Jbt, al si dosadan, podgorica banja luka, pa podgorica banjaluka, pa nije podgorica, nego herceg novi, pa ovo ono, u dva treda, kao da ideš na Kamčatku...
Jbt, al si dosadan, podgorica banja luka, pa podgorica banjaluka, pa nije podgorica, nego herceg novi, pa ovo ono, u dva treda, kao da ideš na Kamčatku...
Uopste te ne razumem, ja sam lepo pitao da li neko zna kojim putem je najbolje. Sa dvoje male dece krenuti na nepoznat put, moras priznati nije bas lako.
Ako podjes sa nekom cicom razmisli o varijanti prijepolje-pljevlja-Durmitor-NK-PG - sutomore - to ti je celodnevni izlet ali vredi videti, samo polako i uzivajte, a i prelaz je manje opterecen.
Poz
Ovo je sve tacno,posebno prelazak preko kanjona Tare.Nevidjena lepota kontinetalne prirode.
Ali ... uvek neko ali .Napisao na prvoj strani vec.Put Durmitor tj. naselje Zabljak pa skoro do Shavnika-uzas !!!Ladno me zaustavi lik sa Ladom Nivom,na skretanju za neki manastir i pita jel moze proci dalje Ladom(glavnim putem ka Savniku) ... A meni se vec place od muke gde sam sve lomio Alfu !
Od besa mi nepade napamet da okinem neku sliku,cisto da dokumentujem ovu pricu.Dakle,Alfa(kao i svaki noviji auto) i ovaj pravac-nikako!
Obelezio sam inkriminisani deo puta .Ostalo je manje vise OK.
Daj bre flavio sta kukas, ja sam prosle godine prosao sa fabiom a pretprosle godine sa drugarom sa golfom 4 spustenim i nista nije falilo, mora se vozi sporije ali to i jeste fora lagana voznja "no stress". To parce sto si ucrtao je lose i usko i uzas ali niko tu ne manijachi pa nije frka, ja sam recimo se susretao sa kamionima pa lepo polako malo on malo ja i mimoidjemo se kazem opet nije za one koji bi da stignu do mora brzo vec za one sto kazu da kad stignu do mora fali im jos koji kilometar
BTW tu negde iz Bukovice je voda Gorska ko pije
Uopste te ne razumem, ja sam lepo pitao da li neko zna kojim putem je najbolje. Sa dvoje male dece krenuti na nepoznat put, moras priznati nije bas lako.
Hvala, Zemunac72
pa nije ni problem, ne ides kroz tunguziju... veruj mi da usput nema problema
Negde je pisalo da za CG ne treba zeleni karton, a da li treba nalepnica SRB, SER ili koja je već aktuelna?
Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless." 11.04. 0:12 #2 Rule #51:Sometimes — You're Wrong!
Ovako mi pre neki dan rece drugar iz CG "Brate ne treba ti nista od tih sranja(pasos, medjunarodna vozacka, zeleni karton...) samo ponesi nesto para da imas kod sebe u slucaju da ti zatreba kod ovih nasih..."
Citao sam na nekom drugom forumu da je covek naGRebao sto nije imao nalepnicu. Ja sam prosle godine u CG vidjao dosta nasih auta bez nalepnice.
Ali sto je sigurno sigurno je - zalepis nalepnicu, izvadis zeleni karton cim registrujes auto, izvadis medjunarodnu i picis gde god hoces.
Medjunardona jos i kosta nesto osetnije, ali barem nalepnica nista ne kosta... osim malo narusavanja estetike .
pa zasto narusava estetiku
ono SRB bas lepo izgleda
lepse nego SCG
zeleni karton
NACIONALNI BIRO OSIGURAVAČA CRNE GORE
Edukacija službenika riješiće probleme zelenog kartona
Podgorica, 17. juna. 2008.
- Apelujemo na sve službenike kontrole na graničnim prelazima da se upoznaju sa međunarodnim obavezama koje su nastale iz Protokola o proširivanju važenja polisa auto odgovornosti koje su potpisali Ministarstvo finansija Crne Gore i Udruženja osiguravača Srbije, koji je kasnije verifikovan u Savjetu Biroa Zelene karte u Briselu. To je danas saopšteno iz Nacionalnog biroa osiguravača povodom pritužbi sa graničnih prelaza o neprihvatanju međunarodne potvrde o osiguranju - Zelenog kartona, izdate od pojedinih nacionalnih biroa iz okruženja.
Edukacija službenika jedini je način da se doprinese jačanju izgradnje međunarodno priznatog statusa Crne Gore u ovoj međunarodnoj instituciji. Ovo pitanje je posebno aktuelno u trenutku kada ljetnja turistička sezona uzima maha, pa svi moramo doprinijeti da se ovakvi problemi prevaziđu jer smo u nekoliko navrata dobili i urgencije direktno iz Brisela, kaže Boris Šaban, izvršni direktor Nacionalnog biroa osiguravača Crne Gore
Protokolom o proširivanju važenja polisa auto odgovornosti dogovoreno je da Crna Gora ostvaruje svoja prava u sistemu zelene karte osiguranja preko Biroa Srbije. Ovo prelazno rješenje je bilo jedina mogućnost u tom trenutku da Crna Gora ostane u međunarodnom sistemu Zelene karte. Sporazum je odobren od strane Savjeta Biroa u Briselu u maju 2007. godine. Ovim sporazumom se garantuje stranim građanima koji imaju zeleni karton sa oznakom teritorijalnog važenja koji uključuje SRB, nesmetan ulazak vozilom u Crnu Goru jer će sve eventualne štete biti nadoknađene od crnogorskih osiguravajućih društava u skladu sa pravilima poslovanja međunarodnog sistema Zelene karte. Šaban je podsjetio da je problem koji se sporadično javlja na graničnim prelazima novi obrazac zelene karte koji umjesto SCG ima znak SRB. Pojedini, nedovoljno informisani službenici, na prelazima ga ne priznaju.
za kosovo treba zeleni karton
za BiH isto treba
da li je potreban u CG - nije
ako neko ima noviji info - neka iznese
ebem li ga
Comment