I policija ali i gradjani moraju proći kroz proces prilagodjavanja i edukacije kako bi se kompenzirali gubici nastali kroz primenu novog Zakona o krivičnom postupku i nekih drugih rešenja koja su blago rečeno pravljena za neku drugu zemlju i neki drugi trenutak!Kada kažem proces mislim na vreme potrebno da se sve to primeni i prilagodi svima nama.Cilj je naravno povećanje nivoa opšte bezbednosti a to policija ne može nikako sama da postigne!
Ovlascenja policije....
Collapse
X
-
Tetak ja znam da si ti ok i normalan a znam i da ti nije lepo kad vidiš ovakve reakcije na forumu a verovatno i u životu nije bolje, verovatno i gore. Razumem zašto pišeš ovako. Opet ja kao gradjanin gledam u tog pajtosa kao u nekog ko treba da me brani i zaštiti jer je sam birao da bude to što jeste.
Opšta bezbednost će se podići čim sitni kriminalci skontaju da nema sitnih kriminalaca u policiji. Nebezbednost ne prave gradjani ali ih jako uznemirava kad vide da policija u K. Marka ulazi u garažu preko dve pune linije. Normalno da to onda rade i gradjani a normalno je da posle gundjaju kad se to njima naplati kao kazna. Još kad se to podvede pod pojas ili prljave tablice pa gradjanin bude "zahvalan" što je dobro prošao a kad stvar legne zaboravi da ej dobro prošao ali pamti da nije dobio priznanicu za to.
Ovako pandur prešao na dve crte, opalite po džepu i napišete u novinama, bila bi senzacija
Onda kad gradjanin to uradi i ako se buni ukaže se na primer i nema da se buni...
Daklem ostajem čvrsto pri stavu da se kvalitetna riba čisti od glave a u duhu tolerancije povlačim se iz dalje diskusije
Comment
-
-
Rubi@
Ako na licu mesta napravis dovoljno veliku scenu da ti vozilo zapravo ne dignu na "pauka" (na primer, tako sto udjes i neces da izadjes, ili uvek ostavis neko zivo stvorenje u kolima, ili tako nesto...), onda lepo samo platis kaznu za nepropisno parkiranjei dodje pandur kao izadji meni nepada napamet,kaze ovom dizi,a ja cu "ovlascenom licu" ti dizi ako smes ja ne izlazim,i on tu vido koliko je sati spustise kol ai otkacise ono njesra a ja i dalje ne izlazim niti dajem dokumenta,i tu mi on kao pokazuje na digitalcu kako me slikao i proslo 15min, i ja mu uzmem aparat da vidim i zamalo da izbrisem sliku al jebi ga uze mi on to iz ruku,i posle malo ubedjivanja napise mi kaznu od 2000din i to sa primedbom da nisam bio ljubazan ili korektan,ma kako da ne da sam bio ljubazan sibao bi do parking servisa i puko 6000din
Comment
-
-
Originally posted by BlueCRX
A jedan od pionira takvog projekta je policija na Zvezdari,(\__/)
(='.'This is Bunny. Copy and paste Bunny into
(")_(") your signature to help him gain world domination.
http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/
Comment
-
-
Epilog:
Posle 20 dana cekanja dobio sam zapisnik. U zapisniku procitam izjavu lika:
Imao sam konflik sa vozacom iza mene u sivom karavan autu (moj XM je siv al nije karavan). Da mi nebi uteka ja sam ga obisa i posle krace svadje ja sam otisa.
Sad ako sam ja bio iza njega kako me je obilazio? Al nema veze odgovara po dava osnova: Izvodjenje radnji kojim je ugrozio ostale ucesnike u saobracaju i odlazak sa mesta nesrece.
Osiguranje mu je takovo, te sam otisao do njih u Sava Centar. Lik je izasao snimio XM-a obracunao je stetu od 26.000din to se desavalo 04.09.2006. godine
Pare su mi danas uplacene 11.09.2006. godine
Sve u svemu dobro sam prosao
Comment
-
Comment