Ma neam pojma, mozda na kraju bude varijanta da se spakujemo nas 4oro u auto i gas pa blejimo dole po celoj CG dok budemo imali para...
Put za Crnu Goru
Collapse
X
-
Originally posted by veljkoja nasao smestaj za 5 eura, komsija ima vikendicu negde kod utjehe
ebem li ga, uglavnom ima slana voda bez kanalizacje da se brljugam sa zenom i detetom, i smestaj je na "morskoj strani" magistrale
ja kad odem na more
meni je bitno samo da ima slana voda
da se nesto kao kiselim, da naidje teta sa krofnama, da ne bude jako vruce uvece ( more ohladi , al ko zna)
ako ima talasa, da se malo izivljavam sa onim dusekom ko neki klinac,
malo sa maskom kasnije gledam da nije ko izgubio neko zlato
da raspalim neki rostilj ili kotlic, da mi nakon 2 dana bude dosadno, a da na kraju zelim da ostanem jos
konobari
pa ovde bre moram da idem kod njega da mu platim
a da ga docekam , uff
a i koga muvati u bugarsnoj, turskoj, grckoj...
ako bas budem imo neki visak para - samo spanija, daleko je, nije balkan, imaju neke teroriste, al valjda mene nece
a hawaji
poslali mi neki zenini rodjaci cd kako si bili na hawajima ( zive negde u SAD-u)
nigde ribe u bikiniju, sve neke babe
nema ni nik sloter-a, ni tom kruza sa koktelima, nista bre
a oni bas vole da snimaju
samo pesak i voda, neki matorci,
i neka predstava sa nekim crncem koji se penje na drvo po kokos
Comment
-
-
Ma, samo je fora da se razgranichi shta ko zeli...odmor ili provod...da li jedno od ova dva mora striktno biti more, ili moze jezero, ili moze chak bez mora itd...
Meni iskreno, ako je ekipa na okupu, nema veze da li sam na moru ili u nekom planinskom centru iako je leto...uvek bude zeze, piva, rostilja, opet piva, zaebavanja, kotlica, i opet piva itd....zenski rod? to nikad niej bio problem..shto se mene tiche, josh nisam pocheo ni pishteno raditi, ali kontam da je najbolji odmor u studenjak, i to u maju
Nit brige, nit pameti...kontam da cu za jedno pet godina ako se dao bog zaposlimm 100 puta vishe kukati za ovim provodom nego za npr nekom CG ili Grckom ( za mene nepostoji ni CRO ni BLG primorje
)
Comment
-
-
za mene nepostoji ni CRO ni BLG primorje
Iz Bg svako vece ima bus za Makarsku i koliko znam uvek je pun.
Ma da nemam porodicu ne bi se razmisljao ni trenutka.
Izvinjavam se za off, ali uspomene naviruOriginally posted by Valent Vudrigaovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
-
Neverujem da iko spori lepotu Dalmatinske obale. Ali, da dam pare, da bi me neki nafurani debili jurili dole samo zato sto sam Srbin, i da im se ja onda ulizujem govoreci kao ja sam iz Vojvodine a ne iz Srbije ( sto vecina njih iz Vojvodine radi kad ide tamo na letovanje ) i jos mali milion stvari...nikako nezelim to sebi priustiti.
Znam ja da ima tamo normalnih ljudi, daleko bilo da nema, al su im ti "debili" zasticeni ko beli medvedi, i mogu raditi sa vama shta god im je volja , i to samo ako ste iz Srbije. Jednostavno, meni nije odmor da ja idem negde i da se nekom ulizujem i pravdam sto je neki debil uradio "navodno" u ime Srbije, i jos povrh svega da to platim. No way
Comment
-
-
Licno u CG nisam nikad imao nijedno neprijatno iskustvo - naprotiv!
Cak mogu da pomenem da sam klinca od 3 god. sa temperaturom odveo u Tivat u dom zdravlja i manje sam cekao nego u Nisu, svi su me propustili i sa nasom (srpskom) knjizicom sam dobio recept, lek sam odmah nasao u apoteci i sve OK.
Zena i ja jos spominjemo jednu konobaricu iz Petrovca koja je bez blokceta i pisanja sama opsluzivala 10 stolova i nijednom nije pogresila. Expresno smo dobijali sve sto treba , nenametljivo, pristojno, i sa zadovoljstvom sam joj ostavljao baksis. Ovo pisem zbog toga sto neko rece da mora da juri konobare da im plati, kao oni su lenji i sl.
Tacno je da cesto nije bilo vode i da mora da se zna koja plaza nema kanalizacione cevi, ali to mora da se zna bilo gde , a ne samo u CG.
Za one koji letuju sa decom moj recept za CG je : kupanje u Zanjicama ili Buljaricama , a smestaj u nekom gradu zbog nabavke i boljih kafanskih cena.Originally posted by Valent Vudrigaovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
-
Mene u CG gledali ko nizu rasu ili kako vec...A kad cuju, Zrenjanin/Vojvodina onda kao odma' menjaju pricu...ma da mi je nekih para pa da odem na te Havaje gde niko nije cuo za fuckin Srbiju i Srbe...
Ovo za CRO uopste nije lose samo da tamo nije tako uzasno skupo...imam tetku u Sibeniku a druga tetka ima gajbu u Rovinju samo ja nikad da se nakanim da odem...Kazu da je extra ali i najskuplje od svih zemalja u okolini...
Comment
-
-
Slucajno sam sluzio vojsku na Splitskom aerodromu 6 mes. i verujte mi : pogled nocu iz Kastela na Trogir, odnosno na zaliv ,je NEZABORAVAN ! Da pominjem kako Trogir izgleda inace, po danu, nema potrebe. Ko je bio-zna. Ko nije , neka nadje na netu. Mislim da je Kotor najslicniji.
Danas klinci izgleda nisu optereceni prosloscu, tako da im nije frka da se bace na CRO more. Znam neke koji idu vise puta godisnje na po nekoliko dana, zavisno od kinte.
Ali takodje znam da moj dobar prijatelj , Albanac katolik , pekar, iz Nisa , koji ima sestru u Zadru, i uvek letuje u CRO, pozajmljuje kola od brata na NS table, pa tako putuje.
Odlutasmo, ovo je nekad bila tema o putu za CG...Originally posted by Valent Vudrigaovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
-
Da se razumemo odmah, ja idem u HN, preko BiH.... da radimda zaradim za 'leba
Nit pozerishem, nit letujem(okupacu se valjda par puta
)
Imao sam kucu u Bd kao klinac i tamo smo letovali svake godine po mesec dana. Redovna su bila trovanja vodom i gubljenja u guzvi.... po mom secanju nikad nije bilo preterano zanimljivo tamo. U Bechice sam ishao da se bechim na rekreativne i ekskurzije, a one se ne propustaju, pa makar bile i na Divchibarima, dakle Bechici su onako.... nishta posebno.
U Bugarskoj sam bio pre 3 godine, bilo je lepo, takodje ekskurzija, sa 10 evra u diskoteci pice za petoro, dve turebilo pre 3 godine, ne znam kakvo je stanje sada, a Bugarska je sve popularnija, pa i cene rastu.
U Turskoj sam bio pre 2 godine na letovanju, i ne mogu da se pozalim ni na sta... Odnos izmedju domorodaca i Srba konkretno je vishe nego korektan, chak i par puta bolji od odnosa sa crnogorcima.
Comment
-
-
Originally posted by deki-asconaOdlutasmo, ovo je nekad bila tema o putu za CG...
Comment
-
-
Hm, posto je kolega @brzi_pas u par navrata raspalio po preduzecu za puteve u CG (u najboljoj nameri da bude objektivan) , evo ja ga primam na gajbu ako ga proteraju.
Mislim, mozda i tamo ima neki syber-sherif, koji nadgleda sve pisanije...
A u mom drustvu ionako fali samo jedan Crnogorac pa da budemo kompletna SFRJ.Originally posted by Valent Vudrigaovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
-
hehehehe
nece mene, probali su
Kako necu da raspalim po putarima, pa ja cijele godine vozim tuda, vi prodjete jednom, dva puta godishnje i zalite se
josh vozim dvije Alfe, obje spushtene sa gumama 16"/40 i 16"/50... muka!http://www.oltretutto-arcg.com Alfa Klub CG
Alfa Romeo's GTV V6TB, 164 Q4 & 75 V6
Comment
-
-
Tacno je da cesto nije bilo vode i da mora da se zna koja plaza nema kanalizacione cevi, ali to mora da se zna bilo gde , a ne samo u CG
otpadne vode se prečišćavaju i obradjuju do nivoa bezopasnosti pa tek onda dalje ispuštaju negde.
kanalizacija i plaža ne idu u istoj rečenici.
turizam i nemanje vodovoda (sa pitkom ispravnom vodom) ne idu u istoj rečenici.
pominjana su razna mesta, koliko ja znam problem vode ne postoji recimo u Ulcinju a postoji hroničan u Tivtu, kao primeri.
u CG jednostavno ne žele da ulože pare u temelje, u instrastrukturu i to je osnovni problem.
ne može me baš niko ubediti da za poslednjih 30 godina nije mogao da se napravi makar jedan jedini vodovod i dovede voda sa okolnih planina iznad CG obale kojih ima ne jedna nego mali milion.
što se usluge tiče, odavno nisam bio u CG a kada sam bio što sam veće ranije potanko opisao- ne postoji nivo usluge u smislu sistema.
jedan dan osoba A (recimo kelner) u restoranu B izvrši odličnu uslugu u svemu korektnu, drugi dan osoba X u istom restoranu B pruži očajnu uslugu.
da ne pričam da od mesta do mesta, od lokacije do lokacije objekta, je usluga tako različita i prosto nepredvidiva.
ja nikada nisam znao kada nešto naručim šta ću zapravo i dobiti kao rezultat.
po meni to je neprihvatljivo ako se želi stvoriti imidž da postoji turistički biznis.
država CG mora da uvede sistem sertifikacije usluga i objekata, i mora da nadzire tj da primenjuje batinu i kažnjava/zatvara sve one koji uslugu ne ispune prema obavezi iz sertifikata.
tak tada će u CG doći turisti radi odmora, oni sa parama.
da ne pominjem da je kada sam ja boravio u CG na svim mestima bilo oličgedno kršenje javnog reda i mira sa enormnom bukom tokom noći i da niti jednom nisam video da je policija intervenisala a kamoli uhapsila odgovorne za ilegalne aktivnosti.
tačno se zna, ko ,gde i kada može da pravi galamu u vreme noćnog odmora i koju dozvolu za to mora da ima u turističkim zemljama.
lepo je da se neko zabavlja i provodi po želji i do jutra, ali uvek ima ljudi koji su sa malom decom, koji su se možda razboleli, koji sutradan putuju i voze kola, koji....ma nebitno imaju osnovno ljudsko pravo da ne budu uznemiravani na javnom mestu i da im se garantuje noćni miri i tišina.
buka i turizam ne idu u istoj rečenici..
CG kao teritorija je potencijalni biser globalno na planeti, ima na malo prostora toliko različititosti i mogućnosti ponude ali ovako kako je sada CG je vekovima udaljena od pojma turizam po onome što sam ja video i doživeo pre više godina.
a koliko čitam gotovo ništa se nije promenilo bitno niti danas.
ljudi kao ljudi su pomeni ok, kako se ti postaviš takvi su i oni zauzvrat ali sam ja stekao utisak da mnogi ne shvataju da su "sluge" gosta a ne obrnuto. a prokrstario sam celu CG obalu bukvalno i jedan deo unutrašnjosti.
isto tako neshvatljivo mi je da CG ne koristi more za transportne potrebe i nema redovne brodske linije (javni prevoz) koje povezuju mesta i gradove na obali po nekoliko puta dnevno.
na moru ne trebaju široki putevi, ne treba puno investirati u parkinge, ne mora se brinuti oko zagradjivanja vozila, uopšte vodeni prevoz je daleko jeftiniji generalno i čak i brži na kraćim rastojanjima.
turizam je sistem, organizovana delatnost celog lanca od carinika na ulazu u zemlju do kasirke u samosuluzi i prodavca sladoleda.
i države koja brine da sistem ima pravila igre koja univerzalno funkcionišu.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
vise mi se svidja ona grcka ili tunizanska bara bez boje i mirisa
ja nikada nisam razumeo naše ljude koji kao da ne primećuju postojanje ičega južnije, zapadnije i istočnije od solunskog zaliva, generalno ne mislim na tebe.
ima Grčka i svoj Jadran, pardon Jonsko more koje je daleko od bare.
ima i već samo 150km južnije od Soluna takodje more koje nije bara.
da ne pričamo o Kritu i moru okolo.
ako je neko u stanju da putuje do Turske ne vidim zašto ne bi bio u stanju da putujeu do Atike, Krita ili Krfa kao destinacija pošto je slična kilometraža u pitanju.
opet, sa druge strane Grčka je relativno zaostala zemlja u turizmu, sa dosta lošom uslugom generalno u odnosu na prvu i drugu svetsku ligu destinacija a sa cenama ponekada zamišljaju da su extra liga.
Afrika, recimo Maroko, Kenija, Sejšeli u odnosu na Grke deluju kao nešto nestvarno, koliko su razvijeniji i bolje organizovani u turizmu a usluga za 2 kategorije bolja.
za istu sličnu ili čak i manju cenu boravka.
jedino prevoz košta više i kvari sreću.
i druge afričke zemlje imaju turizam na sličnom nivou kao Grčka, daleko iznad CG, HR, BG i sličnih destinacija.
neki put se zapitam gde je problem da se iskoristi potencijal koji postoji na Balkanu a koji je priroda omogućila za turizam...imajući u vidu da zemlje sa daleko lošijim geografskim mogućnostima su razvile turizam do skoro perfekcije za gosta.
Madjari ili Austrijanci nemaju more, a ko god je bio tamo zna da je turizam biznis koji je aktivan cele godine i gde se gost ceni što se vidi i po nivou usluge.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Originally posted by brzi_pasZa one koji idu u BD na ljetovanje, nek ne zaborave da odu do na Ploce, od jaza se produzi, pa se prodje i lijepa plaza trsteno, sve da bi se doshlo odje
Inace, super mjesto, samo je koliko se sjecam parking bio skup proshle godine...
Parking za trsteno nismo placali, parkirali smo pored puta koji vodi do plaze tj na onoj nizbrdici
Mislim da je problem sto ljudi hoce da ustede ~40tak evra pa posle kukaju.
Mene je prosle godine 10 dana sa hranom (dorucak, rucak i vecera) u Budvi ispalo 280 evra. Soba sa klimom, TV-om, friziderom, kupatilom, terasom,vode imao non stop. Kuca je iznad onog mega marketa ili kako se zove znaci centar.
Svi su mi pricali kao skupo, moze i jeftinije trt mrt ali na kraju ispade i da nije jer je sto se tice smestaja sam max ispostovan a ovi sto su isli na jeftiniju varijantu su kukali: nema vode, 1 kupatilo na 2 sobe i sl.
Neko ce da ustedi ~40tak evra ali ce zato opusteno da plati ulaz u trokadero 5+evra, pivo 5 evra i kao bonus koriscenje wc-a 0.5 evra al hebiga bio je u trokaderu
Ide se na sto jeftiniju varijantu a bira se Budva kao destinacija, takodje ne razumem.“Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”
Comment
-
Comment