svih francuza i sl... cene sam pisao koliko su.
                  Amotrizeri nisu skupi.

motori su im svi izdrzljivi, i nemaju generalno neku manu. menjaci su im slabija tacka, ali nista alarmantno. potrosnja za 1.4 8v koj ja imam ide po gradu od tipa 6-7 do 10l zavisi kako se vozi dok npr na putu do crne gore trosio 4,5 l, mozda i malo manje, pun auto sa 4 coveka-gepek itd....

enterijer stvar ukusa, stalno nesto krcka, pa prestane i tako u krug, sve moze da se dovede u red
                  1.4 8v 75ks
                  1.6 8v 98ks
                  16 16v 118ks
                  1.4 i 1.6 sa 8v uglavnom imaju napred ventilirajuce diskove nazad dobose, dok 1.6 16v ima diskove i napred i nazad.
                  itd... itd... ako treba jos sta pitaj

e da plin ide sekvent. i ja rdju za sada nemam nigde ispod auta lim je potcinkovan i do sada se niko nije zalio na rdju prvi put ovo cujem od bobana...
                  Last edited by nidzola1; 21.12.2011, 00:11.

Comment

• mihilow
                    CBC Veteran
                    • 05.07.2011
                    • 180
                    • beograd
                    • traktorce saxo

e da to krckanje ide na qrac pogotovo u nizim obrtajima [al ja cu da cutim ja imam dizla i saltam na 1500 ] nego jel nidzo kolko je vodjica menjaca onaj birac sto se kaze moj se malo pohabo pa kad cu da ga ocerupam iznuta da odradim i to po meni preporuka za crnog saxa makar zovi da vidis sta i kako

Comment

• nidzola1
                      CBC Senator
                      • 26.04.2010
                      • 252
                      • Srbija

dobar je onaj crni saxo ali dobra je i cena
                      za vodjicu, birac brzina ili kako se vec zove ne znam, i mene interesuje, cini mi se da je Goran menjao, pa cemo cekati da se javi, a hoce cim procita

Comment

• WEST 014
                        CBC Senator XXL
                        • 17.08.2010
                        • 862
                        • Valjevo
                        • Audi A4

Hvala na opsirnim odgovorima, ne uzimam 100 posto VTS, ali mi se svidja ideja. Treba mi mali auto a da nije skroz mrtav sa nekih 50 ks, tako da ovo deluje vise nego zanimljivo.. U svakom slucaju pogledacu jos, necu se zaletati.. Mihilow javi se kad dolazis pa pijemo pice. To je taj plac...

Comment

• mihilow
                          CBC Veteran
                          • 05.07.2011
                          • 180
                          • beograd
                          • traktorce saxo

pa znam ,mi idemo tu kod te njene rodbine kod hotela europa il evropa il kako vec pa sam ukacio 106 pa stao video saxa i ono nije nista posebno ne svidja mi se ,vidi link sto sam ti stavio odlican je ako ne imas 206 s16 3,300 3,500 odlicna kola 2.0 136ks bombona

Comment

• mihilow
                            CBC Veteran
                            • 05.07.2011
                            • 180
                            • beograd
                            • traktorce saxo

nema sanse da ih uglavim a ? http://www.polovniautomobili.com/ogl...17_4x108_7j/#4

Comment

• GoranBG
                              CBC Senator
                              • 29.04.2007
                              • 282
                              • Beograd
                              • TU5J4

Gde ces na 17 jesi lud drzi se 15ica menjao sam inace taj birac preko neke kombinacije cini mi se oko 30ak eur da je bilo mozda i manje,mada nista posebno nije sad bolje,sumnjao sam da je tu problem sa luftom al ipak nije negde je gore kod samog ulaza u menjac izgleda

Comment

• VR6
                                CBC Senator XXL
                                • 31.10.2004
                                • 512
                                • Sarajevo

Na mjenjacu ima ona sipkica na koju se kaci rucica, ona se olabavi pa seta.

Kod mene je to rjeseno jednostavno jednim dodatnim sarafom, kojim smo tu rucicu fiksirali i tako drzi bez problema.

mihilow ne govorim ja za felge, odakle ti to. Odgovaram na postove ispred.

Comment

Working...
                                X