Koliko ja znam kamioni smeju da se obilaze, barem sam ih ja obilazio :-). Cak budu fini pa na svakih 5-6 prilepljenih ostave prazno mesto da mozes da se ubacujes kada ti neko naidje iz suprotnog smera.
Cini mi se da ponekad murija cak pomaze u obilazenju kolone kamiona - al' nemoj me drzati za rec pa da nadrljas! Jel ipak, kod kamiona je komplikovanija procedura prolaska granice a njima to cekanje spada u opis posla i placeni su za to, a ti si turista koji bi sto pre da stigne do odredista i tamo ostavi novac :-).
Neki moj izbor, koga cu se drzati i ove godine, je da dremnem sat-dva i da krenem nocu oko 1-2-3h, tako da ovaj "ravniji" deo puta prodjem nocu a da pred brda vec svane. Taman oko rucka stignes na odrediste, okrepis se i na popodnevno kupanje .
Da ne spominjem da nemam klimu pa ipak izbegavam da putujem 10-tak h po suncu.
A sto se tice vukoj..... nece biti bas tako jer ces negde blizu Zlatibora pa na dalje vec biti u nekoj razvucenoj koloni koja manje-vise ide u istom pravcu tako da neces biti "usamljen" (sto ne znaci da nece biti drumskih razbojnika ). Naravno, to ima svojih prednosti i mana...
po meni najbolje ti je da krenes od tebe oko 00h, pre toga obavezno odspavaj ili preko dana. Tako prolazis BG veoma lako, peglaj magistralu i onda u Celijama na OMV-u sipaj plinchugu i malo iskuliraj bezbedno je . To bi trebalo da bude negde oko 2 ujutro (cca 1h ZR-BG, cca 1h BG-Celije sve nesto malo preko 150km). Onda dalje ides magistralom do Kokinog broda si negde oko 5h tu mozes pauzu da napravis na jezeru extra je. Posto je vec svanulo kreces u nepoznato tj. put koji je malo losiji ali posto je vidljivo nemas frke. I tako vozis redom jedino sto je tu problem sto moze da te uhvati guzva u kanjonu i u PG ali nije to neka frka do 12 si u sutomoru.
I sve to da vozis polako i da opusteno stignes.
Znaci mozes i malo ranije da krenes oko 10h ali te onda moze uhvatiti guzva na ibarskoj do Lazarevca otprilike.
Sto se tice puta za Sozinu u PG ima dosta putokaza tako da nije frka, ali ugrubo udjes u PG i vozis samo pravo, na jednom mestu se skrece levo mislim da pise BD i CT i odatle samo pravo.
Aj pa srecan put i polako, alfu mozes da probas po zlatiboru ja nijednom nisam tamo video Policiju, posle Celija do Ljiga pazi ima puno onih sto stoje u mraku u 3h nocu nema nigde nikog ti raspalis i eto ih, ima ih u Ljigu 2-3 patrole posle u Novoj Varosi, Pirjepolju itd.
Ako podjes sa nekom cicom razmisli o varijanti prijepolje-pljevlja-Durmitor-NK-PG - sutomore - to ti je celodnevni izlet ali vredi videti, samo polako i uzivajte, a i prelaz je manje opterecen.
Poz
Ja cu verovatno ici preko dana, e sad ne znam koliko su vece guzve na granici preko dana?
El smem ja te slepere da obidjem ili tako nesto?
Ja sam forsirao kolonu slepera na tref pa kako bude .
Originally posted by srdjan_p
I jos jedno pitanjce, ako vec planiram preko dana da idem, jel mi bolja varijanta vikendom ili preko nedelje?
Na takav put nikad subotom uvece !
Krajem leta 2001.g.,krenuli u subotu oko 23h.Jutro,oko 4:30,kisa pici,nigde nikog skoro,taman svanjava.Nalete od Pozege mamlaz sa Rekordom,u zadnjoj krivini na izlazu iz Ovcarske klisure i odra nam celu levu stranu.Na sveze sredjenom Kadetu C .Sletesno preko bankine,dralo prednje rame po ivici asvalta ...
LM,moz misliti ,vozismo ovako polupani cak do Prijepolja,jer naravno,nedelja jutro i nigde niko ne radi.Tek tu nadjosmo majstor Mehmeda,u 8:30 ujutru,da Kadeta pregleda i konstatuje,da srecom,nisu osteceni vitalni delovi pri sudaru.Dotle smo vozili 30 na sat !
Malo horora al nije na odmet posto ides solo .
Originally posted by marek
Ako podjes sa nekom cicom razmisli o varijanti prijepolje-pljevlja-Durmitor-NK-PG - sutomore - to ti je celodnevni izlet ali vredi videti, samo polako i uzivajte, a i prelaz je manje opterecen.
Poz
Ovo je sve tacno,posebno prelazak preko kanjona Tare.Nevidjena lepota kontinetalne prirode.
Ali ... uvek neko ali .Napisao na prvoj strani vec.Put Durmitor tj. naselje Zabljak pa skoro do Shavnika-uzas !!!Ladno me zaustavi lik sa Ladom Nivom,na skretanju za neki manastir i pita jel moze proci dalje Ladom(glavnim putem ka Savniku) ... A meni se vec place od muke gde sam sve lomio Alfu !
Od besa mi nepade napamet da okinem neku sliku,cisto da dokumentujem ovu pricu.Dakle,Alfa(kao i svaki noviji auto) i ovaj pravac-nikako!
Obelezio sam inkriminisani deo puta .Ostalo je manje vise OK.
Ja sa Alfom nikako preko tih vukojebina, znas i sam kolko je nizak auto a i gume 195/50 r15...Bojim se bre onih kolotraga da ne zapnem, jos ako je natovaren auto Sreca pa nece biti natovaren pa sam ipak vislji za par cm...
Zabljak-Donja Bukovica konkretno.Rupe za izvoz,fali asvalt-potrosen.Od D.Bukovice do uspona na Treskavicu nema toliko rupa ali je put,dajboze,4 m sirine,iz krivine u krivinu,kroz sumu ...
Svestan sam da sve to nije neka kilometraza ali,hvala,ne tuda drugi put.
Od Zabljaka ka Pljevljama,put je sasvim OK.Ogranicenje 60 a moze i 80-90 da se vozi kome nije prob za .
Takodje,od Savnika ka Niksicu pa ka Podgorici je relativno OK.
Može li neko da odskenira taj SAT gde je put u CG (normalna varijanta), ne mogu da ga nađem na kioksu , a baš me interesuje šta je napisao.
Interesuje me samo deo od Užica do Podgorice šta ima novo....
Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless." 11.04. 0:12 #2 Rule #51:Sometimes — You're Wrong!
Može li neko da odskenira taj SAT gde je put u CG (normalna varijanta), ne mogu da ga nađem na kioksu , a baš me interesuje šta je napisao.
Interesuje me samo deo od Užica do Podgorice šta ima novo....
Ako si bas u NS-u pogledaj u Univeru 021 (unutra u holu je kolpolter) - ja sam uzeo pre 4-5 dana i bilo je bas dosta primeraka, mozda se nadje jos koji. E sad, ako se vec pojavio novi broj ne znam da li ima tog starog.
Ako niko ne odskenira uslikaciju ja stranice fotoaparatom pa cu okaciti :-).
Beograd (autoput u jednom smeru 120din) - Sabac, Loznica, Zvornik, Milici, Vlasenica, Romanija.
Bez ikakvih problema, kolovoz je kako treba, ni na jednom delu puta nema radova, nema udarnih rupa (ustvari gotovo da uopste nema rupa), nema odrona i slicnih opasnosti.
Nije bilo guzve, kolona i cekanja.
Na granici nema guzve.
Priroda prelepa, pogotovo uspon na Javor i Romaniju.
Treba vam zeleni karton 1000dinara - vazi godinu dana.
Comment