Jeste, ali onda mora da menja plocu.
Problem sa kompom!
Collapse
X
-
Originally posted by CarP4 ne valja ni jedan. Mracna faza intela...
Za te pare bolje novi core2duo, svaki se overklokuje preko 3 GHz.
Comment
-
-
Pa u odnosu na to koliko je kostao i sta je u to vreme moglo da se kupi od athlona bio je los, barem za moje pojmove.
P4 na 3.0 ili 3.2 GHz su bili maltene duplo skuplji od athlona koji su u realnom radu sasvim mogli da mu pariraju. Naravno, kad u detalje gledas brzinu uvek je tu intel prednjacio, ali koliko ljudi radi bas toliko zahtevne poslove sa racunarom? Kome treba, u redu, amd tu nikad nije imao sta da trazi.
Posmatram stvar iz tog ugla. Recimo athlon xp 3000+ pa cak i 3200+ su bili duplo jeftiniji od tih P4 na 3 GHz, a nisu bili bas duplo sporiji, manje su se grejali itd.
Da skratim pricu, suludo je dati sada 55 evra za nesto sto je i intel napustio i presao na drugaciju koncepciju, kad za iste pare ima mnogo boljih procesora. Primer je taj jeftini C2D, lepo se overklokuje, dovoljno brz, ne greje se. Isto kao i nesto od athlona X2 u toj cenovnoj kategoriji.
A ploca ionako ima dovoljno jeftinih a solidnih da i nije neka investicija zameniti je.
Comment
-
-
OK, znači P4 bio skup, nije bilo loš...
Uglavnom, slažem se s time da je prelazak na c2d, ddr2 i pcie karticu dobro rešenje, ne samo kada je o performansama reč, nego kada je i o novcu reč. U ostalom, hiljade ljudi je to uradilo, a tek manji broj njih zbog brzine.
Comment
-
-
Ovo sto je @Dranix napisao
Izduvaj ceo PC kompesorom ili na drugi nacin ocisti prasinu sa hladnjaka i ventilatora.
Na radnom mestu odrzavam mrezu sa 12 racunara koji se nikad ne gase.
Skoro sa svakim sam imao problem sa resetovanjem, ili da upali iz 100-tog pokusaja.
Svi su na UPS, a 2 komada imaju GV800 sa po par HD i non-stop rade upis i brisanje. Svakih 6 meseci odnesem poneki kod vulkanizera na kompresor i to je to!
Trebalo je da vidite facu vulkanizeru kad sam prvi put uneo kuciste u radionicu...Originally posted by Valent Vudrigaovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
-
Originally posted by deki-asconaSkoro sa svakim sam imao problem sa resetovanjem, ili da upali iz 100-tog pokusaja.Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
11.04. 0:12 #2
Rule #51: Sometimes — You're Wrong!
Comment
-
-
Ajd da povampirim temu...Imam problem koji ne mogu da resim i sramota me je jer sam serviser kompova a uskoro i inzenjer...
Devojka ima komp sa Ati AllInWonder x800 grafickom...Fazon je u tome da se nakon nekog vremena gledanja tv-a blokira slika i pomaze samo reset...Ne vredi ni ponovo instaliranje softwera/drajvera niti bilo sta drugo, sranje se stalno blokira...
Pomagajte odlepio sam...
Comment
-
-
Taj x800 je prilicno mator. Proveri mu temperaturu u BIOS-u, moze biti da se pregrejava. Ako nista, uhvati i dobro ga ocisti, jer ponekad i prasina zna da napravi problem.
E sad, nisam te bas najbolje razumeo. Kako mislis gleda TV? Ukoliko ima prikljucenu TV kartu na kompu, onda je izvesno da ona pravi probleme a ne graficka. Reci mi, jel se ovo desava samo dok gledate TV preko kompa, ili se javlja i u drugim situacijama - igrice, gledanje filma, ili pustanje bilo kakve graficke aplikacije?Orthodoxy is not the religion, it is the meaning of life!
Comment
-
Comment