Parking servis

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Re: Parking servis

Sta ti je ciniti znas samo ti. Ako te ne mrzi da se cimas, lepo na sud pa nek' objasne kako je moguce da mimo Zakona i na osnovu nekih gradskih Uredbi naplacuju doplatne karte koje su u stvari kazne, i da li razumeju da kacenje na brisac nije odgovarajuci nacin dostave bilo cega a ponajmanje nekakve obevezujuce obavesti o placanju kazne.

Ocekuj da ce Sudija po inerciji gledati da te izmuva i zbrza slucaj u njihovu korist a da i usta ne otvoris, jer m je tako lakse - ako dopustas takve stvari slobodno se ne cimaj nego uzmi i plati, a ako odes sa kakvim advokatom, pa im jos i spomenes da je pored svega nemoguce naplacivati kazne, odnosno doplatne karte, primenjujuci Zakone i odluke za koje je pokrenuta i dalje aktuelna ocena njihove ustavnosti pred Ustavnim Sudom, i da dok se to me zavrsi, ti Zakoni se ne primenjuju...
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• banekg
      CBC Senator XXL
      • 06.09.2010
      • 1274
      • Nis
      • Toyota Carina e 2.0

Hvala - Dobar drug mi je advokat, kontaktirao sam ga, kaze da se ne brinem nista, i isprica mi istu pricu koju si ti ovde vec napisao. Vec me je zastupao protiv toplane, i nakon 5 godina ih dobio. Meni nije uzeo nista novca, kaze da on to sve naplati po troskovniku na kraju sudjenja, tako da imam poverenja u njega.
      Long Live CBC!!!

Comment

• 206
        Admin od ispočetka :)
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Ne bi bilo lose davati kontakte advokata koji se bave tom tematikom, odnosno parnicama protiv Parking Servisa, prijava po ZOBS-u i slicno.
        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• MOSLER
          CBC Senator XXL
          • 27.05.2005
          • 1064
          • Niš

Ne znam kako je u Beogradu, ali u Nisu, iskustva sa Parking servisom su losa. Kad ti napisu "doplatnu kartu" to ti je sto ti je.Do sada za dve karte godisnje nisu dirali, za sve preko pisu predlog za izvrsenje, a licno ne znam nikog ko se mlatio sa njima i dobio ih na sudu.
          Ima medjutim jedna smesna situacija, covek koji vozi jednu raspalu Bubu zivi i parkira taj auto u ulici gde se naplacuje parkiranje ali nikada ne kupuje kartu (koja je oko 300din mesecno).Zbog toga su mu do sada napisali preko 500 doplatnih karti( vrednost preko 500.000 din), ali ne smeju da mu puste predlog za izvrsenje jer moraju odmah da plate taksu koja je ogromna a vrednost samog auta je preko 10x manja od doplatnih karti pa nece da rizikuju jer lako moze da se ispostavi do covek osim te Bube nema nikakvu drugu imovinu

Comment

• shadow
            CBC Senator XXL
            • 23.09.2005
            • 555
            • Beograd

Ja bih voleo da u imeniku imam telefon nekog advokata koji je iskusan sa parking servisom i ZOBS-om, pa bih da ponovim apel od 206-ice, da neko napise neki kontakt takvog advokata.
            My crew is all fired up
            Y'all better just wise up

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

Elem, krenula je borba sa vetrenjacama tj sa PS-om. Dobio sam od I Osnovnog resenje o izvrsenju . Oce da mi plene imovinu tj ono za sta sam pored dece spreman da grizem, auto. Sutra podnosim prigovor a kako ce da se zavrsi videcemo. U kontaktu sam sa advokatom iz NS koji se rove sa njima vec duze vreme. U medjuvremenu auto mu je vracen i sada se parnici sa PS-om

http://www.blic.rs/Vesti/Vojvodina/2339 ... -od-sudije

Takodje sam kontaktirao i coveka koji je pokrenuo pitanje zakonitosti pred Ustavnim sudom.

http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/ ... ta.lt.html

A ono sto sampronasao na tu temu je:

Saopštenje sa 1. Redovne sednice Ustavnog suda, održane 21. januara 2010. godine, kojom je predsedavala dr Bosa Nenadić, predsednik Ustavnog suda :

II - U predmetima ocene ustavnosti i zakonitosti opštih pravnih akata, Ustavni sud je:

- pokrenuo postupak za ocenu saglasnosti sa Ustavom i zakonom odredaba člana 15. st. 1. i 2, člana 16. tačka a) i člana 19. Odluke o javnim parkiralištima („Službeni list grada Beograda", br. 18/03, 3/06 i 42/09) jer je ocenio da se osnovano postavlja pitanje saglasnosti osporenih odredaba Odluke, koje propisuju naplatu naknade za korišćenje javnog parkirališta, naplatu naknade i lokalne komunalne takse za korišćenje opšteg parkirališta sa rezervacijom, obavezu korisnika da plati korišćenje parking mesta prema vremenu zadržavanja, kao i naplatu doplatne karte, za ponašanje korisnika suprotno propisanom Odlukom, - sa Zakonom o obligacionim odnosima, Zakonom o komunalnim delatnostima i Zakonom o finansiranju lokalne samouprave. (predmet IUo-424/04)

- pokrenuo postupak za ocenu saglasnosti sa Ustavom i zakonom odredaba člana 10. stav 2, člana 14. st. 1. i 2, člana 15. tačka 1. i člana 20. Odluke o javnim parkiralištima („Službeni list grada Novog Sada", br.7/04 i 5/06) jer je ocenio da se osnovano postavlja pitanje saglasnosti osporenih odredaba Odluke, koje propisuju da se sredstva za obavljanje poslova održavanja, uređivanja, opremanja i obeležavanja javnih parkirališta obezbeđuju iz sredstava naplate naknade za korišćenje tih parkirališta, obavezu korisnika posebnog parkirališta da plati odgovarajuću naknadu za određeno vreme korišćenja, obavezu korisnika da plati korišćenje parking mesta prema vremenu zadržavanja na propisan način, kao i naplatu doplatne karte za ponašanje korisnika suprotno propisanom Odlukom, - sa Zakonom o obligacionim odnosima, Zakonom o komunalnim delatnostima i Zakonom o finansiranju lokalne samouprave. (predmet IUl-101/08 i 200/09)

Takodje, mozda ce i ovo nekom da znaci tj ako ima Cupricana hoce:

Saopštenje sa 16. Redovne sednice Ustavnog suda, održane 16. aprila 2010. godine, kojom je predsedavala dr Bosa Nenadić, predsednik Ustavnog suda:

II U predmetima ocene ustavnosti i zakonitosti opštih pravnih akata Ustavni sud je:

-utvrdio da Pravilnik o organizaciji i uređivanju stacioniranog saobraćaja na teritoriji opštine Ćuprija („Službeni glasnik opštine Ćuprija" broj 1/07), koji je donela Skupština ,,Parking servisa Ćuprija,, a.d. Ćuprija, nije u saglasnosti sa Ustavom i zakonom, jer je ocenio da su, protivno odredbama Zakona o lokalnoj samoupravi i Zakona o komunalnim delatnostima koje utvrđuju ovlašćenja organa jedinice lokalne samouprave u pogledu uređivanja uslova obavljanja komunalnih delatnosti , Pravilnikom privrednog društva uređena pitanja obavljanja komunalne delatnosti, koja su, po samom Ustavu, nadležnost opštine koja se ostvaruje u skladu sa zakonom. (predmet IUo-327/09)

ali je takodje i:

- odbacio inicijativu za ocenu ustavnosti i zakonitosti odredaba čl. 17. i 19. Odluke o javnim parkiralištima , jer podnosilac nije postupio po zahtevu Suda za uređenje inicijative i otklanjanje nedostataka koji onemogućavaju vođenje postupka. (predmet IUl -246/09)

e sad, kao sto ste mogli da procitate u novinama bila su pokrenuta dva postupka. Ovaj drugi je izgleda "pao" verovatno sto taj ko je podneo zahtevnije to odradio do kraja i kako treba.

Bilo kako bilo, cekam odgovor na jos neka pitanja od advokata Unkovica a izmedju ostalog i da li se slaze da njegov tel. okacim ovde pa da ako nekom zatreba moze da ga kontaktira. Takodje, sutra cu da kontaktirom jos jednog advokata i da malo porazgovaram sa njim na temu "Grupna parnica protiv PS-a" .Bolje da se svi ucipimo po malo i da udarimo na njih grupno nego da nas oni odstreljuju jednog po jednog. Mislim da materijala ima. na prvom mestu nezadovoljstvo uslugom pa ostalopo redusta kome padne na pamet a da je osnovano.

Eto tako, stay tuned !!!
              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• StudentBGD
                CBC Senator XXL
                • 18.12.2007
                • 1027
                • Beograd

Imas moju moralnu podrsku, vis ene znam kako da pripomognem

Drugar u subotu otisao na VMA u posetu, uredno se parkirao na obelezeno parking mesto, kada je zavrsio sa posetom vidi da ga je neko zaparkirao Saceka 10 minuta, svirne par puta na krtko (ipak je bolnica) i niko ne dolazi. Pozove PS da odnesu vozilo kako bi on mogao da krene kuci ali ovi mu kazu da rade samo hitne intervencije vikendom jer nemaju dovoljno ljudstva
                Kako god, "gospodin" se udostojio da se pojavi posle 45 min i da pomeri auto. Umesto izvinjenja je poceao da vredja mog drugara itd... treba li da dodam da je vozac Golfa u pitanju
                Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Kanarinac
                  CBC Senator XXL
                  • 08.10.2004
                  • 2870
                  • BG,Weedikovac

Jel mu bar dao jedan po usima?

I love my

Comment

• stevak
                    CBC Senator XXL
                    • 31.05.2009
                    • 1215
                    • Zemun
                    • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by zverko
                    Bolje da se svi ucipimo po malo i da udarimo na njih grupno nego da nas oni odstreljuju jednog po jednog.
                    Za svakog vozača je ovo problem, ili problem u najavi i zato imaš čip od mene. Retko koristim njihove usluge, a ni nemam problema sa neplaćenim kaznama. Jednostavno, nervira me bahatost i neverovatan bezobrazluk kojim se služe.
                    ex SAABotražitelj

Comment

• Shazalakazoo
                      CBC Senator XXL
                      • 15.10.2007
                      • 545
                      • Beograd

Zverko, koliko si cestitki nakupio, i sta se sve desavalo pre ovoga sada?

Comment

• zverko
                        CBC Senator XXL
                        • 19.08.2005
                        • 7085
                        • BGD
                        • Audi A4

Trenutno me duze za 38 ili ti cca 80k dinara a kolko ja znam ima jos... danas mi je recimo stiglo jos 6

ej bre, za sta bre 80k dinara?

Nije se desavalo nista osim sto mi je njihov advokat slao pozdrave i cestitke koje su u subotu prispele sve na gomilu sa pozdravom iz suda.

Znaci isteracu ovo do kraja ili cu goreti ziv ispred skupstine. Nemam i necu da finansiram hohstaplere i stranacke dzabalebarose od mojih hebenih 40000din. Imam bre dvoje maloletne dece i kredit za stan a oni bi da mi otmu ovo malo sirotinje od 2-3000 eura sto lici na bmw i pricinjava mi nesto zadovoljstva u ova teska vremena. NE DAM BRE !!!

Inace, ozbiljno razmisljam da napustim ovu zemlju ida odem negde u 3 lepe samo da ne gledam vise ovu bagru koja je bezobrazna, sita, bahata, iskompleksirana, pokondirena i sve to na teret nas poreskih obveznika.

Ovo vise nema smisla !

Comment

• sija
                          CBC Početnik
                          • 13.08.2010
                          • 6
                          • Novi Beograd

Beograđani plaćaju možda najnižu cenu parkiranja u Evropi. „Parking servis” ima ozbiljan program poslovanja kojim je predviđeno da novac troši za izgradnju novih parkirališta, kupovinu hardvera, obeležavanje prostora u novim zonama za parkiranje, opremanje kontrolora i modernizaciju rada svih organa preduzeća.
                          Znaci jadni oni, postavice znak i ofarbati postojece ulice i zato moraju da trose milione i milione dinara... Sve manje prostora gde mozes da parkiras, a oni taj novac koji platite za parking upotrebljavaju da se prosire jos vise.

Slazem se... Iz ove zemlje - sto dalje!

Comment

• Ji 4Tze
                            CBC Senator XXL
                            • 04.05.2006
                            • 806
                            • bg
                            • Honda CR-V 4WD

Kad bi bar malo od tih para potrošili i za olupavanje ivičnjaka a ne samo puko farbanje...Kapiram da je Parking Servis jedno od najunosnijih javnih preduzeća.

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

elem, ako nekome zatreba pravna pomoc :

Unković Milan - 065 87 58 757 - unmilan@gmail.com

Comment